Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat 10év gyűjtögetése és munkája van benne, az utolsó szögig a saját kezem munkája kivéve a 2db Reloop hangdobozt. És köszönöm reloop és emersys kollégáknak az önzetlen segítségét.
Sajnos már csak nagyon ritkán mert a pénz az nagy úr mifelénk. A nagyobb banzájokat elviszik a vállalkozók akik közel ülnek a mézes bödönhöz (sajnos ma már mindenben benne van a nyerészkedés és a politika) a kicsiket meg ingyen kéne tartani.
Sziasztok!
Mivel itt van már a jó idő, így volt lehetőségem "játszani" a rendszeremmel. A következő a felállás: TOP--> EV Mély közép, Eminence magas, plusz egy piezo a 22kHz-es tartományért. Mély--> Emincence kappa 12"-es hangszóró a BOSE 502 B típusú mélynyomó alapján kézsült band pass ládában. Mivel eddig én mindig az egy pontból (középről) jövő mély hangokat próbálgattam, így most kíváncsi lettem a fázis fordítás módszerére. Kint az udvaron kiraktam két oldalra a szubot fölé a topot, és megcseréltem az egyik mély nyomó polaritását. Szólt, de nem azt az eredményt hozta amit vártam. Ekkor eszembe jutott egy elejtett mondat, amit itt a HE-án olvastam, hogy minél több fallal érintkezik a mély hang az mindig +3 dB ad hozzá. Ezen felbuzdulva beraktam a két szubot a sarokba, úgy hogy 45'-ot zárjon be a fallal, és tényleg! Ugyan azon a hangerőn szinte elvitte a fejemet, és sokkal homogénebb lett mint amikor csak magában állt. Remélem lesz a közel jövőben lehetőségem, hogy élesben is kipróbálhassam ezt a módszert. Pusztán csak gondoltam,hogy leírom a tapasztalataimat, ha bárkinek kérdése van vagy segítségre szorul szívesen segítek. Minden jót. Üdv. B
Nem minden esetben kell fázist fordítani, csak akkor ha kioltják egymást. Ha nem oltják ki egymást és úgy fordítassz fázist na akkor kifogják oltani egymást.
Igazad van, bocsánat, ezt elfelejtettem megemlíteni hogy előzőleg már kipróbáltam, és igen komoly kioltások vannak fázis fordítás nélkül.
Én anno P-1500-ast szerettem volna venni, de lebeszéltek róla. Gyakorlatilag bár korrektnek tűnik a végfok, nincs benne tartalék (ezt az 1500-asra írom). Az oldalankénti 750W ugyan ki-kijön belőle, de ha kicsit fölé mész már fullad, nem viszi a csúcsokat. Hasonló árkategóriában én a Phonic termékeit jobban javasolnám.
Hello!Megszeretném osztani veletek a mi "kis" felszerelésünket!
Ez a pár hang(fal)sugárzó lenne. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
Na ez az ami a rendezvényhangosítástól nagyon messze áll és egy kicsit is gyakorlott hangosító falra mászik tőle. Ez nem több mint házibuli technika. A két oldalsó keskeny inkább egy HiFi torony melletti megjelenést tükröz, gondolom a hangnyomása is 8x dB lehet. A terhelhetőségről ne is beszéljünk. A két alsón tisztán látszik hogy valami autós hangszóró, na az oda is való (vagy a kukába). A két felső a leggagyibb Somogyi, piezo-val a tetején, ez a vicc kategória. A két DAP Audio még csakcsak elmegy mondjuk DJ mellé kontrollnak, de gondolom ebben is piezo van. Ha jól látom ez az MC sorozat egy tagja, 90-92dB hangnyomással az adatlap szerint. Huszonpárezer forintos (és ez igaz a negyven-ötvenezres kategóriára is) hangsugárzó nem való semminemű komoly felhasználásra. Remélem nem veszed sértésnek, te tetted ilyen témájú topikba, íme egy vélemény, majd lesz másik is.
A két szélső leginkább szobai hallgatásra (legfeljebb terembeli hangosításra) készült, érzékenysége 92dB, kinézetéhez képest elég jól szól, terhelhetősége 150w körül van. Az alsó "kukába való" hangszóró a szimulációk során együtt fut 70-80Hz-ig a sokkal drágább eminence mélyekkel, vagyis nem olyan rossz az. A somogyi piezós doboz az szó szerint szemétbe való. A DAP, az a kínai verzió, mérés szerint 94,5db érzékenységű, magas az érdekes benne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
Bocsánat, hogy bele szólok, de az autós hangszórót nem véletlenül hívják autós hangszórónak. A kocsikban ez általában tényleg nagyon jól tud szólni, de ne felejtsük el, hogy egy zárt autóban 2 légköbméternél nincs több, míg egy szobában... netán egy művelődési házban... hát igen. Oda azért már kellenek a decibelek.
Ahhoz képest, hogy autós hangszóró, egészen jó hangja van, alsó határfrekvenciája 28Hz. Kezdeti hangosítós cuccnak, meg falura megteszi ez is. vipera1997-nek kár volt ezt a képet beszúrnia ide, ez nem nevezhető hangosítós cuccnak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
Bocs de eddig a leghangosabb zene amit hallottam az autóban hozható létre pont a kis légtér miatt. Keverednek itt a dolgok rendesen. A képet pedig igenis jó hogy beszúrta, ebből lehet tanulni, hogy helyén kezeljük a berendezéseket (házibuli, autós, "valódi" hangosítós cucc).
Nem tudom ki hogy van vele, de sokféle hang(fala)sugárzót keverni azonos tartományban nem feltétlenül jó ötlet. Kioltások, kiemelések várhatóak, azaz jó hang nehezen hozható ki..
Eddigi legdurvább hangrendszer amivel találkoztam (a hely méretéhez képest) egy Martin Audio rendszer. Oldalanként 3db WLX, 1db W8VDQ.. a betáp szinte kevés volt, ingadozott a hálózati feszültség.. Mivel saját magam is átestem ezen a "barkácsoljunk hifiből hangosítást" korszakon, így szerény véleményem szerint csak normális cuccokkal szabad foglalkozni, akár épített, akár gyári. Minek 6 pár hang(fal)sugárzó, ha egy pár minőségesebben is meg tudja oldani ugyan azt a feladatot...? A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
Idézet: „Mivel saját magam is átestem ezen a "barkácsoljunk hifiből hangosítást" korszakon, így szerény véleményem szerint csak normális cuccokkal szabad foglalkozni, akár épített, akár gyári. Minek 6 pár hangfal, ha egy pár minőségesebben is meg tudja oldani ugyan azt a feladatot...?” Egyetértek, maximálisan. Nekem is megvolt ez a korszak aztán rájöttem hogy sem megjelenni nem lehet vele sem teljesíteni egy házibulinál komolyabb rendezvényen. Jelenleg dB Technologies rendszerrel dolgozom és ezt is fejlesztem tovább, egy picit talán nagyobb hangnyomást vártam de nem vagyok elégedetlen. Idézet: „Az alsó "kukába való" hangszóró a szimulációk során együtt fut 70-80Hz-ig a sokkal drágább eminence mélyekkel, vagyis nem olyan rossz az.” Ez azért nem nagy cucc. 70-80 Hz azért még nem az ütős "szub" hang, eddig a kis rcf-em (310a) is lineáris. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
Az alsó hangszórók, ha jól látom Mac Audio típusúak. Nem rossz az, csak autóba kellene használni.
Helló!
Ez a p-3000 teljesen más felépítés mint a p-1500. 16-16db végtranyó van bennül. Pontosan most nem tudom, de az NPN az Toshiba 2sc5200. A toroid sem kicsike és azért tudja a hálozatot rángatni. Talán a puffert lehetne kicsit megnövelni és egész jó kis gép lesz. Amúgy használtam ilyen dinamikus a hangja és egész kellemes. Én nem nyúltam bele a gyári állapotában tökéletesen ment. Az egyik oldala 2db RCF 18lp300-at a másik 2db Reflex 18R400-at vitt. Én mondjuk 30 ért vettem, de hallottam olyat aki 50 ért szerezte. A piaci ára használtan kb 90-100 e Ft. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
Autós. Hangosítós. HiFi-s.
Ha mért T/S alapján sikerül jó reflexdobozt építeni hozzá ,akkor mindegy hogy nevezzük. Persze autóban néz jól ki.
Egyik ismerősömtől Amint az árra rátért egyből megtetszett. Ilyen is megesik.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, a Reflex hang(fala)sugárzóimat újra szeretném festeni. Üllőn gyártott reflexek. Fekete szemcsésnek tűnik, de sajnos nem tudom, hogy milyen festékre hasonlít.
Köszönöm a segítséget. Az elöbb rossz helyre tettem a kérdésem. Elnézést. Üdv. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Szia! Ezt mi Reflex szürkének hívjuk. Ráadásul fröcskölt felületű, kalapácslakk szerű. Már ha egyről beszélünk. Boltban nem kapsz ilyet, de egy sima szürke megteszi, vagy amilyenre akarod. Gyárira úgysem tudod.
Köszi a választ. Én a hangláda külső színéről beszélek. Valóban van szürkéskék ládám is illetve, a régiek feketéhez hasonlitanám.
Sziasztok én ilyen festéket vettem a mély ládáimra: Adam Hall Warnex Finish
de még nem mertem ráfújni, majd akkor ha beválik és tuti megmarad, mert eléggé drága. Budapesten a hangfoglalás nevű kiállításon láttam olyan poliuretán festéket hangfalra amit csavarhúzóval nem tudtam megkarcolni, volt ott egy rétegelt lap lefujva ilyennel és nem hittem a saját szememnek. 14.000,-ért fujt a gyártó 1 négyzetmétert. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
Ez a rücsi spray gagyi, autóra való. Inkább ezt kellene kipróbálni!
Nálad mi történt amikor lefújtad vele a dobozt?
Ha elsőre nem találod el a kívánt felületet akkor nem lesz egyenletes, fújás közben erősen hűl a flakon, csökken a nyomás, gyakorlat kell hozzá. Ugyan ez a felület elérhető szőrös tedyvel és sűrű festékkel, sokkal olcsóbban.
A hódosba láttam ilyen hatású decor festéket régebben, de annak az volt a hibája, hogy nem volt kopásálló.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |