Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD lejátszó javítás

Témaindító: 021, idő: Júl 27, 2008
Lapozás: OK   11 / 25
(#) marcus hozzászólása Júl 20, 2012 /

Üdv! Kaptam egy Onkyo DX-6530 típusú cd lejátszót. Olyan baja van, hogy elindul a lemez, és általába 0:45 és 1:35 között megáll, gondolkodik, és ha szerencsém van, akkor továbbmegy. Viszont kb. lemez közepétől hibátlanul lejátsza. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baj?

Több-boltban vásárolt eredeti műsoros-lemezzel kipróbáltam, és mindegyik lemeznél ezt produkálta.
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Mi csinálhatja ezt hogy a cd-n a csak az utolsóbb számokat játsza le normálisan akadásmentesen. A szilikonzsr sajnos nem segített rajt.
(#) xandus hozzászólása Aug 7, 2012 /

Üdvözlök mindenkit. Új vagyok itt, de szeretnék kérni egy kis segítséget. Van egy Denon DCD 500AE cd játszóm. Mostanában azt csinálja, hogy ha kinyitom a tálcát akkor vagy magától vissza megy, vagy ha egy kicsit erősebben teszem bele a lemezt, de próbáltam úgy is, hogy nyitott állapotban egy kicsit hozzá érek és már megy is vissza a helyére. Mit lehet az oka? Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Papi65 válasza xandus hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Alighanem a "tálca kint - tálca bent " érzékelő a kontakthibás!Ki lehet mérni ohmérővel, csak meg kell találni.
(#) omegaspec hozzászólása Aug 12, 2012 /

Van egy AKAI Cd játszom ! Jelenség,hogy lejátszás közben vissza ugrik az elöző számok valamelyikének a közepére és onnan folytatja a lejátszást,lézerfej most lett cserélve,előtte is ugyan ez a hiba volt.Segitsetek.Köszi
(#) matyusz válasza omegaspec hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Üdv.
Esetleg nem "táncol" a lemez, a lemezforgató tányéron? Esetleg a mechanika is szorulhat, és ezért ugrik egyet. Vagy még szalagkábel is lehet.
(#) judas545 válasza xandus hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Végálláskapcsoló hiba, kontaktspray segíthet rajta.
(#) omegaspec válasza judas545 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Lézerfej teljesen új,végállás kapcsoló hibátlan ,mechanika nem kopott,nem lötyög,szalagkábel kimérve,hidegen még jó,ahogy melegszik egyre többet téveszt
(#) matyusz válasza omegaspec hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Üdv.
Akkor lehet egy kiszáradt elkó táprésznél, vagy esetleg egy feszstab, vagy egy tranyó amivel szabályoztatják a feszt, esetleg forrasztás.
(#) recko hozzászólása Szept 9, 2012 /

A főnököm megkért, hogy javítsam meg neki a mikrohifijét. Úgy romlott el a kis jószág, hogy beköltöztek a csótányok a dobozába, és kinyírták a CD lejátszót.
Tünetek:
-Ellenkező irányban akarja megpörgetni a berakott lemezt, de csak egyszer "megpöcköli", mikor felnyitom a tetejét.(Azt is az ellenkező irányban.)
-Ha le van zárva a teteje és "LOADING" felirat villog, nem csinál semmit a lemezzel.

Kipucoltam, nedves, alkoholos fültisztítóval a lencsét, mert csupa-merő redva volt, de semmi. És nem tudok rájönni mi lehet a baj. Motor? Esetleg vezérlés?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Lázár Péter válasza recko hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Hasonló gondom van nekem is. Egy mikrohifi (SONY cmt-ed1) üveglap tetővel eredetileg stabilizáló gyűrűvel működik. Viszont ez a stabilizáló gyűrű nincs meg, így a motoron lévő CD lemez befogatót lecseréltem egy csíptetősre egy hordozható CD lejátszóról termeltem ki. A következőket produkálja: elkezdi tekerni a lemezt, majd leáll, és újra kezdi. Majd ezt megunva hirtelen átvált ellenkező irányba és veszettül gyorsan felpörög. Utána leáll annyira, hogy a gombokra se reagál. Kétszer sikerült csak elkapnia a lemezt és lejátszani, abból egyszer magától megunta és leállt. De előtte mielőtt lejátszotta volna furán szakaszosan szenvedett a lemezpörgetéssel. Nos ha az lenne a hiba, hogy nem stabilizált a lejátszó rész, akkor mi volna, ha a rugalmas felfogatását az olvasó egységnek egyszerűen fixen lerögzíteném? Így elméletileg nem tudna imbolyogni, eleve a hifi is jó súlyos stabilan áll a lábán. Vagy esetleg más a hiba? Gondoltam arra is, hogy a hifinek van egy rakás olyan funkciója ami be lehet állítva (használati útmutatásba van benne) , és csak távirányítóval elérhető. És mivel az sincs meg, így nem nagyon tudok vele mit kezdeni. Hozzáteszem a rádió és a kazetta rész üzemel szépen. Persze a kijelző is halott, mért ne lenne. Másik dolog, mennyire fontos a CD lemez és a lencse közötti távolság? Úgy vettem észre, hogy az sem mindegy. Túl magasan nem is kezdi el pörgetni. Ha így van, hogy tudom beállítani a legpontosabban? Mi lehet a hiba, hogyan lehetne orvosolni? Fontos még az is, hogy mint konstrukció eléggé fura, ugyanis működés közben elég sok hő termelődik és az alig tud kijönni a házból. Minden hőforrás alul van és melegíti az összes panelt. Viszont eléggé újszerű a készülék, nem láttam benne hibás púpos kifolyt kondenzátort de még port sem. Ha a motor a hibás, azt még tudom is cserélni, de a lézeres rész már kifogna rajtam. A tanácsokat előre is köszönöm.
(#) cornel hozzászólása Okt 13, 2012 /

Sziasztok!
Nekem van egy Marantz CD63 MK2-es lejatszom,eredeti,nem javitott. Eddig meg csak fejtisztitason volt a Marantz szervizben. Olyan problema alakult ki hogy hidegen,lejatszaskor hangos a mechanika. Olyan mintha surlodna valami. Miutan bemelegszik,kb fel ora,a jelenseg megszunik. Beleneztem,a lemezt kezzel forgatva semmi surlodas,biztos nem er semmihez. A leszorito magneses korong sem er sehol a mechanikahoz. Mi lehet a gond?
(#) david91 hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok!

Sony CDP-590-ről van valakinek véleménye/tapasztalata? Tudom ez javításos topic, de más cd lejátszósat nem találtam.
(#) simi21 hozzászólása Dec 3, 2012 /

Üdv.Kaptam egy Denon DCD-980-as cd játszót és észrevettem hogy a trafó teteje ki van púposodva egy ponton és be sem kapcsol.tudja valaki hogy mi lehet ez?
(#) Pityu9 válasza simi21 hozzászólására (») Dec 7, 2012 / 1

Üdv!
Első körben érdemes lenne kimérni a trafót, hogy nem szakadt-e, ha rendbevan, akkor lehet feszültségeket mérni a kimeneten, de érdemes lehúzni a trafótól jövő kábelt az alaplapról, ha lehetséges. Ezekben a kis trafókban általában van egy hőbiztosíték, az szokott kimenni, felpúposodott trafóval nem találkoztam. A trafónak a lemezelése van szétnyílva vagy a tekercselés púposodott fel? Érsemes szemrevételezni a biztosítékokat is, nem kizárt, hogy villámcsapott készülékkel van dolgod.
Üdv!
(#) simi21 hozzászólása Dec 9, 2012 /

Üdv.Köszi a választ.Ki fogom mérni csak még kikell találnom hogy hogy,mert egy nyákra szerelt kis trafórol van szó aminek a teteje műanyag és az púposodott ki egy gombostű fej méretű ponton.De biztosan az igaz lesz hogy ez a hő biztosíték ment ki.olvadó biztosítékok nincsenek bent.Megpróbálom valahogy leválasztani a trafót.
(#) judas545 válasza simi21 hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Ha csinálsz róla fotót közelről úgy ha van rajta valami szám az is látható legyen megnézem van e olyanom ha érdekel.

Rendben van.Van rajta 3 szám.csinálok képet és feltöltöm.Köszi.Amúgy megnéztem ezen nincs rendes üveg olvadó biztosíték.hanem 4 darab olyan alakú biztosíték van rajt mint egy tranzisztor csak két lába van, ICP-N15 a neve.Ezeket kimértem és rosszak,úgyhogy az biztosan kell bele,még a trafó kimérése van vissza.

Egy olvasó fej sem ártana.ennyiből akkor már veszek egy másikat
(#) Pityu9 válasza simi21 hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Üdv!
A trafón az a púp nem feltétlenül probléma, sok olyan trafót láttam, ahol műgyanta, amivel kiöntötték így egy helyen összegyűlt, ha viszont a műanyag púposodott fel, akkor lehet, hogy baj van. Nincs mese, mérni kell .
Üdv!
(#) hüblerattila hozzászólása Dec 12, 2012 /

Sziasztok! Van egy Reloop RMP 909S tipusú cd lejátszóm, és az vele a probléma hogy lejátszás közben magától újraindul. Találtam egy videót erről a hibáról, ITT egy link róla. Mi okozhatja ezt? Köszönöm előre is.
(#) judas545 válasza simi21 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Akkor lehet jobban jársz, de kellene és kimérted akkor írj.
(#) simi21 válasza judas545 hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Megnéztem.Az a púp egykis műgyanta volt.A trafó kimenetén semmit nemtudok mérni,se feszültség,se ellenállás.Nembiztos hogy megcsinálom végülis nagy szükségem nincs rá.Kellene bele akkor az egész lap meg az olvasó rész.Nemnagyon érdemes ígymár foglalkozni vele.Van amúgy ilyened elfekvőbe?
(#) matyusz válasza simi21 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Üdv.
Bocsi, hogy ilyet kérdezek, de váltófeszt mértél a trafó szekunderén? Ha esetleg igen, és meg is kapja a 230V-ot a trafó, akkor valószínű, hogy a primer tekercsnél ment ki a hőbizti. Előtte annyit csinál, hogy áramtalanítod a CD lejátszót és a műszeredet ellenállás mérésre állítod 20kohm-os határba és a 230-as dugót megméred, hogy mérsz e rajta ellenállást, ha igen akkor mehetünk tovább. (Persze ezt mindent áramtalanítva, és ha a kapcsoló a Cd lejátszón a 230-at kapcsolja, akkor kapcsold be)
(#) matyusz hozzászólása Dec 26, 2012 /

Üdv mindenkinek és Kellemes Karácsonyt.
Valaki mondja meg kérem hogy mi a fészkes fenét lehet kezdeni a KSS-240-es olvasófejű jellemezhetetlen vackokkal. Esetleg valaki találkozott vele és vagy próbált hibát elhárítani? Ez nálam már a sokadik ilyen vacak, de eszméletlen bosszantó. Ha valaki tudna esetleg nekem segíteni azt előre is nagyon köszönöm.
(#) judas545 válasza simi21 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Denon tápom van, lehet az jó lenne bele, de amit javasoltak neked végig kellene nézni és döntened hogy érdemes e foglalkozni vele.
(#) judas545 válasza matyusz hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Mire gondoltál? Nem olvas, milyen lejátszó?
(#) matyusz válasza judas545 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Üdv.
Általában régebbi SONY hifiben találkoztam vele, meg van is itthon CD-lejátszóm is amiben ez a fej van. Azt csinálja, hogy játssza a számot, és közben van hogy ugrik fél percet vagy megy a következő számba, vagy ha nagyon rájön akkor elugrál a végéig és vége. Mivel volt olyan is amiben "táncolt" a lemez ebben cseréltem a lemezforgató tányért is és ugyan oda van visszatéve ezen nem táncol a lemez, ugyan csökkent az ugrálások és a hibák száma de még mindig hajlamos, akár gyári lemezzel is csak gondol egyet és ugrik 2-3mp-et vagy fél percet vagy sokat számokban ugrál vagy át is ugrál egy csomót, falatozgat a számokból. Most is egy hifivel bajlódom, összeraktam ezzel a mechanikával az asztali CD-lejátszóba elektronika csere aztán utána elektronika vissza és utána a hifibe a helyére, mert ott már jónak tűnt. És most pedig benn csücsül a helyén, immáron már vagy 15x szét meg össze lett rakva -.-
(#) mugab válasza matyusz hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

A szán részt kented már szilikonnal?
Következő: »»   11 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem