Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   189 / 582
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Lehet ez kezdődő menetzárlat is. Szerintem amíg megy moss vele, ha ki jön a füst akkor úgyis javítanod kell.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Érdekes módon centri nél nem csinálja.Amúgy ha a motor tönkre megy akkor az viszi magával a panelt is nem?
(#) kurtosister válasza kurtosister hozzászólására (») Nov 29, 2012 1 /
 
Tisztelt Uraim
A napokban írtam nektek az Indesit WD 105 tipusú mosó szárítógépről Hogy a mosás program csak akkor
működött ha a szárító fűtőszál meg volt szakítva ,ha nem akkor mindig a 15hibát jelzett.A probléma a BTB triak volt ennek cseréjével a probléma megoldódott.
Gondoltam megírom hátha tudok ezzel valakinek segíteni.
Mindenkinek további szép napot.
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Arra gondoltam hogy megelőzzük a bajt mi lenne ha elviszem újratekercseltetni?Csak a forgórészt?Ezt csak a forgórész okozhatja?És mennyiben van egy ilyen javítás?
(#) zoz11 válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Üdv
Betekerni nem egyszerű egy ilyen forgót…
Bővebben: Link

Viszont egy normális kollektor felszabályozás, meg ha jó mélyen ki van takarítva a szeletek között az csodákra képes, nha meg a megfelelő szögben becsiszolt kefe.
Ha ezek megvannak akkor jó eséllyel jó lesz az a motor.

Bosch Siemens gépek főként kényesek ezekre.

Üdv: Zoltán
(#) zimpet válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Szerintem nem érdemes egy motort tekercseltetni, ameddig nincs zárlat, vagy leégés. A szikrázás ha nagyon zavar, akkor vidd el egy motoroshoz, felhúzza habkővel a kommutátort és kész is. 500-Ft. Ha elviszed tekercseltetni, az 10-15eFt. Szerintem, ha nincs baj, nem kell aggódni. Ritka esetben szokott a motor hibája a panelen galibát okozni. Nálam még nem igazán járt ilyen gép. Max. motor csere és már ment is.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Nem gondolnám, hogy panelhibát okoz. A kommutátor szabályzást már javasoltam, azt még megpróbálhatod. Ha nem segít szerintem nem érdemes tekerni inkább keress bontott motort. Centrifugán azért nem csinálja, mert sokkal kisebb áram folyik és rövidebb ideig is mint mosásnál.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) zimpet válasza zimpet hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Valakinek van valami ötlete?
(#) Atix hozzászólása Nov 29, 2012 /
 
Uraim, senki?- vagy két könnyebbet..
(#) VIM válasza Atix hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Szia!
Idézet:
„indítás után egy darabig küszködik, majd leáll. A hibajelző led 5-töt villan.”
...a küszködésről kellene valamit mondani. A villanások száma nem 4 véletlenül? Csap nyitva van? A vízcsatlakozó szűrője tiszta? Ajtófedél jól zár? Stb. ....
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /
 
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Ebből valószínűleg felszabályozás lesz.Amit zoz11 a képen linkeltél forgót nos...az enyémnek a kommutátora eléggé hasonlít rá de ennyire azért nincs leharcolva.És most pont láttam a neten hozzá bontott motort.Képen mellékeltem a kommutátort.(van egy kép a szikrázás mértékéről természetesen nem tudom feltölteni...)

DSCN2530.JPG
    
(#) zoz11 válasza botesz hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Üdv
A linken szereplő forgó is egy bosch gépbe volt, kefét cseréltek a motorba, de nem lett a kollektora kiigazítva, pár mosás után leégett a forgója.
Le van harcolódva rendesen.
Fel kell szabályozni ahogy írtam, meg rendesen b kell csiszolni hozzá a kefét.
Utána menni fog az szépen.
Üdv: Zoltán
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Látszik, hogy csak a két szélén fut a kefe. A szabályzás megjavítja szerintem.
(#) anya38 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Szia! kösz az eddigi segítséget, megnéztük amit írtál miden jó volt,leszereltük a panelt és a kapcsolóknál be fújtuk kontakt sprével össze szereltük működöt is 2-mósas le is ment semmi gond nem volt de másnap megint inditotam és a probléma ugyan az vele ahonnan elékeztük mi lehet a gond?válaszodat előre is köszönöm Szia!
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Az lesz!Addig hozok be másik gépet helyette de így nem fogom addig használni amíg nincs felszabályozva.Remélem sikeres lesz! Mégegyszer kössz mindenkinek!
(#) Atix válasza VIM hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Jó, akkor sorban: programválasztás után pár mp mulva kettőt kattan, mintha vége lenne a mosásnak. Az inditógomb megnyomásával egyet kattan- az ajtó bezár. Pár mp relékattogás után egy nagyot ugrik, mivel a sok ruhát hirtelen meg akarja pörgetni. Néhányszor ezt még ismétli, majd leáll. A végLED 5-öt villan.
Az egyik állásban(gyapju) vizet is enged a dobba, de aztán visszatér erre a hirtelen forgásra, és próbál ugrani.
A vége ugyanaz. Viszont a vízleeresztő hibátlanul müködik.
(#) botesz válasza Atix hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Szénkefe esetleg tachogenerátor?
(#) Bonanza02 hozzászólása Nov 30, 2012 /
 
Korábban írtam én is, hogy ha valakinek van eladóban egy Gorenje WA 50120 vezérlő panelje, akkor jelezzen az email-emen. Ha kell, akkor elküldöm a régit. Nem tudom, hogy azóta hogy kiszáradt működik-e már, de tavaly még az volt a baja. Egy másik ugyanolyat sikerült venni használtan és abból áttéve megy a gép azóta is. Esetleg, ha valakinek kell így a mosógép, hogy külön a kezébe adom a vezérlőt, és majd ő belepróbálja, akkor 15 ezerért elvihető. Nagyon jó gép. Egyszerű, jó, takarékos és nagyon megbízható. A "beázás" az én bűnöm volt, mert oldalára lett borítva, amikor még volt benne némi víz. (nem gondoltunk rá)
(#) zolika60 válasza anya38 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Nem emlékszem, hogy a kapcsolók sprézéséről írtam volna. Nem ismerem a konkrét gépet, amit írtam általánosság. A hókapcsolót megvizsgáltátok és jó? Ha a program kapcsolót fújtátok és attól javult meg, azt kell alaposabban megnézni van-e beégett érintkezője.
(#) Atix válasza botesz hozzászólására (») Nov 30, 2012 /
 
Ja, jó kérdések .. esetleg egy választ ?(vezérlőpanelre gyanakszom)
(#) kalkri hozzászólása Nov 30, 2012 /
 
Sziasztok!
Nem találtam a problémámra az előzményekben választ ezért megkérdezem.
Van egy CANDY cs2 105 mosógépem, amelyben a vezérlőpanel sajnos zárlatos lett, mert vizet kapott az alsó két csatlakozó, ajtó tömítő gumi lyukadása miatt. A neten olvasgatva, már cseréltem benne egy két alkatrészt, de a hiba nem szűnik. a mosógép programja elindul, ajtó reteszelést érzékeli, vizet szív majd mikor már forgatnia kellene leáll és a három funkció gomb közül a felső és a 90 perc ledje együtt villan egyet. Ez a villogás ismétlődik kb 20 másodpercenként. Mivel nem kijelzős nem tudom a hiba kódját. a panelen cseréltem a 1,5 mF-os táp kondit, a kis triakokat és a nagy triakot is ami egy alu lemezhez van rögzítve, valamint egy 10 ohmos ellenállást is. Van valami ötletetek a LED-ek villogásának jelentésére? üdv: kalkri
(#) poolszerviz hozzászólása Dec 1, 2012 /
 
Sziasztok! Hoover HNWF 6167 mosó-szárítóval szenvedek már egy ideje. Lassú centrije üresen végig megy gond nélkül, megrakva az első átfordításnál kialszik minden és újra próbálja. Tehát szivattyú indul, majd mikor át akarná fordítani kikapcs és úgy csinál mintha újra lenne indítva a program. Ha kézzel besegítek neki az induláshoz akkor lefut a progi rendesen. Gyors centri üresen is gázos, gyors rész után mikor már kifutna kialszik minden fény egy pillanatra, majd mintha a motor valami mágnesfékkel fékezne egyet, nagy kattanással lassul egy nagyot. Ekkor ismét kialszik minden egy pillanatra, majd előlről fut a program ismét. Alacsony tápfesz. probléma vajon? A panelom már valaki ténykedett korábban, az 1 triacot amit látok, már valaki cserélte, mert nem gyári a forrasztása. Ötletek?
(#) kissi válasza poolszerviz hozzászólására (») Dec 1, 2012 /
 
Szia!

Nekem tápfesz hibának tűnik... nagyobb terhelésnél "meghal" a táp és ezért újraindul a proci...( elkók, forrasztások, csatlakozások átnézése! )!

Steve
(#) poolszerviz hozzászólása Dec 1, 2012 /
 
az említett hibákon kívül pl. öblítésnél vagy vmelyik mosásnál sem megy mindig végig, vagyis stop-ot jelezve vége a programnak, de pl. centrifugálás nélkül vagy kihagyva a második hideg vizes öblítést...stb. De ilyenkor nem végtelen ciklust csinál az újraindulások miatt, mint a gyors centrinél, hanem tényleg prog. végét jelzi... ??? És néha olyan is van, hogy teljesen végigmegy (nagyon ritkán) és ha kell, szárít is. Esetleg más ötlet? Programhiba esetén mindig egyformán kellene hibáznia szerintem, vagy javítsatok ki, ha tévednék.
(#) zolika60 válasza poolszerviz hozzászólására (») Dec 1, 2012 /
 
Szénkefét nézted?
(#) poolszerviz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /
 
Ki nem vettem, de se szikra, se durrogás menet közben. Szerinted az lehet? A kommutátor is szép, nem "hegesztett" a felülete.
(#) rotolfo hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Sziasztok!

Következő a problémám: Akad egy Indesit wp100-as mosógép. A minap indítottam rajta egy mosást 4-es programon, és ez kb. az 5-ös-ig tartott(öblítés-centrizés). Megáll nem megy tovább, hiába tekergetem szivattyúzásra, vagy bármire, nem történik semmi, csak 3-at villan és pörög a programkapcsoló körbe-körbe, se motor se szivattyú semmit nem mozdít meg, de viszont az 5-ös programig tökéletesen csinál mindent, igazából ki is mos, csak nem öblít és nem centriz. Kérdésem pedig, hogy hol keressem a hibát, nem értek ugyan hozzá, de a szerviz 7.500 forintért hajlandó kijönni, és persze amit még kitalálnak. nem hinném, hogy hatalmas a hiba, mert a motor megy, szivattyúz, pörög a dob, látszatilag minden rendben, aztán síri csend. Rajzot, sem "térképet" nem találtam, hogy legalább megtudjam mi micsoda a gépben, de a mágneskapcsolón, és a dobon kívül a vezérlőpanelt sikerült felismernem. Szóval PASS, remélem van nálam okosabb!
(#) Kastler hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Hello ennyit találtam erről nem tudom segít-e.
(#) anya38 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
Nincs rajta beégés sehol .Mit nézünk meg még rajta
(#) kepler hozzászólása Dec 3, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy Samsung F1043-as elöltöltős mosógép boldog tulaja vagyok, viszont az utóbbi időben valamiért a mosási program végén nem akar centrifugázni a gép. A kijelző pár perces váltakozással 7 vagy 8 percnyi hátralevő időt mutat, a dobot pedig a mosási programhoz hasonlóan forgatja, de nem centrifuga sebességgel.

Mi lehet a gond? A gép körülbelül 7 éves és csak a centrifuga programmal van gondja.

köszi,
Miklós
Következő: »»   189 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem