Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1047 / 1685
(#) eyess válasza Pulyka hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Olvasd el még egyszer figyelmesen , amit írtam neked.Nem az a lényeg , hogy te egy labortápról beállítod , hogy az 555 bemenete 28V bemenőnél adja le a 12v ot.
Hanem az , hogy amikor beterhel az önindító, ami az akku kapacitás majd felével beterhel , és nem 2 voltot fog csökkenni ilyenkor az akku pontjain a feszültség hanem jóval többel.Nincs az az áramkör ami ilyen csökkenést feltudna húzni 28v ra , ha meg beindul a jármű helyre áll az amper , és a feszültség érték , ami a generátornak köszönhető , akkor ezeket a nagy különbségeket nem fogja neked tudni korrigálni a szerkezeted.KB 2 , vagy 3 indítás után meg fogja adni magát.
A másik dolog a vezetékezés , és az izzók áramfelvétele hosszú távon .A hűtés sem megfelelő abban a dobozban , és még sorolhatnám.
(#) zolek hozzászólása Jún 9, 2013 /

Szabályozható táp AC 12V, DC 2V-tol 9V-ig.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) Szammer válasza FMSound hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Már bocsánat, de nem egészen értek veled egyet.
Amit te mondasz az kategorizálás.
Persze, hogy a két általad említett konstrukció nem ugyanazon kategória!
Te is voltál kezdő, meg mindenki. Lehet, hogy egy kezdő büszkébb a 2 LED-es villogójára, mint mondjuk én egy nagy cégnél, több éve sikeresen működő mikrokontrolleres projektemre.
Ha valaki lát itt egy korrektűl, szépen kivitelezett megoldást, arra fog törekedni, hogy legközelebb az övé is hasonló legyen.
(#) vicsys válasza Szammer hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Így van és ráadásul a hibákból (legyen az akár esztétikai is), lehet tanulni!
(#) Moderátor hozzászólása Jún 9, 2013

Uraim!
"Kissé" eltértünk a témától!
(#) kistee hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sziasztok!

Tegnap lett kész ez a két kis panel, az egyik HT 12 E, a másik HT 12 D alapú. A kettő között HM-T és HM-R RF modulokkal létesítek kapcsolatot 868 MHz-en. Egyelőre dobozolás nélkül, mert csak kísérletezésre építettem. Ebben a formában 4 csatornás kétállapotú adatátvitelt tud, magyarul: ameddig nyomom az adón a gombot, a hozzá tartozó kimenetet testre teszi. A kimenet az ötös tüskesor.

A későbbiekben egy 6 csatornás analóg RC kódert és enkódert is építek majd, amiket szintén ezzel két RF modullal kapcsolok össze, nem titkoltan modellirányítási céllal.

Üdv: t
(#) Szammer válasza kistee hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia!
Csináltam hasonlót mikrokontrollerrel, modellirányításra, az 1200 baud-ig volt stabil (Ez modellirányításnál, 6 csatornánál, nálam kb. 0,2-0,3 sec késleltetést jelentett kb. ami elviselhető szerintem).
2400 baud-nál már hibázott (hozzáteszem, hogy 433MHz-es modullal próbáltam).
(#) kameleon2 válasza kistee hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Csak kíváncsiságképpen.. Mennyibe jött ki neked eddig a teljes adó+ vevő páros? Pusztán azért érdeklődöm, mert Kínából 4-5$ alatt jön ki... relékkel max 18$
(#) Szammer válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Nem tőlem kérdezted, de az enyéim (páros) itthon 800HUF/350 posta volt.
(Vakerán)
Vagy te a kókoló/dekódoló IC-re gondolsz?
Egyébként miért kérdezed?
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) kameleon2 válasza Szammer hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Igazad van kistee-nek címeztem.. A komplett áramkör ennyi. Megéri néha megvenni, mert 1db-ot legyártani mindig drágább - én legalábbis így vettem észre. Ja és dobozolva is van az adó..
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) Szammer válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Na ok.
Csak Ő írta, hogy tovább akar lépni. Ahhoz meg a komplett relés kimentű ármkör kevés.
Te nem jártál úgy sosem, hogy amit megépítettél olcsóbban megvehetnéd?
(De ezt hagyjuk rá.)
(#) Mybuster hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sziasztok!

Bemutatom nektek saját magam tervezett kapcsolási rajz alapján épített léptetőmotoros ütemvezérlőmet. A kapcsolás nem annyira bonyolult egy mikrofonos előerősítő található benne mely kapcsolgat egy tranzisztort ezáltal a léptetőmotor tekercseinek két közös pontját. Az egész lelke egy MSP430 G2553-as MCU mely adott időközönként váltogatja a menetirányt és egy ULN2003-as útján vezérli a motort. A kapcsolást saját magam terveztem büszke vagyok rá. Probáltam törekedni most is az arányokra. A panelt úgy nézzétek hogy csak ennyiből tudtam gazdálkodni. Előre elnézést a videó hangminőségért.

Bővebben: Link

Minden kritikát javaslatot meghallgatok. A kapcsolás itt található.
(#) slogan válasza Mybuster hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Kafa lett !
(#) Mybuster válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Köszönöm nektek igen most csak egy
(#) nagy hoho válasza kistee hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Mérted mekkora távot tudsz áthidalni? Nekem 30 m-re kellene. Már mindenem meg van hozzá csak időm nincs.
(#) kistee válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

A hozzávalókat a Hestore-ból vettem. Igaz, drágább, mint a kínai kész cucc, de így megvan az építés öröme.

Az árak tételesen:

HT12E ----- 170 Ft
HT12D ----- 175 Ft
HM-T868S --- 1281 Ft
HM-R868S --- 1263 Ft
78L05, 2 db --- 100 Ft
4 db nyomógomb, 4x50 Ft, összesen 3189 Ft.

Nagy hoho-nak: a hatótávot még nem teszteltem, csak a házon belül próbáltam, a max. táv kb. 10 méter volt. Ennél messzebbről nem láttam a vevőt, hogy dolgozik-e. Ha majd lesz segítségem, kipróbálom az udvaron is, messzebbről.

Van "rendes" modellirányító készletem is, a repülőbe nyilván azt fogom beépíteni (első a biztonság!). Ehhez valami lassú autó-, vagy hajómodellt tervezek, ami nem okoz balesetet, ha a rádiókapcsolat esetleg megszakad.

Üdv: t
(#) mykymokus hozzászólása Jún 11, 2013 /

Gyorsba összelöktem sztereó hangszóróvédőt működik rendesen készülhet a végfok.
(#) Mybuster válasza mykymokus hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szép lett barátom Hm de ismerős nekem ez a panel ..
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jún 11, 2013 /

Építettem egy fagylalt keverő-készítő géphez elektronikus vezérlést. A manuális kapcsolót cseréltette le a gazda, mikrovezérlőre. A PIC relét vezérel, a relé pedig mágneskapcsolókat kapcsolgat. Ezek pedig a kompresszort és a néhány KW-os motort kapcsolják.
(#) t-dani válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Profinak néz ki!
(#) Szammer válasza Mybuster hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia!
Ötletes megoldás.
Ha nem titok, milyen időzítés jött ki a megfelelő működéshez a STEP jelre és a DIR átkapcsolásra?
Üdv:
Zsolt
(#) Szammer válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Gratulálok. Pontosan eltaláltad azt a kivitelt, ami passzol a géphez.
Ha még a kék szín ányalata is ugyanaz lenne, mind a gép gyári előlapjáé, senki nem mondaná meg, hogy nem gyári a vezérlés.
(#) Mybuster válasza Szammer hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Köszönöm! Persze ,nem titok a motort egész lépéses módban használom mivel így jött ki a legjobban az időzítés, a motort ~165Hz-es órajellel hajtom és 1s váltási idővel jobbra balra.
(#) dudassandor1 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Zoli_bácsi gratulálok! Ez nagyon patent lett!
(#) Zoli_bácsi válasza Szammer hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Köszönöm szépen! Werywell nevű festéket szoktam használni, ebben pedig nincs olyan árnyalat, amilyen a gépen is van. No de ez legyen a legkevesebb. Tesztelni kell a gépet. Ez sok-sok fagylalt gyártással jár... (Nyami)
(#) Szammer válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Remélem azért kiharcoltál magadnak egy ingyen fagyi-bérletet.
(#) mekkmesterke válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szerintem így is nagyon mutatós. Én hirtelen azt hittem hogy direkt gyárilag van ilyen árnyalat különbség.
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Grat !!
(#) Zoli_bácsi válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Kaqkk! Ezúton is köszönöm, hogy segítettél, hogy ötletet adtál a szoftver egy részének megírásához!
(#) Melphi hozzászólása Jún 13, 2013 /

Sziasztok!
Vicsys féle frekvenciamérőhöz készítettem egy új nyákot, mert NEKEM nem jött be a sűrű rajzolat.
Elég jó lett, elsőre indult és üres bemenetnél semmi ugrálás nincs.
Köszönet az áramkörélt Vicsysnek.
Következő: »»   1047 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem