Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Persze, hogy nem volt csapnivaló az óra, mert én az anyagot adtam le nekik és nem csak meséltem a sztorikat. Sajnos már nem tanítok sehol, mert az a tanár (akit nem nevezünk nevén) mindkét helyről kigolyózott, mert jobb voltam nála és féltette az állását. A másik hely a gödöllői Madách volt ahol tanítottam. Sőt még volt egy magántanítványom is a Drégelyből, de Őt is elvette. Neki a kandós elektronikában szerettem volna segíteni. Miután elküldtek onnan, már Ő sem jött többet. Nem is hívott. Szép nem? Sajnos vannak ilyen emberek. Én is csak azt tudom Neked mondani, amit Szami is mond, hogy inaskodni kell, ellesni a mestertől a fogásokat, és nagyon sokat olvasni az elektronikáról. Beszerezni a szakkönyveket, bújni a szabványokat, hogy mit írnak elő, anyagismeretet, elektronikát, és minden szakmához kapcsolódó dolgot meg kell tanulni. Nekem is van egy asztalos barátom, szoktam hozzá járni a műhelybe és lesem mit csinál mindíg látok valami újat. Mindíg mesél a fákról, hogy lehet felismerni megmutatja a mintázatukat, az asztalos fogásokat, meg ilyesmik. Nagyon sokat lehet így tanulni. És nem utolsó sorban gyakorlatod is lesz. Egyébként, hogy ne menjünk messzire, ha itt a HE-t olvasod az is nagyon sokat segít. Akkora tudásanyag van itt felhalmozva, hogy az nem igaz!
![]()
Hogy mik nincsenek?!
Tegnap eladtam egy 2kanálisos keverőt, meg egy hangkártyát, + hozzá 2 kábelt, amit kb. 4éve vettem. A potik kicsit recsegtek, meg a crossfader-nek a sapkája leesett könnyen. Ma a csávó, akitől megvettem, több mint 2x annyiért árulja mindezt a neten, amit tegnap vett tőlem, és olyan hirdetés alatt, hogy 2,3x volt használva, semmi baja, meg a kábelek SPECIÁLIS audió kábelek... A szemtelenség határtalan, én próbáltam becsületesen eladni, ő meg jól át fog valaki verni..
A határon túli magyarok így mondják. Mind a délvidéken, mind a felvidéken.
Igen, itt is így mondják, de máshol is. Channel=Kanális, legyen az TV-n, keverőn..
![]()
Most hogy Debrecenbe járok mindennap: van köztetek olyan aki itt lakik és segíteni tud a dobozolásba? Még mindig az erősítő dobozával bajlódok, és valami esztétikus darab kellene nem "horror" áron. Köszi a segítséget. Egyeztetés mondjuk privibe. Az itthon fellelhető anyagokkal inkább nem ugrok bele.
Szia János!
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy működik-e még a híres "Horgosi Csárda"? Cca. 25 éve még voltam benne.
A gugli szerint bevan zárva. Már ki sincs festve és a cimbalmos is máshová jár a cimbalmával.
![]()
Sajnálom én is, de bízzunk egy szebb jövőben ahol kinyitják.
![]() Idézet: „Az itthon fellelhető anyagokkal inkább nem ugrok bele.” Pedig a kreativitást ez segíti...
Szervusz!
El kell szomorítsalak. Nem, hogy nem működik, alig áll a lábán. Az egyik kisebbség mindent amit ért, elvitt róla. Naponta utazom el mellette 2x, iskolába menet... Szörnyű...
Akkor ide figyelj: nálunk ami van és építeni kell belőle az kimeríti a trutyiból való palota építését. Ezért mondok sokszor nemet anyámnak. Mert hulladékból nem vagyok hajlandó építeni.
Ez azért nem ennyire kategorikus. A hulladék addig hulladék amíg fel nem használjuk valamire.
Pedig már majdnem ajánlottam fel ingyen dobozt (ámbár hogy milyen és mire kell az nem teljesen tiszta
![]() Idézet: „Mert hulladékból nem vagyok hajlandó építeni.” A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Sok mindent építettem már olyan anyagokból, amit mások hulladéknak gondolnának.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Azt nem, de a húgom gyerekeinek akartam valami olyan játékot ami manapság már nincs.
Akkor egy konkrét példát mondok: pl ha korhadt deszkából kell mondjuk kerítést, vagy valamilyen tartósabb szerkezetet építeni. Pedig tudod, hogy esztétikailag fúj, és alkalmatlan.
Kiszárítod, beitatod műgyantával, és mint a beton (színezheted is).
![]()
És a leves ötször annyiba kerül, mint a hús. Igenis vannak olyan "hulladékok", amik már tényleg hulladékok, nincs értelme kínlódni velük. Ha nem akarja, akkor minek erőltetitek?
![]()
Erőltetésről szó sincs, de mindenki elmondhatja mire gondol. Vagy tévednék?
![]()
Szép napot Urak!
Egy kis segedelmet kérnék. Azt számítgatom, hogy egy földfelszíni 1kg-os tömegre mekkora erőt fejt ki a Nap és mekkorát a Hold. A következő adatokat használom: Hold tömege: 7EE22 kg Nap tömege: 2EE30 kg Hold távolsága: 3.84EE8 m Nap távolsága: 1,5EE11 m Nekem az jön ki, hogy a Nap kb. 6mN erőt fejt ki, a Hold pedig 0,03mN erőt. Ez egészen biztosan hibás számítás, hiszen a tengerek árapályát a Hold szabja meg és a fentiek alapján a Nap-nak kellene. Hol rontom el, már beleőrülök... A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Már az adatoknál. A Hold kisebb mint a Nap. Közelebb van jóval ezért hat annyira a tömege. De az ide beírt adatok pont ellenkezőek.
Nap tömege. Hold tömege és Földtől való távolsága. Nap Föld távolsága. Ezekkel az adatokkal biztosan más eredményre jutsz. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Köszönöm a választ! Inaskodással nem a bérezetlenség a gondom, hanem az, hogy jelenleg nincs aktív villanyszerelő ismerősöm, bár remélem, hogy ez még fog változni.
Feltétlen "szerezz be" egy jó villanyászt. Ezen nagyon sok minden múlik.
![]()
A Te válaszodat is köszönöm! Még egy kérdésem lenne: Szakirodalomnak mit ajánlanál? Itthon a családi könyvtárban találtam ezt a kettőt ami a témához kapcsolódik:
Sipos Miklós - A villanyszerelés alapműveletei (1982) Szarka Sándor - Háztartási villamos készülékek (1978) Ez ugye még nem számít elavultnak? Tanári pályafutásodhoz őszinte részvétem, észbontó, hogy mik történhetnek a tudás továbbadás jegyében.
Nem ajánlat volt.Bár a barátom így javította meg az antik, kör alakú tetőtér-ablakot; jobb lett mint újkorában, és többé nem korhad.
Olvasd el őket!
A szabványok jönnek mennek, de maga a fizika marad. Sokat segít ha a hátterét/alapjait megérted. Utána könnyebb minden... |
Bejelentkezés
Hirdetés |