Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   95 / 298
(#) hape60 válasza hape60 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Megoldódott a dolog, másik fórumon mondták, hogy csak erőből kell húznom, semmi nem fogja. tényleg úgy volt...
(#) kaqkk válasza hape60 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Szerencséd volt, ha bele van fagyva és erőlteted bele is szakad !
(#) Gabi8 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Köszönöm szépen a segítséget.

Csupán már csak egy kérdésem lenne, hogy, honnan lehet megállapítani, melyiknek van gondja? Ha behúz a relé, a kompresszor elindul, és megy is, ez hallható, de a relé elenged, így a kompresszor is leáll. Van-e annak valami külső látható nyoma, melyik szállt el ?
(#) blackdog válasza Gabi8 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Külső nyoma nem igen lesz.
Ha értesz az elektromossághoz akkor mérj áramfelvételt a kompresszoron. Vagy kikötöd a reléből a kompresszort és megnézed, hogy akkor is old-e a relé. Ha akkor is old relé hiba, ha akkor nem old kompresszor hiba.

De én inkább a kompresszorra tippelek.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) Hendrikx válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Köszi a tippet!
(#) tszabii hozzászólása Jan 17, 2013 /

Sziasztok !

Lehel HF300/115 K típusu (2 kompresszorors) hűtőnkkel lenne egy kis problémánk. Először a kisebb:
1. A fagyasztó hőmérsékletét mutató kijelző meg sem mozdul a -30 fok utáni mezőből. Egyébként fagyaszt rendesen, gondolom ez csak szépséghiba lehet.
A másik viszont komolyabb:
2. A hűtő rész kb 2 és 3-as fokozat között van most beállítva. A hűtőben lévő hőmérséklet 0 és 12 fok között változik, és nem tudom mi az oka. Felmegy kb 12-14 fokig (felső polcoknál), aztán lehűt 0-4 fokra, sőt mértem már -2 fokot is benne alul.
Ráadásul a felső részen mindig melegebb van benne, van ugy hogy kb 5-7 fokkal is, mint alul.
Termosztát probléma lehet?

A gumi zár rendesen, azt nemrég cseréltem ujra.
(#) apeet hozzászólása Jan 19, 2013 /

sziasztok
egy indesit ce238v a gond alapja. egyik pillanatról a másikra egyszer csak megállt, azóta semmi. nem villágit nem villog, mintha ki lenne huzva. valakinek tippje?
köszi
(#) blackdog válasza apeet hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Helló!

Ha jól tudom ez elektronikus vezérlésű. Ebben az esetben az elektronika környékén kell lennie egy üveg biztosítéknak. Feltéve, hogy szerencséd van és nem ellenállás vagy diódát használtak erre a célra vagy esetleg, ha van benne varisztor akkor az ment ki.
De bármi is legyen nem véletnül nemt tönkre. Jobb lenne egy szerelő mint házilag barkácsolni!
(#) apeet válasza blackdog hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

itt van kép róla, a szerelő kapásból cserélni akarta látatlanba 40e ft ha ellenálás vagy dióda a gond azt kitudom cserélni csak hátha valaki tudja hogy mi lehet a gond

vezérlő.JPG

Tudnál egy jobb minőségű kevésbé fénylő képet készíteni?
Ha jól értem maga a panel sem működik? Egyik LED sem világít? Nincs rajta fesz? A tápot a panel megkapja?

Közben szórakoztam a kép minőségével.
Ha jól látom van rajta egy R13 ellenállás. Ott fekete a panel. Alatta mi van? Nem egy SMD tranzisztor vagy FET? Látok ott varisztort is. Van mit méregetni.

ez a kép nem róla készült csak igy néz ki, semmi nem működik, egyszer csak megállt és semmiu nem megy, mintha ki lenne húzva a konektorból

Akkor indulj el a feszültség útján. Kezdve a konnektortól egészen a panelig. Ha a panel még kap feszülséget akkor ki kell venni és külön vizsgálni. Így nem tudok segíteni, hogy te nem mérsz semmit csak látsz valamit egyész pontosan a semmit.
(#) apeet válasza apeet hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

ha meg mondod mit mérjek meg azokra rá mérek, nincs ott smd, viszont balra van az eeprom alján meg a proci, de ezek nem mehettek ki, mert attól még kellene valaminek világítani

Eljut a feszültség a panelig? Ha igen a penelen hol veszik el?

megmérek és nézek mindent és jelzem
(#) kaqkk válasza blackdog hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Nem vagyok benne 100% ig biztos de mintha ezeknek a vezérlőknek lenne egy kapcsoló panelja is a kompresszor mellet egy műanyag dobozban . Vagy rosszul emlékszem ?
(#) spasztor hozzászólása Jan 20, 2013 /

T. Uraim !
Zanussi pár éves hütő hatalmas robajjal áll le !
A rács zörög erősen
Várom hibaelhárítási ötleteiket !
Üdv: PI
(#) kaqkk válasza spasztor hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Ha csak a rács zörög akkor a gumigyűrűket cseréld ki (6-8 befőttesgumi elég egy gyűrű helyett) Ha még ezután is megmarad a robaj akkor az sajnos csak kompresszor cserével orvosolható, mert vagy leugrott vagy eltört valamelyik tartórugó a kompresszorban .
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
(#) spasztor hozzászólása Jan 21, 2013 /

Köszönöm a segítséget !
(#) apeet válasza apeet hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

na, kiderítettem a problémát, 2db ellenállás volt kimenve a panelon, kicseréltem, csak 1 kicsit erősebbre, mert pont akkora nem volt, és azt vettem észre, hogy a zöld led mellet a sárga visszajelzők folyamatosan villágítanak, igaz csak halványan de villágítanak,de nem emlékszem rá, hogy az elött is ilyen lett volna, normális ez?
köszi
(#) MelPi hozzászólása Jan 22, 2013 /

Sziasztok!

Van egy Whirlpool ART 667/g típusú (kombinált) hűtőszekrényem. Két napig távol voltam, ám mire hazaértem, azt vettem észre, hogy teljesen leolvasztott. Világítás van benne, viszont egyáltalán nem hűt, nem is akar bekapcsolni a motorja (vagy kompresszorja - nem tudom a pontos megnevezését). Tudom, látatlanban elég nehéz tanácsot adni. De mielőtt még szerelőt hívnék, szeretném tudni, hogy mire számítsak.

Előre is köszi!
(#) kaqkk válasza MelPi hozzászólására (») Jan 22, 2013 / 1

Hideg vagy meleg helyen van ? Ha 20c környékén van a helyiség hőmérséklete akkor valószínűleg hőfokszabályzó hibás a gép, az kb 5-8 ezer ft költség . Ha 15calatt van a környezeti hőmérséklet akkor egyszerűen tedd melegebb helyre és működni fog .
(#) MelPi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Meleg helyen van (lakásban), 22-23 C fok. Bízom benne, hogy "csak" ennyi lesz a javítási költség, tehát nem kell mondjuk kompresszort cserélni...

Köszi a választ!
(#) jahiszuhi hozzászólása Jan 26, 2013 /

sziasztok!
van nekunk egy alul melyhutos wirpool hutoszekrenyunk.azt tapasztaltam,hogy mikor elkezd huteni
sipolo nyekergo hangot ad ki amig megy a kompresszor.de viszony nem allandoan csinalja .valaki tudja esetleg hogy mitol lehet?
(#) diablo3000 hozzászólása Jan 27, 2013 /

Sziasztok!

Egy LG GR-624 típusú hütő borzolja az idegeimet. Pár napja azt vettem észre, hogy a fagyasztó rész nem hűt rendesen. Figyelni kezdtem és mintha folyamatosan menne valami ventilátor.
Bekepcsoltam a gyorsfagyasztást, de ez sem hozott eredményt, viszont a víz megfagy benne.
Ötleteket szivesen fogadnám. Előre is höszönet.
(#) StMiklos válasza tszabii hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Szevasz!
1. Sárga lámpa nem ég (van rajta)?
1.b: mennyi a tényleges hőmérséklet?
2. Egy normál teres hűtőben soha nem egyforma alul-felül a hőmérséklet, nem is kívánatos, nem is így van kialakítva.
Normál térben egyidőben polca válogatja (alul.felül.középen) 2 és 10 fok között van a hőmérséklet.
Van élelmiszer aminek hidegebb kell, van aminek pl. zöldség magasabb a jó.
Ha automatikus leolvasztású (de emlékeim szerint nem az), akkor lehet benne az általad említett hőmérséklet, ha nem, akkor nagy a kapcsolási differenciája, bár ez ritka.
És nem a levegő, hanem az áru hőmérséklete számít, bár persze a kettő között van összefüggés...
Pontosabb megfigyelés és adat kellene...
Üdv: StMiklos
(#) Impala hozzászólása Jan 27, 2013 /

Sziasztok!Egy ELEKTROLUX ERB36033W típusú,alul fagyasztós hűtőnk van ,problémája,hogy mindennap 2-3 alkalommal idegesítő sípoló ,zúgóbúgó hangot ereszt ki magaból kb.15percig.Persze a 3éves garija lejárt!Mi lehet a kicsike baja???Segítsetek,ha tudtok kérlek,nagyon őrjítő!KÖSZI!!!
(#) StMiklos válasza diablo3000 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /

Szevasz!
"Bekepcsoltam a gyorsfagyasztást"
Az nem csinál semmit, nem növeli a hűtőteljesítményt, pusztán nem engedi kikapcsolni a kompresszort, "örökjáróvá" teszi..
Ha jól sejtem ez no-frostos és ventilátor adja a normáltérbe a hideget, azt hallhatod.
Üdv: StMiklos
(#) fear2 hozzászólása Jan 27, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni hűtő ügyben.
Van egy Daewoo ERF-366n (kéretik nem megkövezni minket) no frost-os kombi hűtőszekrényünk.
1 kompresszoros, nem digitális kijelzős.
Nos kb. 6 éves és már új korában is nagyon intenzíven hűtött, ki is hívtuk a szerelőt, aki "vacation" állásba (ez a lealacsonyabb fokozat) állította a hőfokszabályzót és így működött tovább, kvázi probléma nélkül, így a hűtőtérben 2-5fok volt, a fagyasztó jól működött.
Ám pár hónapja elkezdett egyre jobban hűteni a hűtőtérben is, gyakorlatilag mindent lefagyaszt, még az alsó fiokokban és a frissenartó fiókokban is.
Nem állítottuk el a hőfokszabályzót.
Ma kipakoltuk a hűtőt és leszedtem a hűtő belsejében lévő panelt, hátha valami bagatel probléma miatt kopog a paradicsomunk.
A hűtő részben nem észleltem semmi rendelleneset, van egy hőfokszabályzó,ami kis panelra van felforrasztva egy ellenállással, van egy hőfokérzékelő alatta(ez egy műanyag kúp,beötött kábelekkel) + a világítás legfelül.
A fagyasztó belső hátfalát levéve azonban eléggé csúnya látvány fogadott.
Itt van a hőcserélő rész s ennek a széle teljesen le van fagyva.Tömör jég.Gondolom ennek nem így kellene kinéznie.
Sejtem,hogy így látatlanba elég nehéz mondani róla , de hátha találkozott már pont ugyanilyen problémáveóal.

Esetleg tudtok ajánlani olyan szerelőt,aki meg is nézi,hogy mi lehet a baj és nem csak a hűtő, vagy a méregdrága alkatrészek cserélgetésével kisérletezi ki a hiba okát, csillagászati összegért?
Szívesen vennénk a segítséget, Budapestről.

(ha szükség van még fotóra, kb. fél óráig még szétszedett állaotban olvasztom a gépet, írjatok és töltök fel)

Előre is köszönöm a segítséget.

ÜDv:Gábor
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013

DSC00385.jpg

Következő: »»   95 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem