Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   130 / 360
(#) djadji válasza djadji hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Ha a régi 628A-ba írok valamit az sem akar működni. Biztos elszúrok valamit... de nem tudom, hogy mit. A K150 égetővel simán működött minden....
(#) Kovabe válasza djadji hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Szia
Nem vágom ezeket a dolgokat egyenlöre de a timer beállitásnál nem kéne átálitani az oscillatort bamit feltettél progit ott külsö orajel van beállitva.elsöre, mert
(#) kokozo válasza djadji hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Neked is van egy képem hátha ez a baja..
(#) djadji válasza kokozo hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Hát sajnos nem ez a baja...
Nincs valakinek véletlenül egy kész programja ami garantáltan működik 628A, 886-n? Nem kell csak hogy egy vacak led villogjon számlálós megszakítással és BELSŐ órajel használatával. HA valakinek van ilyen PIC, és összedobna egy progit, amit tudna tesztelni PICben is, roppant hálás lennék.
Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért nem tudok egy ledet villogtatni mióta PICKIT3 van...
(#) niedziela válasza djadji hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Szia !

RA0 - LED
MCLR-t 10K ellenállással 5V-ra kell húzni.

886.hex

(#) djadji válasza niedziela hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

1000 hála és köszönet. Amint hazaérek kipróbálom!
(#) Szamy hozzászólása Feb 15, 2013 /

Üdvözletek!
18f6520 -nál chip konfigban nincs MCLR opció. Viszont szeretném elhagyni a felhúzóját.... ilyenkor mi a megoldás?
(#) Gagyicom válasza Szamy hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Datasheet szerint is be kell kötni, nem konfigurálható láb!

111.png

(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

A felhúzót semmilyen esetben nem lehet elhagyni, akkor sem, ha ki lehetne kapcsolni.
(#) Gagyicom hozzászólása Feb 15, 2013 /

Sziazstok!
Feltünt másnak is, hogy a kínai HD44780 kijelző elég lassan oltja ki a ledeket, amikor egy új szöveget irat ki vele? A 2004-essel nem volt ilyen problémám de azzal otthon szórakoztam. Lehet a hideg miatt, mert a műhelyben csak 12-15 fok van...
(#) kokozo válasza Gagyicom hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Szia! nem ledes hanem folyadék kristályos a kijelző. A folyadék meg hidegben nem szeret annyira gyorsan folyni.
(#) Gagyicom válasza kokozo hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Lcd-t akartam írni... De az fura, hogy 10 fok felett így viselkedik...
(#) djadji hozzászólása Feb 15, 2013 /

Köszönöm a programot, működik.
Sikerül is használnom a programozót. Most egy LCD kijelzőt szeretnék működésre bírni, de nem sikerü. Világít, de nem jelenik meg rajta se szám, se betű, se semmi. Flowcode-ban persze működik, kiírja, csak a valóságban nem.
Bekötésnél arra gyanakszom, hogy a data kábeleket nem kötöm be jól. A Flow azt írja, hogy a data1 köti a PortB0-hoz. Na de melyik a data1? Elvileg a felső 4et (d4-7) kell csak bekötni, alsó 4-t (D0-D3) nem kell. Ezek szerint a D4 felirat az LCD kijelzőn, a Data1, ami a PortB0-hoz csatlakozik? Jól gondolom?
És amit nem kötök be sehova azt kössem GND-re.. ugye?
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) Szamy válasza Gagyicom hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Köszönöm!
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Köszönöm!
(#) Szamy hozzászólása Feb 15, 2013 /

64x128 -as dotmatrix lcd-hez (lomexes,parallel és soros módban is műkszik, KS0713-as kontrollerrel), van esetleg valakinek egy működő példaprogramja? Semmi komolyra nem gondolok, csak hogy valamin elinduljak...
(#) Szamy válasza djadji hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Jellemzően elsőkörben a kontrasztpotit felejti le (vagy beállítani) az emberfia. Anélkül nem működik!
(#) djadji válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Azt hiszem minden megvan, egyetlen dolog hiányozhat: "órajel megfelelően legyen beállítva".
Na ezzel nem foglalkoztam, nem tudtam hogy ezt is kell. Nézegettem az adatlapján a kijelzőnek, de nem találtam erről infót. qc1602a
Mit kellene állítanom az órajellel kapcsolatban?

Csak azt, hogy a konfigban tényleg az legyen beállítva, amekkora kvarcot ráakasztottál. Az Lcd-vel való kommunikáció erősen érzékeny az időzítésre, ami a makrókban van. Ergo, ha nem stimmel az órajel , akkor jó eséllyel nem fog normálisan működni.
(#) djadji válasza Szamy hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Nos, nekem csak egy ilyen programom van . A TMR csak a ledet villogtatja semmi egyebet, hogy lássam működik. 4MHZ-re van állítva a PIC, a belső órajelével. Vagy az nem elég pontos az LCD-hez? Azt tudom, hogy nem tökéletes, de nekem nem kell komolyabb időzítés (eddig).
Próbáljam inkább egy 20Hz-es kristállyal?
(#) kokozo válasza djadji hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Szia Lcd törlést nem tettél a start után és a ciklusban nincs késleltetés ami miatt olyan gyorsan változik a kiírás hogy esélyed se lenne leolvasni.

A belső órajel tökéletesen elegendő. Hogy hány megára teszed, az mindegy.Viszont ez így valós környezetben nem lesz jó, mert olyan gyorsan íratsz ki infót ugyanoda, hogy halvány lesz , és villogni fog a kijelző. Kezdésnek tegyél be egy 100ms-es késleltetést. A kontraszt potit ellenőrizd le. Csavard addig, míg minden szegmens halványan világítani nem kezd.És szerintem vedd ki a megszakítást amíg a kijelző életre nem kel. A ledet pedig először ciklusból villogtasd, ne megszakításból, azzal ráérsz, ha már működik a kijelződ.Fokozatosan építsd fel a programod!
ui.: szerintem ne ascii kódot írass ki kezdésnek, hanem használd ezt:
PRINT STRING "ABCD"
(#) watt válasza djadji hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Nem az LCD-ben kell a frekit beállítani, hanem a Flowcode projectben a Project opciók... nál, ha belsó órajelet használsz 4MHz-est, akkor azt.
(#) djadji válasza kokozo hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Késleltetés nincs benne ez igaz, de nem is törlöm a kijelzőt és nem is változik rajta semmi. Csak szeretnék már bármilyen betűt, szöveget, akármit látni rajta... . Csak 3 betű kerül ki rá.. egyenlőre ezt szeretném elérni, utána jöhet a változó, görgetett szöveg, stb...
Igaz, itt a program, 886-t használok. Próbáltam String, interger és most ASCII kiírással is, egyikkel sem megy.
(#) kokozo válasza djadji hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Brown outot is tiltsd le mert ha a tápod nem atomstabil folyamatosan reseteli.
(#) kaqkk válasza kokozo hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Elég gyenge az a táp aminek 1v ot esik a feszültsége! A 7805 ...
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 15, 2013 /

Sziasztok. Segítsen nekem valaki legyen szíves ! A program működik a flowcode, de amikor szeretném a proteusszal szimulálni egyszerűen nem csinál semmit a proteusz programban .Az Sw0 a harmadik kapcsolásra kigyújtja a led 0. a negyedikre a led 1. és az 5. kapcsolásra kialszik mind a kettő led. ( Már lassan két órája szenvedek vele )
(#) kokozo válasza Horváth P Tamás hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Szia! Nincs felhúzva az ra1 10k-s ellenállással 5Vra proteusban.
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Feb 16, 2013 /

Szia kokozo, most már fel van húzva de így sem működik úgy ahogy a flowcodba működik. Szerintem valami más gondja van , de fogalmam nincs, hogy mi !
(#) niedziela válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Több hiba is volt.

Ha magasat kapcsolsz akkor nem fel hanem le kell húzni a bemenetet, és ha lehet a button makrót nem kell használni, legalább is a proteus közben 0-1 helyett 2 értéket ad a változónak, igy hiába nyomkodod a gombot nem növeli tmp értékét.

Válasz persze Horváth P Tamásnakl szól
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
Következő: »»   130 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem