Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 27 MHz távirányítós autó kérdések
kösz és mégis mit szűrjek ki belőle mert angolul van?
kiszednéd belőle a kapcsolási rajzot és a működési elvet köszi!
A kapcsolási rajzot(kat) nézzed, van ott több változat is. Az angolban meg segít a guli fordítója, nem pontos, de azért ki lehet hámozni. Tanulmányozd, aztán ha van kérdésed, várjuk.
Az egésznek a lelke (mármint a vezérlésé) a két IC, az adó oldalon a TX2, vagy valamelyik klónja, ez modulálja az egytranzisztoros adót. A vevő oldalon az RX2 IC dolgozza fel a vevő által demodulált jelet, és meghajtja a motorvezérlő H hidat. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
át tanulmányoztam nem egészen így gondoltam bár nem sokat értek belőle
inkább keres nekem egy olyat ami 2 morot tud vezérelni és a hatósugár jó mesze van 50m vagy több!
kösz elöre is
A kapcsolás (amit kértél) az adatlapon van, és igényeidnek megfelelően két motort vezérel. Az egyik a nagyobb áramfelvételű (több tranzisztor van körülötte) a hajtó motor, a másik a kisebbik, a kormányzást végző szervo motor. A hatótávolság miatt pedig ne aggódj, ezek olcsó játék autókban 100 m -t is tudnak. Ezért mondtuk, hogy jobban jársz egy ilyen szerkezet megvásárlásával.
De valami konkrét kérdés? A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
kösz!
de ez ugyan az mint az előző! Csak egy kapcsolási rajz kéne ami két motort meg egy ledet tud irányítani! Csak 2kapcs. rajz kéne csatolnod az egyik a távirányítóról a másik a vevőről (ha találsz olyat is ami fordulatszám váltós akkor azt is mellékeld de csak az egyik motor legyen ford. szám váltós!) előre is köszi!
Mi lenne, ha esetleg végigolvasnád azokat az oldalakat. minden ott van! (már pucuka is elmondta).
8. - 11. oldalak A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
ja hol tudom megnézni a kapcsolási rajzott?
A kapcsolási rajzot én is Massawa is csatoltuk. Rajta van az enkóder, dekóder IC adatlapján. Még a turbós változat is. Ha nem találod, nagy baj van, mert akkor elkészíteni pláne nem fogod tudni.
Javaslat: vegyél egy olcsó távirányítós játékautót, és azon gyakorolj. közben nézegesd az adatlap kapcsolási rajzait. Mikor már otthon vagy az ismerkedésban, akkor lehet nekiállni a további lépéseknek.
kösz!
na jó lehet veszek egyet már nézem boltokat de mindenhol 3000-5000-10000ft ba kerülnek! nekem valami olcsó kéné 1000-2000ft
kösz!
Most egy olyan áramkör kéne persze távirányítós a hatótáv 20-40m de lehet több is! Összesen 5 motort[/b] tudjon irányítani abból kettő fordulatszám szabályzós legyen! Előre is köszi! * A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Két dolog van a kérdésedben.
Hatótáv: Ez kizárólag a használt adó, vevő egységek, és az antennák dolga. Ha jól hangolt antennát, és érzékeny vevőt használsz, a hatótáv többszáz méter is lehet. De ez nem lesz olcsó mulatság, elvileg akármelyik modellirányító frekvenciára elkészíthető (ha megvannak hozzá a feltételek), vagy megvásárolható. Több, esetleg különleges funkció: Az enkóder dekóder párosok sokszor használt, viszonylag kisszámú funkció ellátására készültek olcsó, nagy darabszámban gyártott játékok vezérlésére. Ha különleges igényeid vannak, sok funkció, sebesség szabályozás, akkor a rádiós átviteli úton adatátvitelt kell megvalósítanod, pl. két mikrovezérlő között, (egyik a vezérlőben, másik a modellben) és akkor a lehetőségek tárháza szinte végtelenné válik. Egy kérdést csak egyszer, és bőven elég egy szmájli is
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy hogyan tudnám a távirányítós autó hatótávolságát megnövelni, mert jelen pillanatban 5m max 6m..... szerintem ez nagyon kevés.... Segítségeteket előre is köszönöm !
köszi!
Jól hangzott a vége: pl. két mikrovezérlő között, (egyik a vezérlőben, másik a modellben) és akkor a lehetőségek tárháza szinte végtelenné válik. Ak küldj egy kapcsolási rajzott!A mikrovevős mocer jónak tünik! egy olyan kapcsolás kéne! Előre is köszi!
készítsd el ezt az erősítőt, és az utca végéről is tudod irányítani a modellt.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=837
Ajánlom figyelmedbe
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_567898.html
Talán elég lenne, ha Tomika rendesen behangolná a készletét. Gondolom, újkorában ettől sokkal többet tudott. Ha a vevő félre van hangolva, vagy az antenna illesztés, akkor a teljesítmény növelés nem segít.
Nos, maga a kapcsolás nem bonyolult, de a mikrovezérlőket programozni kell. Én biztos nem tudom elkészíteni a projektet, azt neked kell megtenned, vagy valakivel elkészíttetned, ha magad nem értesz hozzá.
En eppen most csinalok egy ilyet. Rfm70-es 2.4GHz-es adovevovel.
Ket pici QFN tokozasu PIC van benne, egy 18F14k22-es a vevoben es egy 18F25K80-as az adoban. A motort egy hid hajtja, a masik pwm a kormanyszervonak lesz. Egy egy szubminiatur, 6cm-es kisautoba keszul. A hatotavolsag kb 60m nyilt terepen.
Kösz!
De én nem találtam semmi ilyet ezért küldj már egy kapcsolási rajzot! 5motort abból 2 fordulatszám szabályzós! Majd ha kész lesz a modell dobok fel róla egy videót! * Nekem nincs rá időm hogy keresgéljek a modellemhez áramkör mert csinálom a modell vázát! * Minden segítséget nagyon köszönök! * Mi pedig dolgozunk, ezért nincs időnk helyetted keresni! A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
TX2 RX2 távvezérlő, adó kb. 60-80 mW adóteljesítménnyel kb 200-300 m hatótáv, vevő szupreg erősítőfokozattal kb. 5 mikroV érzékenységgel a 27 MHz-es sávra. Két motor hídkapcsolású vezérléssel. Érdemes megépíteni.
Sziasztok!
Afelől szeretnék érdeklődni, hogy ha veszek egy egyszerű autó makettet, valamilyen úton-módon megoldható-e, hogy távirányítású, lehetőség szerint ne robbanó motoros hanem elektronikus autó legyen belőle csinálva? Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia,
Ez elsősorban autómakett-függő, de az eddigi tapasztalataim alapján csak nagyon sok (értsd: aránytalanul sok) munkával oldható meg. Az 1:24-es és kisebb maketteket ebből a szempontból el kell felejteni. A nagyobb méretűekből is az egyszerűbb kivitelűt kell keresni, mert a részletesekben épp a részletgazdagság akadályozza a vezérlés beépítését. Szerintem... Persze nem akarlak lebeszélni, csak szeretném, ha tisztán látnál. Én is makettezem, így van "némi" rálátásom a témára. Üdv: t.
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy öcsém nissan 350z rc kocsiába az elektronika panel valamiért nem megy csak előre meg hátra, jobbra meg balra nem megy! PLS segítsetek fontos lenne képet mellékeltem a panelról! a képen a jobb felső sarokba 3 kerámia kondenzátornak fekete a teteje ezeknek a jelése 10,22,39 ha ez segít valamit, meg mikor használtam utoljára éget szagot lehetet érezni és a motoron ami vezéreli jobbra meg balra össze volt érve a két pólus! menthető még?
Szia!
Egy jobb minőségű élesebb kép és a vezérlő IC típusa alapján előbb találsz segítséget. Üdv.: Feri |
Bejelentkezés
Hirdetés |