Fórum témák
» Több friss téma |
Ha már megcsináltad a panelt, más lehetőség nincs. A vezetősávot elvágni és egy vezetékkel helyesen bekötni.
Milyen AVR-es verziót? Miben más mint ezek amiket ismerünk.
Az előző hibás sch és brd fájlt töröltetem . Még egyszer, köszönöm .
Winpic800 ez-is viszi. Bővebben: Link Programozó Bővebben: Link
Sziasztok
Megépitettem a cikkek között található pices szunyogriasztot csak azt nem tudom hogy milyen pezzo kellhet bele a hatásfok eléréséhez. Ebben tudnátok segiteni hogy mit lehet beletteni?
Csak mondom megpróbálom Arduino-val, PIC-hez nem értek. De kb semmi reakció. 30-60kHz között generáltam a jelet 1Hzes ugrással.
Bocsi, de a két utolsó linken a termék biztos ugyanaz, attól függetlenül hogy a cég nem egyforma, ugyanis még a cikkszám is ugyanaz, ami mindent elmond!
Csak tájékoztatásul, a Conradnál nincs készleten, külföldről hozzák és kb 1 hét a várakozás! Aki esetleg Pesti vagy arra jár és gondolja hogy vesz egyet, hát koppanni fog ha előtte telefonon nem rendelte meg és nem szóltak hogy az üzletbe megérkezett!
Azért írtam hogy azonosnak tűnik mindhárom helyről a piezó. Egyébként én innen rendeltem. Igaz még nem kaptam meg mert egy hét mire leszállítják (mert ez is németből jön). Ami számomra előnyös hogy van "PICK PACK PONT" csomagátvétel, aminél 590Ft a szállítás.
Én is innen rendeltem kb másfél hete. és most kaptam az SMS-et hogy megérkezett. Náluk is készlet hiány volt és csúszott a szállítás.
A látszat csal! Az olcsóbbak nem lesznek jók, csak a KEMO-s L010.
-Idézet WHALAKY cikkéből: "Így már akár 9-18 V -tal is hajtható a piezzo, jelentős hangnyomás mellett, ami a hatótávolságot drasztikusan megnöveli." -A KEMOS L010: "Rated voltage 16 Vp-p Max. rated long power 30 Vp-p" -Az olcsó piezo "Üzemi feszültség: 2.83 VRMS" Nem fogja bírni a magasabb 10V feletti feszültséget!
Akkor ez azt jelenti, hogy a Conrados piezó nem jó?
Akkor honnan érdemes rendelni?
Nekem csak annyi a véleményem, hogy a "tutit" senki nem fogja leírni, mert ha nem jön be, az utánépítők csak "fikázni" fogják! És ez, ebben a műfajban jelentős kockázat!
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Idézet: Esetleg, ha jó párat sorbakötsz akkor lehet jó talán. „Akkor ez azt jelenti, hogy a Conrados piezó nem jó?” Bár?? Most találtam egy pdf-es leításban "Max Allowable Voltage 30Vp-p Square Wave" Nem egyértelmű számomra a válasz. Idézet: Például innen, bár, lehetnek olcsóbb helyek is.„Akkor honnan érdemes rendelni?” Ha megvan már, ki kell próbálni, a tapasztalatokat írjátok meg. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
A conradoshoz a pdf: Bővebben: Link
Na igen. Most már kíváncsi vagyok milyen lesz azzal a piezóval amit rendeltem. Majd meglátjuk...
Én is rendeltem a conradtól piezókat, de így lehet nem hozom el. Ezt: http://www.kemo-electronic.de/en/Car/Speaker/L010-Piezo-Loudspeaker.php meg ott, hogyan lehet megrendelni, mert nem látok semmi olyat. Köszi
Regisztrálni kell. De ahogy néztem a minimális rendelési érték 200 Euro. Bővebben: Link Vagy csak én olvasom rosszul?
Üdv mindenkinek
Tegnap kiprobáltam a pic-es szunogriasztot és relativ jól müködik ez azért is lehet mert egy telefonbol szedtem ki a hangszorot (egy kis lapka) és azt hajtom 12V-ról. De nem csipett a környéken senkit szunyog illetve ma az F1-et is kint néztem szunyogmentesen ugyhogy nem feltétlen a drága a jó. De az biztos hogy kell a szufla hogy müködjön megfelelően.
Szerintem sajnos nem olvasod rosszul....
Tényleg jó lenne, ha kiderülne, hogy a Conr*dos v Electr*nic-os működik-e egyáltalán, vagy nem is érdemes velük próbálkozni. Alapból szívesen megvenném én a Kemo L010-et 5,5Euróért, de az a 18Eurós szállítás eltántorít az Ebay-s vásárlástól. Holnap keresgélek még egy sort...
Megrendeltem én is ezt a piezót kiderül majd hogyan viselkedik... Viszont épp az alaktrész listát írnám de az R3 ellenállás értéke nincs meg. 12V-ról járatnám, ti mit tettetek be ebbe a pozícióba?
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Nálam még építés alatt van, de véleményem szerint ennek a piezonak is jónak kell lennie. Ha PIC változat épül meg, akkor viszont ezt a változatot kell építeni.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Szerintem, ha a BS170 500mA-t bír, akkor 12V-ról 33Ohm-al biztonságosan hajtható.
Közben körülnéztem, de nem találtam más megközelíthető beszerezhető piezót az itt javasoltakon kívül. Vettem a bátorságot és érdeklődtem az electron*c.hu-n a Kemo L010-ről is. (Mivel a honlapjukon jópár Kemo-s "cucc" is van.) Sajnos nem tudják, akarják beszerezni. Ezért én is rendeltem 3db PCT-G5100-6318-t.
Közben nekiállok panelt is tervezni, mert itt még SL5-ös verziót nem találtam. Legyen kész minden, mire a hangszóró megérkezik.
Nálam nem vált be a Conrad-os piezzo (PCT-G5100-6318). Se a PIC-es kapcsolásban, se a saját fejlesztésemben.. Van itthon ilyen ultrahang adóm, megpróbálom hátha azzal működik a ketyere.
Érdekelne mi lehet a gond a a PCT piezoval... Az adatlapja szerint 60kHz-ig elmegy ugyanez az adat van az L010-nél is megadva így azt a 30-60kHz-es sávot ami a dolga elvileg le tudja sugározni. Akkor mi a gond?
Nem igazán örülök neki, amit mondtál. Rendeltem többet, maximum sorba kötök kettőt. Vennék én KEMO L010-et vagy valami bevált típust, de sajnos számomra reális áron és beszerezhetőséggel nem találtam. Legalább 3 darab működőképes riasztót kellene gyártanom, és azért 30K-m nincs a piezókra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |