Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   37 / 82
(#) Doky586 válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Nyilván mert teljesen rossz helyen keresed. (rtfm?)
Amíg nem találod meg a hangsáv-váltás lehetőségét addig nem fog menni, az pedig hogy más (ügyetlenebb ember) nem találta meg ne kedvetlenítsen el..

Látod énis megtaláltam, uniman is, és még sok ezren...
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) Moderátor hozzászólása Máj 26, 2013

Egyszer, s mindenkor tudomásul kell venni, hogy a digitális technika iszonyat gyorsan fejlődik. Azon nem sopánkodtok, hogy a pár éve vásárolt DVD lejátszóm nem viszi az újabb DIVX-meg mittudom én milyen kódolású kalóz másolatot? Ja mert azt nem a magyar kormány adta. És azon sem háborodtok fel, hogy már megint kijött egy új androidos mobiltelefon, s a te régiddel már nem éred el az új appleteket? Mentek és veszitek a 100-200 ezres új mobilokat évente. Elavult a videokártya? Nem viszi az újonnan letöltött kalóz játékot? Mentek és veszitek meg az 50-80 ezer forintos új videokártyát.

Nem csak ebben a topikban, hanem az egész fórumon nem akarok többet az ilyen-olyan elavulásos siralmakról és az egyéb szervezetek, cégek szidásáról olvasni.

Akinek nem inge, ne vegye magára.
(#) Ge Lee válasza (») Máj 26, 2013 /

Akinek elég a szabadon fogható még annyit sem kell adnia érte, Strong 8102 7999Ft, és azon is tökéletesen jön minden.
(#) mraulajos válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Valószínű utolsó hozzászólásom ebben a témában belátható időn belül, ha csak nem lesz valami látványos változás. Még annyi kérdés. Ennek a lehetőségnek tuti hogy benne kell lenni az én boxomban i?
Idézet:
„Amíg nem találod meg a hangsáv-váltás lehetőségét addig nem fog menni”
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Hello!
A megoldás!: "A távirányitó piros gombját kell megnyomni (lang), majd az "ISMERETLEN" opció-t kiválasztani."
Próbáld ki!
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
(#) ZSS2 válasza uniman hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Sikerült már valakinek? Örülhetünk????
(#) vzoltan87 hozzászólása Jún 10, 2013 /

Sziasztok!

Beltéri egységgel adódott egy kis problémám. Nagyszüleimnek szerettem volna kedveskedni egy beltéri egységgel, de sajnos hiba csúszott a rendszerbe. A tévéjük van vagy 25 éves, "de jó az még" és nem szeretnék lecserélni. Na most az ilyen régi tévékhez csak RF modulátoros egység köthető (ha az ember nem akar bohóckodni még extra kütyükkel, mint pl. videómagnó és társai). Egyetlen egy ilyen készüléket találtam az országban jelenleg forgalomban, ez pedig a STRONG SRT 8106 típusú készülék. Meg is vettem. A készülékkel gyönyörűen foghatók a magyarországi adók, na és itt csúszott hiba a számításomba. Nagyszüleim szomszédos országban élő magyarok, és ugyebár ők szeretnék az ottani adókat is nézni, ami ugye nem jön be a kütyüvel, mert mint az köztudott, csak én nem voltam elég tájékozott, hogy amíg magyarországon dvb-t szabványú műsorsugárzás van, addig egy tőlünk műszakilag 30 évvel lemaradott országban pedig már dvb-t2!!! Na és itt akadtam ki. Ilyen dvb-t2 szabványt támogató kütyüt nem is nagyon árulnak a boltok, nem hogy még RF modulátor is legyen bennük.
Rövid bevezető után a kérdés a következő: Van valami gyógymód arra, hogy a frissen vásárolt dvb-t szabványt támogató készülék értelmezni tudja a dvb-t2 jeleket, és lehessen rajta keresztül nézni az ilyen szabvánnyal sugárzott műsorokat?

Esetleg egyéb megoldás?

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza vzoltan87 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Szia!
Sajnos a hagyományos DVB-T-vevő nem alkalmas a DVB-T2 vételére és ehhez mérten kell gondolkodni a problémáról.
(#) Kera_Will válasza vzoltan87 hozzászólására (») Jún 10, 2013 / 1

Video RF modulátort is találsz olcsón.Bármely régebbi donornak való videomagnóból kiszerelhető, nem kell csak ezért egész videómagnót emiatt izzasztani a TV mellett!
Digitális szabványokban sajnos ellehet tévedni pláne ha ennyire terület függő a helyzet.
(#) Inhouse válasza vzoltan87 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Pedig, hogy szidták a magyar megoldást, hogy a modern MPEG4-et fogadták el, a régi, de elterjedt MPEG2-vel szemben, erre tessék, már ez is elavult...
Egyébként a DigiTV nem keverendő össze a MindigTV-vel. Te az utóbbival kerültél kapcsolatba és nem a topic címadójával...
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szerintem senki nem szidta az MPEG4-et, hanem a hozzáállást, hogy egy környezetben mindenki a saját szemétdombját épiti. (Sajnos ebben pontosan a magyar döntés adta meg az elsö lökést).
Ennek ez lett a vége.
Eddig szinte minden berendezéssel lehetett fogni valamennyi szomszédos ország TV adását, ilyen "elöreláto" döntések ujra életre keltették a bibliai Babilont és sok millio embert szivatnak szerte a Kárpát medencében.
(#) vzoltan87 hozzászólása Jún 11, 2013 /

Köszönöm a tanácsokat. Majd megpróbálok szerezni egy t2-es készüléket, és egy videómagnóból kioperálni a szükséges belsőszerveket.

(Ez a tévézés is belekerült az ördögi körbe. Nem elég, hogy a tévé nem teszi 5-8 évnél tovább, még szintén 5-8 évente vegyünk hozzá új kütyüt, mert jön az új szabvány. Már a t3-at pedzegetik. Érdekes módon az elmúlt 30 évben senkinek semmi baja nem volt az adással. Most majd lesz. És újra csak termeljük a szemetet.)
(#) Doky586 válasza vzoltan87 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Idézet:
„az ilyen régi tévékhez csak RF modulátoros egység köthető”

Nemegészen! Tudtommal a többségükön ugyanúgy van video-bemenet. Csak nem hátul scart; hanem elöl DIN csatlakozó formájában...
(#) vzoltan87 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Hú, ez igaz. Észre se vettem, hogy Digi, és nem mindig. Csak örültem, hogy találtam valami ideillőt.
(#) Doky586 válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 / 1

példák video-bemenetre:
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Ha meg az elavult és nagy adatmennyiséget igénylő MPEG2 lett volna, akkor meg az lett volna a baj.
Ezt a DVBT2-őt még nem is hallottam, nem hogy a 3-at? Mi lehet az az újítás, hogy ilyen hamar ennyi verziót kell kitalálni? Miért nem oldják meg a lefelé kompatibilitást legalább egy alap szinten?
(#) kadarist válasza vzoltan87 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Azért nincs olyan nagy baj, mert a szomszédos országok nézői bőven találnak "hagyományos" DVB-T adásokat is, tehát nagyon jól használható ott is az itthon vásárolt vevőkészülék.
(#) Doky586 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

DVB térkép
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013

DVB-T.png

(#) kadarist válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Tehát még egyszer: az új DVB-T2 mellett természetesen jelen van a DVB-T is és az még sokáig nem megy ki a divatból. Ausztriában például csak a SimpliTV használja a DVB-T2-t.

A DVB-T vevők nem alkalmasak DVB-T2 vételére. A 2-3 éve vett laposTVm csak DVB-T vételre alkalmas (T2-re nem)

Tudsz arról valamit hogy a DVB-T2 vevők mennyire kompatibilisek visszafelé (veszik-e a T-t)?
(#) kadarist válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Az egyértelmű, hogy a DVB-T-vevő nem alkalmas a 2 vételére, ez nem vitás. A DVB-T2 vevők pedig teljesen kompatibilisek a DVB-T felé. Jól is néznénk ki, ha két készülék kellene, egy a "régi" rendszerhez, egy meg az újhoz.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Semmi gond nem lett volna, ha a kompatibilitás érdekében megtartották volna a szomszédos országok, akkoriban már müködö rendszereit a DVB-T adások alapcsomagjaira (M1,2,Duna stb.) a többit meg extra pénzért árulták volna (ahogy ez a szomszédoknál is történik, és igy indokolt az extra adatmennyiség. Persze azt ki is kellene használni, ami nem olyan egyszerü).
Az átviteli adatmennyiség nem tudom mennyire indokolja a döntést, eléggé kétlem, de hagyjuk ezt a témát, mert van itt néhány érdekelt ebben a témában és csak veszekedés lesz a vége.
Már adva van egy állapot, sajnos, és egyre több követöje lesz a káosznak. (mert az lesz vége a DVB eléggé szabatos szabványaiból kiindulva és elég rosszul vagy másképp értelmezni ugyanazt a fogalmat és már ott a gond , ahogy a minap az egyik kollégának eltünt a hang a kép alol.
Kiderült, hogy át kell kapcsolnia a beltérit, de valojában nem ott volt a baj (az a vészmegoldás volt), hanem magában az adatfolyamban, ahol az illetékesek elfelejtették eme aproságot beirni megfelelö helyre az adatfolyamba (SI), amire sok beltéri elnémult. Sajnos ez napirenden van szerte Europában, a többi aproságrol nem is beszélve. Az ujabb rendszerekkel meg az is a baj, hogy nincs minta, nincs kiröl másolni, vagy megnézni, hogy az hogy müködik a másik hálozatban.

Nem találtam olyan TVt a samsung.hu oldalán ami támogatná a dvb-t2 -t..
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

A térkép rossz, sem Csehországban, sem Szlovákiában nem DVB-T2 az alaprendszer, hanem DVB-T, de MPEG2.
(#) vzoltan87 válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Köszönöm, Doky586!

A tévé hátulján azt hiszem, van egy olyan csatlakozó, mint a 2. képen a bal oldali aljzat. vagy lehet, hogy olyan, mint a 4. képen a bal oldali (sajnos nincs itt a készülék, és nem emlékszem). Akkor erre elméletileg nem muszáj RF modulátoros vevőegység, hanem csak a megfelelő csatlakozó kell hozzá? A tévé típusát nem tudom. Ezer éves Grundig. Színes, szetereó. Van rajta egy gomb, amivel át lehet váltani AU, vagy AV-re. Nem tudom melyiket írja ki, mert ilyen szegmenses a kijelző, mint a számológépeken (talán ez lenne az a DIN-csatlakozó?).
Találtam ebay-en egy ilyen készüléket:http://viewitem.eim.ebay.hu/New-High-Quality-HD-DVBT2-Digital-Terre...7/item

Ez elméletileg fogadja a dvb-t2 jeleket. Namármost visszafelé gondolom én is, hogy kompatibilis a régebbi dvb-t mpeg2 ,mpeg4 szabványokkal, mert azért illene neki. A kérdés, hogy érdemes lenne egy ilyen egységet beszerezni (kb 10 e. HUF), az előzőt pedig még melegében eladni, vagy várjak várjak, mert hátha lesz egy törvény, ami az egész únión belül áthúzza mindenki számítását, és majd egy harmadik típus lesz a nyerő?

Akkor elvileg nem kell modulátoros készülék, mert ezek az ötlyukú din csatlakozók megfelelő kábellel veszik a digitális jelet?
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Nem rossz, csak lehet hogy nem a meglevő állapotot tükrözi.
http://www.dvb.org/about_dvb/dvb_worldwide/

Talán EZ a meglevő ?
ha nem, akkor linkeld TE a helyeset..!
(#) Doky586 válasza vzoltan87 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

DVB-T2 témában majd Massawa megmondja neked a tutit, ne engem hibáztass ha nem jönne be. Mindenesetre én óckodnék kínából olyasmit venni amit ott ki se tudnak próbálni mert nem DVB rendszerük van, gari is esélytelen.

A videocsatlakozót meg ki kell próbálni, neked kell gyártanod RCA-DIN kábelt, mert az ilyen TV-ket nálunk már 1évtizede mindenki kidobta lomtalanításkor.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013

Nem tudom ki csinálja ezeket a büvös térképeket, azt kéne megkérdezni, de tény, hogy egyik sem felel meg teljesen a MAI valoságnak.
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Idézet:
„Nem tudom ki csinálja ezeket a büvös térképeket”

A DVB-t kifejlesztő és koordináló illetve szabványosító felügyelő nemzetközi bizottság..

Hát ha ezt igy csinálják, akkor ehhez aligha kell kommentárt füzni.

Hasonlitsd össze ezen a forumon berakott egyébb táblázatokkal és térképekkel, mindegyik mást mutat. Pl. Szlovákiában még nyoma sincs a T2-nek (egyszer majd lesz, mint extra MUX, de ma nincs).

De az is lehet, hogy nem egészen olvastad el miket akartak ábrázolni a térképen.
Következő: »»   37 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem