Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   21 / 489
(#) vicsys válasza dara hozzászólására (») Okt 2, 2007 /
 
jajj, a ventinek azért ne adj 24V-ot....
Próbáld meg a fototranya soros ellenállását megnövelni. Nálam 100k-val biztosan indul.
A másik: Nálam akkor villog a kijelzés, ha áramszünet volt. Tehát az első tápfesz rákapcsoláskor! Mint a cikkben írtam is:
KI_BE kell kapcsolni a távszabályzóval, ekkor beáll a kijelzés... Lehet, hogy csak ennyi a gond??
(#) cydor hozzászólása Okt 2, 2007 /
 
http://www.instructables.com/id/MiniPOV3-Kit/?ALLSTEPS
címen van valami hasonló, de a gyenge angoltudásommal nem jöttem rá pontosan mi is ez.
biztos nem kézzel rángatja, mert nem állna össze a kép, de akkor hogy is van ez?
ha jól értelmezem, akkor bármilyen szöveget ki tud írni, de, hogy mekkorát? +1általán... Kép: HivatkozásKép: Hivatkozás
(#) kaninjo válasza cydor hozzászólására (») Okt 3, 2007 /
 
Hali!

Pedig ezt kézzel rángatja... Ha jól értem, ez amolyan "csináld magad" szett, megkapsz mindent, beleértve a felprogramozott uC-t is.
Itt is van egy ehhez hasonló (igaz ezt biciklire szerelték, és felprogramozás előtt kell beírnod a szöveget): POV toy
Fix időzítéssel működik. Felvillantja a LED-eket, vár egy picit, majd kezdi előről. Nincs benne semmilyen mozgásérzékelő, ami alapján tudná, mikor kell indítani a kijelzést (ez igaz mindkét "kütyüre").
(#) dara válasza vicsys hozzászólására (») Okt 3, 2007 /
 
Fototranya elött 100k-ra kicserélve.Nem a ventinek adok 24-et hanam a bázistápra.Abázis kibekapcsolása mükszik,tudomkapcsolgatni de semmi változás.Ugyanugy villog,és nincs teljes körben kijelzés.Hiába tekerem a ventit maxra.Lehet hogy lassu a venti?Tekerek egy harmadikat.
(#) fukli béla hozzászólása Okt 3, 2007 /
 

Csőtök!

Lenne egy nagyon nagy problémánk, a haverom megcsinálta az órát.... csak a programozás vhogy nem megy, mert égő nem égő nem égettünk még pic-et max ep romot. :vigyor5:
Szóval nem tudna valaki segíteni egy rövid leírással légyszi, h hogy is kell elkezdeni...

köszi előre is

Fukli
(#) Kocska hozzászólása Okt 10, 2007 /
 
Sziasztok.

Pár napja elkészült az órám, így több órát megy folyamatosan, most vettem észre, hogy a venti motor szinte forró felmelegíti a szekunder tekercset is. Ez mitől lehet? Lehet hogy gyenge a motor?
(#) Tom025 válasza Kocska hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
Bizony, a ventis változat nekem is ezt csinálta. Gondolom nem 12V meg a ventire hanem jóval több. Nekem is mindig melegedett, de ezen felül ha növeltem a feszt a ventin akkor egész jól pörgött, de bűzt is eregetett, ha meg csökkentettem, akkor nagyon villogott.. (videómotor )

Üdv!
(#) Kocska válasza Tom025 hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
A motor 10V ról jár. Akkor úgy néz ki szereznem kell egy videó motort. Vagy azt hiszem van a garázsba pár régi 5,25 floppy meghajtóm. annak is jó lenne a motorja nem?
(#) Norberto válasza Kocska hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
Floppymotor gyenge a fordulatszámához képest...........
(#) Kocska válasza Norberto hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
Akkor van még több féle cd dvd olvasó/író, HDD motorom. Egyik se használható?
(#) dara hozzászólása Okt 20, 2007 /
 
Üdv mindenkinek.Mükődik az órám.Nekem azvoltaproblémám hogy akkoris villogott az óra,amikor ki-és be kapcsoltam.Nem a ledek,hanem az egész kijelzés.
Ráadsul nemis teljes körkörösen,hanemcsak hol jobb holbaloldalon de nem körkörösen.A hiba az volt hogy nem tsop1736-os infravevövel probáltam.Rendeltem a lomextól,bereaktam és egyböl müködött.Az ismeretlen vette a jelet de gondolom nemtudta dekodolni.Mármint ha a tavit nyomkodtam,látszott hogy veszi az adást de nemmüködtette.Naszoval ha 36kh akkor 36kh.
(#) bernardo hozzászólása Okt 22, 2007 /
 
Udv Mindenkinek!
Befejeztem a masodik Propeller ora epiteset is, egy ventilest es egy videomocist. Nagyon jol mukodik mind2, bar a videos az jobb.
Jovo evben lesz egy TDK(Tudomanyos Diak Konferencia) amire egy baratommal szeretnenk epiteni egy Propeller orat. Persze kicsit tuningolva: Homerseklet kijelzese, DCF77 szinkronizalas, es ebreszto funkcio. Tudom h nem lesz konnyu, azert sem mert a programozas nem eros oldalam, bar a haverom infot vegzett de neki is ujdonsag a uC vilaga es az asm de azt mondta h bevagja. Szoval van par elkepzelesem ami a fizikai megvalositast illeti, de szivesen fogadok barmilyen otletet es foleg programozasi tanacsot, utmutatot az asm nyelvvel, es uC adatlapot. Es igerem ha sikerul megvalositani a tervem akkor felteszem a hobbi oldalra az utanepiteshez szukseges anyagot, de ehhez kerem a segitsegeteket foleg azoket akik benne vannak h fejlesszunk ki egy ujabb szuperebb PRC-t. Elore is koszonom.
(#) bernardo válasza bernardo hozzászólására (») Okt 22, 2007 /
 
Udv
A felreertesek elkerulese vegett elmondanam h tisztaban vagyok azzal h sem a DCF77 vevo sem pedig a homeroerzekelo nem lehet a propelleren mert a gyors fordulat miatt kisebb homersekletet merne mint valojaban amennyi van, valamint az antenna sem foroghat arrol nem is beszelve h plusz tomeg. Tehat mindket adatot (homero es szinkron jel) infran szeretnem kodolva atkuldeni. Erdekelne pl az h a pic16F628 ami a bazison szerepel azon volna-e meg szabad hely a homero modulnak is esetleg a kodolasnak, valamint a propelleren levo 628asnak az ebreszto funkciohoz es az infra jel dekodolasahoz. Elore is bocsanat ha hulyen fogalmaztam ami a uC illeti, de meg nem vagyok pontosan tisztaban vele csak azt tudom h mindegyik uC van egy tarolomerete, vmint be-es kimenetek de ez erdekelne h az elkepzeleseimet ki tudna elegiteni a 628as vagy tul nagy feladat lenne ez neki? Varom a segitsegeiteket, foleg azoket akik jartasak a uC programozasban. Koszonet!
(#) Kocska hozzászólása Okt 26, 2007 /
 
sziasztok

Sikerült szereznem egy videómotort. A Vezérlő ic típusa: AN3814K hogy lehetne életre kelteni?
(#) Master_of_the_web válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Helló!

Ez az adatlap elég keveset árul el az IC-ről. Egy fotó a meghajtó NYÁK aljáról/tetjéről sokat segítene. Általába könynen forgásra lehet bírni ezeket, ha ismerjük a kapcsolást.

A fotók, ha lehet legyenek minél nagyobb felbontásúak!

üdv
(#) Master_of_the_web válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Egyébként HDD motorral én is próbálkoztam, de az a kis motor a nagy fordulatszám mellet csak nagyon kis nyomatékot bíztosít, a legkisebb terhelésnél leáll, és elkezd rezonálni. A HDD motoros topikban találsz róla képeket, videót!
(#) Kocska válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Az adatlap valóban semmitmondó, de ez volt e legjobb amit találtam. Csináltam 2 képet, remélem jó lesz, ha nem akkor csinálhatok makró módban is.
(#) Master_of_the_web válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
A kép jó, ebből már lehet bogarászni, de van egy jobb ötletem, ha megmondod a videó típusát, akkor talán ahoz lesz kapcsolási rajz, amibe benne van e köré az ic köré épített áramkör kapcsolása is. Leglábbis remélem találni majd rajzot a videóhoz.
(#) Kocska válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Típussal sajnos nem szolgálhatok, darabokban kaptam. Annyit tudok róla hogy sony a márkája
(#) titi válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Hali!

Bocs, hogy közbeszólok, de egész pontosan a videó mely motorjáról van szó? Ami a fejet forgatja? Jól gondolom, ugye?
(Én is tervezem majd egy ilyen óra készítését, és van egy rakat videóm. Szóval én is inkább ezt a megoldást választanám majd, nem a tápventiset, pláne, hogy az nincs.)
(#) Master_of_the_web válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Hát jó, végülis így is meg lehet próbálni, de még ha tápfeszt is tudunk neki adni, ahoz hogy elkezdjen felpörögni, egyik lábára jelet kell neki adni, az pedig nagyon fontos lenne hogy tudjuk meik az. Ez általába jó adatlapról eccerűen megtalálható, de így nem lesz egyszerű.
(#) Kocska válasza titi hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Igen ez a motor mozgatta a fejet. Azért szeretném ezt használni, mert egyszerűen fel tudnám fogatni rá a panelt. Egyébként megvan a szalag mozgatásáért felelős motor is. A vezérlő icjéről szintén nem találtam adatlapot. A tápventivel nekem meggyűlt a bajom mivel nagyom melegszik.
(#) Master_of_the_web válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Értem, én is azért tértem át videófejre, mert a venti az lassú és melegedős volt, mondjuk ezzel meg csapja a szelet...
(#) Kocska válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Inkább legyen hangos mint hogy leégjen, szerintem. Megmutatom a másik motort is ezzel is eljátszogatnék de jobb lenne a fejmozgató. A képek minősége olyan amilyen (lemerült a fényképező és csak telefon volt kéznél)
(#) Master_of_the_web válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Na igen ehez tényleg nincs egy szem adatlap sem, úgy meg ammiyt sem lehet vele kezdeni mint az előzővel
(#) Kocska válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Remélem sikerül beüzemelni a másikat, hálásan köszönöm, hogy próbálsz segíteni
(#) bernardo válasza Kocska hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Udv.
Az adatlaprol tenyleg sokat nem lehet kivenni, bar ahogy elneztem az 1es es 18as labrol megy egy Power tombbe ugyh van eselye h ez a ket lab legyen a tapfesz. Viszont en is nem reg keszitettem el a video motoros PRC-t. Nekem meg adatlap sem volt, Tom025 segitsegevel es kiserletezessel berugtam Keresd meg a csatlakozot a nyakon ami nalam 6os csati volt es ebbol 2 a tap es egy a servo jel. Nalam mind3 kivezetes direktbe ment a csatirol az ICre. Szoval vegyed a muszert es nezd meg h a csati es az IC melyik laba kozott van rovidzar. Ha megvannnak a megfelelo csati kivezetesek es a sejtesem beigazolodik h az 1s es 18as labak direktbe kivezetnek a csatira akkor azok valszeg a tapok es a 3. kivezetes a servo bemenet. De vannak olyan motorok is ahol eleg a 2 tap bemenet es mar porog is (igaz nagyon ritkak ezek). Ha megvannak a 3 kivezetes direkt a csatira akkor valamelyikrol probalj megbizonyosodni h melyik az. pl a fold tapot felismered ha kondik vannak es a kondik negativ polusa erre jonnek ra. Nalam pl az ICnek a negativ tap laba vastagabb es errol gondoltam h az a test. Remelem sikerult megerteni valamennyire. Sok sikert!!
(#) Kicsa hozzászólása Nov 22, 2007 /
 
Van itt Pestről valami PC tulajdonos? Már a 3. órámnak állok neki (első 2 kudarc :S ) És biztosra szeretnék menni. Sajnos nincs oszcilloszkópom,esetleg tudna valaki segíteni a tekercseim leellenőrzésében?
előre is köszi és bocsi a kicsit offért...üdv
(#) Tom025 válasza Kicsa hozzászólására (») Nov 22, 2007 /
 
Gödöllőről van..
Üdv!
(#) Kicsa válasza Tom025 hozzászólására (») Nov 22, 2007 /
 
PÜ ment...
Következő: »»   21 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem