Fórum témák
» Több friss téma |
Közben megoldódott a probléma.Valóban driver gond volt.
BUÉK mindenkinek!
Modemes netem van, ezért nem olvastam végig a topicot. Problémám: meghibásodott egy 512 Mb-os SDR DRAM memóriám. Két működő 256 Mb. maradt, de így igen gyenge a gép. Kérdés: Egy régebbi P4XFB alaplapra /-Bank 0,1 DDR 266/DDR200 DRAM Bank 2,3 DDR "-"-"-"-"-"-"-"-" Bank 0,1 SDR DRAM PC133/PC100 átszerelve működik-e együtt a két eltérő memóriamodul? Igy végűl is lenne 1 Gb memóriám.
SDR és DDR modulok egyidejűleg semmilyen alaplapban nem működnek.
Üdv!
Idéznék a kézikönyvéből: Idézet: „Don’t install both DDR Module and SDR Module at same time, it will have risk to damage your Memory and Motherboard.” Tehát egyszerre ne rakj bele DDR és SD RAM-ot, mert azon kívül, hogy nem működik, az alaplap és a memória károsodását is okozhatja.
A kézikönyvem nekem is megvan, csak éppen angolul nem tudok. Valami hasonlót azért kikövetkeztettem belőle, ezért is tettem fel a kérdést, mert gondoltam, kapok egyértelmű választ. Ennyit erről. Felmerűlt azonban még egy kérdés: Az EVEREST szerint a szóban forgó memóriának hibajavító funkciója nincs. Ezek szerint mehet a kukába, vagy valamilyen módon lehet még használni? A MEMTEST kiírja hogy melyik modul hibás, de nem tudom létezik-e valamiféle javító program? Egyébként kösz a választ.
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy IBM 760EL laptopot a kőkorszakból, mivel nem volt olyan töltőm, mint neki kellene, barkácsoltam egy átalakítót, így 19V-os tápról ment. A gond az, hogy kapcsol be a gép, tölt a win98, majd egyszer csak leáll. Egy másik fórumon azt javasolták, vegyek hozzá 16V-os tápot. Nem veszek, mivel a gép 1200ft volt, a töltő meg 5000ft. De rákötöttem PC táp 12-es kimenetére, így is ugyan az a hiba. A 98 tölt, egyszer csak fogja magát és leáll. Kérlek, segítsetek!
Nézd meg az adatcimkén, hány Volt és mekkora Amper kell neki.
OFF miatt ide áthozott probléma a Sprint Layout NYÁK-tervező topikból. A lényeg, hogy Win7-es laptopra lett külső monitor csatlakoztatva, ahol a kapcsolási rajzot kellene látni, a laptop saját monitorján pedig a Sprint Layout-ot.
@janikukac: Ha beállítottad a képernyő kiterjesztését, akkor mindkét monitoron látnod kell képet, és nem ugyanazt! Egyszerűen megnyitod a kapcsolási rajzot, megfogod az ablakot a fejlécénél fogva, és ha kihúzod az egyik monitorról, akkor a másikon fel kell tűnnie. Hogy milyen irányba, az a beállításoktól függ, de a beállítások ablakban látnod kell, ált. jobbra. Elfelejtettem kérdezni: van kép mindkét monitoron?
Az, hogy egy memóriamodulnak nincs hibajavító funkciója (ECC), az nem jelent semmi rosszat.
Ezt a funkciót legtöbb esetben csak a szerver alaplapok használják, ekkor ilyen ECC-vel ellátott modult célszerű belerakni, ami hiba esetén pár byte-nyi hibás memóriarészt ki tud javítani. Ha a MEMTEST írja ki, hogy hibás a modul, akkor azt már tényleg el kell felejteni.
Sziasztok!
Havertól elhoztam egy gépet állítólag nála működött ![]() ![]() ![]() Szerk.: A gép adatai asrock p4i65G alap, 40 g vinyo ide-s 2x 512 ddr1 ram a proci celeron 2,6ghz talán ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
A windows nem szereti, ha más hardverkörnyezetet kap, mint amire telepítve lett. Ajánlom, hogy a wint tedd újra, és menni fog.
Szia! Egy másik gépre telepített winnel akarod ezt a gépet elindítani? Komolyan azt hitted menni fog?
Reinstall win! A Windózok hardver spacifikusak tehát csak abban az esetben működött volna ha egy ugyanolyan hardverfelépítésű gépbe tetted volna de akkor se 100%.
Több lehetőséged van:
1./ Mint előbb kollegák megírták -újratelepítés 2./ Windows lemezről javítótelepítés. A telepítő lemeznek azonos, vagy magasabb service packot kell tartalmaznia mint a telepített operációs rendszer. 3./ Régi gépbe visszateszed a HDD-t ahol működött, és Syspreppel lezárod. Ez visszaállítja a hardvereket szabványra, és az új gépben kérni fogja az általa nem ismert eszközök driverét. Erről egy leírás
Köszönöm a gyors válaszokat
![]() ![]()
Na akkor itt is egy kis szófosás, mint a másik fórumban.
![]() ![]()
Lehetséges, hogy szerencséd lesz, de ha nem akar felmenni a zixpé, akkor csináld végig, amit írtam.
Csökkentett módban is újraindul. Elég poros volt a gép már a vidikártyát megtakarítottam. Akkor jönnek a ramom levegő sprém nincs falun nem is lehet kapni, de van kompresszorom gondolom az is megteszi. nem értak annyira a gépekhez még annyira sem a bioshoz
![]() ![]() ![]() ![]()
IDE kábelnél a legfontosabb, hogy az eszközöket minek jumper-eled. Az, hogy esetleg rá van írva, hogy melyiknek kellene a master-nak lenni, jelen esetben nem lényeges (annyira). Szóval sztem tedd master-ra a vinyó jumper-ét, az alaplapra menőt pedig a kékbe dugd. Kompresszor elvileg csak víz és olajmentes lehet, és abból sem fújnék közvetlen közelről az alaplapra, csak olyan 20-30 centiről. Ha van számítógépes bolt a közelben, ott tudsz kérni másik kábelt a DVD-nek. Gondolom a CD csak elírás volt. Max egy 500-ast adj érte, ha többet kérnek, akkor lehúzás, én annakidején ingyen kaptam, volt a boltban egész dobozzal "kimaradt" kábel. Úgy látom van integrált videokari, először próbáld azzal, vagy ha beleteszed az AGP-set, akkor pedig a bios-ban tiltsd le a sajátját. Init. Graphic Adapter Priority legyen AGP/PCI.
Ui: próbálj ügyelni a helyesírásra, itt nem szeretik a kisbetűvel kezdett mondatokat, meg a 6 mondat egybeírva stílust. Én már megszoktam hogy fejben javítom a hibákat, de a moderátor pirossal fogja, és nem fejben.
Üdv!
Csak óvatosan azzal a kijelentéssel, hogy "csökkentett módban mennie kellene". Ha teljesen más a hardverkörnyezet, akkor biza nincs az az isten, hogy csökkentett módban elinduljon. A teljesen más hardverkörnyezetet értsd úgy mint: Intel-ről AMD-re és vissza. És a többi, és a többi. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Már megoldódott a jumperes probléma. Kompresszorral sikerült kitakarítani, reseteltem a biost és újratelepítettem xp-vel
![]() ![]() ![]() A helyesírásomért bocsánatot kérek jobban figyelek ezen túl ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Intel-ről AMD-re és vissza.
Az lehet. AMD utoljára a honvédségnél volt a kezemben, de annak nem processzor formája volt. ![]()
1993-tól 2013-ig több, mint 10 év telt el
![]()
Először nem értettem, hogy ezt hogyan érted, de aztán rájöttem. Én arra gondoltam, hogy akár a 10 évvel ezelőtti CD-ken található Memtest is jó lesz neki. Te viszont másra gondoltál. Bocs, ha félreérthető voltam. Úgy látszik, öregszem. Nekem még evidens, hogy kallódik itthon pár SuSE 7, Mandrake 8 meg Debian 3 Netinstall CD.
Üdv, megint én
![]() ![]()
Kontakt hiba volt. Kicsit összébb hajlítottam a csatlakozók érintkezőit. Szépen fel is bootolt a gép, amikor elindítottam egy játékot újraindult a gép. Gondolom ez már táp hiba nem? 300W-os van benne. Egy 128 mb ati talán 9800-as, 1 GB ram 2,4 celeron proci, és p4i65G alaplap. az 5V az kb 4.7 és 4.85 között mozgott a 12V az kb 11,8 és 12,4 között mozgott
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Sziasztok az egyik barátomnak a monitorját kellett megjaitanom. Meg is javitottam csak mikor hozzá kapcsoltuk a géphez nem indult el. A gép nem ismerte fel sem a monitort sem az egeret sem a klaviaturát. Bekapcsol a gép a ventik is mennek és a piros meg a zöld ledek is egyfolytába világitanak. Szerintetek mi lehet a baj?
Sziasztok!
Egy kérdést szeretnék feltenni. Az alaplapomon 24 pines tápcsatlakozó van és egy 4 pines különálló csatlakozó. A tápomon csak 20 pines a csatlakozó, és van neki a különálló 4 pines 12V csatlakozója, amit be is dugtam a helyére. Az a kérdésem, hogy az baj ha a 24 pines tápcsatlakozóra 20 pines táp van dugva? A gép stabilan megy, minden hiba nélkül. (Ha számít valamit a táp Codegen 300W)
Ha megy vele, akkor jó. Az extra lábakon csak a normál tápvonalak vannak megismételve, hogy nagyobb áramfelvételnél is jól érezzék magukat a csatlakozó meg a vezetékek.
Értem, akkor emiatt nem töröm tovább a fejem. Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |