Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC-re műszerek PIC-el
 
Témaindító: azelektronika, idő: Nov 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) azelektronika hozzászólása Nov 9, 2007 /
 
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség, szeretnék műszereket építeni PC-re. Találtam egy oldalt itt utalok rá. A PIC-hez nem nagyon értek, mi kell hozzá? Mert itt az oldalon csak a kapcsolási rajz van rajta. Tanács kéne, hogy fogjak hozzá, de csak tömören, érthetően. Ha lenne valaki, aki átlátná az egészet, és ezt leírná, kösz előre is a jó szándékot. Üdv: Misi.



Bővebben: Link
(#) valve válasza azelektronika hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Udv; latom elfogadtad a beszolasod megoldasnak ;o)) Na mind1 En is szkopot akarok epiteni pc`re meg frekvenciametert de mindenki a hangkartyas megoldassal rukkolt elo nekem ;(( Biztos lecc keletje a temanak, nekem is nagyon jonak tunik! Csak meg mindig nemtudom, h hol van a kapcsrajz a frekimeterhez ;o))
(#) azelektronika válasza valve hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Sajnos én nem nagyon értek a PIC-hez, csak alap szinten barkácsolok. Nézdd meg a küldött linket és válaszolj nekem mi a véleményed ?
(#) Medve válasza azelektronika hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Hello, Ügyes berendezés, csak kevés a szolgáltatása. Ami kell nekünk, az a program a PIC-be (!), kapcsolási rajz a frekimérőhöz is ), PC szoftver, ez van de demo...mi a korlát? -you can only work with virtual (no real) units - Na ez mit is jelent?
Egyszóval, nekem soványnak tűnik ez a leírás. VISZONT! Ezeket a berendezéseket meg tudod építeni külön-külön is, jobbakat is akár, nem tudom, hogy a PC használata itt milyen előnyöket hoz. Adatgyűjtés? Archiválás? (látok ott valami log-fájlt, lehet, az lenne? Tény, hogy ez néha hasznos, haladó szinten. Én építettem PIC-kel LC műszert, frekvenciamérőt, minden adva volt hozzá. Fesz.mérőt is építhettem volna, de hát minek, egy 3000Ft-os multiméter sokkal jobb műszer. Hát ennyi

(de 2 PIC-kel megoldani az LC-mérést??? )
Bővebben: Link
(#) Medve válasza azelektronika hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Bővebben: Link

17 funkciós, berendezés. A kijelző nem speciális, össze lehet rakni különálló kijelzőkből is
(#) szabi_o hozzászólása Nov 9, 2007 /
 
Én nagyon szemezek ezzel a frekvencia mérővel: Bővebben: Link
Újra kell tervezni a nyákot, meg egyéb apróságok. Kecsegtetőnek tűnik.
Van hozzá egy TV-ből kitermelt szelektor modulom, amiben U813BS (TFK 1.1GHz 64,128,256 osztó) és SAB8726 (Philips 2.4GHz 1:2 osztó) prescalerek vannak egymásra fűzve.

Érdekelne, hogy valaki megépítette már? Tapasztalatok?
(#) KCS Power hozzászólása Nov 9, 2007 /
 
Üdv mindenkinek
Kicsit uj vagyok itt, de szerencsére rátaláltam erre a forumre.
Szükségem lenne egy kis segitségre.
A problémám a következö: Van nekem 2db Eurolite TMH150 es robotlampam es azt szeretném számitogéprol vezérelni de a piacon találhato USB-DMX Interface min. 400Euro
Van hozzá egy rajzom de nem egészen ertem és valami program is kell egy bizonyos PIC16F877 be.
Tud valaki segiteni?
Elöre köszönöm.
(#) Medve válasza KCS Power hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Hello, ennél jobb topikot is találhatsz, amelyek DMX-el foglalkoznak.
(#) frrrrr válasza szabi_o hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Szia Szabi!
Ezt ismered?:
http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/10_7/10_7.htm

Úgy emlékszem valami hasonló már megjelent a HEn is. Úgy emlékszem NYÁKkal együtt.
(#) frrrrr válasza frrrrr hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Megtaláltam.
Vycsis:
http://users.atw.hu/freki/
(#) vicsys válasza frrrrr hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
A nicknevem helyesen:
vicsys
Amúgy meg itt van a javított változat:
Bővebben: Link
Kereső, kereső....
(#) Medve válasza szabi_o hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Nem csináltam ugyan meg, de egy jól dokumentált, bemért műszert mutat be az oldal. Jó a bementi erősítő! Lehet helyettesíteni a magyar uA733-mal. Bizhatsz benne.
(#) frrrrr válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Elnézést kérek!
(#) frrrrr válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
[quote]trimmerkondival tényleges "halálpontos" frekire lőhessük be

vicsys,
kb. mennyi lehet az a "halálpontos" 1 MHz környékén?
(#) vicsys válasza frrrrr hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Amit az etalonod tud...
(a nagy gond egy műszer hitelesítése. Amatőr körülményekhez,sztem korrekt)
(#) frrrrr válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2007 /
 
Köszi.
(#) uli hozzászólása Nov 10, 2007 /
 
sziasztok!
egy ilyen müszrhez ki programozna fel nekemeyg ilyen picet, és mennyiért?
üdv: Uli
(#) Medve válasza uli hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
Hello, amennyi erőből ezt a műszert megcsinálod, annyiból az égetőt is összedobod! Ha már ilyenekkel foglalkozol, akkor kell lennie otthon egynek. Anyagot hozzá bőségesen találsz.
(#) uli válasza Medve hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
Szia!
Van pic égetőm de egyelőre nem müködik. Van egy srác aki neten segít, és megpróbálunk rájönni mi a baja. De nincs egy rendes multiméterem sem. -> ezáltal nehéz megmérni a pic égető egy pontján eső feszültséget pl, vagy egy dióda müködöképpesséégét.
ezért gondoltam , hogy összedobok egy ilyet, hogy 1, meg tudjam csinálni az égetöt, 2, legyen valami használható müszer is itthon . ugyhogy feltettem ide a kérdést, hátha akad valaki, aki segítene.
üdv: Uli
Remélem érthetően fogalmaztam
(#) watt válasza uli hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
500Ft-ért kapsz olyan digitmultit amivel a problémás méréseidet meg tudod oldani(nagyáruházak gagyigyűjtő rekeszeiben)!
(#) uli válasza watt hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Kösözönöm de abból nem kérek
Már a sokadikat "fogyasztom" és valamelyik mindegiiky besz... elromlott egy idő mulva. és általában pont akkor mikor kéne... inkább építenék egy ilyet, ez többet is tud meg legalább elmondhatom, hogy én raktam össze
üdv: uli
(#) Medve válasza uli hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Na pillanat, ez feszültségmérőnek elég gyatra, egy logikai teszternek úgyszintén. Frekimérőnek is nagyon "szűkszavú". LC-mérőnek pontatlan (ez csak tipp), szignálgenerátornak gagyi. Video pattern? Nem japánban vagyunk. Én azt mondom, ha már "MŰSZER" akkor legyen jó, mert megszívat. Multiméterből se tescósat vegyél, sokat, hanem egyet de jót pl 8000-ért. Tovább fog tartani!
(#) Medve válasza Medve hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Na jól leszőltam a kütyüt, pedig én ajánlottam. Csak arról lenne szó, hogy kezdésnek , játéknak jó ez a műszer, sőt lehet hasznos is, embere válogatja mikor. De ha igényesek vagyunk, akkor a laborunkat ne egy ilyen műszerre alapozzuk.
(#) uli hozzászólása Nov 14, 2007 /
 
Hát igen. kezdésnek tényleg jó volt, de szerintem nem ártana mostmár egy kicsit komolyabb, ha nemis egy 8 ezres, de egy 4-5 öt rászánnék szivesen. De azért, mégiscsak vad lenne ha saját gyártmányú müszerem lenne Valamikor biztos megépítem, csak lenne már joo a picprogramozóm
Medve, nem tudom Te milyen kinai multimétert néztél, de az enyémen se logikai teszter, se frekimérő, se LC mérő nincs. Feszültség, ellenállat, áram mérés, na meg tranzisztor de sztem az se müxik... Igazából azt se tudom hogykéne müködnie
(#) Medve válasza uli hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Tévedés történt! Én a PIC-es kütyüt "szóltam le", egy kínai multiméter valóban annyit tud. Ám ha 8K-körül veszel egy multit, abban már van frekimérő (na nem MHz-es bár előosztót lehet készítni rá) kapacitásmérő, csipogó, dióda-mérő és hőmérő is. A feszmérés 1kV-ig megy ám, nem 5 voltig és persze AC-ben is. Vélhetőleg pontos osztókkal. Fura, hogy a drágább műszerekben (8k) nem látom a béta mérést és a jelgenerátort, amelyek az olcsóbbakban megvannak
(#) azelektronika hozzászólása Nov 15, 2007 /
 
Köszönöm a válaszokat, amit a Hobielektronika fórumjába írtatok. Nagyon érdekelnek a PIC-el épített műszerek, de sajnos semmit nem értek hozzá. Kérem a segítségeteket abban hogy induljak el ! Melyik programozót építsem meg ? Nagyon az elejéről mindent, linkek kellenének ahol tanúlni tudok. Nem programot akarok írni, csak a megírtat akarom a PIC-be tölteni. De hogyan ? Hex és egyébb kód...hát nekem kínai...az bíztos. Melyik programot használjam ? Előszőr ezt szeretném megépíteni: http://members.cox.net/berniekm/index.html Az alkatrészeket be tudom szerezni csak abba kellene segítség, hogy milyen programozót építsek? Melyik égető-programot használjam és hol találom ehhez a műszerhez. Nagyon köszi majd a segítséget, várom a válaszokat !
Mindenkinek nagyon jó munkát ! Sikereket nem csak az elektronika terén ! A Hobielektronika.hu szerinten nagyon szuper oldal. Én nagyon kedvelem és sok sikert kívánok a készítőinek !
(#) Medve válasza azelektronika hozzászólására (») Nov 15, 2007 /
 
Hogy milyen programozót? Ne JDM-et, mert rossz a híre. Ne legyen benne eleve egy PIC, mert lehet anélkül is, minek drágítsuk. Megaztán hogyan égeted? Legyen külső tápegysége, mert ha a portból veszi, akkor bizonytalan a dolog. Lehet ugyan a soros portra is, de kevésbé ellenőrizhető, mint az LPT portra készített. Az USB-seket nem ismerem, oda spec IC, vagy PIC kell...

Ui.: Jó az oldal!!!!
(#) llaci56 hozzászólása Feb 17, 2008 /
 
Nagyon hanyagoljátok a PIC-es műszereket. Csak nem pickeltek rá???
Ha még számít a tanácsom, programozónak Propic2 -t! (a Gold részét ki lehet hagyni, illetve bármikor pótolható. Nekem még nem volt rá szükségem.)
Programnak az ICprog -ot ajánlom, de jó a Propic is.
Van egyoldalas nyák rajza, és nem kell sok cucc hozzá.
(#) Doncso hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
Sziasztok, igaz nem PIC-es de PC-s műszer - féleség a linken szereplő kis kütyü, de nem akarok új témát nyitni, most épp ezt építettem, még igaz nem próbáltam ki PC-re kötve de maga a generátor már működik.
Mi a vélemény a műszerről? Én a jövőben ezzel szeretnék teszteket, méréseket végezni, így el tudnánk kerülni a szubjektív vélemyények egy részét. Meg egyébként is, nem rossz egy ilyen mérő alkalmatosság a műhelybe.
Üdv.Bővebben: Link
(#) Medve válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Hello, ilyenkor nagyon sajnálom, hogy nem vagyok "hangfrekis", mert egy PC-vel, -nem tudom eléggé hangsúlyozni- hogy mennyire hasznos, és olcsó műszert kaphat a hifista.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem