Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modemek, modemrouterek
Lapozás: OK   8 / 13
(#) ekkold válasza Massawa hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Bővebben: Link
A fenti linken pl. egy olyan firmware-ről van szó, amiben simán a webfelületen válaszható az ANNEX A vagy B.
Ezekszerint az oldalon említett (DLINK) ADSL modemek hardware mégiscsak tudja mindkét szabványt?
(#) Massawa válasza ekkold hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Tudja, ha a megfelelö chip van benne (broadcom vagy infineon).
Ha a másik fajta chip van benne, akkor löttek a dolognak és ez hálozatfüggö. (A többségben ma broadcom chipset van)
(#) ekkold válasza Massawa hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Akkor visszatérve a kérdező által felvetett problémára, ha megnézzük a képeket, azokon broadcom chip van. Tehát akkor mégiscsak lehet némi esélye a szoftveres megoldásnak...
(#) gabesz9920 hozzászólása Júl 4, 2012 /

Sziasztok!

Router típus: D-Link DSL 2641R
A probléma vele,hogy igen hamar olyan állapotba kerül, hogy tükörtojást lehetne rajta sütni.(nagyon forró lesz )
A kérdésem az lenne, nem tudja-e valaki, hogyan lehet szétszedni, és akkor már tudnák bele nagyobb hűtőt tenne, esetleg ventilátort ráhelyezni.

Köszi előre is, ha tudtok valami infót.
(#) Inhouse hozzászólása Júl 4, 2012 /

Egy barátom anyósánál nemrég halt meg egy Dlink router. Vett egy TPLinket helyette, a boltban mondták neki, hogy egy 5 éves gyerek is ki tudja cserélni. 2-3 óra próbálkozás után hívott először telefonon, puhatolóztam, majd célirányos utasításokkal próbáltam navigálni. Kicsit később hívott megint, újabb okosság. Aztán hívott megint, de inkább elmentem megnézni. Közben eltelt neki egy egész délelőtt.
ADSL modem, router, wifi, laptop a felállás.
Az első baj ott volt, hogy a sajtcetlin, amit a router gyors beüzemeléséhez adtak 192.168.1.1-es IP szerepelt, mint a router gyári beállítása. Rövid szétnézéssel kiderült, hogy ez 0.1 végű a valóságban. Rákérdeztem, nem volt kibontva a doboz, ők nyitották ki.
Aztán volt még pár menet, a TPLink gyorsbeállítása nem volt tökéletes, gyakorlatilag elfelejtett mindent, a magyar terület beállításánál a TPLink-ek mindig kiabálnak...
5 perc múlva azért már ment minden, ADSL kapcsolat él, jelszavak megváltoztatva, wifi letitkosítva...

Üdv
Inhouse
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Aug 27, 2012 /

Kedves kollegák , egy kis segitségre szorulok, egy özönvíz elötti Lucent win modemmel levelezett a hugom eddig , a betárcsázós vonalon a freemail szolgáltatással , 2-3 hete sehogyan sem lehet kapcsolatot teremteni, a modem szépen meghivja a számot de semmi válasz , egy idő után azt irja ki , hogy a távoli állomás nem válaszól. szám 51 301 301 , eddig kiváloan müködött éveken át , ellenöriztem a beállitásokat , jelszó , username , stimm, probálkoztam a többi betárcsázható szolgáltatással számmal és jelszóval stb , ugyan így nem válaszolnak a hívásra. Modem, a beállitásoknál ,diagnozis mindent jonak talál. Kérlek benneteket ha van valami ötletetek , nagyon hálássan és köszönettel venném , mi lehet a problema???
Tisztelettel Feri
(#) Hury válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Üdv!
Nem lehet, hogy megszűnt a szolgáltatás? - lehet hogy csak tájékozatlan vagyok, és hülyeséget mondok.

De egyébként is érdemes lenne másra átállni, ha lehet..

Próbálj a modemmel telefonos tárcsázóval hívni egy normál tel számot. Hátha mutat valamit.
(#) Hury válasza Hury hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Hm az 51 301 301 elvileg Telekom, az csak nem szűnt meg.
(#) pucuka válasza Hury hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

A telekom nem, de a szolgáltatás igen. Járj utána.
(#) kadarist válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Utolsó mentsvár: Bővebben: Link. Olvasd el alul a "További feltételek"-et.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Köszönök mindent , próbálgatom az ötleteiteket
Üdv : Feri

itt egy lista a netről
(#) SyncMaster hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok!

Van egy WAP 354 router / bridge eszközöm. Házilag készített DunaWebes firmware fut rajta. Ezt szeretném lecserélni a gyárira. Nos a router alap állásba hoztam a rescue és reboot parancsal. Eddig minden ok volt. Ma találtam hozzá egy írást és gondoltam kipróbálom de ki se tudtam próbálni. Az eszköz elindul se a nevet se a jelszót nem fogadja el. Tegnap még elfogadta (érdekes). IP címben 169-es címet ad. Eredetileg 10.0.0.1-es volt az IP-je. Azon el is tudom érni.
A telnet és a ping szolgáltatás fut rajta de mást nem tudok vele kezdeni. Olvasgattam hogy még ilyenkor is lehet valamit vele kezdeni. Csak nem tudom konkrétan mit. Állítólag a bootolás elején egy adott címen rá lehet tolni egy másik firmware-t. Én a gyárit szeretném. Aki csinált már hasonlót vagy tudna segíteni örök hálám üldözné.

Kép az eszközről: Kép linkje

Köszönöm a segítséget!
(#) dehogyisnem hozzászólása Nov 27, 2012 /

Üdv Uraim! "Analóg vagyok egy digitális korban"
Beleszaladtam egy, a címben szereplő router(ek)be, melynek táp részén nem sikerül eligazodnom.
Jelenség: A ráadott 5V. az egyik routernél 3,4 V. A másiknál 2,6V amivel persze nem indul el.
A táp 2 amperes. Valamit itt szerintem csúnyán benéztem, vagy csak egyszerűen nem értek hozzá! lol Pedig monitor-tápokat rutinból javítok. Feltételezem valamilyen védelem lehet. Elvesztettem a fonalat.
Minden ötletet szívesen fogadok. A teljes leírása itt
Köszönöm:
Dehogyisnem
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012

wl500.gif

(#) dehogyisnem hozzászólása Nov 27, 2012 /

Üdv Uraim!
Közben beleszaladtam egy másik rajzba is, inkább ez a mérvadó!
Bővebben: Link.
Köszönöm
Dehogyisnem

wl500g.gif

(#) _vl_ válasza dehogyisnem hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

A rajzodat nem néztem, viszont tapasztalatból tudom, hogy ennek az Asus WL500g Premium modellnek a kapcsolóüzemű dugasztápjában idővel (0-24-es használat esetén pár év után) elfáradnak a kondik.
10+ tagú flottában az összes folyamatosan használt készülék tápja így tönkrement néhány év után. A készüléken onnan lehet felismerni, hogy "fennakadnak a szemei": az összes LED ég rajta. A szekunder oldalon elkócsere után ment tovább. Volt már olyan is, aminél ezek után újabb pár év elteltével a primer oldali kondi is elfáradt, ezt meg úgy mutatta a készülék, hogy kb. kétpercenként újraindult.
(#) dehogyisnem válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szervusz.
A tápelkó dolog stimmelt is (csere), az egyik már jó is, de két ilyen vackom van és a egyiket "fennakadnak a szemei" pozícióból nem is tudom kihozni. Még molyolok majd vele.
Köszönöm a segítséget:
Tibor
(#) mihist4 hozzászólása Feb 16, 2013 /

Szerintetek életre lehet kelteni egy D-Link DIR-600-as routert, ha a gazdája 5V helyett 12V-ot adott neki, és állítólag valameddig működött is.
Most se kép, se hang.

Szétszedtem, úgy láttam, hogy a készülékben már semmi fesz.stab ic nincs már, bízik az adapter 5V-ban.

(Nem én voltam, tényleg az egyik ismerősömé )
(#) _vl_ válasza mihist4 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /

Bővebben: Link
A kép baloldalán levő kondik, tekercsek és környékük az alacsonyabb feszültséget előállító kapcsolóüzemű táprész. Az alkatrészek feszültségtűrését kivéve megy az 12V-ról is... egy darabig.
Szerintem pont ez lesz a gond: a kondikat, Schottky-diódákat kéne megnézni, meg a kapcsoló FET-eket kéne típus alapján beazonosítani, hogy hány Voltot bírnak. Az is lehet, hogy nincs benne Schottky-dióda, hanem duál FET-et használnak szinkron meghajtással.
Meg nekem úgy tűnik, hogy felül, a bal oldalon levő elkók és a jobbjukon levő egyedüli elkó között egy SOT223-as cucc van, amit mondjuk 80% eséllyel egy LD1117-klónnak tippelnék... (csak mert nem láttál benne stab. IC-t)
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2013
(#) Mekk_Elek hozzászólása Ápr 21, 2013 /

Egy hibajelenség miatt szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy D-link DSL-360R modem, utána kötve egy Tp-link TL-WR340G router net megosztás miatt. A hibajelenség, hogy szabálytalan időközönként megszakad a net és csak többszöri automatikus újrakapcsolódásra áll össze a kapcsolat, miközben észrevehetően nincs net. A modem már cserélve van, eddig Huawei SmartAX MT800u-T volt, azzal is ugyanezt produkálta. A router is ki lett cserélve. Egy ideig (pár hét-hónap) jól működött, majd elkezdte a szakadozást. A telefonvonalat átmérettem, a szaki szerint a mostani 5M helyett többet is bírna, nincs vele gond. Ethernet összekötő kábeleket átmértem, de ki is cseréltem, nem változott semmi. Router nélkül, csak számítógépre kötve stabilnak tűnik a kapcsolat, de szükségem lenne a net megosztására. Hogy tudnám behatárolni, hogy mi okozza a szakadozást? Mit tanácsoltok, hogy stabil legyen a kapcsolatom net megosztás esetén is? Köszönöm előre is a segítséget.
(#) b10up válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Szia!
Ha a DSL-360R modem szürke (B, C) hardververziós, akkor cseréld le fekete (T1E) verziósra, mert a szürkék gyári hibája ez a random szinkrondobás. (A fekete teljesen más hardver, csak a típusszám azonos). Ha torrentezés közben csinálja ezt, akkor csak vedd vissza a kapcsolati szálakat, és a routerben a WAN MTU-t állítsd 1492-re.
(#) Mekk_Elek válasza b10up hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Köszönöm a választ. A Huawei SmartAX MT800u-T modemmel is szakadozott a kapcsolat. Annak is van valami típushibája? Egyébként a szürke D-link modemről írtam és sima böngészés közben szakadozik.
(#) b10up válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Azt nézd meg, hogy ilyenkor az ADSL led mit mutat, mert ha az jelez vonalgondot, akkor élből cserélni kell- vagy legalábbis erősen ajánlott.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 27, 2013 /

Sziasztok
Szenvedek itt a DDNS beállításokkal, valaki járatos a témába (NO-IP) ?
Üdv és köszi
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

A regisztráláson túl vagyok, a router beállításon is (melléklet)
"succeeded" elfogadta, tehát él a host!
Ha egy okosteló böngészőjébe (lan-tól független) beírom ezt a domain nevet, be kéne valaminek jönnie, de nem lát semmit.
Rengeteg példa csak a regisztrációra vonatkozik, de, hogy aztán mi van arra nincs példa.

no-ip.PNG

(#) dokidoki válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Helló.
Eddig okénak tűnik a dolog, de az a kérdés mit is akarsz? Ha valamelyik hálózati eszközöd vagy gépedet akarod elérni akkor oda kell irányítanod a kívánt portot, webnél általában a 80 port, ez kell portfoward-al kinyitnod a kívánt IP-re a routerben. Mert hiába él a host, de nincs mit megjelenítsen, és a nat-on ill. a tűzfalon nem jut át a külső lekérdezés. Így válaszolni sem tud.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
(#) zsoltee0001 válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Szia
Igazábol magát a routert akarom kezelni (először)
azután haladnék tovább, próbaképp beállítottam a hálózatos nyomtatóm ip-jét a forwarding menüben, de nem járt sikerrel.
Idézet:
„a nat-on ill. a tűzfalon nem jut át a külső lekérdezés. Így válaszolni sem tud.”

Ezt hol állítom be? TL-WR841N routerem van.
Köszi
(#) dokidoki válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Van egy olyan menüje a routerednek, hogy Forwarding ott kell felvenned a kívánt IP-t és portot, amit használ az eszköz. pld.: 192.168.0.1 (ez a példa router alap ip-je) meg a port: 80 , esetleg a TCP vagy UDP illetve mindkettő lehetőséget válaszd. És készen van.
(#) zsoltee0001 válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Tehát saját magára hivatkozik a router? Kipróbáltam de nem működik.
Picit visszakanyarodhatnánk?
Ha most mindenféle forwarding beállítás előtt, egy külső netes eszköz (telefon, bármi) címsorába beírom az én hostnevem (amit beetettem a routerral) valami reakciónak történnie kéne, bejönni egy weboldalnak, vagy bármi.
A bajom az, hogy nem történik semmi.
Fogja a router tűzfala?
Üdv
(#) dokidoki válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 27, 2013 / 1

Értem, oké.
Ha mindenféle forwarding előtt teszed ezt, akkor teljesen normális, hogy nem jelenik meg semmi. mert a NAT ill. a tűzfal megfogja a bejövő kérést. Ezért kell portot nyitni, a rendszeren, ezt többnyire a virtual-server, vagy forwarding, néven nevezik a routerekben. Azt tudnod kell, hogy a routerben egy ominózus portot csak egy IP-re tudsz kinyitni, illetve forwardolni,.
Ha a belső hálózaton megy a hozzáférés a kívánt oldalhoz ill. eszközhöz akkor csak a routeren kell keresztüljutni. Vagyis lásd, a router megjelenik a böngiben az ip alapján, de ha nincs engedélyezve a port kifelé, illetve nincs átirányítva az IP-jére akkor semmit sem jelenít meg.
Igen, megfogja.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2013
(#) dokidoki válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Talán még annyit hozzátennék, hogy nem mindig elég egy portot kinyitni, webes esetben, a 80-as, port mellé kellhet, a 8000, és néha a 8080 port is.
Nálam ez kipróbáltan működik, kb. 8 éve, volt idő, mikor cirka 10 gépem szerverkedett a szerencsétlen netkapcsolatomon.
Következő: »»   8 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem