Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   64 / 2533
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

egyépként van 2 aksitöltő mag de nemhiszem hogy elég lenne
(#) Dzsoni válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

most pontos meretet nem tudok mondani nem vagyok a muhelyben
(#) zoly15 válasza Dzsoni hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

akkor kb-ra?
és a mag tipusa?
lánc vagy a másik?
(#) huhuu válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Na, megmértem Neked centvel!

10x14x17 centis (ebben benne van az a keret, ami összefogja a két magrészt.
(#) Dzsoni válasza huhuu hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Koszi Huhuu!

Zoly15,

Miert irjak le ketszer valamit? Fent vilagosan olvashato hogy HIPERSZIL magrol van szo.
(#) Pafi válasza Dzsoni hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Dzsoni!

A "hipersil" csak az anyagot jelenti, többfajta kialakítás is létezik! Van két félből (mag típusú trafó), és négy darabból (köpeny típus) összerakható változat is!
(#) zoly15 válasza Dzsoni hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

szia!
Idézet:
„Fent vilagosan olvashato hogy HIPERSZIL magrol van szo.”

bocsi rosszul fogalmaztam mert a hiperszil magból is van 2 fajta vagy több....
(#) zoly15 válasza huhuu hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

szia!
Idézet:
„Na, megmértem Neked centvel! 10x14x17 centis”

most ez melyik trafó amiről szó van nem esik le
(#) huhuu válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

ez a 400 wattos hiperszil ami a régi tévékben volt.
Ettől vannak amúgy kissebb és nagyobb hiperszilek is.

(#) zoly15 válasza huhuu hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

oké
az irtó nagy nekem nincs akkora :no:
esetleg vkinek nincs egy fölösleges?
(#) Parázs Gábor válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Nekem vannak ilyen tv-ből szedetet hiperszilek (400W) de nincs rajtuk sajnos huzal.
(#) WD40 válasza szilva hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Hát a hangja nemtudom milyen, majd nemsokára kiderül, egyelőre szkóp volt csak Fél hangerő után torzul a színusz, de ott már épphogy ráfér a képernyőre akkora amplitudó, úgy hogy letekertem teljesen a volts/div-et. Hangerőben nem lesz hiány az biztos, bár a végfok "csak" 2 db TDA2040.
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 27, 2007 /

Pafi, zoly15 koszi a kiigazitast igazatok van.

Zoly15, vateran lattam regebben eleg olcson ilyeneket. Egyebkent forumtarsaknal kell erdeklodni szoktak ilyenek kallodni muhelyekben.

Ha Parazs Gabor kollega eladja neked vedd meg es tekerd meg (pl Villertben kapsz huzalt).
(#) zoz11 hozzászólása Okt 28, 2007 /

Érdekesség képpen teszek fel képet egy gyári digitális végfokról, ami 2X250W-ot tud, és az egész szerkezet kb. 2,5Kg, és nagyon jó a hangminősége.
(#) GTI hozzászólása Okt 28, 2007 /

Sziasztok

A mai napon érdekes problémával találkoztam, egy 2X50W erősítőt rakok éppen össze és a problémám:
Van benne egy LM1036-os hangszínszabályzó, ami önmagában szépen működik, van egy 2X50W TDA2030 alapú erősítő végtranyókkal stb, az is szépen erősít semmi baj vele, de ha a hangszínszabályzó kimenetét rákötöm az erősítő bemenetére, bekapcsolás után kb 1-2 másodperc múlva elkezd gerjedni mitn az állat, és a +18V tápfesz árama elég jelentősen megukrik a -18V képest.

Az erősítő +-18V-ről megy, a hangszínszabályzó (egy teljesen másik tápról) szimpla 12V üzemel. A 12V és a +-18V test pontja összevan kötve!!!
Mi lehet a gond?

Mi a pikuláért írtad félkövérem az egészet?? --vicsys
(#) huhuu válasza zoz11 hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

a belsejéről nincs fotód??
(#) huhuu válasza GTI hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Szia!

Én a következőt csinálnám. Az LM 1036 kimenetére tennék egy sztereo vagy két mono potit a két csatornába. A potik egyik vége a jelre kötve a másik a fölrde. A poti középső kivezetését pedig a végfok bemenetére kötném. Aztán letekerném minimum állásra és bekapcsolnám. Innentől kezdve lehet keresgélni hol és miért gerjed. Óvatosan tekerd hangosabbra és nézegesd mi történik. Halgass rajta zenét. stb. Amúgy nekem sosem váltak be ezek az ic-s hangszinszabályzók a jel zaj viszony miatt. Ezért a kimenetre és a végfok bemenetre mindíg tettem egy trimmer potit.
(#) zoz11 válasza huhuu hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Sajnos arról nincs képem mert ha leveszem a burkolatát elszakad a lezáró matrica, és a garanciának annyi van még rá majdnem 3év . Én is kíváncsi lennék rá, mert irtózatosan jól szol meg nem is melegszi, ezt úgy értem hogy volt nálunk egy házibuli, ment egész éjjel fullon hajtva, úgy kb. olyan 30fokos levegőt fújhatott ki. Igen jó hatásfokkal dolgozhat.
(#) rooney hozzászólása Okt 28, 2007 /

Sziasztok! Építettem egy 100W tranzisztoros erősítőt.
Tökéletese működik nem recseg, nem torzít semmit,
de nagyon melegszik még akkor is ha nincs rákötve a hangfal.A Tip 142-es tranzisztort BD249C -tranzisztorral -A Tip147-t Bd250C -sel,A tip 41 pedig Bd243C vel helyettesítettem
(#) lamalas válasza rooney hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Ajaj A TIP142/147 parost nem lehet a BD249/250-el helyettesiteni, mert ez utobbiak nem darlington tranyok! Maradjanak csak a kapcsolasban a TIP tranyok, ne helyettesitsel semmit se.
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 28, 2007 /

azert melegszik mert a sima tranyonak kisebb a nyitofesze igy tul nagy a nyugalmi aram

csereld le oket tip-ekre ahogyan lamalas irta!

kesobb meg epits valami normalis erositot mert ez valami borzalmas, csoda hogy nem gerjed:
nincs miller-kompenzacio, nincsen kimeneti zobel-tag, stb...
pl. egy ST151 majd megteszi de te dontsd el...
(#) Tom025 válasza rooney hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Hi!

Én is megépítettem ezt az erősítőt oda fel annak idején. Működik BD-vel is, de túl sokat nem fogsz kihozni belőle. Érdemes a TIP-eket használni de meglátásom szerint azzal nem olyan szép a hangja. Van itt az oldalon ez az erősítő, ami hasolnó alkatrészekből van (BDX helyett TIP páros), ezt sokkal inkább tudom ajánlani. Amúgy ha van kedved játszani vele, a félvezetők cseréjével, párbaválogatásával el lehet érni egész kis melegedést is.
(#) rooney válasza lamalas hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

De nemazért a DB249C és a DB250C darlington tranzisztorpár!!!. Legelőször drótmodellbe raktam össze és tökéletesen ment nem melegedett egyáltalán terhelés nélkül is , most meg összerktam NYÁK-on is most meg v.miért nem jó!
(#) Dióda válasza rooney hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

A bd249-250 soha sem volt darlington csak k.o.m.p.l.e.m.e.n.t.e.r!Ne kavarjuk össze a dolgokat.
Az hogy most melegszik az attól lehet hogy gerjed a lelkem.Amugy egy vicc ez a kapcsolás.Méghogy 100W ?
(#) lamalas válasza rooney hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Nem azert, de en meg nem hallottam DB249C/250C tranyokrol. A BD249C/250C pedig NEM darlington!!! Nemtom ezt honnan szedted.
adatlap
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 28, 2007 /

tom025,

az eleg vicces akkor, hiszen egeszen egyszeruen nem volt meghajtotranyo!!!
(#) rooney hozzászólása Okt 28, 2007 /

Bocsika de nézd már meg !!!:
Bővebben: Link
(#) Tom025 válasza Dzsoni hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Nem volt de működött. Persze a továbbiakban nem ajánlom senkinek. Természetesen nem darlington a BD pár. Üdv!
(#) Norberto válasza rooney hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

És ezen mit kell nézni?

A párja szó ugyanis itt azt jelenti, hogy a PNP párja az NPN...
(#) djloui válasza rooney hozzászólására (») Okt 29, 2007 /

Csatlakoznék az előttem szolókhoz mert ez a kapcsolás tényleg nem nagy szám, de ha már minden képp a végére akarsz járni akkor használj szkópot mert a nagyfrevenciás gerjedést nem hallod valószínü h ez lesz a probléma, vagy ha nincs szkópod tegyél a plusz minusz táp közé egy kis értékü nF kondit, csak figyelj a fesztűrésre, és probáld meg ugy. Nekem már volt ilyen másik erősítőn és megoldódott a probléma.
Következő: »»   64 / 2533
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem