Fórum témák
» Több friss téma |
Ha semmiképp nincs szabad láb az újonnan 30Ft-os, vagy akár roncs alaplapból is bontható órakvarchoz, lehet még próbálkozni a 24,574Mhz-es kvarc válogatásával, esetleg a rá kötött 15-22pf körüli kapacitások variálásával.
Köszi! Van óra kvarcom többformában is. Majd az lesz hogy válogatom.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Milyen képlettel lehet átszámolni az LM75-ös hőmérséklet szenzor negatív tartományát,hogy kijelezhető értéket kapjak? Előre is köszönöm a segítséget!
Van ennél egyszerűbb megoldás is ! A tmr2 ben a rollover értéke bármilyen értékre átírható (nem csak a 2 hatványai használhatók!) Én így írom az óra programjaimat 4Mhz-s kvarchoz .
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Nem javaslom a Timer0 -ra való visszatérést, a kristály 60 ppm eltérésétnek korrigálására is használható.
Valamit nem értek! Én a TMR2 ről beszélek - te a TMR0 ról Hogy jön ez egymáshoz?
Üdvözlet az Uraknak! Olyan problémám van, hogy a pickit2 program elindításakor a mikrovezérlőben lévő programot kitörli a programozóm. Iskolában is ilyeneken tanulunk, de ott nem jelentkezik ez a probléma. Igazából ez sem olyan vészes, mert csak az első indításnál teszi ezt, utána már használható. Én mégis szeretném ezt megoldani, hogy csatlakoztatáskor ne törölje a programomat, mert például a tegnapi programot akarom futtatni és csak tápot akarok adni a pickit2-vel, de sajnos kitörli és be kell égetni újra így csak ezek után lehet futtatni a programot. Keresgéltem az interneten angol oldalak között, és arra jutottam, hogy az OSCCAL-t kell(ene) beállítani, de a pickit2 ezt nem teszi lehetővé. Sokféle megoldásról hallottam, de nem sikerült megoldani egyikkel sem. Ha tudtok kérlek segítsetek valami információval.
Szép estét!
Üdvözlök mindenkit!
Abban kérném segítségeteket hogy szeretnék megvalósítani 3 PIC között i2c kapcsolatot. Igazából részben sikerült is. A probléma a következő: -Adatot küldök az első slave-nek -Cím megy vissza ACK -Adat megy vissza ACK -A slave-ban lekezelve az adat -Adatot küldök a másik slave-nek -Cím megy, vissza ACK -Adat megy, vissza ACK -A slaveban lekezelve az adat -Újra küldök adatot az első slave-nak -cím megy és NAK jön vissza az adattól is NAK Nem tudom mi lehet a baj. A feladat az lenne, hogy mondjuk adott gombok megnyomására különböző karaktereket/számokat küldjek a slave-knek azok a "parancs-byte-ok" hatására csináljanak dolgokat(nagyvonalakban, remélem érthető :S) Teszt Proteus Program PicWHD Ha lehetne maradnék ennél a programnál mert ez úgy ahogy megy :S Mellékelem a forrásokat+proteus elso.c - master masodik.c - slave 1 HARMADIK.c - slave 2
Szia!
A masodik.c és a harmadik.c megszakítási rutinja letiltja a megszakítást. A globálisat fölöslegesen, a SSP megszakítását szorgalomból. Ez utóbbit nem engedélyezi mielőtt kilép. A megszakítási rutinban nem kell a globális engedélyezést tiltani - bízzuk a herdware -re.
Amikor pic programba be kell állítani az eszközleírást.
eszköz.inc. Az inc állományt az hol lehet megtalálni?
Köszönöm az észrevételt kivettem a
mind a két slave-ből de ugyan az én is gondoltam a megszakításra mert olyan mintha folyamatos lenne a kapcsolat. Egyszerűen nem jövök rá. Belinkelem a forrást hogy ne kelljen töltögetni:
Előre is köszönöm a segítséget mert szerintem valami kicsi dolgon siklottam el.
MPLAB 8 esetén: a Microchip telepítési könyvtárában az MPASM Suite alkönyvtárban.
Szia!
Azt kellene megnézni, hogy adat vagy cím vétele után a CKP bitet nem kell-e 1 -re állítani.
Ez hova ír? Lehet, hogy még a kiítással van elfoglalva, amikor a második adatot veszi?
A vett adatot írja felül?
Nagyon köszönöm a segítséget igazad volt a slave küldte volna vissz az adatot de masterrel nem kezeltem le így nem is tudott ujjat fogadni és abban is igazad volt hogy a state==2 vizsgálat nem kellett hanem csak a state==3 ha újabb adatot küldök és tökéletesen megy felváltva és lcd-re kivetítve.
Mégegyszer köszönöm a segítséget. Ha valakinek kell:
A programot átlehet írni c-re?
Megpróbálkozok vele ha tudsz segíteni.
Szia!
Kiindulás: 24,574Mhz-es kristállyal 12 óra alatt 3mp siet. 24674000 / 4 = 6143500. A 6143500 = 2*2*5*5*5*11*1117. Timer2, 1/4 előosztóval, PR2 = (125-1) 12287 megszakítást eredményez másodpercenként. De a kristály nem pontosan ezen a frekvencián jár, mert az óra 12 óra alatt 3 mp -t siet. Azaz 43200 másodperc helyett 43203 játszódik le. 14400 másodpercenként 3 kell elcsalni. Ehhez ajánlottam az algoritmust.
Sziasztok!
TCP/IP, web, ethernet, wifi dolgokkal szeretnék jobban megismerkedni. Keresgéltem a neten és itt is a többi topicban, de nem igazán találtam, amire nekem szükségem lenne. Ami kellene, egy teljesen kezdőknek szóló leírás(jól szájba rágósan), esetleg több példa program(egyszerűbb, fokozatosan nehezedő), kapcsolási rajz vagy kész board, amin kipróbálhatom. TCP/IP stacket beszereztem, de nem sikerült belőnöm az MPLAB-hoz. Amit majd megszeretnék valósítani, gépről adatot küldeni WIFI-n, LAN kábelen küldeni a PIC-es áramkörnek, ami persze feldolgozza.
Köszi, köszi! A kvarc az 24,576Mhz-es, tudom a példa szempontjából annyira nem jelentős. Jelenleg így csinálom (lent) . Az algoritmust nem értem, hogy a BRES az hol emelkedik?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
Idézet: „Az algoritmust nem értem, hogy a BRES az hol emelkedik?” Minden kiemelt példa első sorában. Pl: Idézet: „bres += 256; // add 256 ticks to bresenham total”
Aha! És ezt megszakításban teszi vagy akárhol lehet? Mert próbáltam lefordítani, de lehet kár volt mert összezavart.
Nem hiszem, hogy olyan bonyolult lenne...
Köszi csak átfordítottam abban máshogyan nézett ki. Tanulmányozom.
Kipróbáltam. Működik! Nagyon hasznos.
Szia!
Nézem az inicializálást, de mennie kellene. Szimulátorban nézve az LCD beállító parancsokat rendesen adja ki. Nem értem a kódot (főleg nem a kommentet), még azt a bizonyos beállítást sem találtam meg... |
Bejelentkezés
Hirdetés |