Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   108 / 313
(#) lithium hozzászólása Feb 16, 2013 /

Sziasztok!
A beteg, egy Philips 190c7fs tip. monitor, ami a mellékelt fotókon lévő képet produkálja. Nehéz esetnek tűnik! Megmenthető??? Ha tudtok bármiféle "terápiát", azt szívesen fogadom!
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) mineral válasza lithium hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Szerintem ez az LCD sérült. Nem igazán javítható. Úgyhogy megmenteni max cserével lehet.
(#) lithium válasza mineral hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Valóban..most, hogy jobban megnézem..még kikapcsolva is sötétebb az a rész....Azért köszönöm!
(#) Twicezo hozzászólása Feb 17, 2013 /

Sziasztok! Egy Samsung 940n monitor táppaneljén ki akarom cserélni az inverter trafót.
Az volna a kérdésem, hogy nem baj az hogy az alsó azonosító nem egyezik meg? Egyáltalán mi a külömbség?

Erről szeretném:
Kép

erre:
Kép2

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) agressiv válasza Twicezo hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Jó lesz az. Az alsó sor szerintem csak a gyártás dátuma.
(#) Master_of_the_web hozzászólása Feb 17, 2013 /

Helló!

Azokhoz szól a kérdésem akik már cseréltek fénycsövet háttérvilágításban. Szóval az adott monitor egy Hanns-G HH251 25"-s modell. A háttérvilágításban a felső csövek egyik vége teljesen szétégett. Az LCD mögött található három fólia (ez valami spéci fólia, minden irányból másképp töri a fényt). Nos ennek a fóliának az égett csővégek felőli sarka enyhén megsárgult. Lásd a mellékelt képet. Sem a felette sem az alatta lévő másik fólia nem színeződött el. A kérdésem az lenne, hogy ha kicserélném a csöveket, vajon mennyire lenne ez látható a monitor képén?
Illetve a csövekkel kapcsolatban, hogy az új csövek mennyire tűrik a lábaik hajtogatását, illetve lehet-e őket egyszerűen forrasztani, vagy valami egyedi módszerrel kell a vezetékeket hozzájuk erősíteni?

Üdv.
(#) agressiv válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

A sárgulás sajnos nagyon látványos lesz, viszont a forrasztás nem gond, gyárilag is forrasztják. Berakni és úgy összerakni, hogy minden frankó legyen és ne is legyen koszos, már mókásabb.

Sok sikert hozzá.
(#) bbalazs_ válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Labhajtogatast NAGYON nem birjak. Esetleg egy csoros fogoval megfogod az uveg feloli veget es a tavolabbi veget hajtod. De itt fem van uvegben, szoval huzos mindenkeppen.
(#) Twicezo válasza agressiv hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Köszi szépen!
(#) Master_of_the_web válasza agressiv hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Sajnos én is ettől tartok. Egy éve vettem a meglévő 19"-s LG L1919S monitorom mellé még egy ugyanolyat használtan és annak áranyalatokkal sárgásabb képe van a sajátoménál. Maximális fényerő mellett is. Gyanítom, hogy annál is hasonló lehet a probléma. A másik opció a csövek öregedése. Nem tudom mennyit járhatott előtte. Bár már annyira hozzászoktam, hogy fel sem tűnik.

Ami a 25"-ost illeti, azon gondolkoztam, hogy eltávolítom azt a sárga foltos fóliát, és nélküle összerakom. Megnézem mennyit változtat a fény eloszlásán. Más kijelző paneleket mikor szétszedtem ilyen fóliát nem is találtam bennük.
(#) agressiv válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Ugyanabból a monitorból is lehet több revízió, amit esetleg másik kijelzővel használtak, de a sárgulás gyakori oka a csövek öregedése mellett a nikotin.
(#) mineral hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok!

Fujitsu siemens monitor javításhoz kérnék egy kis segítséget. (L22W-3)
Hibajelenség: Bekapcsolás után 3 mp-ig működik és utána eltűnik a kép.
Tápban új LOW ESR kondikat raktam a hiba megmaradt. Itt nekem megállt a tudomány.
Van valami ötletetek , hogy mit nézzek át még rajta?
(#) agressiv válasza mineral hozzászólására (») Feb 19, 2013 /

Inverter, vagy csövek.
(#) mefi01 válasza mineral hozzászólására (») Feb 19, 2013 / 1

Nézd át az inverter részét, ott lesz a hiba!
(#) 1984white hozzászólása Feb 20, 2013 /

Sziasztok! Van nálam egy 19" lg lcd monitor a típusa most mindegy. Ami biztos a fénycsövei(2db kék páros) vannak kikészülve. Úgy tesztelem, hogy a két szélső gyári fénycsövét (rószaszín páros) az egyik inverter trafóra kötöttem, a másik inverter trafóra pedig két darab külső ccfl fénycső van kötve. A mellékelt fotón látható hogy a kép teteje(negyedrésze) sokkal világosabb mint a többi rész. Ez mitől lehet? Attól hogy 2 darab fénycső világítja a panelt??

P1050685.JPG

(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Döglött a kijelző.
(#) Gabó válasza 1984white hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Ha a fénycső lenne a hibás, akkor nem ilyen határozottan lehetne látni az átmenetet. LCD panel csere lesz nagy valószínűséggel.
(#) 1984white válasza Gabó hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Ilyen kijelzőhibával én még nem találkoztam! Biztosan rossz az? Csak 2 gyári (és lehet gyenge is) fénycsővel adja ezt a képet. Addig nem akarom cserélni mind a négy ccfl-t amíg nem lesz tuti hogy tényleg rossz vagy jó a kijelző.
(#) Gabó válasza 1984white hozzászólására (») Feb 20, 2013 / 2

Próbáld ki azt, hogy megcseréled a felső és alsó csövet. Ha ugyan ez a hiba akkor nem csőhiba.

Az nem baj, hogy a "gyári" ajánlással ellentétben a két szélső cső van egy trafón? Csak egy-egy cső jó a monitor két végén és ez ugye gyárilag nem egy trafón van.

Köszi ezt megnézem!
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Nem, az csak világít, ez egyértelműen kijelzőhiba minnden ráfordított másodperc felesleges. Talán esetleg scaler, de ez sem valószínű, viszont egy másik kijelzővel tesztelhető, ha kéznél van, érdemes lehet rádugni.
(#) GaborMolnar29 hozzászólása Feb 20, 2013 /

Sziasztok!Van egy 223BW monitorom, ki kellet csereljem belole a kondikat mert nem kapcsolt be.Viszont miutan kicserelteme oket, megjelentek fuggoleges csikok, zold csikok.Mitol jelentek meg a csikok?A kondik nem jok?
(#) szikorapéter hozzászólása Feb 20, 2013 /

Helló.Az lenne a kérdésem hogy van itthon egy Xerox típusú 17" LCD monitorom.Annyi hibája van hogy az alsó 2 cső transzformátora valószínüleg a végét járja és a monitor aljánál sötétebb a kép,a teteje viszont világos,mivel ott egy másik transzformátor adja a csöveknek az áramot.Az lenne a kérdésem hogy az alsó 2 csövet rá lehet-e kötni a felső kettőre párhuzamosan.A válaszokat előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Szia!
Nem a trafó járja a végét, hanem a cső. Cseréld ki a sötétebb csövet és utána jó lesz.
(#) 1984white válasza agressiv hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Valóban kijelző hiba, köszönöm. A csövek cserélgetésével, illetve egy csővel is ugyanolyan.
(#) mineral válasza mefi01 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Köszönöm a válaszokat!

Rajzot találtam. Mit tudok kimérni rajta? Diódákat? Esetleg a trafót? Milyen értékeket kellene mérnem rajta? Esetleg a nagyfesz kondik? Abból egy másik táp panelből tudnék bontani.
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Kivettem az inverter trafót. (8TC00332) S1-S2 1024 Ohm P1-P2 0,1 ohm P3-P4 0,1 Ohm S3-S4 3650 Ohm Ezek jó értékek?

Szerk.: Most találtam adatlapot a trafóhoz. A szekunder ellenállásnak 1.0kohmnak kell lennie. Akkor ezek szerint a trafóm az rossz a 3.65 Kohmos értékkel!?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) agressiv válasza mineral hozzászólására (») Feb 20, 2013 / 1

Idézet:
„Most találtam adatlapot a trafóhoz. A szekunder ellenállásnak 1.0kohmnak kell lennie. Akkor ezek szerint a trafóm az rossz a 3.65 Kohmos értékkel!?”

Kimondtad a választ, gyakori jelenség.
(#) mineral válasza agressiv hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Köszönöm akkor szerzek bele egy új példányt. Józan eszem azt súgta , hogy rossz a trafó. De az inverterek lelkivilága még új nekem ezért kell egy kis noszogatás.
Következő: »»   108 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem