Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   15 / 68
(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Értem ! Végre. Köszönöm. Kicsit a mechanikai dolgok nekem magasak, csak azért foglalkozok még vele, mert már eddig eljutottam a te segítségeddel. Holnap vagy hétfőn újra ránézek. Nagyon köszönöm még egyszer.
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Nagyon szívesen. Szerintem is érdemes még foglalkozni vele.
(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Már tényleg majdnem jó!
(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Nem is tudom hogy köszönjem meg a türelmed Sikerült megcsinálni a videót! A erőtlen működés két dolog miatt volt esetemben. Egyik, az ékszíjakat cserélni kellett. A másik probléma volt a fő gond: a betöltő fogaslécet kézzel ki kellett húznom a max állásig és úgy kellett a helyére tenni különben a kazetta csak úgy lógott a fészekben. Kattogás nem volt, de erőtlen volt ettől a motor. Most már teljesen jó! Tényleg köszi mindent! Üdvözlettel!
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Nagyon szívesen.
Gratulálok, végül magadtól is sok mindenre rájöttél, ügyes vagy!
(#) laca80 hozzászólása Márc 10, 2013 /

Sziasztok !
Van egy SHARP VC-M305 az a prolémám nincs hozzá távírányító tv csatornákat akarom beállítani
Eddig jutottam el
menü
set up
channel preset
megkeresi a tv csatornákat de nem tudom elmenteni őket.
Légyszi segítsetek!!!
(#) bognar6630 hozzászólása Márc 18, 2013 /

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van, hogy mikor digitalizálni szeretnék egy videot, akkor lejátszás és digitalizálás közben is kb 5 másodpercenként ugrál/vibrál a kép. Előtte már számtalan kazettát megcsináltam gond nélkül. Tökéletes volt a kép és a hang is. Most csak a képpel van a baj!
Miért lehet ez? Várom a véleményeket, mert már tanácstalan vagyok teljesen, 3 kazetta lenne csak vissza a családi felvételekből.
Már letöltöttem több programot is hátha az a baj, de nem, a szalag feszességén is próbáltam állítani, de ez sem segített. A video is csak keresgél lejátszás közben, mintha üres lenne a szalag, nem számolja a perceket.

digitalizáló: EasyCap DC60
video: Panasonic NV-SD225EU

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv: Zsolt
(#) Massawa hozzászólása Márc 18, 2013 / 1

Ha perceket sem szamolja akkor oda a control track. Lehet, hogy csak fejet (allo) kell pucolni, de gyakoribb, a szalaghiba. Föleg olyankor, amikor a felvetel mar egy korabbi felvetel törlese utan került a szalagra.
(Bocs a hianyzo ekezetekert, a tabletgepem meg nem tud magyarul)
(#) bognar6630 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Ha meg egy másik kazettát teszek be akkor meg tökéletesen megy minden.
(#) Massawa válasza bognar6630 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Ezert gyanakszom a kazira. Ha arra valaki korabban valamit felvett, és CT fej nem jól töröl, akkor 2 CT jel marad a szalagon amivel a geped nem tud mit kezdeni.
(#) bognar6630 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Akkor ha jól értem, ezekkel a kazettákkal nem sokat lehet kezdeni, sajnos. :S
(#) pauer1998 válasza bognar6630 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Próbálj meg a szerezni egy másik videót. Hátha
(#) dolgos hozzászólása Jún 5, 2013 /

Kaptam ajándékba egy FUNAI DVD/VHS DUAL. RECORDET. Sajnos távírányítója nincs.Mivel lehetne helyetesíteni, vagy ha van valakinek megvenném.
(#) zolika60 válasza dolgos hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Keress itt, készülékszám alapján. De egy univerzális is jó lehet hozzá.
(#) dolgos válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Köszi a választ,de nem találtam semmit.Model-szám:NO.W4A-A4180DB Ha tudsz segits.Előre is köszi.
(#) kokozo hozzászólása Jún 8, 2013 /

Sziasztok!
Adott egy Panasonic NV-FJ612 ami tegnapig működött remekül, ám de ma hiába teszem be a kazettát csak lenyeli és visszaadja egy kis idő múlva. A kazetta embléma nem villan fel ezért gondolom a kazetta alsó pozícióját nem érzékeli. Szétszedtem de én nem látok sehol szenzort ami ezt figyelné. Valaki nem tudja hogy, hol lehet vagy hogy érzékeli? Esetleg mit kellene megnézni rajta?
(#) CHZ válasza kokozo hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia!
Ellenőrizd, hogy valóban teljesen betölti, befűzi a szalagot, fejmotor forog-e?
Ennél a típusnál, sokszor előforduló hiba a bal oldali betöltő fogaskerék sérülése, ezért megakad, meg is szorulhat.
(#) kokozo válasza CHZ hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Szia!
Köszi a választ megnéztem de a szalagot nem is kezdi el befűzni, sőt most már kiadni is csak úgy tudja a kazit hogy ha rásegítek. Olyan mint ha a kis hajtómotor ami az összes mechanikát hajtaná le lenne gyengülve, ez lehetséges? Kiadás közben megáll és nem forog csak ha kézzel rásegítek.
(#) 1984white válasza kokozo hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia!
Bocs, hogy közbeszólok hátha tudok segíteni. Próbáld meg, hogy a tápban lévő elkókat kicseréled (gyenge motor miatt) és/vagy az ékszíjak is tudnak ilyen problémát okozni. Ha ezzel megvagy, akkor kézzel forgasd át a mechanikát és nézd meg hogy nem akad e. Átzsírozás sem árt neki ilyenkor. Kb ennyi ami eszembe jutott most hirtelen.
Nem sok videót javítottam de hátha hasznodra válik ez.
(#) CHZ válasza kokozo hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szerintem fent megnevezett fogaskerék hibája miatt szorul, ezért nem tud betölteni.
Csinálj egy képet, baloldali betöltő baba közeli környezetéről, ott látható amire tippelek.
(#) kokozo válasza CHZ hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Jelentem meg lett a hiba.. Igen fogaskerék törés de a kis motor végén lévő tört ketté amit pillanatragasztóval megoldottam és újra minden rendesen működik! Köszönöm a tippeket!

hiba.JPG

(#) Lázár Péter hozzászólása Szept 2, 2013 /

Sziasztok. Valaki tudna tanácsot adni mi lehet a hiba? Van egy Bang & Olufsen videólejátszó. Sajnos nem mai darab, de sikerült a tápját rendbe szedni, kapott minden helyen alkoholos tisztítást, mégis a megjelenő kép pirosas, vöröses, élesebb kontúrokat időnként látni benne. Mindeközben Csíkos szaggatás is látszik a képen. Mi lehet a teendő, mit kellene vele kezdenem, hol keressem a hibát? Segítségeket előre is köszönöm. Készüléktípus: VX 5000
(#) 1984white válasza Lázár Péter hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Szia!
Egy videót vagy képet ha tudsz tehetnél fel a hibáról. Első körben, én a videó processzor környékén lévő kis elkókat cserélném próbaképp.
(#) Lázár Péter válasza 1984white hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Szia. Itt vannak a képek. A videó processzor melyik részen található? A videó fej melletti panel az árnyékolás alatt, avagy a nagy panelon találom meg?

Ezt a videót nem ismerem.
Sajnos nem erre a hibára gondoltam.
A tápban az összes kondit cserélted? Meg kellene mérni feszültségeket a tápban, ha jók akkor keress meg a video ic-t. Elvileg valami tda típus lesz. Az adatlapjából pedig megtudhatod, hogy melyik lába a vcc vagyis a táp. Szerintem még mindig táphiba lesz valahol.

A trafó utáni panelon cseréltem ki a kisebb méretű kondikat, de van egy mellék panel is mellette, legfeljebb az összes kondit kicserélem a nagyokat is. Meglátjuk mi lesz az eredménye.

A tv-nek remélem nem lehet baja!
Ha nem akkor a kis elkókat cseréld ki a videoproc körül!

A Tv-nek nincs semmi baja, másik két ilyen készüléket meg is csináltam elég volt náluk a táp kicsi kondik cseréje. Ez a harmadik készülék nem akarja az igazat. A tápban és a mellékpaneljén kicseréltem az összes kondit. Illetve még a videó fej paneljén is cseréltem a kondikat gyanús volt egy kettőnek a lábtöve. Találtam a nagy panelon egy elfüstölt D1276-ot (2sd1276) ezt egy nem teljesen ugyanolyanra (1382) cserélve semmi változás. Van viszont még egy rész ahol egy L780S05 van egy pici panelen, azon is kicserélem a kondikat ugyanis eléggé meleg az említett alkatrész. Kibontva tda-t nem láttam benne de egyik sarok takarásban van, teljesen darabokra kell szedni ezt a fránya masinát...

Okés. Mos én arra gondolnék ez esetben, hogy a videófok csatoló elkója lesz akkor a ludas. Ezeket még cserélni kéne és meglátjuk.
(#) Thomas10100 hozzászólása Nov 23, 2013 /

Sziasztok!

Van nálam egy Philips VR285 videómagnó. Milyen típusú mechanika van bennük? Hogy tudok alkatrészt rendelni? A betöltő motor egy hosszú tengelyt hajt meg, annak a végén van elrepedve a fogaskerék, ilyet kellene szereznem.

Plusszként nem működik a kijelzője. Tápegység körül elég büdös égett szag
Kapcsolási rajzom van, de még nem bújtam bele eléggé.
Következő: »»   15 / 68
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem