Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2109 / 3614
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Máj 28, 2013 /

Pontosan!
(#) Gery78 válasza bandi777 hozzászólására (») Máj 28, 2013 / 2

Persze, hogy nem volt csapnivaló az óra, mert én az anyagot adtam le nekik és nem csak meséltem a sztorikat. Sajnos már nem tanítok sehol, mert az a tanár (akit nem nevezünk nevén) mindkét helyről kigolyózott, mert jobb voltam nála és féltette az állását. A másik hely a gödöllői Madách volt ahol tanítottam. Sőt még volt egy magántanítványom is a Drégelyből, de Őt is elvette. Neki a kandós elektronikában szerettem volna segíteni. Miután elküldtek onnan, már Ő sem jött többet. Nem is hívott. Szép nem? Sajnos vannak ilyen emberek. Én is csak azt tudom Neked mondani, amit Szami is mond, hogy inaskodni kell, ellesni a mestertől a fogásokat, és nagyon sokat olvasni az elektronikáról. Beszerezni a szakkönyveket, bújni a szabványokat, hogy mit írnak elő, anyagismeretet, elektronikát, és minden szakmához kapcsolódó dolgot meg kell tanulni. Nekem is van egy asztalos barátom, szoktam hozzá járni a műhelybe és lesem mit csinál mindíg látok valami újat. Mindíg mesél a fákról, hogy lehet felismerni megmutatja a mintázatukat, az asztalos fogásokat, meg ilyesmik. Nagyon sokat lehet így tanulni. És nem utolsó sorban gyakorlatod is lesz. Egyébként, hogy ne menjünk messzire, ha itt a HE-t olvasod az is nagyon sokat segít. Akkora tudásanyag van itt felhalmozva, hogy az nem igaz!
(#) janikukac hozzászólása Máj 29, 2013 /

Hogy mik nincsenek?!
Tegnap eladtam egy 2kanálisos keverőt, meg egy hangkártyát, + hozzá 2 kábelt, amit kb. 4éve vettem. A potik kicsit recsegtek, meg a crossfader-nek a sapkája leesett könnyen. Ma a csávó, akitől megvettem, több mint 2x annyiért árulja mindezt a neten, amit tegnap vett tőlem, és olyan hirdetés alatt, hogy 2,3x volt használva, semmi baja, meg a kábelek SPECIÁLIS audió kábelek... A szemtelenség határtalan, én próbáltam becsületesen eladni, ő meg jól át fog valaki verni..
(#) pjg válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

A határon túli magyarok így mondják. Mind a délvidéken, mind a felvidéken.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Igen, itt is így mondják, de máshol is. Channel=Kanális, legyen az TV-n, keverőn..
(#) jani1987 hozzászólása Máj 29, 2013 /

Most hogy Debrecenbe járok mindennap: van köztetek olyan aki itt lakik és segíteni tud a dobozolásba? Még mindig az erősítő dobozával bajlódok, és valami esztétikus darab kellene nem "horror" áron. Köszi a segítséget. Egyeztetés mondjuk privibe. Az itthon fellelhető anyagokkal inkább nem ugrok bele.
(#) gkari válasza janikukac hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szia János!
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy működik-e még a híres "Horgosi Csárda"? Cca. 25 éve még voltam benne.
(#) zolika60 válasza gkari hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

A gugli szerint bevan zárva. Már ki sincs festve és a cimbalmos is máshová jár a cimbalmával.
(#) gkari válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Nagyon szomorú!
(#) zolika60 válasza gkari hozzászólására (») Máj 29, 2013 1 /

Sajnálom én is, de bízzunk egy szebb jövőben ahol kinyitják.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Idézet:
„Az itthon fellelhető anyagokkal inkább nem ugrok bele.”

Pedig a kreativitást ez segíti...
(#) janikukac válasza gkari hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Szervusz!
El kell szomorítsalak. Nem, hogy nem működik, alig áll a lábán. Az egyik kisebbség mindent amit ért, elvitt róla. Naponta utazom el mellette 2x, iskolába menet... Szörnyű...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Akkor ide figyelj: nálunk ami van és építeni kell belőle az kimeríti a trutyiból való palota építését. Ezért mondok sokszor nemet anyámnak. Mert hulladékból nem vagyok hajlandó építeni.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Ez azért nem ennyire kategorikus. A hulladék addig hulladék amíg fel nem használjuk valamire.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Pedig már majdnem ajánlottam fel ingyen dobozt (ámbár hogy milyen és mire kell az nem teljesen tiszta ). De a minőség mindenek felett:
Idézet:
„Mert hulladékból nem vagyok hajlandó építeni.”
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Sok mindent építettem már olyan anyagokból, amit mások hulladéknak gondolnának. Itt is van egy.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Azt nem, de a húgom gyerekeinek akartam valami olyan játékot ami manapság már nincs.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 29, 2013 /

Akkor egy konkrét példát mondok: pl ha korhadt deszkából kell mondjuk kerítést, vagy valamilyen tartósabb szerkezetet építeni. Pedig tudod, hogy esztétikailag fúj, és alkalmatlan.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 29, 2013 /

Kiszárítod, beitatod műgyantával, és mint a beton (színezheted is).
(#) sargarigo válasza granpa hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

És a leves ötször annyiba kerül, mint a hús. Igenis vannak olyan "hulladékok", amik már tényleg hulladékok, nincs értelme kínlódni velük. Ha nem akarja, akkor minek erőltetitek?
(#) zolika60 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Erőltetésről szó sincs, de mindenki elmondhatja mire gondol. Vagy tévednék?
(#) highand hozzászólása Máj 30, 2013 /

Szép napot Urak!

Egy kis segedelmet kérnék. Azt számítgatom, hogy egy földfelszíni 1kg-os tömegre mekkora erőt fejt ki a Nap és mekkorát a Hold.

A következő adatokat használom:

Hold tömege: 7EE22 kg
Nap tömege: 2EE30 kg
Hold távolsága: 3.84EE8 m
Nap távolsága: 1,5EE11 m

Nekem az jön ki, hogy a Nap kb. 6mN erőt fejt ki, a Hold pedig 0,03mN erőt.

Ez egészen biztosan hibás számítás, hiszen a tengerek árapályát a Hold szabja meg és a fentiek alapján a Nap-nak kellene. Hol rontom el, már beleőrülök...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
(#) zolika60 válasza highand hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Már az adatoknál. A Hold kisebb mint a Nap. Közelebb van jóval ezért hat annyira a tömege. De az ide beírt adatok pont ellenkezőek.
Nap tömege.
Hold tömege és Földtől való távolsága.
Nap Föld távolsága.
Ezekkel az adatokkal biztosan más eredményre jutsz.
(#) bandi777 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Köszönöm a választ! Inaskodással nem a bérezetlenség a gondom, hanem az, hogy jelenleg nincs aktív villanyszerelő ismerősöm, bár remélem, hogy ez még fog változni.
(#) szamóca válasza bandi777 hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Feltétlen "szerezz be" egy jó villanyászt. Ezen nagyon sok minden múlik.
(#) bandi777 válasza Gery78 hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

A Te válaszodat is köszönöm! Még egy kérdésem lenne: Szakirodalomnak mit ajánlanál? Itthon a családi könyvtárban találtam ezt a kettőt ami a témához kapcsolódik:

Sipos Miklós - A villanyszerelés alapműveletei (1982)
Szarka Sándor - Háztartási villamos készülékek (1978)

Ez ugye még nem számít elavultnak?

Tanári pályafutásodhoz őszinte részvétem, észbontó, hogy mik történhetnek a tudás továbbadás jegyében.
(#) szamóca hozzászólása Máj 30, 2013 /

Most találtam. Így írja a srác, ú rizs 10.
(#) granpa válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Nem ajánlat volt.Bár a barátom így javította meg az antik, kör alakú tetőtér-ablakot; jobb lett mint újkorában, és többé nem korhad.
(#) Gafly válasza bandi777 hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Olvasd el őket!
A szabványok jönnek mennek, de maga a fizika marad.
Sokat segít ha a hátterét/alapjait megérted. Utána könnyebb minden...
(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Máj 30, 2013 /

Remélem meg is lesz a kellő büntetése...
Következő: »»   2109 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem