Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Sziasztok!
Végignéztem a hozzászólásokat, gratulálok a szép munkához! Csatlakoznék én is 1 készlet erejéig! Üdv: Gaboca55
Hello Team!
Ha nem késő még, akkor én is csatlakozok... 1 KIT és 1 NYÁK érdekelne! Hová (milyen számlaszámra) és mennyi pénzt utaljak... mert látom, hogy így történik a fizetés. Jaaa, postázni is kellene a cuccot. A címet kinek küldjem? Vagy az utalás megjegyzésébe belefér a cím? Üdv, Imi
Sziasztok!
"1 híján 20 "(Norbertotól kölcsönözve): nagy siker, de hogy potyo is csatlakozik, annak már súlya van!!! Gratulálok potyonak is, meg a szervezőknek is!
be tudnád linkelni ide a doksi/leírás címét? Szeretném átnézni, illetve kellene az összerakáshoz, élesztéshez is.
.... én ezidáig nem követtem figyelemmel a témát, csak ma olvastam az "elektro" listán az akciótokról és csatlakoztam egyből. Régóta szeretnék egy ICD-t, de sokaltam az árát a hirdetésekben...
A kit része a nyák is.
Tehát 1 kitet, nyákkal, plussz egy nyákot kérsz? F.
Szóval akkor összesen egy teljes kit kell majd (ami már önmagában tartalmaz egy db NYÁK-ot), és még azon kívül is kell egy NYÁK?
Norberto BJano Rapidus Feri007 (4 db) zolli pctvsat - pic nélkül JZoli denon888 san398 IMi (2 db) tala 8ball carpentt pumpa fvm potyo Gaboca55 Imi69 1 kit, plussz egy nyák Norberto, már mindenki tűkön ül, fizetni akar... Egy kis logisztika: a vidékieknek postázni fogjuk a cuccot. A Bp-ieknek én vállalom, hogy egy nyugalmas este széthordom, és az anyagiakat rendezzük, ha szükség lesz rá. Aki szeretné a házhoz szállítást, kérem adja meg a személyes beállításaiban, vagy nekem magánban a címét és a mobilszámát. Ha valaki nem adja meg, ugy értelmezem, hogy nem igényli ezt. Ha nem lesz alkalmas az időpont, akkor ugyszint postázni fogjuk.
Sziasztok!
Most olvastam az akcióról, ha még nem késő szeretnék egy teljes kitet rendelni. Köszönöm
Én ezt úgy terveztem, hogy nálam kéne jelentkezni, minden egyes illetékesnek; aki panelt/kitet akar, az küld egy privátot nekem itt a HE-n. És nem csak annyit ír a levélbe, hogy: "Szeretnék én is NYÁK-ot!", hanem minden létező elérhetőségről tudni akarok! Pontos, teljes név, cím, telefonszám, e-mail cím, számlaszám (hogy tudjam, valóban kitől is jött meg a pénz).
Én pedig mindenkinek visszaküldöm a számlaszámomat egy válaszüzenetben. így a legkorrektebb szerintem. De mindezt csak ma délutántól kezdve fogom tudni csinálni, ugyanis bármily meglepő, de napközben fősulin vagyok :yes: Jah, és ha már itt tartunk, akkor ma (november 8.) este 8-kor befejeződik a jelentkezési határidő! Ez csak arra vonatkozik, hogy a topikban ez idő után jelentkezőket már nem vesszük figyelembe, ergo ők nem lesznek rajta a rendelési listán!!! Az eddigi listán szereplő emberkéket nem hagyjuk ki a "jóból", ők viszont "ráérnek" még a privát üzenettel, mivel fix rendelőnek számítanak!!!
Most akkor pontosan mennyi a kit és mennyi csak a nyák? Átutalással lehet fizetni? Pontosan mi van a kitben? (doboz és kábelek is?) Érdekel a dolog...
A kábelekről ezidáig nem esett szó...de szerintem az nem lesz a kitben, ugyanis számtech bolt elég sok van hazánkban, és majd' mindegyikben kapható ilyen kábel. Vagy esetleg jó eséllyel lehet használni a nyomtatók USB kábelét is! A másik oldali kábelezésről még nem gondolkodtam, de mivel telefoncsatlakozóról van szó, valóban érdekes felvetés ez a része a dolognak...
Ugyanis nem minden háztartásban van 6-os krimpelőfogó Tehát azt a részét viszont elég kevesen fogják tudni megcsinálni maguknak... Ezen még gondolkozok picit, hogy lenne ésszerű és egyszerű megoldani...
Krimpelőfogóm van, ugyhogy rakjunk minden kithez egy darabka szalagkábelt, csatlakozóval, rányomva.
Vagy akár egy 15-20 cm-es 6-os, rendes telefonzsinórt
De ez már részletkérdés...meg lesz akkor ez is oldva!
Emberkék!
Úgy döntöttük el Feri007-tel a dolgokat, hogy a budapesti lakosok előre fognak fizetni egy (ma délután) meghatározott összeget, mivel nekik személyesen lesz kiszállítva majd a KIT, és akkor a helyszínen tudunk árkompenzácit végrehajtani majd! A vidékiek költségeit egyelőre fedezzük, nekik majd csak az utolsó pillanatban kell utalniuk, mikor már fillérre meglesz a végösszeg, a postázást is beleszámítva! A teljesen pontos összeget nem tudom még (ez bármikor, bármelyik pillanatban változhat, természetesen nem +-30%-okról van szó, csak 1-2% eltérésről)! A kalkulált árakat délután írom meg!
A KIT-ben lesznek-e IC foglalatok és a PIC-ek fel lesznek-e programozva? A doboz is része a készletnek?
Üdv.: Gaboca55
Igen, úgy terveztük, hogy lesznek benne foglalatok is, és a doboz is mellékelve lesz!
A PIC-eket felprogramozva kapjátok "kézhez"!
általában ahol árulnak csatlakozót és telefonvezetéket, ott tudnak dugót is préselni (felénk ingyen).
Szerintem akinek ez gond, az a legközelebbi telefonos boltban tud venni kész kábelt vagy csináltathat kellő hosszúságút...
Úgy néz ki, még a tesla listáról lenne 2 ember...
Ide irányítom őket, ha be akarnak szállni. határidő?
Ha valakinek kellene az ICD-hez PIC foglalatos panel, akkor ez egy lehetőség rá! 40, 28 és 18 lábúakat lehet belerakni.
A kis kapcsoló, ami a doboz tetejére kerülne benne van az alkatrészlistában? Szerintem azt is bele kellene tenni.
Felmerültek még további kérdések...
A jumper helyett kapcsolót használjunk, mint ahogy az a képen (LINK) látható? Vagy maradjon a jumper?...jumper-em és tüskesorom van itthon egy zsákkal szó szerint...szóval akkor arra viszont nem kéne költeni... A másik kérdés ezzel kapcsolatos: nem tudom, hogyan-mi módon van a doboz összefogatva...ragasztva? Esetleg összepattintható a 2 fele? Mert ugye ha jumpert rakunk bele, akkor a dobozt néha-néha szét kell szedni, hogy átrakhassuk a jumpert a tüskén máshová...ha viszont kapcsolót használunk, akkor mentesülünk a doboz nyitogatásától. Kérdés: melyik módszer a tetszetősebb, jobb? Tulajdonképpen ez alapján kéne eldönteni a jumper-kapcsoló párbajt... Harmadik kérdésem: korábban felmerült a foglalatok beültetése...viszont nem tisztáztuk egészen pontosan: minden egyes IC-hez legyen foglalat? Tehát a DIP8-asokhoz is, stb, stb? Vagy csak a PIC-ekhez? Ki-hogy gondolta? Ha lehetséges, akkor meg kéne határozni azt is, milyen stílusú foglalatokat használjunk! Lemezes (LINK), vagy esetleg mindegyik IC-hez precidip (LINK)? Mindezt szinte csak az árak befolyásolják...a precidip az húzósabb, mind mechanikailag jobban védi az IC-ket, viszont az ára is húzósabb, csak azért kérdem...
Az én véleményem:
Legyen kapcsoló, mert az praktikusabb, és csak egy hátránya van (a dobozt ki kell fúrni). De nem hiszem, hogy ez akkora gond lenne. A doboznak mindenképpen nyithatónak kellene lennie, remélem csak összefogatva van, esetleg passzol a két fél egymásba. Az összeragasztás nekem nem szimpi. A foglalatok úgy gondolom legyenek precidipek, épp a biztonságos üzem miatt. A lemezesekkel lehet(nek) gondok. Ha mindhol lesz foglalat, akkor se kerül 500Ft-nál többe, de lehet, hogy annyiba sem.
Viszont valami jó ötlet nem ártana arra sem, hogy lehetne ezt a dobozt szépen feliratozni (ha már lúd... ).
Idézet: „A kis kapcsoló, ami a doboz tetejére kerülne benne van az alkatrészlistában? Szerintem azt is bele kellene tenni.” Hát, egy kapcsoló relative "drága", és ízlés dolga. Már az RJ11 kimenethez adott kábel darabka is megosztotta a tagokat. Várjuk a szavazatokat. Aki most kapcsolódna be, olvassa el ezt és ezt Jelenlegi tagok: Norberto BJano Rapidus Feri007 (4 db) zolli pctvsat - pic nélkül JZoli denon888 san398 IMi (2 db) tala 8ball carpentt pumpa fvm potyo Gaboca55 Imi69 1 kit, plussz egy nyák Szuszu vicsys orbana +miklosch +mris Belejavítottam, Norberto |
Bejelentkezés
Hirdetés |