Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
A rajz alapján ami az Elektrotanyán fent van, ellenőrizd a tápfeszültségek meglétét. Az STK kimenetén található egy 4A bizti gondolom ez rendbe van.
Szia. A tápfeszültségek hogy alakulnak azt lehet tudni???
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Ellenőrizd, hogy valóban kapcsol-e. Mérni kell, másként nem tudod megjavítani.
Sziasztok. Szeretném kikérni a véleményeteket hangszórók bekötése-témakörben! Adott egy Technics su-v570 erősítő és adott pár db. álmennyezetbe süllyeszthető 100 volt-os hangszóró! Tudhatom őket együtt minden probléma mentesen használni? Nem szeretnék semmit kilőni , ezért is járultam az elektromechanikai jedi-tanács elé! Köszi....
A 100V os hangfal trafóját szedd ki és anélkül kösd a végfokra! A hangfal impedencia ne legyen 4 ohmnál kisebb.
Hello
Van egy kb 10 éves technics-em, szépen szól, de csak halkan. ha kicsit följebbhangosítom, egyből kikapcsol. szerintem valami beépített védelem lép működésbe. A szerelő nem tudott vele mit kezdeni. van valami ötletetek? Á
Rendben , akkor eljött a próba ideje ! Köszi haver!
Szia. A relé volt a bűnös de még kellene egy kis segítség onkyo A-22 van rajta A és B oldal A+B a hangfalaknak vagy kettő hangfal szóljon vagy négy na most én ezt a erősítőt kaptam és az A+B kapcsolóról leszedték a vezetéket és így nem szol mind a négy kimenet csak kettő és most ezeket akarnám vissza kötni de nem tudom hova kell ezért kellene egy kis segítség eddigi segítséget köszönöm
Szia! Ebben a kapcsolási rajz lehet segítségedre. Nem bonyolult megoldás, az erősítő kimenete és a hangszóró csatlakozó + érintkezői közé bekötött kapcsolók. Első lépés, mérd ki a kapcsolók érintkezőit, (melyik a zárt és nyitott állapota), többi már egyszerű.
Szia.még kellene egy kis segítség van egy wega erősítőm bekapcsolom addig minden rendben ahogy rácsatlakoztatom a hangfalat azonnal kiolvad a biztosíték mind a két kimeneten ennek mi az oka
Ne erőltesd, több kárt okozol .. Végtranzisztorok zárlata, vagy végfok IC hiba. Mérni kell!
sziaztok
volna egy yamaha r8 as erösitöm aminek a bal oldala halkabb valamivel mi lehet a baja elöre is köszünöm a válaszokat
Szia!
Nem torz, basszusa rendben van? Ha csak halkabb, hangerő poti hibája is lehet, de bemenet választó kapcsolók kontak hibája is okozhatja. Ez jól érzékelhető, kapcsolgatásuk során hallható. Tisztítása segíthet.
szia igazad van a balansz potméter kontakt hibás az az oldala de a basszus sem szol olyan szépen azon az oldalon
Ha basszusban gyengébb, akkor valamelyik csatoló kondi kapacitásszegény.
Ennek megkeresésében egy szkóp/hanggenerátor sokat segíthet.
köszi a gyors válasz enélkül esélyem sincs megtalálni a hibás kondit van benne két nagy kondenzátor egymás mellet lehet annak a hibája
Használj nagybetűket, és írásjeleket! Ha mi megtisztelünk válaszunkban Téged ennyivel, jogosan várhatjuk el Tőled is. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2012
Nem, kisebbek között kell keresgélni. Műszerezettség nélkül nem fog menni.
Üdv!
Kaptam egy Technics SA-GX180 típusú erősítőt javításra. A hiba az hogy ha felhangosítom a hangfalvédelem bekapcsol. Megnéztem a kimeneti DC-t és a hangerő növelésével a kimeneti DC-feszültség 100mV fölé ment néha még 300mV is volt . Mivel oszcilloszkópom jelenleg nincs így azzal nem tudok mérni csak multiméter áll rendelkezésemre. Mi lehet hiba oka hol keressem azt az egységet ami a kimeneti DC-növekedését okozza? Még egy észrevétel: Ha nagyon felhangosítottam az erősítőt és nem volt rajta hangfal akkor is leváltott a védelem, ám halkan hallottam a nyák felől valami zene félét. Ez mitől lehet? Mellékeltem az erősítő Dokumentációját Előre is köszönöm a segítségetek! Üdvözlettel: Robi
Ventilátor hiba is lehet, szereld ki, tisztítsd (WD40) és forgasd meg 10-12V-ról.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2012
Forog a ventilátor. Az lehet hogy nem eléggé?
Holnap megtisztítom azért. Köszi a segítséget!
Gondoltam, hogy forog, de ha nagyobb az áramfelvétele, akkor is tilt.
Itt hangerő függvényében növekszik a fordulata.
Megtisztítottam beolajoztam. A helyzet nem változott.
Most tudtam meg hogy elromlott már egyszer a motor és valaki más szerelte be. Létezik hogy a motor egyik polaritása a végfog IC bordájáról jön? Mert ahogy észrevettem nem a hangerő vagy melegedés függvényében változik a fordulatszám hanem csak forog és forog még készenléti állapotban is. A dokumentációban a motor a 6. oldalon van jobb oldalon. Nézzem meg talán a táp részt? Lehet köze ahhoz hogy levált a hangfal védő? Megnéztem jobban szerintem itt lehet a baj majd ma ránézek még. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
Továbbra is azt gondolom, hogy ventilátor körül lesz a probléma, ezért alakították át, csak nem sikerült. Motor hangerő függvényében forog, állandóan nem üzemel, gyári megoldásban. Vissza kéne kötni az eredeti állapotába. Rajza segít ebben.Ha jobban szétszeded biztosan megtalálod a módosítást, ami ront az egész működésén. Eredeti motor magnó mechanikákban DC, gyors csévélésre alkalmazott motorra hasonlít. Motor áramfelvétele lényeges, ha sokkal nagyobb, már letiltást okoz. Képet készíthetnél a jelenleg beépített motorról és az áramfelvételét is megnézhetnéd, 5V feszültségnél.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
Rendben köszönöm!
Amúgy én is erre tippelek. Délután megnézem üdv!
Megmértem az áramot teljesen feltekerve. 42mA.
Úgy látszik az volt a baj hogy rossz helyre forrasztotta vissza valami tákoló mester Köszönöm a segítséged úgy néz ki megoldódott a probléma
Tudatosan forrasztotta oda, talán rövid ideig működött is neki.
Közben Te kitakarítottad a motort és így az eredeti helyén is jó lett. Ventilátor motor tipikus hibát produkál ebben az erősítőben, több példánnyal találkoztam már.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |