Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Témaindító: dB_Thunder, idő: Okt 17, 2007
Témakörök:
Keresgéltem és találtam olyat hogy BD249c és BD249C-POW!
Mi a külömbség köztük?
Itt az oldal közepén találsz egy rajzot fényerőszabályzáshoz:
http://skory.gylcomp.hu/kapcs/kapcs.html
már megint előbb írtam, aztán néztem jobban szét...
ez jó is lenne, csak az a baj, hogy nekem DC -re kellene és asszem a triak nem jó dc -re
Te írtad:
Idézet: „Tulajdonképpen még az AC is megoldható”
persze, megoldható, de az plussz idő, pénz, alkatrész lenne, ezt csak legvégső megoldásként vetettem fel.
üdv
Ennyi és ilyen kiegészítéssel jó lesz.
A két zener összesen 450 volt elég, de ezek és a dióda nem szükségesek, de később jól jöhetnek. A bázisra menő ellenállás a füzér áramának a függvénye, a 40 wattoshoz elég lenne 470-680 Ω is, de ki tudja, mit nem akasztasz még rá; ezért lejjebb is veheted, hogy teljesen kinyisson a tranyó, amikor vezérlést kap. Tranyó nagyjelű áramerősítési tényező, 555 tápfesz a kérdés, ha pontosan akarod kiszámítani. Az eredeti rajzon a D1, D2 dióda a töltés-kisütés idejét "választja" szét, a 100k-s poti csúszkájának helyzetétől függően más időállandók lesznek.
Elfelejtettem, hogy FET-et akartál, hi... pl. IRF830, de Uds>450 volt, Ids jelenleg nem érdekes, de 3-5 amper ajánlatos ( későbbre...).
A gate-re menő ellenállás ( volt bázisellenállás ) ebben az esetben nem érdekes, maradhat...
nagyon szépen köszönöm
ha sikerül megépítnem ( időhiány ) akkor felteszem a ki mit építettbe, hogy megnézhesd milyen lett (~1 hét). üdv sprofan
Sziasztok!!
Egy kijelző meghajtásához keresnék valamiféle alakatrészt. pl.: ic-t. Ez a kijelző 7 szegmenses Led kijelző, de 2db "8"-as van benne meg még 2db pont és összesen 10 db kivezetése van. a Ledek pozitív lába van közösítve(ha jól tudom), külön az egyik, külön a másik "8"-asnál. Köszi
BCD-ről 7 szegmensre dekódoló, közös anódoshoz:
SN 7446, 7447 ( TTL )
ferci elfelejtett szólni, hogy ilyenkor nem a discharge (7-es) lábra kell kötni a tranyót, hanem a kimeneti lábra (3)!
Semmi gond, minden maradhat - a gate a bázis helyére megy és ott a 47k, mint felhúzó...
Sziasztok. Szükségem lenne egy adatároló IC-re. Akár egy shift regiszter de annak tul sok a lába. Van 4 bemeneti adatvonal és 4 kimenti. És ha az egyik láb logikai értékét megváltoztatom akkor a kimenet felveszi a bemenet értékét. Miután levettem a tárolo bementröl a vezlrlöjelet akkor a bemeneti bitek változása nem okoz változást a kimeneten.
Na ezt jól összezagyváltam amugy egy proci portjainak bövítésére kéne.
D tároló kell neked. Pl. ez a 8 bites:
SN74HC273
Ezt kerestem. Át is néztem pár 8bites modelt. Azt nem tudom megérteni hogy miért nem úgy van megoldva hogy jobb oldalon bemenet és az ellentétes oldalon a kimenet. Normál tokozásba még megoldható, átmenet a lábak között de SMD-ben meglehetösen használhatatlan-
Idézet: „Azt nem tudom megérteni hogy miért nem úgy van megoldva hogy jobb oldalon bemenet és az ellentétes oldalon a kimenet.” Teljesen érthető igény! 573
Üdv. Egy jeladó kapcsolási rajzán két kivezetésű trimmerkondi van, és én a boltba 3 lábút kaptam. hogy oldjam meg a beültetést? csatoltam képet, bekarikáztam! Előre is köszi!
Hello, a a képen a -35 nél levő lábat kösd a tranzisztor felé, a két oldalsó láb össze van kötve, az menjen a + felé.
Szia, így fejből az UC és LM az biztos lábkompatibilis (úgy értem hogy uc3524 és lm3524) az sg3524-el, én összevissza használtam ezt a 3 típust egymás helyett egy nagyobbacska táp-projectben. Ahol olcsó volt valamelyik ott markoltam belőle , hát így lett 3 féle gyártmány a beültetéskor belűlök...
Asszem ma hazánkban az SG a legolcsóbb és abból van a legtöbb, + TL is kapható talán... Mindegy is, hisz megegyeznek. Ami van és olcsó azt vedd Így értetted egyébként a lábkompatibilitást? Remélem tudtam segíteni, üdv.!
hello
Idézet: „Így értetted egyébként a lábkompatibilitást?” Nem.
Sziasztok! Ezeknek a helyettesitőit keresném!
2SK34 FET regulator ill OA90 germánium dioda! Másik topikban mutattak nekem egyet a 2SKra de szeretnék róla jobban meggyözödni hogy jo e! J310 A másikra egy ismerősöm mutatott egy helyettesitőt,de aztmondta azért kérdezzek még rá! 1N5822 Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
nem tudok valami olyan dip tokos bemenet választo ict ajánlani ami olcsó, i2c vel lehet vezérelni, és 6 bemenetet kéne kezelnie amik 5.1 esek. ill 3 van ami 5.1 es a másik 3 stereo de a jeleiket szétosztanám hogy a center kivételével mind szoljon. a TDA7302 -t néztem de 5E ft felett volt a sini nél máshol nem is találtam és abbol is kéne 6*6=36 input ami azt jelenti hogy mivel ez csak szetereo ic 6/2= 3db kéne a 6Ch ra és az még csak 4 bemenetés mivel 6 van kell még 3db és akkor lenne 8*6CH-m 6db ic vel sacra 30K ért... ami már nem tetszik anyira szal valami tippetek erre?
Sziasztok!
Ma vettem egy bolhapiacon egy Dlink 624-es WLAN Routert aminek valószínűleg eldurrant a külső tápja és vitt magával belül is legalább egy alkatrészt (ezen látszik sérülés) Csatolom a képet róla. Az egyik egy ADB 315 feliratú valami (UNITREX ADB-315 3VDC/100MA WALL TRANSFORMER) de ez épnek néz ki, a másik ami el van durranva egy A8805 DEF36-os jelzésű, utóbbiról kiderült hogy egy egy 2.5V-os stabilizátor lehet de nem tudom, hogy hol találok hasonlót (persze nem kell SMD kivitel mert hely van neki bőven).
Üdvözletem!
Van valakinek ismerete PNP tranzisztor mezőről? Egyszóval érdekelne az ULN szériás 8x darlington array-nek a komplementer párja. Létezik egyáltalán? A gugli nem volt most jó barát Van egy UDN széria de az alig kapható. Ahol meg van, ott 300Ft... Namost 30-40Ft az ULN NPN array. |
Bejelentkezés
Hirdetés |