Fórum témák
» Több friss téma |
Atmega128-at programoztam már Flow Code-al.
A PIC-et is lehet sikeresen ezúton programozni? Feltéve ha tökéletes lesz a beégető...
Rendben. Akkor a napokban még írok, hogy végül mit sikerült összehozni.. Köszi!
Tudom, hogy nem PIC, de itt talán vannak hozzáértők
Építettem egy Arduino mikrokontrollert, 9 lábas DSUB csatlakozóval. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom a legegyszerűbben a számítógépemre csatlakoztatni? Vegyek egy DSUB 9 pin- DSUB 15 pines átalakító kábelt, vagy esetleg jó a DSUB 9 pin - USB-s átalakító??
Ez itt teljesen OFF. Fogalmazd át a kérdést, és írd le egy megfelelőbb topikban, milyen interfészt használ a szerkezeted! RS232-re tippelek a DSUB9 csatlakozóból. Itt jobb helyen lesz a kérdésed.
Van AVR topic is!
Különben is tudtommal a 15 pines Dsub a PC-n az a monitor kimenet, arra hiába dugod, de az USB-9pin átalakító is a legritkább esetekben szokott működni. Ha nincs a gépeden soros port akkor USB megoldás után kell nézni.
Részben OFF, de ha********
Ejnye! Aki vásárolni akar, az úgyis benéz az apróba. Nem kell a külön reklám. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Sziasztok!
Probléma megoldva. Osztálytársam tud nekem adni felprogramozott PIC18f2550-et. Ő ezt a klónt használja: Bővebben: Link Tudnátok nekem adni egy alkatrészlistát? Vagy megvan valakinek az a rar vagy zip amit most nem tudok letölteni az oldalról?
Szia!
Ez a Szila féle klón - csak 5V -os PIC -ekhez.. Az alkatrész lista nem annyira összetett, le helet olvasni a kapcsolási rajzról (2. lap). A MOS-FET -ek G-S ellenállásairól nem feledkezz meg: (Q1, Q4, Q6). Panletervre keress rá a PICKit2 klón építése topikban, olyat készíts el, amin már szerepelnek ezek az ellenállások. Megépítése 2013 -ba erősen nem ajánlott. Inkább válaszd a teljesértékű, furatszerelt klónt. Megépítése csak egy árnyalattal összetettebb. Mostanra a PIC kínálat több, mint fele nem 5V -os. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Igen elgondolkodtam az oldalon megtalálható klónon is...
Öhm annyi kérdésem viszont lenne még, hogy az a "software" amit a szilva féle klónhoz írt osztálytársam, az műkszik az oldalon található kapcsolással is? Illetve, a memória bővítőt muszály elkészíteni? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni PIC égetéssel kapcsolatban. Van egy PICPRO univerzális égetőm párhuzamos portra és szeretnék beégetni egy 16F88-as PIC-et. Már többféle égető programmal próbálkoztam, de sikertelenül. Már az első bitet sem égeti be. 16F84-es PIC-et viszont hibátlanul égeti. Szeretném kérni a véleményeteket mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv: János
Egyszer én is szívtam vele, bár én más típusnál. Mire nagy nehezen rájöttem, hogy a PGM lábat testre kell kötni.
Közvetlenül testre? Égetésnél ez nem okoz majd problémát ha megkapja az égető feszültséget?
Ilyen.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
Az is nagy segítség lenne ha valaki beégetne egy programot amíg nem sikerül megoldani a problémát.
Én 871-est égettem 40 lábú, nálam ez volt a baj. Ugyanez az égetőt építettem... csak egy kicsit más kivitelezéssel. Nálad ha jól nézem a kilences láb az, bár elvileg annak testre is kellene lennie kötve alapból, de azért nézd meg.
Az égető foglalat 9-es lába nincs sehova sem kötve. Azt kellene testre kötni esetleg?
Akkor amiatt nem megy szerintem, egy darab vezetékkel kösd testre és mennie kell.
A PGM láb nem az a láb, ami az égetőfeszültséget kapja!
Megpróbálom és ha menni fog, ÖRÖK hálám Neked!!
Az szerintem a 4-es MCLR/Vpp lábra megy, de bocsánat ha tévednék.
Igen, az a 16F88-nál a 4-es láb ha jól nézem és a Vpp-t oda is kapja.
Tehát akkor 9-es láb test! remélem menni fog.
Szia!
A gyári firmware program jó bele. A PK2V023200.HEX ebből a csomagból. A memóriabővítőt nem kell feltétlenül lekészíteni, sőt a panelen levő két EEProm -ot sem kell feltétlenül beültetni. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2013
9-es láb test, sajnos így sem éget bele semmit. Esetleg nem Vdd-re kellene húzni?
Holnap este Újpesten leszek, DIP tokot be tudok égetni, bár ICSP csatlakozós panel jobb lenne.
A rajz szerinti ellenállásnak van valamilyen szerepe? Ha igen, milyen értékű? Valóban testre megy, elnézést.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |