Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Le vagyok nyűgözve! De tényleg!
Nagyon köszönöm, sir! :worship:
Heló
vanegy Orion CTV1221M tipusu tv-m és kellene nekem hozzá a szerviz menüről valamilyen leirás. Be kellene programozni ujra mert néha hülyeségeket csinál és nem jelenit meg minden osd jelet. Valahol hallottam róla hogy ezt a szerviz menüben be lehet állítani. Most szereztem hozzá szervizgombos távirányítót, csak nem tudom hogy kell belépni a menübe és hogy kell beállítani. Ha valakinek van valami infója annak nagyon örülnék.
Szia CTV - 025 doksi van. Abba benne van ugyanugy kell opciózni. Hová küldjem ? Több mint 3 Mega.
Helló
Az adatlapomon lévő mailcímre lehet küldeni. Köszi szépen.
Köszi szépen mégegyszer a doksit. Működik a dolog. Már beállítottam a TV-t olyan mint amikor új volt.
Nagyon szivesen, Köszi hogy visszajelezted hogy jó a gép. Igy tudom,hogy volt értelme.
Szia. Nagyon szivesen. Na mi van a TV-vel, sikerült rendbe rakni ?
Jó a doksi ahhoz a géphez ?
Sziasztok!
"Ééén csaak meg megpatkoltam a biztosítékot a csavarhuzómmal. Énn nemtommia baja..." Na ezért maradjon a kőműves a vakolásnál!!! Egy ilyen kínokat átélt SHARP (35cm átmérőjű) tévé került hozzám. A táp primer körében gyakorlatilag csak a fólia maradt épp. Kérdéseim a következőek lennének ezzel: 1. A zavarszürő tekercset 1 vagy I430R5) ami megszakadt dobhatom a kukába. De a katalógusokban (RET, AGEFA) nem találtam még csak hasonlót sem. Milyet tehetek be a helyére? Esetleg a panelon a ha csak átkötöm a helyét? Az nagyon Sufni tunningos lenne?? 2. Meghajtó FET-et hogyan állapítom meg hogy jó-e? Ki lehet azt mérni? És hogyan. 3. Sorkimenőt meghajtó tranyót (Bu505DFI, BU808DFI, ST1803xx) hogy tudok kimérni hogy jó-e? Mert a C-E átmeneten DMM-el vizsgálval polaritástól függetlenül átvezet. (30-150mV) Normál tranzisztornál ez ugye zárlatra utal. De egy ílyen mindennel teletűzdelt Tv-switch tranyónál ez normális? Ezekre a kérdésekre keresek választ. Amit előre is köszönök.
ŐŐŐ.Nem szeretnék új témát nyitni a tv-mnek. :no: Ezért inkább nézzétek meg pár hozzászólással előrébb az enyémet is. Valami memória baja lehet?
hali
1-memoaksi 2-ha nincs ilyen benne akko epromot kikell cserelni es ujrairni 3-ha eprom sincs benne akko oszd meg velem a tipusat
Ha nincs más választásod a zavarszűrüt kihagyhatod.
A fetet elég problémás kimérni de az esetek többségében ha gáz van akkor csontzárlatos lesz ritkán szakad meg. A BU - nál az emitter kollektor korlátozott vezetése érthető a benne levő Dumper dióda miatt.Az az érték amit mértél még jó is lehet.
Szinte biztos, hogy memória akku. Valahol a proci körül kellene találnod egy 2,4 vagy 3,6 Voltos akkut. Azt cseréld ki utána járasd néhány órát és programozhatod.
Köszi szépen. Asszem neki is esek a gépezetnek. Amúgy a csatornák nem állítódnak el,csak a fényerő+......
Nézd át és mérjél is rá az akkura ha az van benne. Ha esetleg mégse akkor szólj vissza ahogy Puskás kolléga is irta és közösen kitalálunk valamit.
En feteknel saccolni szokatam csak,ugy hogy,megnezem hogy,zarlatos e.
Idézet: „Normál tranzisztornál ez ugye zárlatra utal.” igen hogyha nem diodas az alany Idézet: „A zavarszürő tekercset 1 vagy I430R5)” ha a sokktekercsre gondolsz(altalabann kozvetlenul a tapbemenetenel van) probabol atkotheted egy darab drottal is,majd ha megindult rakhatsz egy hasonlot. P.S.:bocs ha okoskodasnak latszik csak segiteni probalok Udv.:Laszlo Idézet: „Amúgy a csatornák nem állítódnak el,csak a fényerő+......” uuh regebbi Grundignal vagy Blaunal volt mar ilyesmi esetem vmit szervizmenubol kellett alitani,amit en nemigazan tudtam mert a vonalkas volt a menu(nem osd) de nem akarlak elszomoritani nezd csak meg az akkut
Semmi akkut nem látok benne. Illetve van benne egy valami de szerintem az kondi.Két fémlap közé valami fekete anyag van szorítva.Kicsi és kerek.De az tuti kondi. Típusa:grundig t55-340a cti/text
vagy termisztor vagy.....
ha nincs lehetoseged kepet csinalni rolla akkor nezd meg mit ir azalkatreszen,mit ir az alaplapon(alkatresz mellett PL:R122) ja es ->model vagy tip cuc..... gyorsabban menne ezzzel eggyutt
Ha nem adsz valami tipust nem biztos,hogy tudunk segiteni. Valahol a hátán megtalálod . Ha van olyan,hogy CUC ..... az lenne a legjobb.
Típusát már leírtam.Rájöttem az egy ellenállás.Most hogyan tovább?
cool amire valasz irok es frissul az oldal arra te mar ugyanazt leirtad (2x is) :::::))))
Oké. Ahelyett,hogy segitenénk, majd azzal töltjük az időt,hogy keresgéljük.
te kaptal kapcs rajzot? en tul faradt es buta vagyok ehhez
Olyat keress Valahol a hátán vagy a panelen,hogy CUC..........
|
Bejelentkezés
Hirdetés |