Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lehet, cseréld ki, a fetre menő kondikat is ellenőrizd. Később átnézem a rajzot.
Ok.De a fetet tudom másikkal helyettesíteni?Mert a neten én nem találtam Magyar oldalakon.
Üdv mindenkinek.
Adott egy Grundig TV ami a következő hibát produkálja, egy idő után fehér és csíkos a kép csak a videón ugrál. (mellékelt kép és videó) A kérdésem az lenne, hogy merre induljak el a hibakeresésben? Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.
Szia!
Mi a helyzet a videóvégfokok 200V-os tápfeszültségével?
Üdv.
Ezt nem mértem, csak fesz nélkül a panelt, amit nem értettem, hogy a 2sc5296-os tranyónak az Emitter és Bázis lába között mindkét irányban 65 ohm -ot mérek kiforrasztva, de ha a helyén van akkor 0-t ennek az emitter lába megy a nagyfesz trafó "GND"-re megy, legalább is a nyákra ez volt írva. Sajnos csak jövőhéten tudok újra méregetni. A választ köszönöm.
Szia!
Amit mérsz az jó, beforrasztva az emitter-bázis kört zárja a meghajtó trafó. Aminek pár tized ohm az ellenállása. Az említett 200v-t, valamint a sortáp kondiját cseréld, 160-240v 100mF köröli, képcsőfüggő az értéke.
Első körben cseréld ki a táp hálózati oldalán a kis elkókat.A 10µF/350V-ot is.
István
Sziasztok,
nekem olyan problémám lenne, hogy "régi" típusú, de már sík képcsöves Orion 50Hz tv-m a szokott 50Hz tv-knél jobban vibrál (gondolom a sok használat miatt). Ezen valahogy lehet javítani? (Földhurok leválasztó van az antenna kábelben) Válaszotok előre is köszönöm.
Találtam nagy nehezen a fet-re egy hasonló értékűt mert sajátot nem lehet rendelni, még helyettesítőt sem.Beleraktam a fet-et, de ugyan olyan még mindég a kép.Néztem még a "digital converter"-t,ebből megy jel az stk ic felé ami műszerrel 0.1-0.5volt.De viszont amit írtam régebben hogy van az R.G.B. bemenetel ebbe,ami a TA1287F-es ic felöl jön.Ezeket a jeleket a konvergencia panelon kiforrasztottam,és semmit nem változott.Olyan bekötve mint ha semmi nem menne bele.Lehet hogy erre van valamerre a baj vagy ez jó így?
Találtam nagy nehezen a fet-re egy hasonló értékűt mert sajátot nem lehet rendelni, még helyettesítőt sem.Beleraktam a fet-et, de ugyan olyan még mindég a kép.Néztem még a "digital converter"-t,ebből megy jel az stk ic felé ami műszerrel 0.1-0.5volt.De viszont amit írtam régebben hogy van az R.G.B. bemenetel ebbe,ami a TA1287F-es ic felöl jön.Ezeket a jeleket a konvergencia panelon kiforrasztottam,és semmit nem változott.Olyan bekötve mint ha semmi nem menne bele.Lehet hogy erre van valamerre a baj vagy ez jó így?
Sziasztok!
Van egy régi Panasonic quintrix képcsöves tv-m. Pár napja fogja magát és egyszer csak elmegy a kép van amikor szép lassan felfelé elkúszik. Kis ütögetés és újra jó ideig. És Kezdi előröl. Egy hete szétszedtem és kiporoltam és átnéztem a forrasztásokat vezetékeket de semmit nem láttam. Valakinek lenne valami ötlete merre keresem a hibát? A tv mozgatásából arra következtetek hogy valami kontakt a hiba. De nem tudom mit merre keresek ami ezért felelős. Még annyit amikor bekapcsolom szürkébb lesz a képcső és közelről lehet látni a pixeleket, de nincs rajta semmi kép. Válaszotokat előre is köszönöm
A függőleges eltérítő IC lábait nézd meg erős nagyítóval.Majd forraszd át!
![]() Ott kell lennie a hibának. A szürke képpel indulást lehet hogy a képcső gyengülése idézi elő.Ez főleg a hidegen indulásra igaz. István
Sziasztok ,segitcség egy Philips21pt1820 servise menü ,be lépés kellene.az UHF sávot activálni ,ha van ilyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
Ezt nem lehet multival mérni, szkóp kell hozzá. Azt, hogy az STK kap jelet, milyet mekkorát csak avval lehet kimutatni. Szerintem még mindég a végfokban van hiba, de azt innen nem tudom megmondani, hogy mi. Át kell mérni az összes tranyót diódát, kondit, ellenállást. Az a fet, és a dióda nem véletlen ment tönkre, ami útjába esik minden gyanús. Ezeket a készülékeket az STK cseréig lehet amatőr szinten javítani, talán. Onnan már csak műszerezett, ebben a típusban gyakorlott szaki tudja megoldani a problémát. Ezt természetesen nem sértő szándékkal írom! De ezen készülékek, bonyolultságuknál fogva nagy gyakorlatot, méréstechnikában is, igényel.
Szevasztok mesterek. Hozzám került javitásra egy Nokia Fx 71E1 tipusu tv. Az a baj vele, hogy induláskor letilt a táp. A tápnál megvan minden fesz., a sorvégtranyó jó. Bekapcsoláskor világit a piros led, amikor megnyomjuk a programot, hallatszik a sorkimenőből cserszegés, majd utánna kikapcsol stand-be. Mi lehet a baja ? Mellékelem a rajzot !
Szia
A TEA ic tápjában lévő 10mF kondi cseréjével kezd, nézd át a függő áramkört, nincs e zárlat pl ic
Helló Mesterek
Hozzám került egy Samsung CK20H1T S 15A Tv Táphibával, amit megoldottam kicseréltem benne a 33uf50v os kondit 47uf 50v ra és elindult . az lenne a gondom vele,hogy bekapcsol bejön a kép , hang , de viszont 1-2 másodperc után elmegy a kép majd visszajön, ezt mi okozhatja ??? a tranyóján nincs hütés, nem tudom ez befojásolhatja??? köszöm előre is segitségeteket
Ha hirtelen megy el a kép akkor érintkezési hiba vagy túl alacsony G2 (Screen) feszültség lehet az ok.
Szia stevepapa. Kicseréltem a 10mF-os kondit, és ugyan az. Az ic nem mutat zárlatot, csak az bosszant, hogy leakasztottam a sorkimenő tranyót, helyébe egy 60W-os izzót és bekapcsolva is, és standby-on is világit. Ennek igy kell lennie, vagy a függő áramkörben nem jó a kapcsoló fett ?
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
Szia!
Ez azt jelenti, hogy a táp jó. Van olyan gép aminél a stby-ban is ott a sortáp. Hány voltot mérsz az izzón ? Ez lényeges, a jelek szerint a sorvégben van hiba, vagy a sortrafóról táplált valamelyik körben. Általában a függő szokott problémát okozni, vagy maga a sortrafó zárlatos.
Ellenőrizd a 15v-t a meghajtótrafón, a sorjel meglétét a BU2525 bázisán szkóppal.
Helló Kadarist
Igazad volt ,túl alacsony volt a G2 (Screen) feszültség most már beállitottam és tökéletes köszönöm a segitséged, nélküled nem ment volna üdv . pisti
Szia stevepapa. Az izzón 137,5 v-ot mérek. A meghajtótrafón jelen van 17,2 volt, bekapcsolva pedig 15,2 volt. A tranyó bázisán (belerakva) bekapcsoláskor egy pillanatra jelez a szkóp, utánna kikapcsol stby-ba, vagy teljesen. Csak a nagygombról lehet visszakapcsolni.
Szia!
Akkor a sortáp is jónak néz ki. Még a sortranzisztor C-E kondiját cseréld, ( 8-10 nF 1600V ). A sortrafóról táplált áramköröket, nézd át ( függő, hang ) Tartok tőle hogy trafóhibás , azért még egy sortranyó cserét próbálnék. A H eltérítésről még nem beszéltünk, annak kicsatolása is okozhat gondot.
Szia stevepapa. Azt elfelejtettem megemliteni, hogy a képcső le van választva az eltéritőtekercsekkel együtt, mert nincs helyem az asztalon. Megpróbálom amiket mondtál.
Ember azok nélkül ne várd , hogy elinduljon! Persze, hogy leáll, a védelmek nem engedik indulni.
Érdekes...hm..hm...a bele nélkül nem akar működni?..
Szia stevepapa. Mikor rajta volt a képernyő, azzal is ezt csinálta.
Cseréltrm másik sortranyót, rákötöttem mindent, és minden ugyan az.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |