Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A beteg, egy Philips 190c7fs tip. monitor, ami a mellékelt fotókon lévő képet produkálja. Nehéz esetnek tűnik! Megmenthető??? Ha tudtok bármiféle "terápiát", azt szívesen fogadom! ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Szerintem ez az LCD sérült. Nem igazán javítható. Úgyhogy megmenteni max cserével lehet.
Valóban..most, hogy jobban megnézem..még kikapcsolva is sötétebb az a rész....Azért köszönöm!
Jó lesz az. Az alsó sor szerintem csak a gyártás dátuma.
Helló!
Azokhoz szól a kérdésem akik már cseréltek fénycsövet háttérvilágításban. Szóval az adott monitor egy Hanns-G HH251 25"-s modell. A háttérvilágításban a felső csövek egyik vége teljesen szétégett. Az LCD mögött található három fólia (ez valami spéci fólia, minden irányból másképp töri a fényt). Nos ennek a fóliának az égett csővégek felőli sarka enyhén megsárgult. Lásd a mellékelt képet. Sem a felette sem az alatta lévő másik fólia nem színeződött el. A kérdésem az lenne, hogy ha kicserélném a csöveket, vajon mennyire lenne ez látható a monitor képén? Illetve a csövekkel kapcsolatban, hogy az új csövek mennyire tűrik a lábaik hajtogatását, illetve lehet-e őket egyszerűen forrasztani, vagy valami egyedi módszerrel kell a vezetékeket hozzájuk erősíteni? Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
A sárgulás sajnos nagyon látványos lesz, viszont a forrasztás nem gond, gyárilag is forrasztják. Berakni és úgy összerakni, hogy minden frankó legyen és ne is legyen koszos, már mókásabb.
Sok sikert hozzá. ![]()
Labhajtogatast NAGYON nem birjak. Esetleg egy csoros fogoval megfogod az uveg feloli veget es a tavolabbi veget hajtod. De itt fem van uvegben, szoval huzos mindenkeppen.
Sajnos én is ettől tartok. Egy éve vettem a meglévő 19"-s LG L1919S monitorom mellé még egy ugyanolyat használtan és annak áranyalatokkal sárgásabb képe van a sajátoménál. Maximális fényerő mellett is. Gyanítom, hogy annál is hasonló lehet a probléma. A másik opció a csövek öregedése. Nem tudom mennyit járhatott előtte. Bár már annyira hozzászoktam, hogy fel sem tűnik.
Ami a 25"-ost illeti, azon gondolkoztam, hogy eltávolítom azt a sárga foltos fóliát, és nélküle összerakom. Megnézem mennyit változtat a fény eloszlásán. Más kijelző paneleket mikor szétszedtem ilyen fóliát nem is találtam bennük. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Ugyanabból a monitorból is lehet több revízió, amit esetleg másik kijelzővel használtak, de a sárgulás gyakori oka a csövek öregedése mellett a nikotin.
![]()
Sziasztok!
Fujitsu siemens monitor javításhoz kérnék egy kis segítséget. (L22W-3) Hibajelenség: Bekapcsolás után 3 mp-ig működik és utána eltűnik a kép. Tápban új LOW ESR kondikat raktam a hiba megmaradt. Itt nekem megállt a tudomány. Van valami ötletetek , hogy mit nézzek át még rajta?
Nézd át az inverter részét, ott lesz a hiba!
Sziasztok! Van nálam egy 19" lg lcd monitor a típusa most mindegy. Ami biztos a fénycsövei(2db kék páros) vannak kikészülve. Úgy tesztelem, hogy a két szélső gyári fénycsövét (rószaszín páros) az egyik inverter trafóra kötöttem, a másik inverter trafóra pedig két darab külső ccfl fénycső van kötve. A mellékelt fotón látható hogy a kép teteje(negyedrésze) sokkal világosabb mint a többi rész. Ez mitől lehet? Attól hogy 2 darab fénycső világítja a panelt??
Ha a fénycső lenne a hibás, akkor nem ilyen határozottan lehetne látni az átmenetet. LCD panel csere lesz nagy valószínűséggel.
Ilyen kijelzőhibával én még nem találkoztam! Biztosan rossz az? Csak 2 gyári (és lehet gyenge is) fénycsővel adja ezt a képet. Addig nem akarom cserélni mind a négy ccfl-t amíg nem lesz tuti hogy tényleg rossz vagy jó a kijelző.
Próbáld ki azt, hogy megcseréled a felső és alsó csövet. Ha ugyan ez a hiba akkor nem csőhiba.
Az nem baj, hogy a "gyári" ajánlással ellentétben a két szélső cső van egy trafón? Csak egy-egy cső jó a monitor két végén és ez ugye gyárilag nem egy trafón van.
Nem, az csak világít, ez egyértelműen kijelzőhiba minnden ráfordított másodperc felesleges. Talán esetleg scaler, de ez sem valószínű, viszont egy másik kijelzővel tesztelhető, ha kéznél van, érdemes lehet rádugni.
Sziasztok!Van egy 223BW monitorom, ki kellet csereljem belole a kondikat mert nem kapcsolt be.Viszont miutan kicserelteme oket, megjelentek fuggoleges csikok, zold csikok.Mitol jelentek meg a csikok?A kondik nem jok?
Helló.Az lenne a kérdésem hogy van itthon egy Xerox típusú 17" LCD monitorom.Annyi hibája van hogy az alsó 2 cső transzformátora valószínüleg a végét járja és a monitor aljánál sötétebb a kép,a teteje viszont világos,mivel ott egy másik transzformátor adja a csöveknek az áramot.Az lenne a kérdésem hogy az alsó 2 csövet rá lehet-e kötni a felső kettőre párhuzamosan.A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Nem a trafó járja a végét, hanem a cső. Cseréld ki a sötétebb csövet és utána jó lesz.
Valóban kijelző hiba, köszönöm. A csövek cserélgetésével, illetve egy csővel is ugyanolyan.
Köszönöm a válaszokat!
Rajzot találtam. Mit tudok kimérni rajta? Diódákat? Esetleg a trafót? Milyen értékeket kellene mérnem rajta? Esetleg a nagyfesz kondik? Abból egy másik táp panelből tudnék bontani.
Kivettem az inverter trafót. (8TC00332) S1-S2 1024 Ohm P1-P2 0,1 ohm P3-P4 0,1 Ohm S3-S4 3650 Ohm Ezek jó értékek?
Szerk.: Most találtam adatlapot a trafóhoz. A szekunder ellenállásnak 1.0kohmnak kell lennie. Akkor ezek szerint a trafóm az rossz a 3.65 Kohmos értékkel!? A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Idézet: „Most találtam adatlapot a trafóhoz. A szekunder ellenállásnak 1.0kohmnak kell lennie. Akkor ezek szerint a trafóm az rossz a 3.65 Kohmos értékkel!?” Kimondtad a választ, gyakori jelenség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |