Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   203 / 581
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
nagyon köszi, megkeresem, mert kezdek félni 3 gyerekem van....hamar tele lesz a szennyestartónk
(#) VIM válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Szia! Először próbálj nyomni egy hosszú start/reset gombot. Ha nem hoz eredményt, akkor hosszabb időre (kb. 24óra) húzd ki a csatlakozóját a konektorból és majd utána próbáld meg indítani. Ha nem javulna meg akkor sajna jobban bele kell nézni a belsejébe.
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
köszi neked is VIM megpróbálom.....
(#) dmakay válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Általában a panelen az egyik kondi meghibásodása szokott ilyen vagy ehhez hasonló jelenséget produkálni.
(#) kutyafej4 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Szia köszönöm az ötletet már küldtem is e-mailt ottonak. és a hosszú de javított szakszerű szövegemmel. Sok szerelőnek tetszik mondták hogy miért nem jövök mosógépet szerelni nagyon szépen megfogalmaztam és leirtam a szakszavakat is csak a szövegben volt egy kis helyesírási hiba a billenytűzetet ki kellet cserélnem. Most már jó. ITT A FŐPANELRÓL JAVÍTOTT KÉP MERT KICSI VOLT. P.attilának ugyan ilyen vezérlő főpanelja van. MÉG AZ ÖSSZES ALKATRÉSZ IS UGYAZON A HELYEN VAN, ÉS A TíPUSUK IS MEGFELEL. csak neki egy digitális egyséege van az én hagyományos ledes kezelőszervem helyett. ITT A KÉT KÉP NAGYOBBBAN.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 15, 2013 /
 
Köszönöm mindenkinek....ma annyi változás történt, hogy viszadugtam a konnektorban és azonnal villogott, még úgy is hogy be sem kellett kapcsolnom és persze semmelyik gombra nem reagál...
(#) dmakay válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Panelen kondikat kell cserélni...
(#) Krizsi hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Sziasztok
Elszállt a Bosch Classicxx5 mosógépem. Mosás közben lenyomta az ÉV relét, azóta nem forgatja a dobot. A panelt kiszerelve mindkét oldalon "némi" korom látható. A környező alkatrészek, diódák, ellenállás jónak tűnnek, a TNY264GN-t nem tudom hogy lehetne, érdemes-e méricskélni, a triac G-je szakadást mutat mindkét másik lábhoz (nem tudom mit kellene mérnem). A két oldal fotóját mellékeltem.
Vajon lehet ezzel valamit kezdeni, vagy panel cserés?
(#) otto54 válasza Krizsi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Szia!

Megnézted,hogy mi okozta az ÉV relé kioldását?
Motor testzárlat?
Fűtőbetét testzárlat?
vagy valami egyéb.

Üdv. Ottó
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
(#) Krizsi válasza otto54 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Fűtőbetét rendben, a motort még nem néztem. Annyi drót megy bele, hogy első blikkre elrettentem + a szenesedést a panelen nem hoztam összefüggésbe egy esetleges motor testzárlattal. Víz nem került sehova.
Az elektronika elindítva működőképesnek tűnik. A relék kattognak, ledek égnek, a program látszólag fut, csak a dob motor nem forog.
Biztosítéknak nyomát nem találtam. Jó lenne egy service manual, de csak fake linkekt találtam.
(#) otto54 válasza Krizsi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
A panelen lévő finom fekete por általában az évek során lerakódott "kefepor".
Nem hasznos,de az esetek többségében nem ez okozza a hibát. Én minden panelt javítást ennek a "letakarításával" kezdek.
A motort vizsgált meg alaposan.
Volt már olyan esetem is,amikor a motor egyik vezetéke "kidörzsölődött" és ez okozta a problémát. Szerencsém volt mert az a motor két állórész tekercsű volt és nem lett teljes zárlat,így a motor sem égett le.

Üdv. Ottó
(#) Krizsi hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Azóta nem old le az ÉV, igaz nem is mozdul a motor. Ez mitől van?
(#) otto54 válasza Krizsi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Csak találgatni lehet,de nem érdemes!
Inkább méregess!
A zárlat helye egyébként gyakran "kiég" és megszűnik a zárlat.
Az a tény,hogy a motor most nem működik az azért valószínűsíti,hogy a motorban,vagy az azt vezérlő áramköri részben van a hiba.
A motor nem annyira bonyolult,hogy rajz nélkül ne lehetne megvizsgálni.
Mérd ki a tekercseket.
(#) Lukikari hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy Siemens (WXLM 1162 BY/08) mosógéppel kapcsolatosan.
A probléma az, hogy a program végén, amikor centrifugáz, nem áll meg a gép, hanem újra, és újra centrifugáz. Azt már észrevettem, hogy normál esetben 2-szer kellene neki centrifugázni, az első egy rövidebb, a második egy hosszabb ideig tartó centrifugázás. A probléma az, hogy ezt a hosszabb (második) centrifugázást nem kezdi el, hanem az elsőt ismétli.
Nem tudom jó nyomon járok-e, de azt gondolom, hogy a súlyautomatikával, vagy ezzel kapcsolatosan valamilyen érzékelővel lehet baj, mert az első centrifugázás funkciója a ruha rendezése, megfelelő súlyelosztás lenne a "fő" centrifugálás számára.

Minden program esetében jelentkezik ez a probléma, de nem jelentkezik akkor, ha csak simán centrifugálásra állítom a programkapcsolót. Ilyenkor szépen centrifugáz, utána 2-szer, 3-szor megforgatja a dobot, fellazítja a ruhát, és leáll.

Ha esetleg már találkoztatok ilyen problémával, vagy ha tudjátok a megoldást, kérem segítsetek!

Előre is köszönök mindenfajta segítséget!
(#) Krizsi válasza otto54 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
A motor nem testes, úgy tűnik 3 tekercs van kivezetve (minden kivezetés csatlakozó vezeték sárga ). a 3x2 kivezetésből a középső pár egymáshoz és a többihez is szakadt.
Ez kb motorkiépítést jelent?
(#) otto54 válasza Krizsi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
A motort szereld ki és próbáld ki,hogy működik-e.
Fontos,hogy az erősáramú szerelési és biztonsági szabályokat tartsd be.
A tacho tekercse üresen marad,arra még véletlenül se adjál 230V-ot.
A motor üzemszerűen úgy működik,hogy az állórész és a forgórész tekercs sorba van kapcsolva. Mivel nem triak-on keresztül kapja a feszültséget,így a maximális fordulattal fog pörögni. Célszerű a próbakor kismegszakítót sorba kötni a motorral,mert ha tekercszárlat van,akkor a lakás kismegszakítóját oldja ki,rosszabb esetben az oszlop biztosítékot,bár erre nagyon ritkán van példa.
A motor testére kösd rá az ÉV-t.
Szakmai kvalitásodat nem ismerem,így ezért megjegyzem,ha nem vagy biztos az elvekben,akkor inkább szakemberrel vizsgáltasd be a motort.
Üdv. Ottó
(#) Krizsi hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Pályafutásomat erősáramú középfokú végzettséggel, tekercselőként kezdtem, mára már csak számítógép billentyűzetet koptatok, csöves erősítőket forrasztok, trafókat tekerek
Ezek szerint a két középső kivezetés a tacho?
A morot kiszerelése nem tűnik egyszerűnek. Az egész egybe van építve a dobbal, amire egyben húzzák rá a kasztnit, akasszák be a függesztő rugókat. Semmihez nem lehet hozzáférni.
(#) xTAKIx hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Üdv mindenkinek ! Pár éve letettem a többször javitott whirpool 7125 mosogépemet .Az utolso már garancián tuli hiba a szerelő szerint vezérlő paneli.A neten rákerestem a hibakódra és valami )már régen volt) 06 hibát irt ki vagy ott állt le a teszt program ,ami a tachométer vagy annak feldolgozo elektronikája okozza.Akkor sem paneljavitot sem a javitáshoz hasznos infot nem találtam.Ha esetleg valaki már találkozott a probléma megoldásával megköszönném ha megosztaná.Előre is köszönöm
(#) botesz válasza Lukikari hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Szia!Nekem is van egy hasonló gépem az is 2 szer áll neki a végén centrizni. Ha úgy hagyod huzamosabb ideig (mondjuk kb 10-15 percre) akkor sem áll le?Mert ha nem akkor szerintem programhiba.De ha látod hogy 1 percen van és még mindig centriz az nem feltétlenül gond. Olyankor az van hogy elhúzza az időt a ruha rendezgetéssel és telik az ide de a programot meg meg kéne csinálni..Szóval ha kicsit hosszabb ideig megy az nem gond de ha 15 perc után sem áll le akkor ott már gond van.Egyébkén ha benyomod a "Knittershutz" gombot akkor is többször áll neki centrizni. Mert az a gomb a gyűrődésvédelem.
(#) botesz válasza xTAKIx hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
A tachogenerátor hiba azt takarja hogy nem érzékeli hogy a gép hogy forgatja a dobot.Nézd meg a motor végén lévő mágnest lehet hogy elforog a tengelyen vagy lehet hogy szakadt a tacho tekercse.
(#) xTAKIx válasza botesz hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
A szerelő annak idején állitolag panelcserével ellenőrizte ,hogy a vezérlő hibás.Azért köszönöm.
(#) botesz válasza xTAKIx hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Én abba az "állítólagban" nem volnék biztos.A panelen nézd meg a tachogenerátor körébe tartozó alkatrészeket.
(#) xTAKIx hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
A vezérlőhöz rajzot nem tudtam szerezni ,a szakmát meg gyakorlatilag nem műveltem (inkább hardware) ,a család mosogépeit is szénkefe és motorhiba szintig javitottam.
(#) botesz válasza xTAKIx hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Keresd meg otto54 kollégát Ő biztosan tud segíteni.
(#) Krizsi válasza Krizsi hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Azt hiszem megvan a gondom. Szétszedtem a motort. A két középső az a forgórész. Már akkor gyanús volt mikor széthullott az asztalon. A kefék végkitérésben, a kommutátor mattra maródva. A műanyag összekötő idomot végigmérve derült ki, hogy a két középső amin szakadást mértem az a forgórész.
Most már csak keféket kell valahonnét szereznem. Utána jön a többi ami elszállhatott.
(#) Roxy hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Sziasztok,

Az lenne a gondom ,hogy adott egy ARDO TL 800 EX mosogép s egyik napról a másikra azt kezdte el csinálni, hogy amikor mosni szerettem volna vele feltölti vízzel, majd mintha elindítaná a mosási programot, de azonnal leáll END -re ugrik s kinyomja a vizet, mint aki jólvégezvén a dolgát. Tehát nemfutatja le a mosási programot.
Esetleg valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
Segitségeteket elöre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
(#) Lukikari válasza botesz hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Hello!

A gyűrődés védelem nincs benyomva. Ha benyomom akkor is többször centrifugáz.

A főző mosás (jobb oldaliak) esetében minden programnál jelentkezik ez a probléma. 5-ször, 6-szor is centrifugáz, és nem áll le a végén. Mikor már megunom, mindíg én állítom le. Mostanában úgy használom, hogy a centrizést letiltom, így leáll öblítés után, és utána kapcsolom át centrifugázásra, így megtekeri 2-szer, és szépen leáll.

Megjegyzés: a lengéscsillapítók nem tökéletesek. Lehet köze hozzá?

Ami érdekes: kímélő mosások esetében (bal oldaliak) tökéletesen működik minden.

Üdv.
(#) botesz válasza Lukikari hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
A lengéscsillapítónak nincs köze hozzá ha az nem jó akkor nagyon vibrálni rosszabb esetben el fog mászni a gép a helyéről.Az enyém is ezt csinálta kb 1 hete van benne másik lengéscsillapító most nyugi van.Üresen is csinálja?
(#) zolika60 válasza Lukikari hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Nem lehet szintérzékelő hiba?
(#) Norbert123 hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem, elöltöltős automata mosógépről lenne szó.
A köpenyt hogy lehet leszedni róla? Láttam ilyen rugós valamit. Azt hogy lehet kiakasztani?
Illetve valaki le tudná írni, nagy vonalakban a szétszedését? Dobban a csapágyakat kellene cserélni...
Előre is köszönöm.
Következő: »»   203 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem