Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen én is erre gondoltam először, de sajnos nem fér el alatta mert nincs annyi hely a konnektor hátulján, másrészt oldalról nehéz csavarozni a konnektort. Előtte műszerek vannak/lesznek, úgyhogy úgysem látszik.
Engem inkább az zavar hogy ez: Bővebben: Link Nem fér rá az ajtóra belülről, csak ha kb 5cm-rel nagyobb hely lenne a két pánt közt. Lehet vágatok két új ajtót... Ráadásul még nem biztos de szerintem nem tudnék mindkét ajtóra tenni egyet-egyet mert akkor nem tudnám bezárni az ajtókat. Max csak az egyik ajtóra tehetek. Mondjuk amúgy is piszkosul drága ahhoz hogy kettőt vegyek. Főleg hogy ilyenjeim már vannak otthon: Bővebben: KÉP
Pedig klasszul nézne ki az ajtóra szerelve! Drukkolok, hátha sikerül valahogy megoldani!
Rá tudod tenni, csak lelóg róla és azt az ajtót kell először becsukni, mikor zárod. Bár, ott a zár is, fene tudja...
De én hiányolok róla valamit, ami beépített és van benne PIC az olyan Attilás lenne!
Csak arra vigyázz, ha eldöntöd szállítás közben kicsit a ládát, nehogy az összes kis fiók kicsússzon, és minden alkatrész a szekrény belsejében legyen
Sziasztok
Karácsonyra készítettem el ezt a kis hangulatvilágítást. 4.5m vízálló LED szalag lett felhasználva. 2A-es DC-DC konverterrel bármilyen fényerőre leszabályozhatom az egyébként ~1.5A-t fogyasztó LED szalagot. A lépcsőfordulónál egy PIR mozgásérzékelő van, mozgásra felkapcsol és egy meghatározott ideig még világít mozgás után (555 timer IC). Egy mikrokapcsolóval fix-re is lehet kapcsolni, ha nagy a jövés-menés. Ünnepek alatt általában fixen volt hagyva. Egyébként éjszakai irányfénynek lett építve, mert nem akarjuk felkapcsolni a nagy villanyt. Így szépen végigvilágítja a lépcsőfokokat, ha este letotyogunk A képek teljes sötétségben készültek. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Sziasztok!
Ez egy Marshall JCM800-as erősítő előfoka. Még egykét átkötés, egy ellenállás, fűtés és anódfesz, a potik hiányoznak és kész is. A két lyukból egy-egy elkó fog kukucskálni. Bocsi a képek minőségéért, csak telefon állt most rendelkezésemre. Az emeletes ellenállás az eladó színtévesztése miatt van. (33k helyett kaptam 110R-t...)
Nem annyira elektronika, de van benne az is. Mechanikai szárnypróbálgatás pákával, forrasztó ceruzával, steampunk stílusban. Egy 16GB-os mini pendrive csusszan bele.
Stílus ide vagy oda,nekem nagyon tetszik!
A múltkor mondtam,hogy látom a következő munkádat,nos,íme.
Ez élkepesztően király. Az biztos hogy nagyon vagány.
Tanár úr, maga után bizta pisilnek a lányok!
Mikor nagy viháncolás volt a nagy szünetben a suli udvaron a lányok között, egyik kollégád tette fel a kérdést miszerint, " Mi van kislányom! Csíp a pisi?"
Ez csupán a méret szemléltetése végett... Ja, és stílusosan jelentkezik be...
Látom, nagyon elkaptad a stílust, vagy inkább ő téged? Valahogy az az érzésem, nem ez az utolsó steampunk stílusban épült kütyü ami kikerül majd a kezeid közül. Nagyon klassz, szépen alakul, hogy érzed, mennyire nehéz, esetleg problémás a stílus követése? Esetleg vannak "kötelező" irányok, vagy teljesen freehand a dolog, tehát lehet szárnyalni a stílusjegyeken belül?
Így még inkább még lenne egy olyan kérdésem, hogy ez egy óra volt előtte, vagy úgy egyedileg rendelt alkatrészek? De nagyon jó.Utána nézek hogyan is kell ilyet csinálni.
Jól látod, bizony nekem nagyon tettszik! A megérzésed is jó, mert tényleg nem az utolsó. Párhuzamosan készül a már bemutatott 1 digites nixie órám házikója is, csak időm nem nagyon van. Kötöttségek nincsenek. Persze itt is evidencia a régiség, a réz/ bronz és hogy illeszkedjen a kialakult gőzgép stílusba.
Régi órákat használtam fel. A tokot én forrasztgattam rézlemezből. Az akasztója egy vekker felhúzója. A kulcs tibeti ezüst fityegő, átalakítva.
Pazarul fest! Nagyon várom a végeredményt. Én meghinteném vékony rézcsövekkel, nyomáscsövet szimbolizálva.
Amit a képeken látsz, még csak terv és próbálgatás, hogy hogyan nézne ki jól. Persze lesz még rajta jó pár apró részlet...
Nagyon ötletes. Ez az igazán "hasznos" elektronika.
Nejem mondja itt mellettem : " Nekem is kell olyan Apaaaaaaaa!
Gratulálok nagyon eredeti !
Sziasztok,
még nem akartam felrakni hiszen nincs befejezve, de vicsys stempunk pendrive-ja felbátorított... Szóval... a múltkori börzén vettem 800 ft-ért egy 10V AC-ről üzemelő műanyag fogaskerék rendszerű elektromotoros órát. Valami japán csodából lett kitermelve. Az elve nem a megszokott hengrekre festett számjegy alapú, hanem áltatam még sosem látott hétszegmenses-re gyönyörű tipográfiával kimaszkolt előlap mögött kriksz-kraksz mintázatú hengerek adják ki a számjegyeket. 10 perces léptékben ébresztés is beállítható rajta ami egy 1 áramkörös mikrokapcsoló bekapcsolásával valósul meg. Ezt kihasználva megterveztem hozzá egy félvezető mentes monostabil multivivibrátort ahol a egy feltöltött elkó állítja be a behúzás idejét ami egy elektromágnesen keresztül a háttérben lévő 1954-es kalapácsos rendszerű mechanikus órát hoz működésbe. Elveimet feladva egy pici toroidra tekertem utp kábelből 10,5V-ot ami az egészet működteti... üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Na legalább nem unatkozol mint én , az alkotás örömére gratula !
Á köszönöm. Amúgy a két órás teszt alapján meglepően pontos a szerkezet és mint utólag rájöttem egy kis karocskával (aminek először nem tudtam mi a jelentősége) elég tág határok között finomítható is! A mechanikus órát működésbe hozó elektromágneses mechanizmust még ki kell találnom, valami tengelyen átvetett cérnára kötött az eredeti relé részét képező lágyvasra gondoltam első körben.
A 4700mikroF "időzítő" elkót 2200mikroF-ra kell cserélnem mert most indokolatlanul sokáig (2-3 másodperc) tartja behúzva az elektromágnest. Maga a monostabil rész természetesen úgy van kitalálva (kirelézve ) hogy a kikapcsolt-készenléti időben feltölti az időzítő elkó-t. Az időzítőre azért volt szükség, mert az óra mikrokapcsolója kereken 2 órán keresztül van bekapcsolt állapotban a mechanikus ébresztő rész aktiváló karját viszont felrántás után vissza kell ejteni, hogy elkezdődjön a dallam folyamat. Eredetileg a mechanikus kalapácsos-ébresztő részt a Z568M nixie órával akartam kombinálni, de később rájöttem hogy nem akarok ébresztős nixie-t... A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Nem tudod véletlenül mi a neve annak a kijelzőnek? Ez még komplikáltabb 7 blocks clock
Közben megtaláltam... Sankyo Digi Glo
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Viktor, ez igen szép lett! Ha nem is a biztosítékot de a gőzcsapot leveri! (jó értelemben)
Nahát ez tényleg olyan...
Pontosabban az enyémnek tetszetősebb a motor-része és hogy narancs-fekete a kijelző, az övében viszonz fém a fogaskerék. Illetve ha jól látom az övé battery operated szemben az én 10V AC betápjával. Valószínűleg az ébresztő rész ugyan az. A ki-be húzgálós DIY kijelző szép de nem gyári )), ja és nem az enyém |
Bejelentkezés
Hirdetés |