Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2055 / 3614
(#) Szabi1 hozzászólása Feb 12, 2013 /

Elnézést kérek minden egyes moderátortól a helyesírás miatt többször nem fordul elő!
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Látod hagytad volna a fenébe kidobva, mehettél volna inkább csajozni.
(#) mps válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Itt mindig így volt. Csak 40 pénz csomagolási költség, amit elosztanak darabárra.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Igen, de kiszedik a kiflitartóból és beteszik egy papír zacsiba neked. A takarító takarítja az üzletet, a beszállító elhozza a boltba a kiflit, az eladó beönti a tartóba, egy logisztikus cimkét nyomtat, hogy honnan lett kivéve a kifli, egy adminisztrátor, lekönyveli a kifli kivétjét a raktárkészletből, a biztonsági őr szemmel követi a kifli útját és feljegyzést készít, a kiadó kiadja a kiflit és az 50Ft-ot bekönyveli a pénztáros, majd az adminisztrátor is. Most gondold el, mi lenne, ha nem kiflit vennél...?!
(#) mps válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Mondjuk az biztos, hogy emészthetőbb lenne számunkra a fordított módszer. De végülis egy nagyker, így is jók az árak, persze csak ha nem 10db smd ellenállást vesz az ember. Inkább az szokott zavarni, hogy sok mindenük nincs.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

RE_furcsa.jpg

(#) Norberto válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Tőlem aztán teljesen független mindegyik üzlet, felőlem aztán mindegyik úgy forgatja a marketingjét, ahogy akarja. Ott vásárolok, ahol gyorsan átfutva jobb az ár vagy amelyik szimpatikusabb vagy közelebb van. Nem sokat szoktam rágódni az ilyen ügyeken.
(#) Szebence hozzászólása Feb 12, 2013 /

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék egy feliratot készíteni egy kis műanyag vödörre. A nehézséget az okozza, hogy ez egy csonka kúp és nem tudom kiszámítani a cs.kúp palástjának a méretét. Tudom az alap kerületét, a fedőlap kerületét és a test magasságát, viszont nem megy a síkbeli kiterített palást megrajzolása. Nem tudom, hogy milyen sugarú körön van rajta a palást alja és teteje?
Próbáltam egy rajzot készíteni, hogy mi az amit szeretnék megkapni.
Tud segíteni valaki?
Előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Kerület egyenlő az átmérő szorozva Pi-vel. Az átmérő pedig a sugár kétszerese. Nincs kedvem pontosan kiszámolni, de majd te.
(#) mps válasza Szebence hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

(#) szitko hozzászólása Feb 12, 2013 /

Sziasztok!
Remélem belefér az off-ba a kérdésem.
Windows 7-et használok két monitorral. Az elsődleges monitor (22") velem szemben helyezkedik el, míg a másodlagos (17") attól balra. Ha a win-ben megosztom az asztalt, akkor csak úgy tudok átmenni a másodlagos monitorba, ha az egeret jobbra viszem, tehát ha jobbra megyek az egérrel, eljutok a balra lévő monitor asztalára.
Meglehet oldani, hogy az elsődleges monitor baloldalán is át tudjak menni a másodlagos monitor asztalára?
(#) mps válasza szitko hozzászólására (») Feb 12, 2013 / 1

A Win7-et nem ismerem, de Xp-n az asztal tulajdonságinál be lehet állítani úgy, hogy egyszerűen a második monitort egérrel áthúzom a kívánt oldalra.
(#) Szebence válasza mps hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Nekem nem a területe, térfogata érdekel, csupán a síkbeli kiterített palást íve. Hogy mekkora sugarú körön van rajta az egész. Amit bejelöltem a képen r-t szeretném megtudni, hogyan lehet kiszámolni.

Szerk.: Most mennem kell dolgozni, reggel mikor hazaérek, megpróbálom amit mondasz.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Leírtam már. Az átmérőt osztod Pi-vel és azt kettővel. Ez a sugár.
(#) mps válasza Szebence hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

x=(r*a)/(R-r)

Arra azért figyelj, hogy a két rajzodon a két "m" nem ugyan az!

csonkakup.jpg

(#) szitko válasza mps hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Nagyon x10 köszi.
Kb. két hónapja szenvedek ezzel a problémával, kiolvastam a Win7 ide vonatkozó "összes" súgóját, de ezt nem találtam sehol. Köszi még egyszer!
(#) mrobi hozzászólása Feb 12, 2013 /

Sziasztok!
A djvu kiterjesztésű fájlt átlehet-e konvertálni mondjuk pdf-be? Ha igen akkor aki ért hozzá átkonvertálna nekem egy fájlt?
(#) mps válasza mrobi hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Nyomtasd ki pl: Pdf creatorral.
(#) mrobi válasza mps hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Nem tudom megnyitni. Nincs hozzá programom. Ezt akartam elkerülni hogy le keljen tölteni valamit. Na mindegy. Azért megoldom valahogy.
(#) mps válasza mrobi hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Küld át.
(#) pjg válasza Szebence hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Jók a méretek? A nagyobbik átmérő 60,5mm, a kisebbik 52.5mm, a magassága 112mm.
(#) jani1987 válasza mrobi hozzászólására (») Feb 12, 2013 /

Én annak idején a fájlok végződését egyszerűen csak átírtam egy vele kompatibilis fájl típusra és nem kellett konverter. Itt mondom, hogy nem minden esetben működik.
Vagy próbáld ki ezt, hátha működik.
(#) Directors hozzászólása Feb 12, 2013 /

Sziasztok!

Sikerült munkát találnom végre.
Most mennem kell orvosi vizsgálatokra. Tüdőszűrés,vérvétel.
Tavaly végeztem az iskolával és azóta nem volt munkám. Most így hogyan fogok tudni elmenni tüdőszűrésre és vérvételre ha nincs fizetve a TB-m?

Ki kell fizetnem az orvosnál ezeknek az árát?
(#) nagy hoho válasza Szebence hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Felénk a józan paraszti ésszel így csinálnánk.
Fogsz egy csomagolópapírt beletekered a vödröt, ragasztóval rögzíted, a széleken levágod a felesleget az alja és teteje között is végig vágod merőlegesen és kész a palást csak ki kell teríteni.
(#) Szebence válasza pjg hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

A kisebbik átmérő ~105mm. (most métrem le fizikailag) A nagyobbikat nem tudom lemérni, csak a kerületét. Ezért is írtam mind a kettőhöz eredetileg is kerületet. Belinkelnéd az oldalt, ahol ez a számítás található?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

A kolléga nem átmérőt, hanem sugarat számolt ez a különbség oka. A számítás egyébként benne van a függvénytáblázatok című könyvben. Szerintem neked is volt, vagy még van is olyan, de egy középiskolás ismerősnek biztosan.
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Menj csak nyugodtan, nem lesz probléma.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Igaz! Ezt benéztem. Sugárral számoltam ott, ahol átmérőt kérdezett.
(#) pjg válasza Szebence hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Az a Mota nevű kipufogó tervező program. Sajnos nem linkelhető.
(#) Szebence válasza pjg hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Közben keresgéltem kalkulátorok között és találtam egy ilyet: Bővebben: Link Ezzel sikerült mindent megtudnom.
Következő: »»   2055 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem