Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   81 / 148
(#) kadarist válasza compaqamplifier hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Olyan nincs, hogy nagy bemenő ellenállású tranzisztor. A bemenő ellenállást alapvetően a kapcsolás határozza meg. Konkrétan milyen áramkörhöz kell nagy bemenő ellenállás?
(#) compaqamplifier válasza kadarist hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Az már egy másikt téma lenne, de az lenne a lényeg hogy az előtte lévő tranzisztor hálózatot semennyire se terhelje le mert azokból füstgenerátor lenne...
http://members.chello.hu/kmarci/pdf/quad405/urban/schematic%20diagram.jpg elmondom, de csak ha nem lesz belőle off t7est kellene leváltani...
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2012
(#) Hp41C válasza compaqamplifier hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Ha jól látom, ez egy Quad405, nézz bele a topikjába.
(#) calibra hozzászólása Okt 25, 2012 /

Sziasztok!
Pc tápban primer oldalon hibásodott meg egy D209L tipusú tranzisztor. Ti mit ajánlanátok helyette ?
Köszi előre is !
(#) kadarist válasza calibra hozzászólására (») Okt 25, 2012 / 1

Szia!
Ez jó lesz helyette.
(#) calibra válasza kadarist hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Ok. Köszi!
(#) hotau hozzászólása Okt 26, 2012 /

Szép estét!
Az lenne a kérdésem hogy a BF191 tranzisztornak mik az adatai.
Itt az alsó kapcs rajzba az van, azért érdekelne.
Először is az a terv, hogy megviszgáljam hogy ezek az adók, hogy működnek és annak megfelelően építek magamnak az én alkatrészeimből.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) granpa válasza hotau hozzászólására (») Okt 26, 2012 / 1

Datasheet Archive-ben keresd; helyettesítő ajánlatok 400MHz nagyságrendűek.
(#) Gabó hozzászólása Okt 28, 2012 /

Ha egy tranzisztoron annyi van, hogy C556A az 2SC556A vagy BC556A? És ugyan ez lenne C546B-s típusnál is. Ezek egy végfokba vannak, a végfok IC LM3886T.
Az C546B az ic MUTE lábára megy egy ellenállással.
(#) kadarist válasza Gabó hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Ez BC... lesz.
(#) Gabó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Köszönöm a válaszokat
(#) ltoth45 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Csak ennek meg forditott a bekötése, HQ, pedig 13003
és GC101 van ráirva, ez nem Motorola lehet - az adatlap is rossz.
(#) kadarist válasza ltoth45 hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Más a tokozás, más a bekötés, de ez a helyettesítő.
(#) gubík gábor hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok. Kérdésem lenne hogy a 2SK2937 tipusú tranzisztort mivel lehetne még helyettesíteni? HQ-nál láttam de én sajnos szlovákiából vagyok és errefelé nincsenek raktáron
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Egy hasonló fő határértékekkel (60V 25A) rendelkező típust keress, amelynek a többi paramétere is hasonlít az eredetire.
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Gondolom csak a FET-ek között
(#) rob-555-5 hozzászólása Nov 20, 2012 /

Az alábbi power mosfet-ek helyettesítését-helyettesítő Fet-jét keresem, illetve olyan kidolgozott házilagos forrasztástechnikai eszközt amivel biztonságosan ki-be forraszthatom ezeket a fet-eket. Csinálni szeretnék egy forrasztót külön erre a célra vagy forró levegős forrasztót vagy pedig lapkás forrasztót állítható hőmérséklettel (smd, To252, TO23 , DPak). Ötlet kellene vagy konkrét terv, leírás a forrasztó megépítéséhez is.

Ezeket a power mosfetet kéne helyettesítenem : amik PC-s alaplapokon helyezkednek el.:

Nikos P3055LDG (DSS =25V; RDS(on)=50mΩ; ID =12A
itt a linkje:
http://www.datasheetarchive.com/P3055LDG-datasheet.html

Nikos P0903BDG DSS=25V ; 9.5mΩ ;50A

http://www.datasheetarchive.com/P0903BDG-datasheet.html Nikos L1085DG

http://www.datasheetarchive.com/L1085DG-datasheet.html Nikos PA102FDG

Nikos PA102FDG Linkje(PDF)

Ezeknek a mosfetek cseréjénél nem tudom eldönteni, hogy mi alapján keressek ,hozzá hasonló Mosfetet. (mik a helyettesítés feltételei? stb.)
Mi történik?- ha kicserélem egy hasonlóval, aminek egészen más karakterisztikája van, de közel azonos értékei vannak?

Ezekben a kérdésekben szeretnék bővebb infót kapni.
Valamint olyan kérdésekre, mint a Fet-ek alaplapon lévő tesztelése lehetséges-e? (kiszerelés nélkül vagy ki kell szerelni mindet?)

Ilyenek is érdekelnének.
Minden hozzászólást szívesen fogadok. Köszönöm

A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) _vl_ válasza rob-555-5 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Ha nem ismered a kapcsolás részleteit, ahol fel kéne használni, akkor nem tudhatod, hogy melyik paramétert kell kőkeményen betartani, és melyiknél van bőven tartalék. Így marad az, hogy kb. mindet, és ezen a ponton nagyon nehéz dolgod lesz, mivel a paraméterek egy jó része egymás ellen dolgozik, azaz ha az egyik paraméterben sokkal jobbat választasz (túlteljesíted az elvárásokat), az egy másik paramétert le fog rontani.

Látatlanban a VDSS, VGSS az nemigen lehet rosszabb értékű. Ha kapcsolóüzemben megy, akkor a Qg ne nagyon legyen nagyobb. A VGS(th) ne legyen más (rosszabb) karakterisztikájú, azaz mondjuk egy Li-ion aksiról üzemelő, belül ugye max. 3.7V-os táplálású áramkörben a max. 2.5V-on kinyitó FET-et ne cseréld olyanra, ami csak 3.5-4V körül nyitna ki. A nyitott állapotban az Rdson nem annyira kritikus (szerintem 20-30% plusz még beleférhet, de 2x-3x nagyobb már nem), bár ez nyilván függ attól is, hogy az eredeti áramkörben mennyire volt határra tervezve a hűtés.

A tapasztalatom egyébként az, hogy a 2.5V alatt nyitó (ún. logikai szinttel vezérelhető = Logic level) teljesítmény FET-ekből nem túl nagy és kevéssé modern a választék (a "sima" modellekhez képest) Magyarországon, és bizony az ilyen távol-keleti modern csodákhoz sokszor nagyon nehéz cseredarabot találni.
Lehet, hogy az ebay-en hamarabb találsz az eredetiből...
(#) gordonfreemN hozzászólása Nov 23, 2012 /

Udv!
Olyan kerdesem lenne hozzatok, hogy ebben a kapcsolasban a bd241-et cserelhetem-e mje13007-re?
Esetleg a bazisan levo ellenallas megfelelo erteku cserejevel?
(#) reloop válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 23, 2012 / 1

Szia! Nyugodtan, minden változtatás nélkül.
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 13, 2012 /

Sziasztok!
Ki tudná megírni a BUV'12 tranzisztor helyettesítőjét
üdv:dava
(#) kadarist válasza mezei dávid hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Szia!
Ez a weboldal megmondja a helyettesítők típusát.Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza mezei dávid hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

KUY12 (nézd a lap alját).
(#) Spyro1411 hozzászólása Dec 16, 2012 /

Helló!
Valaki meg tudná mondani, hogy egy SS8050C típusú tranzisztort mivel lehet helyettesíteni?

(#) kadarist válasza Spyro1411 hozzászólására (») Dec 16, 2012 / 1

Szia!
A lap alján mutatnak helyettesítőt. Még több helyettesítő: Bővebben: Link.
(#) szidom hozzászólása Dec 17, 2012 /

Sziasztok!
Szerintetek a KTC1026-os tramzisztor helyettesíthető BF422-vel?
ktc1026
BF422
(#) ipss hozzászólása Dec 18, 2012 /

Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok, egy áramkörhöz (TTL->RS232) kellene 2N2222 tranzisztor. Eddig jó párat megépítettem, mind működik. Múltkor egy másik boltban kértem ilyen alkatrészt, s mivel nagyon olcsónak tűnt a korábbi vásárlásaimhoz képest, s kértem belőle jó párat. Nem halok bele, ha ki kell most dobnom. Mert bizony itthon azt vettem észre, hogy "KSP 2222A -B30" van ráírva.
Jó lesz ez nekem? Helyettesítő táblázatban nem találtam ezt a típust.

Tényleg nem értek hozzá, viszont nem tudok rászánni plusz órákat, hogy kipróbáljam. Vagy esetleg lehet ebből valami hátrányom?
Köszönöm szépen mindenkinek, aki szán rám egy jó mondatot!!
(#) Kastler válasza ipss hozzászólására (») Dec 18, 2012 / 1

elvileg jó
adatlap hozzá
Illetve a lábkiosztás nem azonos arra figyelj oda.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
(#) ipss válasza Kastler hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

Köszönöm, teszek egy próbát!
(#) pucuka válasza ipss hozzászólására (») Dec 18, 2012 /

Ugyanaz, csak a tokozás más. TO92/TO18
Következő: »»   81 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem