Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek közül egyik sem a vezérlő. Keress egy soklábú csippet.
Hát az van, de már mindegy mert most füstöltettem épp el a panelt ugyhogy annyi, lehet a motor lett zárlatos nem tudom de azért kösz a segitséget.
Üdv. Laci!
Szia, na ezzel most kicsit feldobtad a kedvem , eddig az van hogy kaptam pár panelt, igaz nem widl106 és a chip sem pont ugyanaz, a vége eltér pár karakterbe, viszont a szárító kivételével mindent betudtam kötni és kiprobálni őket. Nagy vonalakban működik is, tehát vizet betölt, melegit, mos, aztán öblitésnél jön a hibakód. ekkor fogtam az EEPROM és feltettem rá a saját gépem progiját viszont most 13 as hibakód jelentkezik ami hiányolja a szárító szenzort mivel ezen a panelen nincs. Most hétvégén egyik haverom átteszi a procit a panelomra lássuk úgy mit produkál, neki van ilyen hőlégfújós cinező szerszám. Ha meg nem jött össze akkor jöhetnek a kinaiak. De mindenképp tudatom hogy áll a dolog..ha úgy alakul szivesen átadok cput..
Üdv: Szabi
Sziasztok!
Mosógép ajtó zár. 3db vezeték megy rá, mind 3 narancssárga. Világít a Tür led, a program nem indul el, semelyik, de az ajtót bezárja. Nem 100%, de szeretném kizárni a zár hibáját. Gondolom 2 vezetéken megy rá a 230V, amivel lezárja, a harmadikon meg visszajelez a vezérlőnek, hogy az ajtó zárva. Én erre a hibára gyanakszom. Kérdésem, hogy hogyan tudom a zárat ellenőrizni, ill. hogyan tudom 1 átkötéssel "átverni" a vezérlőt, hogy az ajtó zárva. Köszi
Jobb estét mindenkinek! A Whirlpool AWO/D 1010 EX mosógépet többszörösen lepróbáltam, a centrifugálást üresen már jól csinálja, ruhával terhelten pedig a szivattyú működése mellett mosási sebességgel forgat, amikor emelnie kellene a fordulatszámot ezt ismétli 5-15 alkalommal, majd gondol egyet és centrifugál rendesen. Valószínűnek tartom a vezérlőpanel instabilitását, a hibajelenség okát még nem sikerült beazonosítani. Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönettel: István
Helló, köszi a hozzászólásodat, az lenne inkább a kérdésem, hogy mit nézzek pontosan a tápegységen. Szerinted melyik alkatrésze okozhatná ezt a hibajelenséget?
LNK304PN van benne, újszerű kondikkal körülvéve - a gép meg csak 3. éves.
Pont a kondikra gondoltam.Majd jön a másik kolléga és segít sajna az én tudományom eddig tart.A vezérlésekhez nem értek olyan szinten.
Köszi a problémám továbbítását, de szeretném tudni, hogy mit miért csinálok, ezért nem ugrok neki a kondik ész nélküli cseréibe... habár, ha nem lesz más megoldás, rá fanyarodok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
A kondik ha elgyengülnek akkor nem lesz meg a kellő tápfesz így amikor terhelés van akkor "összeomlik" az agya és újra kezdi a folyamatot. Tachogenerátort nézted?
Sziasztok!
Kis segítségre volna szükségem.Van nálam egy Whirlpool AWT 2284 800 tipusú gép.A gondja az hogy az öblítés után leszivattyúzáskor nem lép tovább leáll a szivattyú és nagy csend van.Természetesen mindent megnéztem hiba nincs. Eddig 2x próbáltam a pamut programon csinálta az utána lévő színesen viszont nem.(amikor a pamuton megállt rátekertem újra és akkor átlépte azt a részt)Gondolom valami programkapcsoló gond lesz.Tud valaki segíteni hogy mit lehet vele kezdeni?Mivel szétszedni nem lehet így egy bontott érdekelne ha van valakinek elfekvőben emberi áron. Előre is köszönöm!
Próbáltad másik motorral??
Mlyen panel van benne hogy nem lehet szét szedni? Vagy ez az a fajta amiben még van egy mechanikus kapcsoló is ? és csak a motor hoz van panel?
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Van egy külön programkapcsoló meg alul egy kisebb panel ami a motort vezérli.
Azokon van egy öblitőstopp gomb, nincs benyomva?
nincs.
De érdekes volt hogy amikor újra rátekertem akkor meg átlépte.
mondjuk ha leengedi a vizet akkor az nem az a hiba, nekem van egy ilyen kapcsolóm de ugyan ilyen hibával csak az a szivattyuzás előtt ragad le mindig, én tettem bele egy ujjabbik panelt csak a kábelezést is át kellett rakni, viszont az ujjab paneleket könnyebb beszerezni bontottan és nem is drágák.
Ezek igy halnak megfele, néha megy aztán egyre ritkábban
Holnap szétnézek, hátha van olyan motorom, amivel cserélhetem, de az a kérdés, hogy egy idő után akkor miért indul be a centrifuga, ha a motor hibás?
egy idő után? vagy csak valamikor?
Hát arra gondoltam hogy azért mert egy kicsivel hosszabb csövet raktam rá ás mikor megállt még akkor is nyomta ki a vizet magából.
Holnapra meglesz a feladat: motorcsere, táp és generátor áramkörének ellenőrzése...
Ha a kisebbik fajta motor van benne akkor 90 százalék hogy az lesz a baj.
Üresen mindig centrifugál, terhelten pedig egy idő után.
Próbáld meg lehuzni a szintérzékelőről a csövet, hátha ott van a gubanc
Legalább vasárnap pihenjetek már jó meleg van sütni kell egy kis hust és inni egy kis sört.
A sűrítőt előtte már pucoltam de megnézem mindenképp.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |