Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „mért van 7db toldás rajta?” Szerined? A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
A trafó melegszik, ilyen a természete neki. Ha nem tud a meleg eltávozni, akkor túlmelegszik, és ez a tapasztalt eredményhez vezet.
Ott fent az a minimum, hogy rendes szellőzőnyílások legyenek, és még akkor is kérdéses a dolog, mivel a természetes levegőáramlás a plafonon nem tudja hova felfelé továbbvinni a meleg levegőt, ráadásul a lámpák maguk is fűtik azt a környéket ezerrel.
Az remek mert 2db van a második a rendeltetés szerinti helyén és tökéletesen működik! A foton is látszik.
Üdv.
Egy Toroid vasmagra tekercseltem fel szekunder tekercsnek lakkozott rézdrótot 95menetet. a mellékelt kép szerint egy labortápra kapcsoltam és 30voltról 1,4Voltra szabályozza le mert 2amper a határa a tápomnak.ha így alufóliához érintem akkor z úgy működik mint egy szikraforgácsoló.Hogyan lehetne ezt jobban megcsinálni, hogy PL.egy sörös üveget is elvágjon?Elnézést előre is ha hülyeséget írtam.13 Éves vagyok.
Hát... Ez így semmi jóra nem fog vezetni.A trafó váltakozó áramra való,te egyent kötöttél rá.Így csak azzal a pár Ohmmal terhelted a labortápot,amit a vezeték ellenállása jelent.Az alufóliát (sejtésem szerint azért vágja mert amikor húzod rajta a vezetéket,az megszaggatja az áramkört,amit a tekercs önindukciója igyekszik fenntartani.De sajnos a sörösüveg rossz vezető... legalábbis szobahőmérsékleten.
Értem akkor ez így semmire sem jó.Egyébként sörösdobozra gondoltam, csak rosszul írtam.és 230v-ról milyen lenne?
Idézet: „és 230v-ról milyen lenne?” Életveszélyes! Meg ne próbáld!
Rendben.Köszi a tájékoztatást.
És egy ilyesmit, hogyan lehetne készíteni?http://www.youtube.com/watch?v=nD0YJVwzOZ4
Minden attól függ, mi a szándékod vele. Hegesztés, ponthegesztés, galvanizálás, esetleg kötőhártya és egyéb szemrongálás?
Csak afféle kisérletezgetés.
Üdv!
Ki miből csinál vetélőt? A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Jó 5let!!Az jó csak honnan szedjek? Nincs a környékemen.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy van egy kopasz toroid vasmagom, és nem tudom mekkora teljesítményű. A méretei:130mm külső átmérő, 70mm belső átmérő, 60mm magasság. Esetleg megközelítőleg meg tudnátok mondani a menetszámot is 1m/v? Előre is köszi a válaszokat.
A vasad 640 VA-es 1,2 T-vel gerjesztve. A primer huzal vastagság 1,1mm a primer menetszám 2,25menet/volt. A szekre 2,3-at számolhatsz.
Köszi a gyors reagálást. De hogy hogy csak ilyen kicsi teljesítményű? Mások a hirdetésekben hasonló méretekkel rendelkező megtekert kész trafót kínálnak 800w-1000w nak, Ez meg csak kopasz vasmag huzal nélkül!?
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy egy 19v-os troidból hogyan lehetne 12-13v egyenáramot kihozni? Lehet hogy hülye kérdés, ha az akkor bocsánatot kérek!
Attól függ mekkora teljesítményre kell. Mert ha nem nagy áramerősségre akarod akkor rá dobsz egy 12V-os stabkockát egy kis hűtőzászlóval; és minden jóvilág. De ha folyamatos, nagyobb teljesítményű üzemre kell akkor érdemes pár menetet letekerni a trafódról, majd azt egyenirányítani például: Graezt kockával, vagy megfelelő diódákkal, utánna oda való szűréssel..
A toroid 160va és jó lenne ha nem sokat csökkenne.
Jó lenne tudni, hogy a 19V az váltó feszültség vagy már az egyenirányított, esetleg már puffer kondenzátorral szűrt feszültség.
Ha a 19V váltó és ha az egyenben elég a puffer kondival szűrt 11-12V akkor van egy aránylag egyszerű megoldás. Nameg kel egy kis késég tekercselés irányába. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
Nos amint látom a trafon van két 19V-os tekercs. A tekercsek közepét kéne megkeresni, /ha muszáj, kellőképpen megbontani a szigetelést/ és elvágni a tekercselő huzalt, és ezeket kivezetni, / de pont a menetszám közepén kéne/. Így kapsz a 19V-ból tét darab 9,5V-os feszültségű tekercset. Ezt a kér tekercset kel párhuzamosan összekötni, elejét az elejével, véget a véggel. A 9,5V-bol egyenirányítás és puffer kondenzátor rákötése után 11-12V-ot kapsz.
Nem tudom, hogy kétszer kéne-e a 11-12V-olt, vagy egyszer? Ha egyszer akkor így mind a 4db 9.5V-os tekercset párhuzamosan kötöd, és ezzel a „trükkel” a traforól levehető teljesítmény nem voltozik. Esetleg tudok valami rajzot csinálni, ha nem érthető. A szekunder tekercsnek 3 vagy 4 kivezetése van? / független a két 19V-oltos rész egymástól/ A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
Nem biztos, hogy egy ilyen szép gyári trafót érdemes megbontani. És az se biztos, hogy nincs kiöntve, akkor meg aztán lehet próbálkozni...
Én inkább elcserélném/eladnám+vennék a feladathoz megfelelőt.
A rajzot megköszönném, aztán eldöntöm hozzá fogják e. Egyébként szokás szerint autó erősítőhöz lenne.
A rajz csak egy tekercset ábrázol, de mindkét tekercset el kellene vágni és így mind a négy tekercset párhuzamosan kéne kötni.
A tekercs közepét legegyszerűbben úgy találod meg, ha egy tűvel megszúrod a huzalt és méred a fél feszültséget /mindkét irányból, elvilegben 9,5V/. Egyébként neked akár a 13-14V-olt is kelhetne, így hát ez a trafó, lehet hogy nem az igazi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |