Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Épülőfélben van az üvegházam amibe szeretnék egy adatrögzítő rendszert építeni ami kb annyiból állna, hogy tudjon mérni 3 hőmérsékleti adatot (2 levegő egy pedig víz) és 2 páratartalmat. Ezeket az adatokat magában kéne tárolnia úgy, hogy ha én odamegyek mondjuk 24 óránként egyszer akkor egy usb kábellel és egy laptoppal ki tudjam olvasni ezeket az adatokat az elmúlt 24 órára visszamenőleg. A legolcsóbb és legegyszerűbb megoldások érdekelnének, kezdő vagyok elektronikai téren. Be tudok kötni ezt azt, de nyákot nem tudok készíteni ( vagy legalább is még sosem próbáltam )
ha valaki tudna mondani egy egyszerű és nagyszerű megoldást azért nagyon hálás lennék!
azt elfelejtettem odaírni, hogy nagyon maximum 30000ft-m van a dologra (plusz az érzékelők, ha azok nem férnek bele a 30e be, de minnél olcsóbban össze lehetne rakni, annál jobb lenne! )
Annyi pénzből maximum 2db termosztátot veszel , az adatrögzítő, már nem fér bele ..
Olvastam egyszer egy ún. arduino mikroszámítógépről, amiről úgy tudom, hogy h veszek hozzá megfelelő érzékelőket akkor megvalósítható vele a dolog. Erről tudsz valamit?
http://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_35350.html Ennyit tudok róla Egyébként az nem mikroszámítógép hanem mikrovezérlő ! Hatalmas különbség!
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
bocsi mondtam hogy totál kezdő vagyok! még nem vagyok tisztában a kifejezésekkel!
Akkor előtted a lehetőség , fél év és megépíted magadnak ...
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
kb addigra lesz rá szükségem is! sajnos mostanában elég döcögősen halad az építkezés és mire felépül az üvegház erre a rendszerre is addigra lesz szükségem!
köszi mindent!
http://shop.tavir.hu/product_info.php/fedpanelshield-wiznetshield-s...d-p-90 Nézd mit találtam ?
ez most nekem egy kicsit kínai volt, most ha veszek egy ilyet akkor vennem kell még hozzá valamit? (az érzékelőkön kívül) jah és a legfontosabb ehhez is meg kell tanulnom a programozási részét?
Regelj be és töltsd le a kézikönyvet , én sem tudok többet a dologról mint te
Választhatsz. Vagy megveszel egy neked legjobban megfelelő készterméket drága pénzért, vagy megtanulod az elektronikus áramkörök építését, programmozását.
Azért lehet ilyen berendezéseket drága pénzért készen megvenni, mert abban nem csak az alkatrészek árai jelennek meg, hanem az a tudás is kell hozzá, amivel működőképessé teszed. Az pedig több évi tanulás, és gyakorlat eredménye. Te sem annyiért fogod eladni az üvegházban termett dolgaidat, amennyibe a vetőmag került.
Arduino-val simán megoldható a dolog még 30000 be sem biztos hogy kerül.
Szinte az Arduino-hoz adott mintaprogramok alapján össze lehet ollózni az egészet. Igaz nem usb-vel tudnád levenni az adatot hanem SD kártyára mentve. A hőmérők lehetnek 1wire DS1820, Arduino Uno, és egy SD shield.
Ha megveszek egy panelt, a hozzá kapott mintaprogramokból ( szinte nulla programozói tudással) én is össze tudom rakni azt ami kell hozzá? (az most szinte lényegtelen hogy SD kártya vagy USB (sőtt még az sd kártya talán jobb is)
Rasperry Pi-vel is megoldható. Ehhez kevesebb tudás is elegendő, ellenben valamivel többe kerül. Python-ban lehet programot írni, ami a Basic-hoz hasonlóan egyszerű.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2013
Igen a PI a legjobb megoldás. Nembeszélve arról ,hogy ha van INTERNET akkor távolról is lekérdezhető simán WEB-ről.És persze ilyen szép grafikonokat is tudsz rajzolni ami nagyban egyszerűsíti az adatok elemzését.
30000.- ból ki is tudod hozni szenzorokkal együtt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |