Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   155 / 244
(#) mraulajos hozzászólása Márc 3, 2013 /

Hali!
Légyszi. valaki!
Mivel tud többet ez:? Behringer Super-X Pro CX3400
Mint ez:? BEHRINGER CX 2310 SUPER X-PRO CROSSOVER
Köszönöm!
(#) Action2K válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Tessék, hasonlítsd össze: CX2310 CX3400
De miért nekem kell használni a google-t?
(#) cooper85 hozzászólása Márc 4, 2013 /

Sziasztok!

A kérdésem a fent említett 2 hangváltóra vonatkozik.
Régóta szemezgetek a CX3400-al, de egyre inkább azon vagyok, hogy ne biztos, hogy kell ez nekem.

Egyenlőre 2 top-ot és 1 sub-ot hajtana, később ki tudja mivel bővül majd a rendszer. De az szinte biztos, hogy 3, 4 útra nem lesz szükségem.
Két dolog amit hasznosnak látok benne az a késleltetés és a limiter. Előbbire vonatkozik az egyik kérdésem, hogy az egy alap felhasználásra kell-e? Leírásában a top-ok közti korrekciót írja, ezt akkor a sub-ok korrekciójára nem szokták használni? Oda elég a fázisfordítás?

A másik a limiter. Hasznosnak látom, hogy nem kell külön limitert beépíteni a rendszer védelmére, mert ki tudja ki keveredik oda a keverőpulthoz. De ebben mennyire megbízható működésű van?

Legfőképp garázsban lesz használva próbákra és főleg házibuliban. Csak úgy gondoltam, ha már rászánom magam, érdemesebb megvenni a nagyobb tudásút, hogy ha kell, ne kelljen lecserélnem. Vagy elég a CX2310, max később bővítem egy külön limiter-kompresszor párossal? Persze a pénz az nagy úr.
(#) cooper85 válasza cooper85 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Az még hozzátartozik, hogy CX3400-ből használtat, CX2310-ből újat vennék.
(#) sound.man válasza cooper85 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

CX3400-ason nincs mono sub kimenet.. :/
(#) Action2K válasza sound.man hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Viszont, többet ér a limiter, ami teljesen megbízható.
(#) cooper85 válasza sound.man hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Idézet:
„LOW SUM gomb. Sztereo üzemmódban, a két Low (mély) út (path) a LOW SUM gombbal összegezhető, és az 1. csatorna Low (mély) ki-menetére van irányítva, ami különösen hasznos kiegészítő mély-hang hangsugárzót alkalmazó rendszerek esetén.”

Ez a CX3400 leírásában található, nem erre gondoltál?
(#) cooper85 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Akkor összegezve megéri inkább egy használt CX3400-as, mint egy új CX2310-es?
Amiket nézegettem, elvileg egyiknek sincs baja, csak karcok. A potik mennyire használódnak ezeken?
(#) Action2K válasza cooper85 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Mivel ezek a potik szinte nincsenek állandóan tekergetve, így ki sem kophatnak. Ha tényleg jó állapotban van és nem csak külsőileg és az ára is jó akkor megéri. Én tízen éve 70 ezer körül vettem az ilyesmi tudásúmat (2*2 vagy 1*3 way+limiter+egyéb) újonnan.
(#) cooper85 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Ebay-en nézegetem 60-70 euró körül állnak meg a licitek és ismerősöm még haza is tudná hozni, így posta is csak oda hozzá lenne. Egyetlen hátrány, hogy kipróbálni nem tudom.
Olyanok vannak, hogy külsőleg karcos, a többit meg így nem lehet tudni.
Most ezek újonnan 40-45000Ft-ért vannak, de most annyit nem akarok költeni rá, mert össze akarok állítani egy kisebb rendszert magunknak a próbaterembe.

Akkor már lenne egy újabb kérdés is. Proel SMT-15P8-vel van valakinek tapasztalata? Bővebben: Link
Sajnos lehet itt is használt lesz belőle.
(#) V.Cs. válasza cooper85 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Szia!
Gyakorlati tapasztalatom van:
van belőle 3 db. (CX2310) Mindegyiknek a nyomógombjaiban elhalt a kontaktus.
Ráadásul olyan spec kapcsoló, hogy nem lehet kapni!
(van belőle, ha úgy érzed, eljátszanál vele...)

Egyébként én szeretem a Behringert, nem azért "szólom le" mert....
(Az egyik pultom is DDX3216)
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) bajtaig válasza cooper85 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Ezt meg ezt is nézd meg!
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) dbase válasza V.Cs. hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Nekem is volt, csak úgy tudtam eladni hogy a nyomógombokat fixre kötöttem. Nálam is kontakthibásak voltak, mind!
(#) mraulajos válasza dbase hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Hali!
Ezeknek a gomboknak mi a szerepük? Olyan sűrűn kell ezeket használni? Ha fixre vannak kötve attól még ellátja a funkcióját a hangváltó? Töröm a fejem én is ilyesmi vásárláson.
Idézet:
„van belőle 3 db. (CX2310) Mindegyiknek a nyomógombjaiban elhalt a kontaktus”

Lehet érdekel.
(#) cooper85 hozzászólása Márc 5, 2013 /

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! Átgondolom, aztán meglátom mi lesz.

Még mindig kérdés a Proel SMT-15P8 hangsugárzó.

Ha a kábeleket magam szeretném készíteni, akkor jelkábelnek milyet érdemes? Ezen az elimex oldalán van bőven Klotz, csak pl készre szerelt szimmetrikus XLR kábelek között is csak mikrofonkábelt találtam.
Tehát végülis mindegy, hogy mikrofonkábel, installációs, patch, stb?
(#) sound.man válasza cooper85 hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Hmm. Ha lehet mono sub-ot csinálni akkor nem szóltam.
(#) mraulajos válasza sound.man hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Hali!
Ezeket készítettem el, de még élesbe nem teszteltem. ahogy az időjárás engedi, összepakolom a cuccot és próba.Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) cooper85 hozzászólása Márc 5, 2013 /

Nézegetem a hangsugárzókat, a Proel-t elvitték az orrom elől.
Olvasgattam, hogy a Proel cuccokat ajánljátok alsó-közép kategóriában.

Találtam még párat amik nem tűnnek rossznak.
Garry Stroke 300, esetleg Garry Joy
Reloop RPX 150
Reloop RSP-15

Esetleg Wharfedale? Bár az most éppen nincs használt.

Próbaterembe lesz elsősorban, pár buli teremben, néha szabadtéren, de alacsony létszámmal.
(#) vipera1997 hozzászólása Márc 5, 2013 /

Hello!mit szóltok a LEWITZ215B-hez?
2-őt* vennék közép kategóriára.Van esetleg valakinek, vagy halotta már szólni?
Köszönöm.

*Kettőt!
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) Action2K válasza vipera1997 hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Szia! Felejtős.
(#) vipera1997 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Miért mondod ezt? 40-es mélyközép én egy közepes M.N.C Drivert akarok bele 250W-al hajtanám.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) carsound hozzászólása Márc 11, 2013 /

Helló!
40m^2-es teremben szeretnék hangosítani. Elektronikus zene, kulturált hangerő. Stereo, hidalt TDA7294 végfokok. Én is ezt a lewitz-et néztem ki. Inkább 15", mint 12" érdekelne. Van olyan, ami nyugodt szívvel ajánlható? (8Ohmosra lenne szükség.)
(#) bajtaig válasza vipera1997 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Azért mondja, mert a felesleges pénz kidobástól, és a csalódástól akar megkímélni!
Szerinted milyen lehet, ha egy normális hangosításra gyártott driver annyiba kerül mint egy ilyen lewitz, egy mély-közép hangszóró pedig a duplájába?
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
(#) carsound válasza bajtaig hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Szerényebb igények esetén milyen márka kínálatából érdemes választani 15" szélessávú tányért (ami persze még újonnan kapható)? Igényeimet lásd eggyel fentebb.
(#) bajtaig válasza carsound hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Építeni akarsz vagy venni?
Építeni akkor érdemes ha olcsóbb vagy jobb mint a gyári!
Olcsóbbat nem tudsz mint a lewitz és társai, a jobb pedig drága.
A Wharfedale PA-ra szánt olcsóbb cuccaiból válogass, de kerüld a piezó sugárzósat!
50.000+/ db.

Építeni is lehetne, meg venni is. Ha 50k egy sugárzó, akkor inkább építenék. Milyen hangszórót ajánlasz építéshez?
A lewitzel mi a gond egyébként? Nem tudja a névleges ráírt teljesítményt sem, leégne? Nem vagyok egész biztos benne, hogy a mi igényeinknek nem felelne meg. Persze jó lenne élőben hallani az adott helyen. Szemétkedni meg nem akarok azzal, hogy 8 napon belül elállok a vásárlástól és visszaküldöm ha nem tetszik.

Eminence párti vagyok, itt vannak gyári doboztervek is.

Melyik olcsóbb verziót mernéd jó szívvel ajánlani? Sima delta 15" - mit szólsz?

Nem tudom, én még csak pro-t vettem. Elvileg csak annyi a különbség hogy a pro öntvény, míg a másik lemez kosaras.
Delta pro 15-öt vettem topládának, unibox 408-al terveztem neki dobozt, teljesen a tervezett értékeket kaptam. BMS driver lesz a társa a dobozban, és egy P audió aszimmetrikus tölcsérre dolgozik majd.
(#) carsound válasza bajtaig hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Én, ahogy már írtam ennyire nem szeretném megbolondítani. Egy sima reflex doboz, azon belül egy elkülönített fiókban a tölcséres magassugárzó. Passzív hangváltóval. A két hangszóró között a lehető legnagyobb frekvencia átfedési tartománnyal. Bár a munkaidőket számolva, tervezés, külföldi hangszóró rendelés. Már nem kevés...
Következő: »»   155 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem