Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Olyan nincs, hogy nagy bemenő ellenállású tranzisztor. A bemenő ellenállást alapvetően a kapcsolás határozza meg. Konkrétan milyen áramkörhöz kell nagy bemenő ellenállás?
Az már egy másikt téma lenne, de az lenne a lényeg hogy az előtte lévő tranzisztor hálózatot semennyire se terhelje le mert azokból füstgenerátor lenne...
http://members.chello.hu/kmarci/pdf/quad405/urban/schematic%20diagram.jpg elmondom, de csak ha nem lesz belőle off t7est kellene leváltani... A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
Ha jól látom, ez egy Quad405, nézz bele a topikjába.
Sziasztok!
Pc tápban primer oldalon hibásodott meg egy D209L tipusú tranzisztor. Ti mit ajánlanátok helyette ? Köszi előre is !
Szép estét!
Az lenne a kérdésem hogy a BF191 tranzisztornak mik az adatai. Itt az alsó kapcs rajzba az van, azért érdekelne. Először is az a terv, hogy megviszgáljam hogy ezek az adók, hogy működnek és annak megfelelően építek magamnak az én alkatrészeimből. A válaszokat előre is köszönöm.
Datasheet Archive-ben keresd; helyettesítő ajánlatok 400MHz nagyságrendűek.
Csak ennek meg forditott a bekötése, HQ, pedig 13003
és GC101 van ráirva, ez nem Motorola lehet - az adatlap is rossz.
Más a tokozás, más a bekötés, de ez a helyettesítő.
Sziasztok. Kérdésem lenne hogy a 2SK2937 tipusú tranzisztort mivel lehetne még helyettesíteni? HQ-nál láttam de én sajnos szlovákiából vagyok és errefelé nincsenek raktáron
![]()
Egy hasonló fő határértékekkel (60V 25A) rendelkező típust keress, amelynek a többi paramétere is hasonlít az eredetire.
Gondolom csak a FET-ek között
Az alábbi power mosfet-ek helyettesítését-helyettesítő Fet-jét keresem, illetve olyan kidolgozott házilagos forrasztástechnikai eszközt amivel biztonságosan ki-be forraszthatom ezeket a fet-eket. Csinálni szeretnék egy forrasztót külön erre a célra vagy forró levegős forrasztót vagy pedig lapkás forrasztót állítható hőmérséklettel (smd, To252, TO23 , DPak). Ötlet kellene vagy konkrét terv, leírás a forrasztó megépítéséhez is.
Ezeket a power mosfetet kéne helyettesítenem : amik PC-s alaplapokon helyezkednek el.: Nikos P3055LDG (DSS =25V; RDS(on)=50mΩ; ID =12A itt a linkje: http://www.datasheetarchive.com/P3055LDG-datasheet.html Nikos P0903BDG DSS=25V ; 9.5mΩ ;50A http://www.datasheetarchive.com/P0903BDG-datasheet.html Nikos L1085DG http://www.datasheetarchive.com/L1085DG-datasheet.html Nikos PA102FDG Nikos PA102FDG Linkje(PDF) Ezeknek a mosfetek cseréjénél nem tudom eldönteni, hogy mi alapján keressek ,hozzá hasonló Mosfetet. (mik a helyettesítés feltételei? stb.) Mi történik?- ha kicserélem egy hasonlóval, aminek egészen más karakterisztikája van, de közel azonos értékei vannak? Ezekben a kérdésekben szeretnék bővebb infót kapni. Valamint olyan kérdésekre, mint a Fet-ek alaplapon lévő tesztelése lehetséges-e? (kiszerelés nélkül vagy ki kell szerelni mindet?) Ilyenek is érdekelnének. Minden hozzászólást szívesen fogadok. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Ha nem ismered a kapcsolás részleteit, ahol fel kéne használni, akkor nem tudhatod, hogy melyik paramétert kell kőkeményen betartani, és melyiknél van bőven tartalék. Így marad az, hogy kb. mindet, és ezen a ponton nagyon nehéz dolgod lesz, mivel a paraméterek egy jó része egymás ellen dolgozik, azaz ha az egyik paraméterben sokkal jobbat választasz (túlteljesíted az elvárásokat), az egy másik paramétert le fog rontani.
Látatlanban a VDSS, VGSS az nemigen lehet rosszabb értékű. Ha kapcsolóüzemben megy, akkor a Qg ne nagyon legyen nagyobb. A VGS(th) ne legyen más (rosszabb) karakterisztikájú, azaz mondjuk egy Li-ion aksiról üzemelő, belül ugye max. 3.7V-os táplálású áramkörben a max. 2.5V-on kinyitó FET-et ne cseréld olyanra, ami csak 3.5-4V körül nyitna ki. A nyitott állapotban az Rdson nem annyira kritikus (szerintem 20-30% plusz még beleférhet, de 2x-3x nagyobb már nem), bár ez nyilván függ attól is, hogy az eredeti áramkörben mennyire volt határra tervezve a hűtés. A tapasztalatom egyébként az, hogy a 2.5V alatt nyitó (ún. logikai szinttel vezérelhető = Logic level) teljesítmény FET-ekből nem túl nagy és kevéssé modern a választék (a "sima" modellekhez képest) Magyarországon, és bizony az ilyen távol-keleti modern csodákhoz sokszor nagyon nehéz cseredarabot találni. Lehet, hogy az ebay-en hamarabb találsz az eredetiből...
Szia! Nyugodtan, minden változtatás nélkül.
Sziasztok!
Ki tudná megírni a BUV'12 tranzisztor helyettesítőjét üdv:dava
Szia!
Ez a weboldal megmondja a helyettesítők típusát.Bővebben: Link
KUY12 (nézd a lap alját).
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok, egy áramkörhöz (TTL->RS232) kellene 2N2222 tranzisztor. Eddig jó párat megépítettem, mind működik. Múltkor egy másik boltban kértem ilyen alkatrészt, s mivel nagyon olcsónak tűnt a korábbi vásárlásaimhoz képest, s kértem belőle jó párat. Nem halok bele, ha ki kell most dobnom. Mert bizony itthon azt vettem észre, hogy "KSP 2222A -B30" van ráírva. Jó lesz ez nekem? Helyettesítő táblázatban nem találtam ezt a típust. Tényleg nem értek hozzá, viszont nem tudok rászánni plusz órákat, hogy kipróbáljam. Vagy esetleg lehet ebből valami hátrányom? Köszönöm szépen mindenkinek, aki szán rám egy jó mondatot!!
elvileg jó
adatlap hozzá Illetve a lábkiosztás nem azonos arra figyelj oda. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |