Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Végülis nekem mindegy, hogy jumper vagy kapcsoló, utólag veszek rá kapcsolót, ha az nem lesz. De szerintem hamár be van dobozolva, akkor kényelmesebb a kapcsoló. Tüske szerintem mindenképpen kell.
A dobozhoz nem tudok hozzászólni. Én a precdip foglalatokat jobban szeretem, de ha épp amaz mellett döntötök, nekem az is jó lesz. A 4066, HCT125 és HC126 alá mindenképpen kellene foglalat, mert ezeket lehet tönkretenni a kimenet felől.
Én minden olyan ötletet megszavazok, ami a biztonságos
utánépíthetőséget, üzembiztonságot, és a könnyü hibakeresést támogatja pl precidip foglalat, poziciozás, stb ami hibalehetőségeket rejt, és "csak" szépséget növeli (kapcsoló, feliratok) már kevésbé. Lehet, hogy szörszálhasogatás, de egy kapcsolóhoz drót kell, amit hibaforrás: el lehet kötni, kiáll a drót "szöre" - zárlat. Fityeg, amig nincs bedobozolva. A jumper bolondbiztos. A doboz maga is "luxus", de hosszabb távon a biztonságot növeli.
Sziasztok!
Én minden IChez precidipre, potyo hatására kapcsolóra és dobozra szavazok. Nekem már "elment" egy égetőm, mert lusta voltam dobozolni.
Nem akarom túlragozni, de ha foglalatban vannak az IC-k, mind, akkor sokkal könnyebb az tapasztalatlanabb kollégáknak lépésenkénti épitési utasitást adni, segítséget nyujtani.
A listát elnézve: terjed a PIC mint a pestis.
Ezt kampányt már a Microchip is szponzorálhatná a Chipcadon keresztül. Idézet: „A listát elnézve: terjed a PIC mint a pestis. Ezt kampányt már a Microchip is szponzorálhatná a Chipcadon keresztül.” Szerintem nem sejtik, hogy mekkorát lökünk a bizniszükön.... Nem tudod, van Mo-on a PIC-eknek "nagyfogyasztója"?
Szerintem ha valakinek egy vezeték bekötése gondot okoz, (zárlat, szőr, stb) akkor az a nyák nem ezért nem fog működni. A feliratozást pedig én nem sorolnám a hibalehetőségek közé.
Sajnos nem tudom, de jóban lehetnek a Microchippel, mert sem Bécsben, sem Pozsonyban nem tudtam olcsóbban beszerzni a PICeket.
Feri007 most éppen hányan vagyunk? Én már az előbb is elszámoltam .
Idézet: „... most éppen hányan vagyunk?” 28 nyák 27 kit, 1 PIC nélkül Figyelem, már csak 4 óra a jelentkezések lezárásáig!
A legutóbbi lista az érvényes (2 narancssárga nick-kel a végén), hacsak nem jelentkezett még valaki privátban Feri007-nél...
Az eddigi költségek körülbelül:
● NYÁK: max 1500 lesz valószínűleg ● alkatrész-listában számolt árak: kb. 3500 ● később számolt árak: - doboz: kb. 350 - precidip foglalatok: kb. 400 - kapcsoló a dobozra: "valamennyi", típustól függ - vidékieknek: postaköltség Együtt összesen, az ismeretlen összegeket kihagyva: kb. 5800 Kapcsolóval együtt kb. 6000 lesz, a postaköltséggel át is lépjük a 6ezres határ... + még az elején meg lett szavazva elvileg számomra 400 Ft KIT-enként (utánajárási költség, vagy hasonló jogcímen)...nemtom, él még-e a dolog
Ez nagyon jó ár, bár szerintem a nyák inkább 1200Ft körül fog megállni. A kapcsoló és a precidip fogalat tényleg jó ötlet, bár a kapcsolót ugyanúgy ahogy az RJ12-es csatlakozójú drótot akárki be tudja szerezni ha kell neki. Ahogy mondták a jumper tényleg 'bolondbiztos'.
Azért kíváncsi lennék az eladó arcára, amikor Norberto elkezdi mondani, hogy kérek 210db. 330R-t, 180db. LED-et, 360db. 100nF-t, meg ilyenek.
Én állom az utánajárás költségét tutira.Köszi a szervezést
Majd jól csengetek az arcukba a pulton lévő vendégcsengővel, ha lassan szolgálnak ki
Magam részéről, de remélem ezt a többiek nevében is mondhatom, természetesen áll a 400Ft. De mi a helyzet a PIC égetéssel?
Az alkatrészek az eredetileg számolt 3400-3500Ft-nál a darabszám miatt biztosan olcsóbbak lesznek. A Lomex rendszerét nem ismerem, de szinte biztosan adnak kedvezményt a listaárból. Idézet: „Azért kíváncsi lennék az eladó arcára, amikor Norberto elkezdi mondani, hogy kérek 210db. 330R-t, 180db. LED-et, 360db. 100nF-t, meg ilyenek. ” Hát, én inkább sajnálom az eladókat, amikor azt mondom: kérek 1 db 1kohmos meg 2 db 1.5 kohmos ellenállást. Más nem lesz... Nem, én ilyet nem szoktam Norberto tiszteletdíját én indítványoztam, továbbá vállalta az immár ipari mennyiségű PIC égetését. Továbbra is támogatom.
Ilyen kapcsolót találtam a HQ-ban...gondolom, megfelelne valami hasonló...bár azt nem tudom még, hogy a Lomex-ben milyen áron van az ilyesmi kapcsoló...majd nyilván az olcsóbb helyről veszem...
Idézet: „De mi a helyzet a PIC égetéssel?” Ezt kifejtenéd bővebben? Azért is kérjek különpénzt? Szeretnéd? Idézet: „Az alkatrészek az eredetileg számolt 3400-3500Ft-nál a darabszám miatt biztosan olcsóbbak lesznek.” Valószínű, de azért nem kell ennyire elkiabálni a dolgot Mi van, ha épp most is olvas egy Lomex-es arc minket? Ha megyek vásárolni, akkor mindent 3-szoros áron akar majd adni Amúgy nagyon nagy valószínűséggel holnap délelőtt folyamán lesz megrendelve a NYÁK-szaporulat Még egy kérdés ezzel kapcsolatban: 5 vagy 10 napos határidőre kérjem majd? Én a magam részéről a 10 napot támogatom (közben tudok szépen utánajárni az alkatrészeknek, stb.), viszont ha a többség nagyon sürgősen a kezébe akarja venni a kitet, akkor nyilván a 10 nap túl sok lenne.
Nekem az 5 nap szimpatikusabb lenne, az csak kb. 200Ft többletet jelent a nyáknál. Az alkatrészeket pedig addig szerintem simán meg lehetne venni.
Idézet: „kb. 200Ft többletet jelent a nyáknál” Nekem túl kevésnek tűnik, jó lesz az 400-nak is
Picit módosul a határidő!
Mivel este 8-kor épp nem leszek itthon (rúgom majd a bőrt vmerre a közelben egy tesiteremben), este 9 körül érek haza, akkor ér véget a nyilvános beszólás! Akkor lesz itt az idő a történet lezárására... Jelenlegi utaslistánk a következő: Norberto BJano Rapidus Feri007 (4 db helyjegy) zolli pctvsat JZoli denon888 san398 IMi (2 db helyjegy) tala 8ball carpentt pumpa fvm potyo Gaboca55 Imi69 (2 db helyjegy) Szuszu miklosch mris vicsys orbana les71 +Lacika2000 felírva! ((Most vagyunk 30-an )) Kérem, ne az utolsó pillanatokra halogassák a jelentkezést, mert a járatunk este 9-kor elindul rögös útján és lemaradnak! |
Bejelentkezés
Hirdetés |