Fórum témák
» Több friss téma |
Oké! Köszönöm előre is!
Nem értem teljesen, és akkor mi a tehendö?
Itt a kézikönyve.
A 17. oldalon megtalálod jobb oldalt alul com1 néven a soros csatlakozót. A 42. oldalon van némi infó. De gyakorlatilag semmi. Próbálok keresgetni még, de azért próbáld Te is
Nem volt a dobozban az a soros csatlakozó? Volt ugyan valahol nekem de most nálam megtalálni valamit...
Keresem azért a neten a bekötését, végülis csak az kell melyik az 1-es lába, a képről nem merem megmondani, bár ha megméred amit Hp41c javasolt és használod azt az oldalt amit a tv-sben linkeltem könnyen kideríthető mi mi. Kis előrelépés: Bővebben: Link 2. hozzászólás. Meg is van: Bővebben: Link 7. hozzászólástól. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Leírom a láb bekötéseket!. 7-4-es, 3-2-es, 8-5-os, 4-20-as, 5-7-es a DB25-ösnél!. Be jeloltem az 1-es lábat.
Nem erről beszéltem, hanem amit az alaplapon találni. Olvastad az előző hozzászólásaimat?
Hátul nem soros portod van. Ezt már ketten is megállapítottuk. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Akkor az alaplapról kell kivezessem a csatlakozót!, na lassan le eset már!
Nem csak a lábbekötések mások. Az egyik soros port a másik párhuzamos. Minden más, a feszültségszintek, az adatok "áramlása". Az alaplapon belül van egy csatlakozó, egy sima dupla tüskesor, ami a kézikönyvében benne van amit az előbb linkeltem oldalszámmal, aztán linkeltem a bekötését egy asus fórumról hozzászólás számával együtt. Ezekből mindent tudsz.
Bővebben: Link itt a hetedik hozzászólásban benne vannak a csatlakozók pinjeinek a számai, a 8.-ban az, hogy hogyan kell összekötni. A kilenc pólusut már ismered, a csatlakozó elhelyezkedése pedig itt a 42. oldalon található. Vigyázz ne keverd össze az usb-vel, elég egyértelműen azonosítható.
Navégre
Egy kérdés, párhuzamos portról nem lehetne meg oldani valahogy?:
Lassu a felfogásom sajnos!
On board connector:
13579 2468 Serial port 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Akkor így kell bekötni? P.S. : MB connector DB9 connector 1------------------>1 2------------------>3 3------------------>5 4------------------>7 5------------------>9 6------------------>2 7------------------>4 8------------------>6 9------------------>8 A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
És végül ez, így már teljesen világos, csak most már meg az a gond hogy honnan szedek elő ilyen csatlakozót, aminek az egyik vége passzol az alaplaphoz, a másik vége meg a DB9-es csatlakozóhoz?.
Jó nyomon jársz
A kilences helyett egyből kötheted egy szalagkábellal az égetőre, gyúrd össze a rajzot a számokkal. A tüskesorra menő csatlakozó viszont tényleg kell. Bár jobban jársz ha kivezeted egy szabvány csatlakozóval, akár a 25-ös is lehet, ha már abba szépen bele raktad az égetőd, természetesen a bekötésre ügyelj. (A DB 9 számait megfelelő módon cseréld a 25-ösére) A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Akkor oké, köszi a türelmed!, és a segítséget!
Sziasztok. Van egy Mikroklubos eprom égetőm (LPT-portos). A rajza benne volt valamelyik Rádiótechnika újságban is. A hozzá való szoftver még sima DOS-os. XP alatt nemis tudom használni, mert az LPT portot nem engedi kezelni a DOS-os szoftver számára. Úgytudom használni, hogy egy DOS-os rendszerlemezről BOOT-olok. Létezne valami elegánsabb megoldás?, Windows beállítás, esetleg készült ehhez a programozóhoz Windows alapú szoftver?
Köszi, Zoli
Szia! Egy link a programozóról sokat segítene segíteni.
Ha jól emlékszem van valami dos kompatibilitás beállító panel abban mintha lehetne emgedni az lpt-t. De ebben nem vagyok 100% biztos.
Sziasztok, a kérdésem az volna hogy érdemes e meg venni ezt a programozót panelt, kb 8000 forintba kerül át számolva. A panelon közepén van egy nagyobb IC-é most azt nem tudom hogy a panelhoz tartozik, vagy olyan fajta IC-ét is tud programozni?. Az utolsó kérdésem pedig az volna hogy milyen fajta csatlakozó lehet az a panel elején amivel a számítógéphez csatlakoztatom?. Bővebben: Link
Idézet: „PROGRAMATOR PARALEL TIP WILLEM.” Willem féle paralell portos programozó. Normál nyomtató porttal csatlakozik a számítógéphez, usb - paralell átalakítóval (lehet ilyen az alaplapon is) valószínűleg nem működik. A programozható típusok listája a belinkelt lapon az idézett szöveg alatt található.
Le fényképeztem a gépem hátulját, a lila csatlakozóra gondoltál?. Az egy párhuzamos port volna, arra nem lehetne csatlakoztatni?.
Szia!
Elég sötét a kép, nem tudom eldönteni, hogy a felső nagy, 25 pólusú csatlakozó anya vagy apa(tüskék kiállnak belőle)? Ha anya, akkor párhuzamos port. Egy Paralell Port Monitor programmal lehet tesztelni. Ha apa, akkor sajnos soros port, így nem jó a belinkelt programozóhoz.
Szia!
Annyira azért nem sötét, hogy ne lehessen eldönteni Az bizony egy LPT port. Néhány ráutaló jel, ami alapján a régi soros portot kizárhatod: - DVI csatlakozós integrált videokártya (egyszerűen olyan rég lekerült az alaplapokról, egy DVI csatolóson kizárt, hogy legyen régi 25 pólusú soros port) - USB portok az alaplapon (amikor megjelent az usb, akkor már nem volt divat rárakni az alaplapokra ilyesmit) - lila színű szabvány szerint (a soros fekete volt)
Nem állnak ki tüskék belőle, hanem 25 kis lyuk található a csatlakozón, akkor elvileg jó volna a programozóhoz?. Ja és még valami, mire szolgálhatnak azok a kis kapcsolok a panelon, be kereteztem pirossal.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
És még egy utolsó kérdés, ehhez a panelhoz nem kellene valami programot is küldjenek a programozóval, vagy a program már bele van égetve abba a közepén lévő nagy IC-ébe?. Köszönöm!
Az a középső nagy ic a programozható eprom. Sokféle program kezeli, de szerintem kapod is mellé, de le is lehet tölteni. A Pl:Bővebben: Link
Már csak azt kellene kideríteni, hogy direkt port (a chipset része) vagy az alaplapra felrakott USB - paralell port...
A középső nagy IC nem része a programozónak, azt a programozandó memória. A kapcsolók, jumperek a típus beállítására szolgálnak, a program ill a kártyán levő felííratok tájékoztatnak a beállítási lehetőségekről.
Köszi szépen a linket!
-Már csak azt kellene kideríteni, hogy direkt port (a chipset része) vagy az alaplapra felrakott USB - paralell port... - Most ezt a mondatot nem teljesen értem, melyik panelra gondolsz, minek a chipset része, nem fejtenéd ki bővebben?, ugyanis ezekben a témákban nem vagyok teljesen otthon!
Arra gondol, hogy valós lpt portod van e vagy emulált. Nézd meg az ezközkezelőben, vagy a biosban.
Meg néztem de nem tudom hogy most valós lpt portom van vagy emulált lpt. Be kereteztem pirossal a portot, most akkor ez melyik, és melyik kellene nekem, az emulált, vagy a valós?.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |