Fórum témák
» Több friss téma |
Megoldódott a dolog, másik fórumon mondták, hogy csak erőből kell húznom, semmi nem fogja. tényleg úgy volt...
Szerencséd volt, ha bele van fagyva és erőlteted bele is szakad !
Köszönöm szépen a segítséget.
Csupán már csak egy kérdésem lenne, hogy, honnan lehet megállapítani, melyiknek van gondja? Ha behúz a relé, a kompresszor elindul, és megy is, ez hallható, de a relé elenged, így a kompresszor is leáll. Van-e annak valami külső látható nyoma, melyik szállt el ?
Külső nyoma nem igen lesz.
Ha értesz az elektromossághoz akkor mérj áramfelvételt a kompresszoron. Vagy kikötöd a reléből a kompresszort és megnézed, hogy akkor is old-e a relé. Ha akkor is old relé hiba, ha akkor nem old kompresszor hiba. De én inkább a kompresszorra tippelek. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Köszi a tippet!
Sziasztok !
Lehel HF300/115 K típusu (2 kompresszorors) hűtőnkkel lenne egy kis problémánk. Először a kisebb: 1. A fagyasztó hőmérsékletét mutató kijelző meg sem mozdul a -30 fok utáni mezőből. Egyébként fagyaszt rendesen, gondolom ez csak szépséghiba lehet. A másik viszont komolyabb: 2. A hűtő rész kb 2 és 3-as fokozat között van most beállítva. A hűtőben lévő hőmérséklet 0 és 12 fok között változik, és nem tudom mi az oka. Felmegy kb 12-14 fokig (felső polcoknál), aztán lehűt 0-4 fokra, sőt mértem már -2 fokot is benne alul. Ráadásul a felső részen mindig melegebb van benne, van ugy hogy kb 5-7 fokkal is, mint alul. Termosztát probléma lehet? A gumi zár rendesen, azt nemrég cseréltem ujra.
sziasztok
egy indesit ce238v a gond alapja. egyik pillanatról a másikra egyszer csak megállt, azóta semmi. nem villágit nem villog, mintha ki lenne huzva. valakinek tippje? köszi
Helló!
Ha jól tudom ez elektronikus vezérlésű. Ebben az esetben az elektronika környékén kell lennie egy üveg biztosítéknak. Feltéve, hogy szerencséd van és nem ellenállás vagy diódát használtak erre a célra vagy esetleg, ha van benne varisztor akkor az ment ki. De bármi is legyen nem véletnül nemt tönkre. Jobb lenne egy szerelő mint házilag barkácsolni!
itt van kép róla, a szerelő kapásból cserélni akarta látatlanba 40e ft ha ellenálás vagy dióda a gond azt kitudom cserélni csak hátha valaki tudja hogy mi lehet a gond
Tudnál egy jobb minőségű kevésbé fénylő képet készíteni?
Ha jól értem maga a panel sem működik? Egyik LED sem világít? Nincs rajta fesz? A tápot a panel megkapja?
Közben szórakoztam a kép minőségével.
Ha jól látom van rajta egy R13 ellenállás. Ott fekete a panel. Alatta mi van? Nem egy SMD tranzisztor vagy FET? Látok ott varisztort is. Van mit méregetni.
ez a kép nem róla készült csak igy néz ki, semmi nem működik, egyszer csak megállt és semmiu nem megy, mintha ki lenne húzva a konektorból
Akkor indulj el a feszültség útján. Kezdve a konnektortól egészen a panelig. Ha a panel még kap feszülséget akkor ki kell venni és külön vizsgálni. Így nem tudok segíteni, hogy te nem mérsz semmit csak látsz valamit egyész pontosan a semmit.
![]()
ha meg mondod mit mérjek meg azokra rá mérek, nincs ott smd, viszont balra van az eeprom alján meg a proci, de ezek nem mehettek ki, mert attól még kellene valaminek világítani
Eljut a feszültség a panelig? Ha igen a penelen hol veszik el?
Nem vagyok benne 100% ig biztos de mintha ezeknek a vezérlőknek lenne egy kapcsoló panelja is a kompresszor mellet egy műanyag dobozban . Vagy rosszul emlékszem ?
T. Uraim !
Zanussi pár éves hütő hatalmas robajjal áll le ! A rács zörög erősen Várom hibaelhárítási ötleteiket ! Üdv: PI
Ha csak a rács zörög akkor a gumigyűrűket cseréld ki (6-8 befőttesgumi elég egy gyűrű helyett) Ha még ezután is megmarad a robaj akkor az sajnos csak kompresszor cserével orvosolható, mert vagy leugrott vagy eltört valamelyik tartórugó a kompresszorban .
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
na, kiderítettem a problémát, 2db ellenállás volt kimenve a panelon, kicseréltem, csak 1 kicsit erősebbre, mert pont akkora nem volt, és azt vettem észre, hogy a zöld led mellet a sárga visszajelzők folyamatosan villágítanak, igaz csak halványan de villágítanak,de nem emlékszem rá, hogy az elött is ilyen lett volna, normális ez?
köszi
Sziasztok!
Van egy Whirlpool ART 667/g típusú (kombinált) hűtőszekrényem. Két napig távol voltam, ám mire hazaértem, azt vettem észre, hogy teljesen leolvasztott. Világítás van benne, viszont egyáltalán nem hűt, nem is akar bekapcsolni a motorja (vagy kompresszorja - nem tudom a pontos megnevezését). Tudom, látatlanban elég nehéz tanácsot adni. De mielőtt még szerelőt hívnék, szeretném tudni, hogy mire számítsak. Előre is köszi!
Hideg vagy meleg helyen van ? Ha 20c környékén van a helyiség hőmérséklete akkor valószínűleg hőfokszabályzó hibás a gép, az kb 5-8 ezer ft költség . Ha 15calatt van a környezeti hőmérséklet akkor egyszerűen tedd melegebb helyre és működni fog .
Meleg helyen van (lakásban), 22-23 C fok. Bízom benne, hogy "csak" ennyi lesz a javítási költség, tehát nem kell mondjuk kompresszort cserélni...
Köszi a választ!
sziasztok!
van nekunk egy alul melyhutos wirpool hutoszekrenyunk.azt tapasztaltam,hogy mikor elkezd huteni sipolo nyekergo hangot ad ki amig megy a kompresszor.de viszony nem allandoan csinalja .valaki tudja esetleg hogy mitol lehet?
Sziasztok!
Egy LG GR-624 típusú hütő borzolja az idegeimet. Pár napja azt vettem észre, hogy a fagyasztó rész nem hűt rendesen. Figyelni kezdtem és mintha folyamatosan menne valami ventilátor. Bekepcsoltam a gyorsfagyasztást, de ez sem hozott eredményt, viszont a víz megfagy benne. Ötleteket szivesen fogadnám. Előre is höszönet.
Szevasz!
1. Sárga lámpa nem ég (van rajta)? 1.b: mennyi a tényleges hőmérséklet? 2. Egy normál teres hűtőben soha nem egyforma alul-felül a hőmérséklet, nem is kívánatos, nem is így van kialakítva. Normál térben egyidőben polca válogatja (alul.felül.középen) 2 és 10 fok között van a hőmérséklet. Van élelmiszer aminek hidegebb kell, van aminek pl. zöldség magasabb a jó. Ha automatikus leolvasztású (de emlékeim szerint nem az), akkor lehet benne az általad említett hőmérséklet, ha nem, akkor nagy a kapcsolási differenciája, bár ez ritka. És nem a levegő, hanem az áru hőmérséklete számít, bár persze a kettő között van összefüggés... Pontosabb megfigyelés és adat kellene... Üdv: StMiklos
Sziasztok!Egy ELEKTROLUX ERB36033W típusú,alul fagyasztós hűtőnk van ,problémája,hogy mindennap 2-3 alkalommal idegesítő sípoló ,zúgóbúgó hangot ereszt ki magaból kb.15percig.Persze a 3éves garija lejárt!Mi lehet a kicsike baja???Segítsetek,ha tudtok kérlek,nagyon őrjítő!KÖSZI!!!
Szevasz!
"Bekepcsoltam a gyorsfagyasztást" Az nem csinál semmit, nem növeli a hűtőteljesítményt, pusztán nem engedi kikapcsolni a kompresszort, "örökjáróvá" teszi.. Ha jól sejtem ez no-frostos és ventilátor adja a normáltérbe a hideget, azt hallhatod. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hűtő ügyben. Van egy Daewoo ERF-366n (kéretik nem megkövezni minket) no frost-os kombi hűtőszekrényünk. 1 kompresszoros, nem digitális kijelzős. Nos kb. 6 éves és már új korában is nagyon intenzíven hűtött, ki is hívtuk a szerelőt, aki "vacation" állásba (ez a lealacsonyabb fokozat) állította a hőfokszabályzót és így működött tovább, kvázi probléma nélkül, így a hűtőtérben 2-5fok volt, a fagyasztó jól működött. Ám pár hónapja elkezdett egyre jobban hűteni a hűtőtérben is, gyakorlatilag mindent lefagyaszt, még az alsó fiokokban és a frissenartó fiókokban is. Nem állítottuk el a hőfokszabályzót. Ma kipakoltuk a hűtőt és leszedtem a hűtő belsejében lévő panelt, hátha valami bagatel probléma miatt kopog a paradicsomunk. A hűtő részben nem észleltem semmi rendelleneset, van egy hőfokszabályzó,ami kis panelra van felforrasztva egy ellenállással, van egy hőfokérzékelő alatta(ez egy műanyag kúp,beötött kábelekkel) + a világítás legfelül. A fagyasztó belső hátfalát levéve azonban eléggé csúnya látvány fogadott. Itt van a hőcserélő rész s ennek a széle teljesen le van fagyva.Tömör jég.Gondolom ennek nem így kellene kinéznie. Sejtem,hogy így látatlanba elég nehéz mondani róla , de hátha találkozott már pont ugyanilyen problémáveóal. Esetleg tudtok ajánlani olyan szerelőt,aki meg is nézi,hogy mi lehet a baj és nem csak a hűtő, vagy a méregdrága alkatrészek cserélgetésével kisérletezi ki a hiba okát, csillagászati összegért? Szívesen vennénk a segítséget, Budapestről. (ha szükség van még fotóra, kb. fél óráig még szétszedett állaotban olvasztom a gépet, írjatok és töltök fel) Előre is köszönöm a segítséget. ÜDv:Gábor A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |