Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   107 / 1319
(#) szilva válasza watt hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Olvasgattam a 7406/07 kálváriátokat. Egyik IC sem Schmitt-trigger bemenetű, egy ilyen hosszú kanóc, mint a printerkábel végére lehet, hogy illene ST fogadás.

Sajnos én nem tudok olyan, open collector vagy open drain bufferről vagy inverterről, aminek ST bemenete lenne (ez nem jelenti azt, hogy nincs is), így én csak egy 7414+7406/07 párosítást tudnék hirtelen elképzelni, vagy 7414+MOSFET kapcsolókat.

Te nem próbáltad még ST bemenetű kapuval, hogy ezek a bizonytalanságok nem szűnnek-e meg?
(#) még1MbR válasza szilva hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Próbáltam egészen rövid csuta kábelekkel is, de nem ment. (Cat-5-ből 15cm-es lpt, 10cm-es icsp szalagkábel)
(#) Sergei válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

utánna nézek ennek az oshon-os cuccnak a konthánál.
köszi az infot.
akkor azt mondod hogy egy ic-t kell kicserélni benne és mükszik?mer ha igy van akkor beruházok egy kit-be
(#) Sergei válasza watt hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

ezekröl olvastam sokat de persze az lpt-portos rol is de attol valamiért odzkottam
(#) watt válasza szilva hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Nem csak a kapuk tehetnek róla, mert az én nyákomban tökéletesen működnek azok a 7406-ok, amik még1MbR-ében nem!
Egy biztos, a 7407 megbízhatóbb, ezt ajánlom. Ha lesz érkezésem a rajzomon is ki fogom cserélni!
(#) menyus hozzászólása Nov 21, 2007 /

Lehet kicsit OFF de megkockáztatom... Watt oldalán beleszerettem a vasalásos nyáktechnikába, ma beszereztem hozzá fotopapírt is ha nem is a cikkben említett HP típust (nem volt csak matt ban...nem mertem megvenni) Nos elakadtam mert én TANGO val tervezek és az EPSON nyomtatóm nem printel DOS alól. Nincs valakinek valami ötlete hogyan tudnám kiprintelni Windows alól méretarányosan a meglévő TANGO által létrehozott PCB fájljaimat?

Köszi és bocsi az OFF ért.
(#) Norberto válasza menyus hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Gerber fájlt tud létrehozni a TANGO? Ha igen, akkor nyert ügyed van, ha nem, akkor meg lehet próbálkozni, hogy vajon a Protel képes-e beimportálni a TANGO-val készített rajzolatot (mintha lenne benne ilyen lehetőség, bár a minőségéről nem tudok nyilatkozni).
(#) menyus válasza Norberto hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

köszi, körbejárom a dolgot. Gerbert tud, de az enyém csak demo verzió, lehet hogy nem megy.
(#) potyo válasza Sergei hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Na megint nem figyeltem, hogy még egy oldal van, amit nem olvastam...
(#) Sergei válasza potyo hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

nem kell aggodnod lesz az még több is
(#) Tom025 válasza watt hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Ezzel tökéletesen beletaláltál..
Én jelenleg JDM-et használok, és működik tökéletesen ahogy kell. Viszont szeretnék egy USB-s égetőt, hogy a laptopomon is tudjam használni, és természetesen az ICD2 ugrott be. Mit javasolnál akkor ehelyett? Programozni IC-Proggal szoktam.
(#) watt válasza Tom025 hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

PICKit2-t. Meg lehet építeni is, és venni sem drága, szinte alkatrész áron van! Van hozzá saját program is, és az MPLAB is kezel néhány PIC-et, és néhányat még debuggolni is tud.
(#) Norberto válasza watt hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Idézet:
„akkor most mi a helyzet? Évek óta égetek és tervezek égetőket, és még mindig nem jutottam el, hogy ICD2-t építsek(most gondolkodom rajta, de még nem jutottam dűlőre!), de már tucatnyi áramköröm működik. Erre minden kezdő ICD2-t épít és még egy egyszerű LPT-s égetőt sem tud összedobni!? Mi ez? Nagyzási mánia? Építsünk ICD2-t, mert az olyan tuti?”

Erre olyan tuti dolgot tudok mondani, amibe nem lehet jóformán belekötni...(narancssárgával kiemelve).

Ha megfigyeljük, manapság hihetetlen módon törnek egyre magasabbra a világban a laptopok...

Lassan már minden fiatal(abb) ilyen szerkezettel állít be hóna alatt a mindennapos előadásokra a felsőoktatási intézmény termeibe.

És hogy miért pont ICD2 "mánia" lett úrrá a jelenlévőkön? Mert olcsóbban kijön utánépítve (hála a tervezőknek, áttervezőknek, potyo, MPi-c, és a többiek), mintha megvenne az ember hivatalosan egy PicKit2-t. És hogy mindez miért? Mert a mai laptopok nagyon nagy részéről már gyárilag vannak lehagyva a közelmúlt oly sokat használt és nyúzott portjai, soros & párhuzamos. Maradt az USB port...jobb, gyorsabb, szebb, stb. Bár nyilvánvaló, hogy a köré építhető hardverek nem olyan egyszerűen összetákolhatók, mint annak idején az LPT vagy COM portnál megszokhattuk...hát ez van.

Aki meg úgyis fejlesztésekre veszi meg főként a laptopot, az az ilyesmire úgyis figyel, és csak olyan egyedet választ, amin még fellelhetőek a soros és/vagy párh. csatlakozók. És az ilyen ember valószínűleg jóideig nem is akar ICD2-t építeni, és nem is irkál az ICD-s témákba

Nekem ez a meglátásom...
(#) watt válasza Norberto hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Ez csak egy ráerőltetett magyarázat. Ugyanis akinek van pénze egy laptopra, annak van PICKit2-re, vagy akár ICD2-re is, és nem építgeti, hanem megveszi. Ha építi, akkor szinte biztos, hogy ért hozzá, és nincs problémája az égető kiválasztásával, amivel felprogramozza a a bennük lévő PIC-eket!

Egyébként a soros port a drágább laptopokon újra visszaköszön, nem is értem miért a 300e Ft felettieken? Biztosan olyan drága egy gd75232!
(#) dpeti válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

azért nem teszik rá, mert az emberek 95%-a már nem igényli, és csak helyet foglal -> jobban minimalizálható a mérete -> keveseb műanyag/fém a házba

egy csatlakozó meg IC az nem nagy ár, de gondolkodjatok több tízezres/milliós tételben, hogy az már mekkora költséglefaragás
(#) watt válasza dpeti hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Ezt Te se gondolhatod komolyan!
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Pedig nekem is ez a gyanúm. A számítógép tömegtermékké vált, egyre több olyan ember használ számítógépet, akiknek lövésük sincs az ilyen jellegű alkalmazásához. A gyártók pedig az ő hátsó felüket nyalják, mert nekik az kell, hogy egyszerűen összedugható legyen, szép legyen, kicsi legyen, stb, valamint az ő zsebükből húzható ki a lé, nem az ilyenekéből, mint én, aki már négy éve ugyanazt a gépet használja, és nemis tervez másikat venni a közeljövőben.
(#) Norberto válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Idézet:
„Ugyanis akinek van pénze egy laptopra”

A trend mind a mai napig az, hogy ezt is részletre veszik.

De nem is tudom, miért fő probléma itt az, ha jópáran meg akarnak építeni egy tök okos szerkezetet, ráadásul utángyártatva is kevesebb, mint hatodannyiba kerül, mintha ugyanazt megvenné a boltban hivatalosan. Ráadásul társul mellé egy kis "saját építés" érzés is, mert ugye otthon szépen össze kell rakni.

Az meg a másik fele, hogy a mostani 35 ICD2-építő emberke közül igencsak elég kevesen (és keveset) szólnak komolyan hozzá a témához közel álló topikokhoz, tehát még csak feltételezni is erős lenne róluk (kb. 35-ből talán ha 3 aktív fórumozó van ), hogy egyáltalán nem szükséges nekik az ICD2 tudása...

Ha "ismernénk" a 35-ből 33-at, és mindegyik hülyeségeket beszélne a PIC-es, ICD2-es topikokban, akkor azt mondom, tényleg fölösleges megépíteniük addig ezt a szerkezetet, mert nem való nekik.

Mindettől függetlenül a mai hordozható gépeken tényleg nem divat a soros/párh. port, akár magyarázatnak tűnik ez, akár nem, a tényeken ez nem változtat csöppet sem.
(#) watt hozzászólása Nov 22, 2007 /

Hát lehet, de nagyon nehezen fogadom el, hogy egy csatlakozó tömege és ára lenne az akadály. Azt inkább, hogy kicsi, meg szép, meg könnyen használható(USB) felületek legyenek a köznépnek.

Az ICD2 esetében kezdőkről beszéltünk, és nem 33 építőről. Kezdőknek nem való, és ez ténykérdés. Aztán minden kezdő egyszer fog ilyet építeni, ha nagyon szükségét látja, miután már van mivel feltolni a hex-et.

Szerintetek érdemes lenne FTDI párhuzamos kimenő portos chippel égetőt építeni? Mert ez "USB-s lenne" és nem kellene bele PIC! De ez csak kósza ötlet...
(#) Norberto válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Idézet:
„Szerintetek érdemes lenne FTDI párhuzamos kimenő portos chippel égetőt építeni?”

Én, mint laikus , azt mondom, hogy nem elvetendő ötlet!
(#) Corusan hozzászólása Nov 22, 2007 /

Kösz
(#) atommiky hozzászólása Nov 22, 2007 /

Hali mindenki!
Új vagyok még a pic-ezés terén, de szeretném magam kicsit képezni. Meg szeretném építeni a jdm programozó amit képen is mellékeltem. Ez a nyomtatóportot használja vagy valamelyik com portot? A pirossal jelölt részbe csak simán beleteszem a pic12cxx-es pic-et és ugyanúgy tom majd programozni mint a pic16cxx-et? És a zöld részen meg simán megy ugyanígy a pic24cxx-is? Attól hogy ide C-s pic-ek vannak irva ugye ugyanúgy lehet F-este is progizni vele? Vagy tud valaki egy másik égetőt ajánlani egy kezdőnek (nagyon kezdőnek)? Elnézést mindenkinek ha már voltak ilyen kérdések de kicsit sokáig tartott volna átnézni a több mint 3000 hozzászólást.
Előre is nagyon köszönöm mindenkineka segítséget.
(#) potyo válasza atommiky hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Idézet:
„Elnézést mindenkinek ha már voltak ilyen kérdések de kicsit sokáig tartott volna átnézni a több mint 3000 hozzászólást.”

Pedig a tanulás az olvasással kezdődik!
(#) MPi-c válasza atommiky hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Miért nem lehet ezt a topicot olvasni? ... legalább csak pár oldalt vissza... !
Látod watt! Hiábavaló a füstölgés
(#) Clip válasza atommiky hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Idézet:
„kicsit sokáig tartott volna átnézni a több mint 3000 hozzászólást”

Én éppen ma fejeztem be a topik végigolvasását, nem tartott sokáig. És most kezdek neki a terminalosnak.
Nem értem milyen alapon várod el mások segítségét ilyen alapkérdésekben, ha még ennyire sem vagy képes? Már 100x meg lettek válaszolva. Használd a keresőt.
(#) atommiky válasza Clip hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Mindenkitől elnézést kérek!
Tudom az ilyenek miatt mint én érzitek feleslegesnek a fórumon való segítséget. Csak hirtelen fellángolásom miatt próbáltam kicsit gyorsabb megoldáshoz folyamodni. Már hozzá is kezdtem átolvasni az egészet Igyekezni fogok mindenben. Még egyszer ELNÉZÉST MINDENKINEK! És köszönöm az eddigi és további segítségét mindenkinek!
(#) elko2 válasza atommiky hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Hello!
Szeretnék kérni tanácsot a jobban hozzáértőktől!
Hőmérsékletet kellene mérnem és én pic-el szeretném csinálni,ez nem is lenne gond csak azt szeretném tudni hogy nagyobb távolságokon az AD nem szed -e össze
sok zavart? Valoszinü hogy igen esetleg milyen megoldás jöhetne még számitásba(a távolság 50 méter
körüli,a hőmérséklet tartomány 0- 40C)
Előre is köszi
(#) elko2 válasza elko2 hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Azt még elfelejtettem irni hogy ahuzalozás már megvan
(4eres mikrofon kábel)
(#) potyo válasza elko2 hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Ha nem kell túl gyorsan mérni, akkor nem gond. A PIC-re a szenzor jelét 1kohm ellenálláson keresztül kell odavezetni, és mondjuk 100µF elkóval és 100nF kerámiakondenzátorral megszűrni, esetleg egy-egy 1N4148 diódát kötni a lábtól a táp és a gnd irányába. A szenzort pedig csavart vezetékkel kell összekötni a pic-el (pl. telefonkábellel vagy UTP kábellel).
(#) gulasoft válasza watt hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Hát watt ellent kell hogy mondjak.
Én a vaterán vettem 80-ért egy egy hónapos laptopot, garival, vásárolt winfossal és office-al!
Ma már több laptopot adnak el mint sima PC-t, és ha valaki laptopot vesz, akkor csak az usb jöhet szóba, és már nem olyan baromi drága egy laptop.
Egyébiránt 120.000-ért már bármelyik sarki boltban kapi olyan laptopot amin az xp nevetve elfut.
Következő: »»   107 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem