Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! "Lay " fájlt nem tudom megnyitni ,panelrajz van rajta?
A lay fájlt azért nem tudod megnyitni mert az nincs csak egy pdf a kapcsolási rajzzal és egy .dsn ami a proteus nevű program kapcsolási rajza amivel leteszteltem hogy tényleg azt csinálja e amit kell.
a nyomógomb elhagyható? ha a kapcsolás megkapja (+)(-)-t akkor indúl?
Szia!
Az egész áramkör fixen kapja meg a feszt és a gomb helyett pedig lehet vezérlő jelet adni neki, például központi zár lezárásának a jelét vagy a riasztó bekapcsolásának a jelét.
Értem,köszi !Jel kell vagy folyamatosan is maradhat rajta( +)? nekem a riasztón van egy komfort kimenet de ezen bekapcsolást követően folyamatosan mínusz van ezzel nem lehet el indítani ?,mert találtam még rajta plussz kimenetet de ez ki és bekapcsoláskor is megjelenik és ez nyitáskor is inditaná a kapcsolást . A 4017 -es ic re várok keddre ígértek, remélem működni fog.Még annyit a trimer mit állít?
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Szia !valami hülyeséget kérdeztem?
Szia!
A trimmer az impulzus idejét állítja, tehát hogy mennyi ideig legyen a relé behúzva. Ha van olyan kimeneted ami testre húzza a kimenetét az jó lehet a tranzisztor kollektora helyére kötve.
Akkor a tranzisztort nem kell és az ic 15 lábára mehet a minusz (modulkimenet)? így gondoltad? vagy lerajzolnád hogy gondoltad?
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Hello! "..nekem a riasztón van egy komfort kimenet de ezen bekapcsolást követően folyamatosan mínusz van ezzel nem lehet el indítani " Vagy is differenciáló tag is kel a kettő közé.. üdv!
Szia!
De lehet hogy egyszerűen a testre húzást mínusznak írta, ami valójában a gnd. De erre majd István válaszol.
Nem ezzel van a gond, hanem hanem amíg a 2-es láb alacsony szinten van, addig a kimenet folyamatosan magas. Vagy is nem lesz időzítés..
2-es láb? Az 555 ic elvileg mindig táp alatt van és mindig adja az impulzust a 4017-nek. A tranyó csak reseteli a 4017-et az öntartásból.
Bocs hülyeséget beszélek! (Közben mással is foglalkoztam.) Ha a bemeneti jel folyamatosan "L" szinten van, akkor a 4017 állandóan Reset-ben van. Vagy is nem képződnek impulzusok.
Igen gnd !
Proteus szerint ha magas a szint akkor van folyamatos reset, ha a 15-re test van adva akkor engedélyezi a futást. És ezt igazolja rengeteg áramköri rajz ahol a 15 gndre van kötve ahol folyamatosan futnia kell a programnak. Ha van proteusod akkor le tudod tesztelni mert feltettem lejjebb a tesztfájlt is.
Egyszerűen meg tudnám cserélni a polaritást egy relével és akkor meglenne a pozitív jel de a "jel" akkor is folyamatos lenne és a relé is tartva maradna a riasztó aktíválása alatt! ezért lenne jó minusszal(gnd) -vel inditani ,de úgy hogy ez folyamatosan a kapcsoláson maradhasson a riasztó aktíválását követően!
Köszönöm! Most hogy ezt tisztáztuk szerinted akkor ahogy írtam úgy működőképes lehet, mármint úgy, hogy az egész áramkör mindig táp alatt van és a 15 -re adja a gnd-t (ami nála a minusz) ami engedélyezi a futást akkor amikor a riasztó a komfort kimenetet letesteli?
Módosítottam a tervet kivettem a tranyót belőle, így ha testeled akkor indul el!
Hello! Persze! Amikor "L" szintű lesz, "lefut a program" és megáll Q9-nél. Majd amikor kikapcsolja a riasztót, Reset-ben várakozik. üdv!
Na ez lesz a tuti ! meg is terveztem a nyákot!
Szia!
Ezt így ne csináld meg mert nem jó! A 4017 nek nem adtál testet és áramot, lábsorrendek se jók! Itt van az én verzióm, de a relék nem akkorák mint nálad azt cseréld le ha tényleg akkorák a tiéid, bár az enyémek omron szabvány méretűek.
100 mikros kondi nem volt a rajzon?
Az csak zavarszűrés ugyanúgy mint a 100n-os.
Oké ! köszönöm .
Meg építettem de nem müxik adok + - -t és a relé behúz úgy is marad!
A 10k ellenállások körül látom a hibát!!!!
Az ic-k foglalatban vannak? Ki tudod venni őket? Esetleg le tudod fényképezni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
Igen .De nézted az ellenállásokat az eredeti rajzhoz képest a panelrajzodon közösítve lettek a tranzisztor előtt!
A kapcsi rajzon is úgy van. Most az a kérdés hogy a 4017- kimenetei halottak e vagy a tranzisztoraid rosszak e. Ha a 4017-et kivéve is behúzva marad a relé akkor a tranyókkal van valami ha anélkül jó akkor a 4017 hibás.
Pontosan ilyen mint a képen látni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |