Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2003 / 3599
(#) szitko válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Még régebben hasonló cipőben jártam én is. Először simán összehegesztettem CO2-val, de kb egy hónap múlva, a hegesztés mellett eltört. Aztán egy "szaki" elmondta, hogy hogyan kell az ilyesmit hegeszteni. Egyszerűen csak fel kell előtte melegíteni. Mivel lánghegesztőm nincs, ezért egyszerűen csak begyújtottam, s mikor "jó meleg volt" az öntvény, megpontoztam, levettem, és végigvarrtam CO2-val mindkét oldlán. Ez kb. 4 éve volt, azóta nem tört el.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szia! 'Gafly' kollégának igaza van. Az öcsém annak idején Böhler pálcával hegesztette meg, úgy lett leselejtezve, 25 évvel később. Dugattyú-gyűrűvel is lehet, de ahhoz közel vörösre kell izzítani, és lánggal (CH4+O2). Ívhegesztés előtt is felmelegíteni (pirosra), és lassan (homokban) hűlni hagyni. A drót-varrás is működik, 2.5mm-es kerítés feszítő dróttal ment a kazánajtó, és rostélykeret(tűztér!) is vagy tíz évig (kidobásig-kilyukadt a kazán).Szitko megelőzött
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) zoly15 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ez a sparhelt teteje lenne? Tehát vas öntvény? Akkor a tartós megoldás vagy a hegesztés ha nincs kiégve belőle a szén, vagy a keményforrasztás....
(#) zoly15 válasza szitko hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

CO-cal nem a leg szerencsésebb hegeszteni, mert teljesen más az anyag szerkezete, akkor inkább savállóval, avval szépen meg lehetne oldani.
(#) granpa válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ja, ja! 'Böhler'
(#) zoly15 válasza granpa hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

A Böhler csak a gyártó, de gyárt különféle elektródákat
(#) idlob válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

A Flex is csak egy gyártó. Mégis milyen jól összeforrt a sarokcsiszolóval (legalábbis ezen a vidéken).
(#) Izeg. válasza idlob hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Nálunk is ne aggódj sokszor ha azt mondják sarokcsiszoló elkezdek gondolkodni, hogy mi az
(#) jani1987 válasza Izeg. hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

A szakmai tanárom ki volt akadva, amikor azt a szót használtam, hogy smirgli. Ő ezt úgy pontosította, hogy dörzsvászon.
(#) granpa válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Azért van a macskaköröm.Anno nálunk egyet jelentett a saválló(rozsdamentes)val, mert csak azzal dolgoztunk, ahol minőség kellett, minden mást csepel(orosz, bolgár, stb gagyi) dróttal.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ez a marhaság már a '60-as évek elején is dívott, de azért mi csak 'subler'rel mértünk, és 'kirner'rel pontoztunk.A családunkban csak a szerszámnevek(bútor, ruha) maradtak meg, a nyelv elfelejtődött.
(#) 06smici hozzászólása Nov 29, 2012 /

Ez csak nekem tűnik átverésnek? Megyek is keresek egy hosszabítót
(#) Gafly hozzászólása Nov 29, 2012 / 1

Más.
Mint ahogyan mindenki akinek esze/lehetősége van, húz el ebből az országból, így ők is. A raktárkészletet viszont nem éri meg hazavinni, tehát kb. féláron "végki"árúsítanak mától ameddig a készlet tart.
Csak úgy szólok, hátha érdekel valakit...
(#) DuMatyi válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Nálunk a gyakorlati tanár közölte: Cin a bádogosoknak van, maradjunk a forrasztóónnál. Nem hiányzik, hanem nincs itt. A falat kapartam ettől.
(#) sooty válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ja, aztán így lesz a 16 szegmenses kijelzőből "vesszőmátrix" kijelző meg egyéb szörnyű magyarítások. Ezeket lehet még különböző bolondériákkal fokozni pl. , hogy a 7-es szárát nem szabad áthúzni, mert ügye a szabványírásban sem húzzuk át.
(#) scansat hozzászólása Nov 30, 2012 /

Sziasztok

Olyan kérdésem lenne, hogy ITT valaki(-k) vállalnak-e németből magyarra fordítást?

Persze gondolom erre jelentkező nem(sok) lenne, de vagy húszan megkérdeznék, hogy miért itt keresgélek. A válasz az, hogy hozzájutottam egy cirka 100 oldalas német nyelvű leíráshoz különböző Tesla találmányokról. Plazma, mikrohullámú stb. készülékek építési leírása. Egyszerű, otthon elkészíthető kütyük és hozzá magyarázatok. A szöveg erősen szakmai, bár a száz oldal nagy része kép és ábra, nem folyamatos szöveg. Kerestem már magyarul, de sajna nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) Action2K válasza 06smici hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Átverés? Nemáááá... Látod, a videón működik.
(#) jani1987 válasza 06smici hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Kipróbáltad?
(#) vicsys válasza 06smici hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nem kell hozzá oroszul tudni... Bővebben: Link
(#) 06smici válasza vicsys hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Ki gondolta volna, hogy ott lesz egy kábel eldugva
Már csak csupán egy kérdésem lenne: mégis ki az aki enyire ráért?
Bár a mai világban mikor már "villanyóralassítókat" is árulnak, már nem lepődök meg azon hogy ezt komolyan is veszik páran
(#) vicsys válasza 06smici hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nekem anno a HIFI hangszóró készítés tettszett, egypennysből. Aztán a színes TV működtetése ceruza elemről... Főleg a kommentek ütöttek. Jópáran csalódottak voltak, hogy nem működik a hangszóró. Erre a feltöltő azt írta, hogy nem volt elég csillogóan tiszta penny. Feltöltött egy másik videót, ahol ketchuppal tisztította a pénzt... Na akkor estem le a röhögéstől a székről.
Megvan!
Bővebben: Link
Még egy műsör is foglakozott vele. Megoldás a végén:
Bővebben: Link
(#) 06smici válasza vicsys hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Azért arra kíváncsi lennék hogy a lejátszó mit szólt hozzá mikor rövidrezárták a kimenetét
(#) Baxi hozzászólása Nov 30, 2012 /

Hi
ha nem lett volna még
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Kollégám apja járt Fóton. Azt mondja hogy még a szomszédos Cora parkolóban sem lehetett megállni...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Akkor jól bedőltek..
(#) jani1987 hozzászólása Nov 30, 2012 /

Részleges megoldás született a hézagos kályha ügyében.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Tudsz te ennél jobbat is.
Bár a jó munkához idő kell
(#) vicsys válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

E valami belehajtott lemezdarab?
(#) mark.budai hozzászólása Nov 30, 2012 /

Sziasztok! Lehet van témája, de ez itt az oldalon elég off. Ha összejön, a héten veszek egy Airbrush festékszórót. Azt írja, 1-3 bar nyomás kell neki. Ehhez mekkora kompresszor kell? Én hűtőmotorra gondoltam, és egy kibelezett, majd visszahegesztett hűtőmotor lenne a tartálya, lefújószeleppel. Nem tudom, ez mennyire elég hozzá. Más kereket pumpál vele, és normál festékszóróhoz használ ilyet. Airbrush-hoz is jó lehet?
(#) vicsys válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Jó lehet, de... Én úgy döntöttem, biztosra megyek és vettem gyári mini kompresszort tartály nélkül. Olcsó, pici, nem is hangos, teszi a dolgát. Van rajta minden... Bővebben: Link
Következő: »»   2003 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem