Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Toroid transzformátor

Témaindító: amex, idő: Jan 3, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 95
(#) Gafly válasza attirush hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Idézet:
„mért van 7db toldás rajta?”

Szerined?
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) attirush válasza Gafly hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szabad a gazda!!!
(#) _vl_ válasza attirush hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

A trafó melegszik, ilyen a természete neki. Ha nem tud a meleg eltávozni, akkor túlmelegszik, és ez a tapasztalt eredményhez vezet.
Ott fent az a minimum, hogy rendes szellőzőnyílások legyenek, és még akkor is kérdéses a dolog, mivel a természetes levegőáramlás a plafonon nem tudja hova felfelé továbbvinni a meleg levegőt, ráadásul a lámpák maguk is fűtik azt a környéket ezerrel.
(#) attirush válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Az remek mert 2db van a második a rendeltetés szerinti helyén és tökéletesen működik! A foton is látszik.
(#) attirush válasza Gafly hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Na ennyit erről!!
(#) pinyó39 válasza attirush hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szerezz bele "öngyógyulós hőbiztit".
(#) attirush válasza pinyó39 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

OK! rajta vagyok!
(#) korni.papp hozzászólása Márc 10, 2013 /

Üdv.
Egy Toroid vasmagra tekercseltem fel szekunder tekercsnek lakkozott rézdrótot 95menetet.
a mellékelt kép szerint egy labortápra kapcsoltam és 30voltról 1,4Voltra szabályozza le mert 2amper a határa a tápomnak.ha így alufóliához érintem akkor z úgy működik mint egy szikraforgácsoló.Hogyan lehetne ezt jobban megcsinálni, hogy PL.egy sörös üveget is elvágjon?Elnézést előre is ha hülyeséget írtam.13 Éves vagyok.
(#) BarnaPili válasza korni.papp hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Hát... Ez így semmi jóra nem fog vezetni.A trafó váltakozó áramra való,te egyent kötöttél rá.Így csak azzal a pár Ohmmal terhelted a labortápot,amit a vezeték ellenállása jelent.Az alufóliát (sejtésem szerint azért vágja mert amikor húzod rajta a vezetéket,az megszaggatja az áramkört,amit a tekercs önindukciója igyekszik fenntartani.De sajnos a sörösüveg rossz vezető... legalábbis szobahőmérsékleten.
(#) korni.papp válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Értem akkor ez így semmire sem jó.Egyébként sörösdobozra gondoltam, csak rosszul írtam.és 230v-ról milyen lenne?
(#) BarnaPili válasza korni.papp hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Idézet:
„és 230v-ról milyen lenne?”

Életveszélyes! Meg ne próbáld!
(#) korni.papp válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Rendben.Köszi a tájékoztatást.
(#) korni.papp válasza korni.papp hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

És egy ilyesmit, hogyan lehetne készíteni?http://www.youtube.com/watch?v=nD0YJVwzOZ4
(#) erbe válasza korni.papp hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Minden attól függ, mi a szándékod vele. Hegesztés, ponthegesztés, galvanizálás, esetleg kötőhártya és egyéb szemrongálás?
(#) korni.papp válasza erbe hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Csak afféle kisérletezgetés.
(#) attirush hozzászólása Márc 14, 2013 /

Üdv!

Ki miből csinál vetélőt?
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) reloop válasza attirush hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

(#) attirush válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2013 /

Jó 5let!!Az jó csak honnan szedjek? Nincs a környékemen.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) pacal76 hozzászólása Máj 1, 2013 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy van egy kopasz toroid vasmagom, és nem tudom mekkora teljesítményű. A méretei:130mm külső átmérő, 70mm belső átmérő, 60mm magasság. Esetleg megközelítőleg meg tudnátok mondani a menetszámot is 1m/v?
Előre is köszi a válaszokat.
(#) fleta válasza pacal76 hozzászólására (») Máj 1, 2013 /

A vasad 640 VA-es 1,2 T-vel gerjesztve. A primer huzal vastagság 1,1mm a primer menetszám 2,25menet/volt. A szekre 2,3-at számolhatsz.
(#) pacal76 válasza fleta hozzászólására (») Máj 1, 2013 /

Köszi a gyors reagálást. De hogy hogy csak ilyen kicsi teljesítményű? Mások a hirdetésekben hasonló méretekkel rendelkező megtekert kész trafót kínálnak 800w-1000w nak, Ez meg csak kopasz vasmag huzal nélkül!?
(#) Páhi hozzászólása Máj 19, 2013 /

Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy egy 19v-os troidból hogyan lehetne 12-13v egyenáramot kihozni? Lehet hogy hülye kérdés, ha az akkor bocsánatot kérek!
(#) voodoo válasza Páhi hozzászólására (») Máj 20, 2013 / 1

Attól függ mekkora teljesítményre kell. Mert ha nem nagy áramerősségre akarod akkor rá dobsz egy 12V-os stabkockát egy kis hűtőzászlóval; és minden jóvilág. De ha folyamatos, nagyobb teljesítményű üzemre kell akkor érdemes pár menetet letekerni a trafódról, majd azt egyenirányítani például: Graezt kockával, vagy megfelelő diódákkal, utánna oda való szűréssel..
(#) Páhi válasza voodoo hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A toroid 160va és jó lenne ha nem sokat csökkenne.
(#) kegyetlen19 válasza Páhi hozzászólására (») Máj 20, 2013 / 1

Jó lenne tudni, hogy a 19V az váltó feszültség vagy már az egyenirányított, esetleg már puffer kondenzátorral szűrt feszültség.
Ha a 19V váltó és ha az egyenben elég a puffer kondival szűrt 11-12V akkor van egy aránylag egyszerű megoldás.
Nameg kel egy kis késég tekercselés irányába.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
(#) Páhi válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Erről lenne szó.

toroid .jpg

(#) kegyetlen19 válasza Páhi hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Nos amint látom a trafon van két 19V-os tekercs. A tekercsek közepét kéne megkeresni, /ha muszáj, kellőképpen megbontani a szigetelést/ és elvágni a tekercselő huzalt, és ezeket kivezetni, / de pont a menetszám közepén kéne/. Így kapsz a 19V-ból tét darab 9,5V-os feszültségű tekercset. Ezt a kér tekercset kel párhuzamosan összekötni, elejét az elejével, véget a véggel. A 9,5V-bol egyenirányítás és puffer kondenzátor rákötése után 11-12V-ot kapsz.
Nem tudom, hogy kétszer kéne-e a 11-12V-olt, vagy egyszer? Ha egyszer akkor így mind a 4db 9.5V-os tekercset párhuzamosan kötöd, és ezzel a „trükkel” a traforól levehető teljesítmény nem voltozik.
Esetleg tudok valami rajzot csinálni, ha nem érthető.

A szekunder tekercsnek 3 vagy 4 kivezetése van? / független a két 19V-oltos rész egymástól/
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
(#) _vl_ válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Nem biztos, hogy egy ilyen szép gyári trafót érdemes megbontani. És az se biztos, hogy nincs kiöntve, akkor meg aztán lehet próbálkozni...
Én inkább elcserélném/eladnám+vennék a feladathoz megfelelőt.
(#) Páhi válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A rajzot megköszönném, aztán eldöntöm hozzá fogják e. Egyébként szokás szerint autó erősítőhöz lenne.
(#) kegyetlen19 válasza Páhi hozzászólására (») Máj 20, 2013 / 1

A rajz csak egy tekercset ábrázol, de mindkét tekercset el kellene vágni és így mind a négy tekercset párhuzamosan kéne kötni.
A tekercs közepét legegyszerűbben úgy találod meg, ha egy tűvel megszúrod a huzalt és méred a fél feszültséget /mindkét irányból, elvilegben 9,5V/.
Egyébként neked akár a 13-14V-olt is kelhetne, így hát ez a trafó, lehet hogy nem az igazi.

trafo-1.pdf

Következő: »»   47 / 95
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem