Fórum témák
» Több friss téma |
Értem ! Végre. Köszönöm. Kicsit a mechanikai dolgok nekem magasak, csak azért foglalkozok még vele, mert már eddig eljutottam a te segítségeddel. Holnap vagy hétfőn újra ránézek. Nagyon köszönöm még egyszer.
Nagyon szívesen. Szerintem is érdemes még foglalkozni vele.
Nem is tudom hogy köszönjem meg a türelmed Sikerült megcsinálni a videót! A erőtlen működés két dolog miatt volt esetemben. Egyik, az ékszíjakat cserélni kellett. A másik probléma volt a fő gond: a betöltő fogaslécet kézzel ki kellett húznom a max állásig és úgy kellett a helyére tenni különben a kazetta csak úgy lógott a fészekben. Kattogás nem volt, de erőtlen volt ettől a motor. Most már teljesen jó! Tényleg köszi mindent! Üdvözlettel!
Nagyon szívesen.
Gratulálok, végül magadtól is sok mindenre rájöttél, ügyes vagy!
Sziasztok !
Van egy SHARP VC-M305 az a prolémám nincs hozzá távírányító tv csatornákat akarom beállítani Eddig jutottam el menü set up channel preset megkeresi a tv csatornákat de nem tudom elmenteni őket. Légyszi segítsetek!!!
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy mikor digitalizálni szeretnék egy videot, akkor lejátszás és digitalizálás közben is kb 5 másodpercenként ugrál/vibrál a kép. Előtte már számtalan kazettát megcsináltam gond nélkül. Tökéletes volt a kép és a hang is. Most csak a képpel van a baj! Miért lehet ez? Várom a véleményeket, mert már tanácstalan vagyok teljesen, 3 kazetta lenne csak vissza a családi felvételekből. Már letöltöttem több programot is hátha az a baj, de nem, a szalag feszességén is próbáltam állítani, de ez sem segített. A video is csak keresgél lejátszás közben, mintha üres lenne a szalag, nem számolja a perceket. digitalizáló: EasyCap DC60 video: Panasonic NV-SD225EU Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv: Zsolt
Ha perceket sem szamolja akkor oda a control track. Lehet, hogy csak fejet (allo) kell pucolni, de gyakoribb, a szalaghiba. Föleg olyankor, amikor a felvetel mar egy korabbi felvetel törlese utan került a szalagra.
(Bocs a hianyzo ekezetekert, a tabletgepem meg nem tud magyarul)
Ha meg egy másik kazettát teszek be akkor meg tökéletesen megy minden.
Ezert gyanakszom a kazira. Ha arra valaki korabban valamit felvett, és CT fej nem jól töröl, akkor 2 CT jel marad a szalagon amivel a geped nem tud mit kezdeni.
Akkor ha jól értem, ezekkel a kazettákkal nem sokat lehet kezdeni, sajnos. :S
Próbálj meg a szerezni egy másik videót. Hátha
![]()
Kaptam ajándékba egy FUNAI DVD/VHS DUAL. RECORDET. Sajnos távírányítója nincs.Mivel lehetne helyetesíteni, vagy ha van valakinek megvenném.
Keress itt, készülékszám alapján. De egy univerzális is jó lehet hozzá.
Köszi a választ,de nem találtam semmit.Model-szám:NO.W4A-A4180DB Ha tudsz segits.Előre is köszi.
Sziasztok!
Adott egy Panasonic NV-FJ612 ami tegnapig működött remekül, ám de ma hiába teszem be a kazettát csak lenyeli és visszaadja egy kis idő múlva. A kazetta embléma nem villan fel ezért gondolom a kazetta alsó pozícióját nem érzékeli. Szétszedtem de én nem látok sehol szenzort ami ezt figyelné. Valaki nem tudja hogy, hol lehet vagy hogy érzékeli? Esetleg mit kellene megnézni rajta?
Szia!
Ellenőrizd, hogy valóban teljesen betölti, befűzi a szalagot, fejmotor forog-e? Ennél a típusnál, sokszor előforduló hiba a bal oldali betöltő fogaskerék sérülése, ezért megakad, meg is szorulhat.
Szia!
Köszi a választ megnéztem de a szalagot nem is kezdi el befűzni, sőt most már kiadni is csak úgy tudja a kazit hogy ha rásegítek. Olyan mint ha a kis hajtómotor ami az összes mechanikát hajtaná le lenne gyengülve, ez lehetséges? Kiadás közben megáll és nem forog csak ha kézzel rásegítek.
Szia!
Bocs, hogy közbeszólok hátha tudok segíteni. Próbáld meg, hogy a tápban lévő elkókat kicseréled (gyenge motor miatt) és/vagy az ékszíjak is tudnak ilyen problémát okozni. Ha ezzel megvagy, akkor kézzel forgasd át a mechanikát és nézd meg hogy nem akad e. Átzsírozás sem árt neki ilyenkor. Kb ennyi ami eszembe jutott most hirtelen. Nem sok videót javítottam de hátha hasznodra válik ez.
Szerintem fent megnevezett fogaskerék hibája miatt szorul, ezért nem tud betölteni.
Csinálj egy képet, baloldali betöltő baba közeli környezetéről, ott látható amire tippelek.
Jelentem meg lett a hiba.. Igen fogaskerék törés de a kis motor végén lévő tört ketté amit pillanatragasztóval megoldottam és újra minden rendesen működik! Köszönöm a tippeket!
Sziasztok. Valaki tudna tanácsot adni mi lehet a hiba? Van egy Bang & Olufsen videólejátszó. Sajnos nem mai darab, de sikerült a tápját rendbe szedni, kapott minden helyen alkoholos tisztítást, mégis a megjelenő kép pirosas, vöröses, élesebb kontúrokat időnként látni benne. Mindeközben Csíkos szaggatás is látszik a képen. Mi lehet a teendő, mit kellene vele kezdenem, hol keressem a hibát? Segítségeket előre is köszönöm. Készüléktípus: VX 5000
Szia!
Egy videót vagy képet ha tudsz tehetnél fel a hibáról. Első körben, én a videó processzor környékén lévő kis elkókat cserélném próbaképp.
Szia. Itt vannak a képek. A videó processzor melyik részen található? A videó fej melletti panel az árnyékolás alatt, avagy a nagy panelon találom meg?
Ezt a videót nem ismerem.
Sajnos nem erre a hibára gondoltam. A tápban az összes kondit cserélted? Meg kellene mérni feszültségeket a tápban, ha jók akkor keress meg a video ic-t. Elvileg valami tda típus lesz. Az adatlapjából pedig megtudhatod, hogy melyik lába a vcc vagyis a táp. Szerintem még mindig táphiba lesz valahol.
A trafó utáni panelon cseréltem ki a kisebb méretű kondikat, de van egy mellék panel is mellette, legfeljebb az összes kondit kicserélem a nagyokat is. Meglátjuk mi lesz az eredménye.
A tv-nek remélem nem lehet baja!
![]() Ha nem akkor a kis elkókat cseréld ki a videoproc körül!
A Tv-nek nincs semmi baja, másik két ilyen készüléket meg is csináltam elég volt náluk a táp kicsi kondik cseréje. Ez a harmadik készülék nem akarja az igazat. A tápban és a mellékpaneljén kicseréltem az összes kondit. Illetve még a videó fej paneljén is cseréltem a kondikat gyanús volt egy kettőnek a lábtöve. Találtam a nagy panelon egy elfüstölt D1276-ot (2sd1276) ezt egy nem teljesen ugyanolyanra (1382) cserélve semmi változás. Van viszont még egy rész ahol egy L780S05 van egy pici panelen, azon is kicserélem a kondikat ugyanis eléggé meleg az említett alkatrész. Kibontva tda-t nem láttam benne de egyik sarok takarásban van, teljesen darabokra kell szedni ezt a fránya masinát...
Okés. Mos én arra gondolnék ez esetben, hogy a videófok csatoló elkója lesz akkor a ludas. Ezeket még cserélni kéne és meglátjuk.
Sziasztok!
Van nálam egy Philips VR285 videómagnó. Milyen típusú mechanika van bennük? Hogy tudok alkatrészt rendelni? A betöltő motor egy hosszú tengelyt hajt meg, annak a végén van elrepedve a fogaskerék, ilyet kellene szereznem. Plusszként nem működik a kijelzője. Tápegység körül elég büdös égett szag ![]() Kapcsolási rajzom van, de még nem bújtam bele eléggé. |
Bejelentkezés
Hirdetés |