Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   116 / 360
(#) Gyuresz válasza pjg hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Kösz szépen !
Mindent összejártam , itt i de nem tünt fel !!! Nagyon köszönöm!!!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) Moderátor hozzászólása Georgee hozzászólására (») Jan 8, 2013

Talán inkább ITT kellene folytatni! Köszi!
(#) Kovabe hozzászólása Jan 8, 2013 /

Sziasztok
Ismét nekifutottam ennek a ds18b20 projektnek de még mindig ott tartok hogy a revdev 0 és a temp számitás után 4095. Van valakinek ötlete?
(#) Kovabe hozzászólása Jan 8, 2013 /

Ésmég annyit hogy ugy látom nincs komunikáció, nem olvas ki semmit a ds-böl.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Nem sajnos, valahogy kimaradt az olvasmányombol de igy utolag is köszönöm. Ennek van valami magyarázata is vagy csak teszt alapján sikerült kideriteni? Igy ismerkedés szinten valahogy nem értem mi lehet ennek az oka.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Szia
Ma reggel probaképp mégegyszer elindotottam és müködött az én felállásom szerint de annyira összezavartam a dolgokat hogy hülyeségeket mutatott. Ezután átjavitottam a programot A0-bemenetre de azota nem csinál semmit még meg se kottyan, semmit nem mutat a kijelzö. Holnap lesz idöm majd tesztelni hogy mit rontottam el.
(#) watt válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Próbáld a CRC-t első körben kikapcsolni, mert a gyári leíró nem a legjobb. Vagy cseréld le arra, amit nemrég felraktam simpi-nek.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

A normális az lenne, hogy nem nullával tér vissza, amit te vizsgálsz és nem használod fel a mért eredményt. Hol ragad be?
(#) Georgee hozzászólása Jan 10, 2013 /

Valaki tud segíteni, itt a programban osztást hogy tudok végezni?
Idézet:
„number = (101600 / timer1) * 3.28”
jelenleg ezt használom, a szimulátorban működik, de a PIC-ben már nem. Sebességet akarok számolni.
(#) kaqkk válasza Georgee hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Nem lenne jobb ha (1016/timer1)*328 műveletet végeznéd ?
(#) Georgee válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Sajnos még így sem változik.

És a változók milyen tipusúak ? Nem lehet hogy a változó végértéke kisebb mint a végeredmény ? Tedd fel a progit hátha rájövünk hol a bibi
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2013

Még ismerkedek a programmal, jelenleg valahogy így áll. A két kapcsoló 2 opto kapu lenne, mind a kettő működik, a második 1et hozzá ad a shot-hoz, ez működik is, de az ERROR feliratot kapom, illetve 0 eredményt. Az error-nak akkor kéne bejönnie ha X időn belül nem szakad meg a második opto kapu. Az időnek direkt adtam nagy értéket, mert jelenleg kitakarom az optokat, ha kevesebb lenne az értéke nem tudnék olyan gyorsan kitakarni, mert egyből írná az errort.

chrono-2.fcf

Egy kicsit átalakítottam a progit , ez csak időt mér , de innen már egyszerű a számolás,próbáld ki meglátjuk nagy h....et csináltam e

chrono-X.fcf

A kijelző jelenleg csak a kockákat mutatja, de semmi egyéb nem történik.

Akkor nézd meg a konfigurációt , ahhoz nem nyúltam , vagy a kijelző bekötését .

Minden jól van beállítva az LCD is de a helyzet ugyanaz, viszont a másik amit eredetileg feltöltöttem az fut rajta.

A konfiogurációban állítsd át a Hs- t int beállításra és az lcd init makrót húzd a főmakró legelejére (legfelülre)
(#) Gyuresz hozzászólása Jan 11, 2013 /

Hali!
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni.
Valaki nem tud esetleg magyar nyelvű leirást a Flowecode nevű progihoz?
Vannak dolgok amiket nem értek benne, és nem tudok rájönni hogy oldjam meg , az angollal meg nem minden világos.

Esetleg van olyan aki privátba tudna segíteni ( jelzem, lehet fárrasztó leszek) ?
Előre is köszönöm !
(#) kaqkk válasza Gyuresz hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Magyar nyelvű leírást még nem csinált senki, de itt a témában szinte mindenre megtalálod a választ , ha mégsem akkor kérdezz itt nyugodtan.
(#) Gyuresz válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Kösz a válasz, a probléma az , hogy 151 oldalt visszapörgetni olyan dologért ami kell, és még meg is találni, főleg ha nem is úgy nevezik azt a dolgot, elég necces lessz megtalálni a kérdésemre a választ...
Inkább kérdezek, max nem kapok választ!

Alapkérdésre kellene válasz:

Adott egy pic 16F877A , az analóg bementetét kellene kiolvasni, úgy, hogy a min és a max érték közt a felbontás az 50 egység (LED).
Azt sikerült megoldanom, hogy a ledek működjenek, adott értékek szerint, de nem sikerül az AD konvertert életre keltenem sehogysem... (beállítások, változók stb, amit a potinál meg kell adni).
Nem értek ottan dolgokat, mit miért hogyan ...
Ha van valakinek egy egyszerü kapcsolása példája amiben egy ad konverter érték kiolvasása van 0-255 közt és magyarázat is van hozzá, azt nagyon megköszönném( nem értem, nen jöttem még rá a dolgokra, hogy hogyan kell beállítgatni).

Előre is köszönöm !
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
(#) kaqkk válasza Gyuresz hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Amintapéldákban van adc kezelés miért nem nézed meg ?A matrix multimedia oldalról szabadon letölthető, examples..., vagy még van egy video az AZZA oldalon is erről. Egyébként van kereső itt az oldalon ha beütöd hogy adc valszeg nem kell 151 oldalt átnézni .
(#) kokozo válasza Gyuresz hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Itt egy adc beolvasás, majd modosítás max 50-re és kiírás lcd-re.

adc.fcf

(#) pjg hozzászólása Jan 11, 2013 /

Használt e már valaki Flowcode alatt NRF24L01+ Wireless Transceiver Modult? Bővebben: Link
A vezeték nélkuli eszközök fül alatt van egy RF modul. Az jó lenne hozzá? Az example-ban nincs RF.

Itt a dokumentációja.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Közben ezt találtam:

A nRF24L01 van beállítva, és működik egy Serial Peripheral Interface (SPI.)
(#) Georgee hozzászólása Jan 11, 2013 /

Felvetődött pár kérdés, ami nem tiszta, mert angolul van: a timer interruptban van olyan, hogy Prescaler rate, postscaler rate rollover value, ezek mik lennének?
(#) Georgee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Szétnéztem a 15. Időzítők, számlálók fejezetben, de konkrétan nem találtam leírást a postscaler illetve a rollover-re, az előosztó az tiszta. A másik kettő inkább a szó jelentése ami nem tiszta, tehát így nem tudom pontosan megkeresni a fogalmát.
(#) neoone hozzászólása Jan 12, 2013 /

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Gyakorolgatok a flowcode-el - ennek során azt szeretném megoldani, hogy egy kapcsolót bekapcsolva, folyamatos H szintet esetében egy zöld led világítson. Ugyan azt a kapcsolót kapcsolgatva ( impulzus szerűen ) viszont pedig egy másik led ( piros ) világítson. De elakadtam sajnos, nem tudom, hogy hogy oldjam ezt meg.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) pjg válasza neoone hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Tedd fel a programod. Lássuk hol tartasz. Hol akadtál el?
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
(#) neoone válasza pjg hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Valami ilyesmi lenne: 1. gomb folyamatos nyomása esetén zöld led bevillan, gomb nyomogatásra pedig a piros folyamatosan világít. A 2. reset gombbal pedig alaphelyzetbe kellene hozni az egészet.

próba.fcf

Következő: »»   116 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem