Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   218 / 581
(#) Apec válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Ja és nem a motorhoz csatlakozik, hanem a programkapcsolóhoz.
Sok sikert !
(#) Haszuboy válasza Apec hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /
 
Köszi, kiszedtem. 16µF 450V. Gondolom, ami ilyen, az jó hozzá
(#) lukovicsek hozzászólása Ápr 15, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Megpróbálok itt segitséget kérni tőletek hátha valki tud valamit erről. Egy mosógép panelről van szó amibe 6db IGBT hajtja a motort, ezeket kellett cserélnem ami után müködik is de magasabb fordulatnál amikor az elektronika lekapcsolja a motorról a feszültséget akkor mintha kapna egy nagyobb löketet vagy impulzust valahonnan és leáll az egész elektronika, azért ide irok mert hátha vcalaki tudja ezeknek az elektronikai müködését hogy mi válthatja elő.

Kösz mindenkinek előre Laci.
(#) botesz válasza Haszuboy hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
A tetőretesz csak a centrifuga tekercsel van sorba kötve a mosó üzemű tekercsekhez semmi köze.
(#) palko0125 hozzászólása Ápr 15, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy Zanussi Aquacycle 800 géppel bajlódom.
Az a probléma, hogy van amikor a motor nem indul el. Konkrétan ez azt jelenti, hogy elindítom a mosást, felveszi a vizet, mos jobbra, balra, stb, majd véletlenszerű idő után nem indul el a motor. A reléi meghúznak felváltva, össze is zárnak, amikor kell, de a motor nem megy. Kikapcsolom majd 5 perc után vissza, és megint megy egy pár fordulatot. A motorban van hőkioldó, de már azt kikötöttem. Mindenféle alapmérésen, teszten túl vagyok.
Tapasztaltam egyszer olyat is, hogy amikor éppen nem akart indulni, megmértem a relék tekercsein a feszültséget, hogy jelen van e, és amikor ráléptem a műszerrel a relé tekercseinek lábára, akkor beindult a motor, de ha levettem azonnal megállt.
Segítsen akinek van ötlete!
Előre is köszönöm.
Üdv, Palkó.
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Valaki nézze már meg légyszives a kettő ugyanaz? STGP10nc60kd és irgb6b60kd, az elsőt tettem bele és a második volt a gépben. Nem különböznek valamiben és azért nem müködik nekem?

Köszönettel: Laci
(#) lukovicsek hozzászólása Ápr 15, 2013 /
 
Sziasztok.
Valaki nem ismeri ezeket az IGBT-vel szerelt panelokat? már müködik a motor forog ide is oda is de amikor magasabb fordulatszámon az elektronika lekapcsolja a feszt a motorról akkor a motor ránt egyett mintha valami impulzust kapna és leáll az egész.

Kösz mindenkinek. Laci!
(#) erdgab válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Amit beletettél az erősebb,de ez nem baj,szerintem jó az eredeti helyett.Ha csak IGBT-t cseréltél az nem biztos,hogy elégséges a javításhoz,biztosan nem a semmiért mentek tönkre.Valami még hibás,mondjuk a vezérlés,visszacsatolás,esetleg a snubberek,ha van,nem ismerem a gép kapcsolását,csak ötletnek szántam.
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Szia!
Nézd meg a "brake" (fék) IGBT-t és az ő munkaellenállását is! Amikor generátorüzemben dolgozik a motor, akkor ez az ellenállás védi meg a közbenső kört (DC-bus) a túlfeszültségtől.
(#) VIM válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Szia! Nem tartom valószínűnek, hogy a panellal volna gond, inkább az NTC-től jövő értékekkel lehet probléma, mert amikor nem akart fűteni, akkor sokáig időzött azon a programhelyen és csak azután tekerte tovább a programot az időzítő motor. Már három NTC-t is kipróbáltunk benne és eddig nem volt hiba, tehát ezen a vonalon kell keresgélni ha megint elakadna a gép. Az NTC-n lévő csatlakozót lazának találtam már az első alkalommal és az érzékelő lábait feszesebbre véve lett visszacsatlakoztatva, lehet, hogy ezzel meg is lett oldva a dolog?? Majd elválik a vallatásnál, egyelőre nyugi van. A bontott alkatrész az olyan mint a kutya vacsorája, mindenesetre köszi a tanácsot de efelől nem én döntenék amúgy sem.
(#) szerelo1 válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /
 
Helló Laci! Ma gépközelbe kerültem, minden csatlakozást ellenőriztem és beindult a centrifuga, ahogy a nagy könyv írja, miután a szivattyú elől kiszedtem 310ft-ot. Kétszeres próba után számláztam, de azután a második mosásnál megint vérszegényen pörgött. Visszamentem, leellenőriztem mindent, még a fűtőszál nélkül is produkálja magát. Van benne egy plusz légcsapda a kimenő víz részen visszacsatlakoztatva a dobba, mely el volt dugulva, de sajnos az se segített... A vízszint szabályzót is leválasztottam, azt észrevette és jelezte a hibát, tehát valószínű, hogy az öntesztje jó. De a gondom az eredeti, sajnos. Szerdán hozzám kerül a gép, akkor majd dolgozhatok rajta, habár most fél órája még a gépnél voltam. Van még esetleg valami amit kipróbálhatnék?
István
(#) lukovicsek válasza szerelo1 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Szia. A szénkefék meg a motor azt kell még megnézni, hamás motorral is ez van akkor panel javítás!
(#) lukovicsek válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Hogy mitől mentek ki azt én is vizsgáltam még mielőtt beletettem az ujjakat de nem találtam mást mint a motoron páralecsapódás nyomait és elég nagy lehetett ha vizkőfoltot hagyott maga után, de mk azok a snubberek?

Kösz: laci.
(#) lukovicsek válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Ott már feltettem egy párszor de nincs reakció, itt gondoltam ha valaki ismeri az IGBT-t és annak müködését akkor valamit tud mondani, ezek a panelek inkább most kezdenek elterjedni.

Üdv Laci
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Szia.
Én is gondoltam erre mert a motor generátorként is müködik és tényleg olyan mint amikor hirtelen visszaadná a feszültséget és az elektronikának nem tetszik és le is áll az egész, na most van hozzájuk kötve egy smd jellegü ellenálás 3db van a hathoz csak nagyok kb olyan 0.5 mm nagyok azok lennének? R050 van rá irva, meg akkor az egyik igbt a motor lefékezését végzi vagy áramtalanitását?
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Egyben fékez és feszültséget is csökkent, mert ugye ha egy generátorra terhelőellenállást kötünk, akkor azt nehezebb hajtani, r-go hamarabb áll le, mint amikor szabadon fut. Ezek az SMD ellenállások nem azok lesznek.
(#) lukovicsek válasza palko0125 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Szia.

Lehet ki kellene cserélni azokat a reléket, vagy megnézni a lábuknál forrasztást. vagy még megkeresni a reléket kapcsoló kis triacokat.

Üdv
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Hát nem tudom mindent átnéztem már egyszer gondol egyet müködik egymás után többször is felpörög a centri rendesen aztán amikor megpakolom a gépet és elinditom akkor már az első centrinél elakad. Lehet olyan hogy az igbt-t kapcsoló ic nem rendesen végzi a dolgát ?
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Át kellene menni egy mosógépes topikba.
(#) sowy03 válasza szakáll hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Ha tudsz segíteni a bajomon elküldöm e-mailbe a képeket, akkor tudsz még rá nagyítani...
(#) faragozoltan2 válasza szerelo1 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /
 
Köszönöm szépen a segítséget.Ilyen kapcsolót kétszer vásároltam,mindkettő zárlatos lett /víztől val.szeg/Szénkefék ugye kompl,fűtőbetét,csapágyazás,hőfokszabályzó.Úgyhogy sok.Nem kellett volna de sajnos beleugrottam és már így jó lenne ha működne.Amit ráköltöttem azért üzembiztos használt gépet vehettem volna kettőt.Hülye voltam,de gondoltam tartaléknak jó lesz.
(#) Junkie hozzászólása Ápr 16, 2013 /
 
Sziasztok, a segítségetekre lenne szükségem, vásároltam egy Indesit widl-106ex tipusú használt mosogépet lerobbanva. Ami hibás volt benne az két triac és az EEPROM 24c64 programját ujra kelett irnom , müködött két napig majd egy alkalommal ahogy beszurtam a csatlakozot a falba nagy csattanás, ledobta az ULN2003 tetejét és sajnos a 6433692B87HV tipusu chip is elszált vele együtt, ezt onnan gondolom hogy a tápfeszültség folyamatosan felszökik és vissza , elvágtam a 6433692B87HV chipp tápját akkor stabilizálodik a feszültség. Szoval zárlat, és agyhalott lett teljesen. Engem az érdekelne hogy egy hasonló tipusu 6433692B87HV chippet ha tennék helyébe vajon működne? , vagy ebben is van valami egyedi progi? az eeprom nem sérült de, az nem is lenne gond mert ahhoz megvan a progi egy 24c64 pedig nem gond beszerezni, engem az érdekelne hogy a 6433692B87HV tipus cserekompatibilise ugyanilyen tipussal. Ha valaki tud kérem segítsen, köszi.

Üdv: Szabi
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
(#) lukovicsek válasza Junkie hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Szia.
Valószinü hogy menni kell neki, a procik ugyanazok, az eprom tartalma a fontos, na de még én nem próbáltam, ha sikerül akkor ird meg.

Üdv Laci!
(#) Junkie válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Hát még egyenlőre keresem a donort, viszont valaki azt irta elektrotanyán hogy a prociban is van program és tipus meg programverziószámnak találnia kell, meg hogy az eepromba csak a perifériák adatai vannak nem maga a program..ugyhogy most eléggé elvagyok bizonytalanodva. Ha találok valami donort mindenképp megejtem a cserét, viszont a B terv az volt h rendelek egy ugyanilyen tipusu procit kinaiaktol, 30 dollárért 10 darab, nem vészes. Na de mostmár nemtudom mitévő legyek, ha megrendelem és a szoft nincs hozzá akkor csak ráfizetek kb 50 dollárt (postaköltséggel) és ugyanott vagyok
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Szia,
Van a panelen ai igbt-k után három dióda csak szinkód van rajtuk, nem tudod milyen funkciójuk lehet?

Üdv
(#) szepi003 válasza Junkie hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Szia Az indezit panelon lévő proci cserélhető ,nemtartalmaz semmilyen programot Az eeprom tárolja a programot.Én már cseréltem és működik. Ha esetleg rendelsz a kínaiaktól a többit átveszem,van vagy 10db proci hibás panelem.üdv szepi003
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Sajnos nem ismerem a panelt de a hetedik IGBT-t nem találtad meg?
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Van hetedik is? én azt hittem hogy a hatból valamelyik a fék, akkor az kisebb lehet mert ezek TO220 tokozásuak és több ilyen nincs benne, akkor az hogy nézhet ki?
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Hat kapcsoló kell a háromfázisú inverterhez és egy brake-hez. Még mindig nem ismerem a konkrét kapcsolást, de így szokták megoldani. De az is lehet, hogy nincs benne ilyen. Milyen invertervezérlő IC van benne?
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /
 
Van benne 3 db 8 lábu smd, mindegyikre ez van irva: lb388ed és van még háro különböző 2db 14 lábu-mc33274ad, lm339dc és egy- hc123m.
Következő: »»   218 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem