Fórum témák
» Több friss téma |
A Hiren'sCD nagyon jó, a dos-os programoknál van HardDiskSentinel, azzal (vagy más SMART-kiolvasóval) meg kellene nézni mennyire "beteg" a winyó. Ha túl sok a "realocated sector" akkor sokat már ne várj tőle. Egy teljes törlést is ki lehetne próbálni rajta: zero-fill vagy még jobb a "low level format". Érdemes próbálkozni a HirenS-el, persze csak óvatosan, ha valamit nem tudsz kérdezz.
Megtaláltam mindent és végig is futtattam, másik, jó géppel is, de nem sikerült a javítás. Ez
kuka!! Mivel a régi IDE csatija van, egyenlőre nem tudtam szerezni.
Van egy WDC 800BB 80Gb-os merevlemezem, 27384 üzemóra van benne 3036 ki/be kapcsolási ciklussal. A HDD Sentinel szerint 100%-os, de csak 684 napot ad neki hátralévő időnek.
Szerintetek ekkora üzemórával számolhatok bármi rosszra vagy bőven bírnia kellene még ennek a merevlemeznek? Illetve a tápegység, alaplap stb is ugyanennyit futott, ennyi üzemóra már megsínyli a gépet?
HDD Sentinel az enyémre 0%-ot adott és 0 nap élettartamot. Tökéletesen megy.
Persze lehet hogy egyszercsak megadja magát... Főleg hogy Samsung.
Sziasztok!
Olyan bajom lenne,hogy van egy 10 éves Maxtor HDD ami 40Gb-os,vagyis csak volt. Másodlagos tárolónak használtam,de a kisfiamról születésétől kezdve az összes fénykép rajta van,amit nem akarok elbukni. Felpörög,a BIOS felismeri,sőt Boot után a Sajátgép,és a total commander is látja,de ha rákattanok akkor azt írja nincs ilyen meghajtó,vagy lefagy a gép egy kicsit,és hibaüzenettel lezárja a commandert. Ha a Fényképeket le tudnám szedni róla az nagy siker lenne aztán nagy ívben dobnám el. Olvastam a panelcserés megoldást,sőt van itthon egy működő 20GB-os maxtor és egy működő 160GB-os maxtor,és szívesen feláldoznám róla a panelt arra a 10 percre amíg leszedem a képeket,de mennyire kompatibilisek egymással? A téma első lapján azt olvastam,hogy egy széria legyen,hogy a mérete nem akkora az nem baj,de aztán cáfolat is van bőven.Egy youtube videó alapján a Maxtor esetében tényleg nem számít a panel széria ITT Örülnék ha így lenne. A gyengélkedő MAXTOR 40GB panelszáma B8FEA a jól működő 20GB-é A5FBA a 160GB-ost nem tudom,mert az egy öreg gépben van. Szóval érdemes próbálkoznom a panellal? Előre is köszi ![]()
Engedd rá a GetDataBack nevű programot. Panelcsere nem szükséges, amíg biosban megjelenik rendesen. Emlékeim szerint B8FEA panel az 7200RPM diadmondmax9 laposmaxtoré, az A5FBA 5400RPM 541DX laposmaxtor lesz, csere nem fog működni.. A 160ason másfajta panel van.
Idézet: „...Felpörög,a BIOS felismeri,sőt Boot után a Sajátgép,és a total commander is látja” Ez 100% hogy nem elektronika hiba, panelcserével semmire sem mész - sőt inkább ártasz vele. Ez a típus bad szektorosodni szokott, ha ez a hiba a FAT-ot, vagy az MFT-t érinti akkor áll elő a fenti eset. Adatmentő programokkal próbálkozhatsz (Recuva, HandyRecovery - szerintem sokszor jobban dolgoznak mint a nagynevű fizetős társaik!), de ha a hibás szektorok száma nagy, akkor lehet hogy ez a megoldás nem jó. Arról nem is beszélve, hogy ezek a típusok egy bizonyos mennyiségű hiba esetén szeretik átnevezni magukat (Athena, N40P), ilyenkor letilt a firmware - és ez már igen nehezen orvosolható hiba. A legjobb megoldás ebben az esetben a fizikai tükrözés egy másik identikus merevlemezre (minden bit fizikailag is ott van mint ahol a forráslemezen), és erről már helyre lehet állítani az adatokat - én mindig így szoktam.
Szépnapot Tanácsot szeretnék kérni. Összeomlott az op-rendszer,elvittem a gépet szakemberhez,aki nagynehezen föltelepítette. Aztmondta,85-szektorhiba van a vinyón Samsung SP IDE 1654n-160GB-os. Az op-rendszer birt 1-hetet azán fuccsneki.megpróbáltam én windows xp professionallal félúton megállt nemengedett tovább. Aztán egy másik op rendszer (projectplutó)val most vele megy,de (149)GB-ot ismer.Van valami szektorjavíto progi ijesmire ?Vagy bármikor leálhat végle?
Szeretnék 12v-ról működtetni egy vinyó motort. Csak a motorra lenne szükségem. Kiszereltem a fejegységet csináltam neki 5v-ot 7805-tel de nem forog. Arra szeretnélek kérni, hogy segits abban, hogy hogyan tudnám elindítani a motort.
Köszi!
Idézet: „...elvittem a gépet szakemberhez, aki nagynehezen föltelepítette. Azt mondta, 85-szektorhiba van a vinyón” Az a „szakember” ott követte el a legnagyobb hibát, hogy ilyen winyóra fekínozta az OP-rendszert. 85 szektor hibával illett volna a winyót azonnal cserélni - mert igen, bármelyik pillanatban összeomolhat. Vagy legalábbis felhívni rá a figyelmedet, hogy mielőbbi vegyél újat, arra már biztonságosan lehet telepíteni. Ha megnézted volna előtte a merevlemez S.M.A.R.T adatait, ezt a felesleges lépést megspórolhattad volna.
Köszönöm a segítséget, de az problémám, hogy egy ilyen PIC-es kapcsoláshoz nem tudom megcsinálni a panelt és programozni sem tudom. Én csak arra gondoltam, hogy a saját motorvezérlőjét is el lehet indítani valahogy.
Köszi!
Nem kell pic, van ott mcp6001-el is. Mondjuk a panelja nem egyszerű hiába szinte nincs is alkatrész rajta, csak a mérete.
A sajátját úgy tudod elindítani, ha kiadod az ide csatornán a megfelelő parancsot. Esetleg a régi mfm-esek mennek egyszerűen, de olyat nem igen találsz.
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal, de az az igazság, hogy a számítógépekhez teljesen analfabéta vagyok. Talán úgy tudnám megérteni, hogy mit kell tennem ha megírnád, hogy a százlábú csatlakozó melyik lábára - mondjuk a + 5v-os láb felől nézve alsó felső sor - hányadik lábra milyen feszültséget kell adni.
Köszi!
Szóval nem fogalmaztam jól. Nem tudod egyszerű átkötéssel, feszültség ráadással mozgásra bírni.
Egyszerű hasonlattal élve ez olyan, mintha egy háromfázisú motort szeretnél akkuról elindítani... ennek is többfázisú jelet kell generálni.
Köszönöm a segítséget,nemjó hír,dehát ez van.
Köszönöm, hogy már többen is foglalkoztok a problémámmal. Azt értem hogy egyenáramról nem tudok működtetni egy 3 fázisú motort, de a panelen van egy motorvezérlő és azt szeretném megtudni, hogy azt hogyan lehet elindítani.
Köszi!
No, akkor még egyszer. A motorvezérlőt kívülről nem éred el (ha egyáltalán külön van rajta és nem betéve egy másik prociba). A teljes vinyónak nincs olyan lába, csatlakozója amit össze kötsz és forog.
Itt találsz egy lehetséges megoldást: Bővebben: Link Neked nem kell mind, elég azt a részt megvalósítani, ami bekapcsolja a motort. De mint látod az sem megy csak úgy ripsz-ropsz. Az megoldás lehet, hogy megkeresed a motorvezrélőt rajta, leválasztod a panel többi részéről akkor talán tudsz kezdeni vele valamit. Ehhez megnézet a rajta lévő ic-k típusát, beírod a googke-ba, így (talán) megtalálhatod. De egyszerűbb nulláról külön felépíteni.
Köszönöm a segítséget, Megnéztem a cikket nagyon jónak tűnik de mint már mondtam nem értek hozzá és túl bonyolult nekem. Fentebb említetted az mcp6001-et kérlek küldj egy kacsolási rajzot ezzel az IC-vel remélem meg tudom csinálni. Azt is írd meg, hogy hol keressem ezt az IC-t, számtec vagy elektronikai boltba.
Köszi!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, de azt hiszem, hogy ez motorvezérlősdi nem az én világom. Úgy döntöttem, hogy inkább másfajta motorral oldom meg. Most nem írok róla többet, de ha beválik az elképzelésem majd írok.
Köszi!
Üdv Ezt a típusú laptop merevlemez köthető e pc-re? Bár megtettem a gép mégsem ismeri föl semmilyen szinten. Természetes e az a jelenség, hogy kézbe véve megmozgatva valami mintha kotyogna benne? Tulajdonképp csak azt szeretném kideríteni, hogy rossz e, vagy sem. Beolvasáskor a fej "slattyog" párat ez hallatszik. Illetve az egész teker valószínűleg a lemezt. Nem értek hozzá lehet adapter kéne, bár nem látom indokoltnak mivel egyeznek a csatlakozások.
Idézet: „Hitachi Travelstar 80G SATA laptop winchester” Bármelyik asztali számítógépbe betehető minden adapter nélkül, amelyiknek az alaplapján van szabad SATA port, és a tápvezetéken pedig SATA tápcsatlakozó (ez utóbbihoz szokott inkább átalakító kelleni). Ha a winyó hibátlan, a BIOS-nak fel kell ismernie. Ha nincs rajta partíció, a lemezkezelővel kell partícionálni, formázni. Ha a BIOS nem detektálja akkor nagy valószínűséggel hibás.
Köszi. Ezt gyanítottam... A gép bekapcsolásakor kiírja mindig a rácsatlakoztatott egységeket és valóban nem detektálja. Akkor kuka...
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy :
Hitachi Deskstar 7K1000.C 0F10383 1TB 7200 RPM 32MB winchester Ami egyszerüen csak annyit csinál ha beleteszem a gépbe és bedugom hogy próbál felpörögni de nem bir csak kattog. Lehet vele még csinálni valamit esetleg? garancia sajnos nincs már rá Van rajta pár cucc ami még érdekelne, ha valakinek van valami ötlete kiváncsian várom!
Sziasztok nekem lenne egy western digital 2TB 64MB ed caviar green WD20EARS-22MVWB0 leesett azotta csak kattog BIOS látja a windows is csak nem syncronizál gondolom a fejsérült v ilyesmi a panelja jó ezért eladnám ha vkit érdekel irjon itt van pár fóto is
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Sziasztok!
Van egy SAMSUNG HD161HJ 160GB/7200rpm/8M "LBA 312,581,808 160,00GB S166 ez nem tudom mi de leírtam" Az lenne a problémám, hogy ez a winchester minden előjel nélkül internetezés + zenehallgatás közben problémás lett. Ezt úgy érte el, hogy bluescreen majd sorozatos windows töltő képernyő, ami persze megakadt és újra indulások, később meg a BIOS sem látta ill. a telepítő (SP3) azt írta ki nincs telepített merevlemez. Pörögni pörög alapjáraton a merevlemez, de nem melegszik. Viszont ha lehetséges azon gondolkodtam, hogy panel cserével meg lehetne-e oldani a tányérok mentését? A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
A mai merevlemezeknél nem olyan egyszerű dolog a panel cseréje, elég sok mindennek egyeznie kell hogy működjön - főleg a samsungoknál. Sokszor kifizetődőbb az elektronikát megjavítani, mint egy identikus párt keresni.
A felsorolt jelenségek viszont egyáltalán nem utalnak elektronikai hibára, tehát a panelcserének nem lenne sok értelme.
"A felsorolt jelenségek viszont egyáltalán nem utalnak elektronikai hibára, tehát a panelcserének nem lenne sok értelme."
Akkor talán egy másik tipp, van az alaplapon MSI 945P Neo5 SATA felületes csatlakozási lehetőség persze. Viszont van a lapon pár kondi ami puklis :/ talán ez is befolyásolhatja a működést, nem kap elég áramot stb, mert a táppal annyi probléma van, hogy bizsereg gép oldala, esetleg a statikus feltöltődés okozhatta a merevlemez gondot nem tudom, minden esetre házilag megjavítom lapot, meg tápot cserélek hátha belátásra bírom a vinyót, ha nem akkor keresek lapka donort, lehetséges hogy lapkás, de nem biztos én sem tudom, az biztos hogy fejegység jó. Másik tippem az alaplapban adta meg magát valami. De meglátom mit tehetek hátha jönnek még észrevételek, próbálok okosabb lenni! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |