Fórum témák
» Több friss téma |
Nem készít képet sem,nem reagál semmire,csak az objektívet tolja ki.:/
Esetleg próbáld ki, hogy elemmel üzemelteted (ahogy működik), és közben ampermérővel méred az áramfelvételét, majd dugasztáppal ugyanezt. Szerintem abból kiderülhet, hogy ugyanannyi áramot vesz-e fel. Bár én még elég amatőr hobbielektronikus vagyok.
![]()
Ez lehet vaku hiba miatti energiatakarékos mód? Nem csak elemről, tápegységről működtetve is jelentkezik a leírt hiba.
Ezt találtam!
Ha nem nagyon akarsz építgetni ezt javasolnám az oldal szerint a típus stimmel, ha van rajta adapter aljzat nézd meg a bekötést és tegyél oda polaritás helyesen egy telefon akkut 3.6V 1000mA-essel szoktam próbálni, ha így beindul akkor már csak megfelelő adaptert kell találj és arra rátenni eme kábeled és kész a hálózati tápod ![]() Én így oldottam meg jelenleg 2 nokia akku párhuzamban, és erről müködik már rengeteg fotó óta ![]()
Üdv! FujiFilm S1000fd -hez keresek vakuvezérlő panelt. Honnan lehetne ilyent beszerezni?
Sziasztok!Van egy Traveler tipusú gépem,voltam olyan ügyes, hogy beletuszkoltam az akksit fordított polaritással.Természetesen kinyírt valamit.Nem tudom hozzáfoghatok-e keresni, vagy ez csak igazi szakemberre bízzam, vagy reménytelen teljesen?
Köszi a válaszokat!
Szia! Nem hiszem, hogy ne lenne benne valamiféle védelem, dióda, vagy más alkatrész, ami megakadályozza a fordított bekötést. Az ic-k tudnak tönkremenni fordított polaritás esetén. Jelenleg mi a hiba? Nem kapcsol be? Az akksik fel vannak még töltve rendesen?
Szia hackerfish!Köszönöm, hogy figyelmet fordítottál felvetésemre.Egyáltalán nem kapcsol be a szerkezet.Egyébként egy db akku jár bele.Kicsi, lapos akksi,egy kissé le vannak gömbölyítve egyik oldalon a szélei,hogy ne lehessen fordítva beletenni.Félhomályban és szemüveg nélkül, mégis sikerült beletuszkolni, egy kicsit szorult csak.
Nem lehet, hogy csak az érintkező sérült a fényképezőn, vagy az akksin, mert erőltetted?
Ha az akksin 3 érintkező van, szerintem nem lehet véletlen polaritást cserélni.
Három érintkezős az akku,de sajnos olyan távolságra van a + és -,hogy fordítva is passzolnak az érintkezők.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni van egy Nicon coolpix 3100-as gépem cseréltem memória kártyát és amikor a kártyát raktam vissza két láb elgörbült.Szétszedni nem merem.Baján tudtok szervizet ahol megcsinálnák?
Sziasztok. Van egy ADVENT MP82 fényképezőgépem. A probléma vele:
Beállításaiban van olyan lehetõség hogy elemtípus: Lúgos vagy NiMh. Lúgos-on volt, arról áttettem NiMh-ra, azóta kapcsolás után csak annyit ír ki: "Elemcsere" és azonnal kikapcsol (ezért vissza sem tudom állítani menüben). Többféle elemet és akkumulátort is kipróbáltam, de semmi. Tuti a géppel lett valami. Google-ban rákeresve, többfelé olvasom a külföldi oldalakon, hogy másnak is ugyanez van. Ezek szerint ez valami típushiba lehet, vagy gyártói trükk? Találkozott már valaki ilyennel? Ötlet? A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
Esetleg adapter csatlakozója ha van akkor arra kötni míg átállítod, vagy plusz egy elemet közé applikálni?
Nincs adapter csatlakozója.... De már próbáltam 2helyett 3db ceruza elemmel.
Sőt minden-mindegy alapon, próbára ráraktam egy 3,7V-os laptop akkuba való Li-Ion cellát, de ugyanaz (Elemcsere üzenet, majd kikapcsol). Szerintem ez valami firmware dolog lehet, vagy szándékos gyártói trükk.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!Samsung ES-28 típusú fényképezőgépem meghibásodott.Akármilyen elemet teszek bele,a zöld kis gomb ami jelzi a bekapcsolást az világít,de csak a fekete képernyő jön be Mit lehetne vele tenni,vagy mivel lehetne próbálkozni?Egyáltalán mi lehet vele a gond?Nem ejtettem le,vigyáztam rá.Ha semmit,akkor a szervízeltetésért kb mennyire lehet számítanom?:/ Köszönöm előre is a segítséget! Niki
Szia
f*otót csinál? lencsét kitolja? kösd rá kábellel tv-re, hátha ott látsz valamit. lehet tft hiba A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
Szia. Nem csinál fotót,csak a lencsét tolja ki és csak az világít ami jelzi hogy be van kapcsolva.Ennyi mindössze amit működik.Megpróbálom amit írtál,rákötöm és írok mit tapasztaltam.Köszönöm
Lehet hogy csak simán kikapcsoltad a képernyőt véletlenül.
Olyat is lehet?
![]()
Bővebben: Link
n*em hiszem hogy ez a kamera támogat ilyen funkciót, mivel ha kikapcsolod a kijelzőt, hol nézed a fotózandó témát? l*ehet ha a tv kábelt csatlakoztatod, akkor kikapcsolja. h*a nagyon a szivedhez nött, akkor megértem hogy foglalkozol vele, egyébként elég halovány gépezet ![]() *A mondateleji nagybetűk hol vannak? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Sziasztok! Pansonic DMC-TZ3 fényképezőgép eddig hibátlanul működött. Most nem lehet vele jó képet készíteni. A képek pirosasak és zavarosak. Nem egyből lett ilyen. Az elején még néha jó képet is csinált. Megnézettem egy márkaszervízben. A hibát a VEKOLO4 CCD UNIT alkatrész meghibásodása okozza. Tettek árajánlatot is. Alkatrész és javítás 35-40 ezer Ft. Ennyi pénzért már új gépet lehet venni. A garancia csupán 6 hónap lenne. Azt mondták ilyen hibával még nem találkoztak. Mit csináljak?
Köszi az ötleteket.
Üdv mindenkinek!
Van nekem egy FinePix S5000 típusú fényképezőgépem. Olyan problémája van, hogy amikor fényképezni akarok vele, akkor félig kiemeli az optikát és megáll, közben a kijelzője meg besötétül. Mi lehet a baja? Meg lehet csinálni? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Fuji FinePix s5800 -s gépen lehet-e elemtartó fedelet cserélni, illetve ha lehet mennyibe kerül. Sajnos az egyik fül letört róla és így igen nehéz használni! ![]()
Szia,
Budapesten az Örsvezér terétől kis sétával elérhető a márkaszervíz. Bővebben: Link Én is ott szoktam ilyesmit venni (márkatárs vagyok ![]()
Sziasztok!
A mai beteg egy Medion MD86276 típusú fényképezőgép, ami nem akar bekapcsolni. A bekapcsológomb megnyomásakor rövid ideig 200mA-t vesz fel, majd egy rendkívül halk, alig hallható (de többszöri észlelés alapján egyértelmű) kattanó, vagy inkább koccanó hang következik (nem mechanikus eredetű, olyan, mintha egy tekercs produkálná), és az áramfelvétel ebben a pillanatban nullára esik. Van valakinek ötlete, merre lenne érdemes elindulni? A DC-DC konverterre tippelek, de ezzel ki is fújt a tudományom ![]() Mellékeltem egy képet a panelról. A jobb alsó sarokban megy be a táp az akksitól. Egyelőre csak ennyire szedtem szét, de szükség esetén természetesen a panel másik oldaláról, vagy még mélyebbről is tudok képeket felrakni. A segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Külső tápról, vagy saját akkumulátorról próbáltad? Hasonló kattogást akkor szoktak elkövetni a gépek, amikor az akku tönkremegy. A gép elindul, de amikor a mechanikát elkezdené mozgatni, akkor annyira leesik a feszültsége, hogy kikapcsol.
Mivel nincs hozzá akksim, és a gépnek DC bemenete sincs, ezért másik géphez való, de azzal tökéletesen működő Li-ion akksiról adtam neki feszt. A kattanás, ha jól hallom, nem az optika környékéről jön, és jellegében sem olyan, mint amilyet a mechanikus alkatrészek produkálnak.
Az akku feszültsége nem esik nagyot a bekapcsoláskor?
4,18v -> ~3,9v - hogy ez nagynak számít-e, nem tudom. (Az akksi hivatalosan 3,7v-os, Lumix LX1-eshez való)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |