Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia, nagyon szépen köszönöm ez káprázatos lett, csak meg mondom neked őszintén az én vasalásos technikám még nem igazán tökéletes és félek az ilyen sűrű vonalaktól ezért inkább az előző rajzodat készíteném el, de elmentem ezt is hátha lesz még belőlem ügyesebb szaki.
Operating Ratings (Notes 1, 2)
Supply Voltage l V a l a l V b l 20V to 84V Ezt hogy értsem?max 84v ir A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
A két tápfeszültség összértéke maximálisan ennyi lehet, de csak üresjáratban. Amint ráteszel egy terhelést, pl 4 ohm nem garantálják, hogy sokáig fogja bírni, és még a minősége se lesz jó.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Így van főleg attól függ, hány ohm impedanciát látott az erősítő amíg ment. Ki tudja már... pl 2x25V 4 ohm -ot stabilan járatja, 2x35V 8 ohm -ot de ha rá küldtek 2x42 az már felkúszhatott 10-12 ohm -ra is, de ehelyett nem volt már rajta, csak csupasz 4 ohm (vagy kevesebb) így az el is repült, mint a huzat!
16ohm-os hanszóró volt rákötve azonnal elküldte azt is.Elvileg működött úgy vette,de nem lett kiprobálva
Persze, elég instabillá válik, ha már az ajánlott +30% fölött járatjuk a gépet, így nyílvánvaló, hogy a hangszórót is pillanatok alatt viszi magával, mert kiül a féltápfesz.
Akkor először kisebb táp kell,utána új ic.
Ha kikapcsolom a GND kitöltést jó lesz?
Szia! A tápfeszültség 16 ohm-ra pont jó. Mekkora feszültséget mértél testhez képest a 9. és 10. (bemenetek) lábakon?
Egy STK4843as végfoknál elképzelhető, hogy csak az egyik oldala száll el? DC nincs a kimeneten, de a bemenetére adva jel se jön ki. A másik fele működik rendesen.
Kapcsolási rajz a panelról? Esetleg fénykép is hasznos lenne.
Kapcs rajzom nincs, mert erősítőbe van, de csak fizetős manualt találtam. Képet nemsoká dobok fel.
Ez egy sansui a-e350es erősítő. A képek a panelről.
A felső 3 pólusú csatlakozó a bemenet, és másik, aminek a teteje ferdén áll az a kimenet.
Az STK témában pont találsz egy analóg esetet
![]()
Szia kivettem az ic-t a helyéről,gondolván ennek annyi,de nem 16ohm-on lesz használva hanem 8 ohm-on.16ohm az a próba hangszórója volt
Az 1-es lábra köss egy jelforrást és annak az oldalnak a kimenete az 5-ös láb. Oda meg köss egy kishangszórót. Majd a 12-esre is köss egy hangszórót, és a 16-osra jelforrást.
Nézzük mit tapasztalsz?
Erre az esetre gondoltál?
voodoo: Az 1es 5ös oldal működik, a 12es 16os nem. Szkóppal és hangszóróval is néztem. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Én meg lecsaltam még 1 centit a szélességéből.
Elmúlt a rádiózás a 68pf-től. Sajnáltam volna, ha nem tudom megjavítani. A barátom a Puskásban tanul, megmutatta a rajzot a suliban a tanárának, aki azt mondta nem is működhet ez kapcsolás. Pedig működik, apukám értett hozzá. Szóval köszönöm a segítséget.
Gondoltam ezt megmérted.
A "+" bemenet így IC nélkül 0VDC-t kap?
Köszöntelek! Az apu kapcsolási rajzán a bemeneti diff. er. BC307-ek(pnp tranzisztorok) kollektora és emittere van felcserélve! Amennyiben a megvalósított panelen jó a bekötés, akkor valóban működőképes. Apu javítsa ki a rajzot!
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Biztos hogy úgy vannak a panelban a tranzisztorok ahogyan a rajz tartalmazza. Már más is mondta a rajzról hogy rossz, akkor megnéztük mi hogyan van benne. A barátom egyszer az egyik oldalból kiforrasztotta és megfordítva tette vissza, úgy is működött, de egy kis egyenfeszültség volt a kimeneten és nem volt olyan szép a hangja. Szegény apukám azt mondta is, hogy ez egy különleges erősítő és sokan nem fogják érteni.
Így már jó a rajz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |