Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na.
Én a naptömeget 2EE30 kg-al számoltam, a te forrásod szerint 1.98EE30 kg. Ez 2%-ig ugyanannyi. A Holdat én 7EE22 kg-al számoltam a te forrásod szerint 0.07349EE24. Ez is kb egyenlő. A távolságokkal hasonló a helyzet, de egyébként már tudom a választ, hogy miért mégis a Hold határozza meg az árapályt, holott 200x kisebb vonzereje a földfeszínre, mint a Napé.
Annak ellenére, hogy a Nap 26 milliószor nagyobb, mint a Hold, Földünkre gyakorolt tömegvonzása csak mintegy a fele a Holdénak, minthogy 390-szer távolabb van tőlünk a Holdnál.
Ezzel a fele adattal az a baj, hogy a képletből nem ez jön ki, számolj utána.
Szia!
Igazán nincs mit, és köszi a részvétnyilvánítást is. Hát sajnos ez van. Hát elég sok mindent át kellene rágnod, elsősorban elektrotechnika, ez mindennek az alapja, pl Gergely István Elektrotechnika c. könyv nagyon jó, aztán a Kovács Csongor féle elektromos áramkörök, elektronika, digitális technika, szakrajz, hogy tudd olvasni a kapcsolási rajzokat és az erősáramú dolgokba is bele kellene kóstolnod. Motorok, generátorok, erősáramú gépek, villanyszerelési anyagok, szakzsargon, 3 fázisú, 1 fázisú cuccok stb. stb. Ja és a méréstechnika! Ez nagyon fontos. És mindenek felett gyakorolni nagyon sokat, minél többféle kapcsolást összerakni, megtanulni hibát keresni. Esetleg ajánlhatok egy nagyon jó szakembert, Mucsi Zoltán villanyszerelő mestert ![]() ![]()
F=G*(m1*m2)/d^2 ez a képlet.
Ez meg a fizika egyik alaptétele. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Üdvözletem!
Nem tudom, hol kérdezzem meg, itt látszott a legmegfelelőbb helynek. Hogyan lehet egy cikket a Kedvenceimhez adnom? A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Sehogy. De miért is kéne? Az mindig ott van a helyén.
![]()
Mert akkor könnyebben megtalálom.
Különben pedig itt írja: http://www.hobbielektronika.hu/help/ Kedvenceim: Gyors elérést biztosító, a felhasználó által összállított oldal lista (Hobbielektronika.hu belső oldalai). No de, hogyan állíthatja össze ezt a listát a fölhasználó? A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Tedd a keresődben a könyvjelzők közé.
Itt a hozzászólásom jobb felső sarkában, a lefele mutató nyíl alatt van.
Pfűű!! Kösz!
![]() De ez nem működik a Cikkeknél, mert ott nincs ilyen lehetőség. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Valóban, nincs. Na, belenyugszom. Köszönöm a válaszokat!
Amelyik cikk nekem tetszik azt elmentem File -> Oldal mentése.
Mindegy, de akkor sem működik a Súgó szerinti Kedvenceim funkció, ahogyan kellene.
Tudom nem ide tartozik, de ha nem gond akkor kitölthetnétek a kérdőívem PIACKUTATÁS
Idézet: Egy magyar szövegű kérdőív végén... „Odpoveď bola zaznamenaná.” ![]()
Eszméletlenül jó ez a Yello lemez. Csak ismétlem egyfolytában. Köszi, hogy ajánlottátok. Begyűjtöm az összes lemezüket.
Sziasztok.
Remélem elfér itt a kérdésem, és tud is valaki segíteni. Egy honlapot készítek, és szeretnék beilleszteni, egy médiabox által küldött, web kamera élőképét, de sehogy nem jön össze. Mindenféle hozzáférési joggal rendelkezem! Tudna ebben nekem valaki segíteni?
Ok. Köszi.
Engem kizárólag a webprogramozás része érdekel, ezért írtam ide. A technikai/elektronikai részén már túl vagyok...
Köszönöm mindenkinek aki kitöltötte a kérdőívem.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Semmi gond, csak furi volt, hogy a végén agyoncsapta a "feeling"-et... Én már csak ilyen csomókereső vagyok.
![]()
Sikerült a gépedről egy kémfotót szerezni.
![]()
Nem rossz! Sőt!
![]() A csatolt képen látható, hogy mit látok a linken. ![]()
Le(a)d Zeppelin
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |