Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Annyiban különbözik, hogy a Phonicnak normális(abb)an van megcsinálva a tápcsatija és van rajta kapcsoló. A Behringeren sajna nincs. Amikor vettem annó, két Phonicot is kinéztem de csak a Behringer volt időben beszerezhető. Ha tudok valamit segíteni, írj.
Képeket is találtam.
Nekem ilyen van, ennél gyengébb képességűt nem szabad venni! ( Ha komolyan gondoljátok a hangoskodást! )
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2013
Egyetértek. Én egy Behringer Xenix1222FX-et használtam eddig, de kinőttem. Nemsokára átállok egy Mackie cr1604 vlz-re
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy nemrég a tulajdonomba került két darab Beag HOX 22-es hangláda. Szépen szólnak, minden hangszóró épp bennük. Mennyit érhetnek ezek a ládák, van ezekre érdeklődés? Köszönöm a választ! A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
Sziasztok!Ebben a kérdésben valaki segítene? Elég kihaltnak tűnik az a téma.
Szép estét!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol tudnék vásárolni hangdobozvédő sarok elemeket? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Szia Zolibácsi!
Az Elimexet mondod? Úgye? Köszönöm szépen.
Szia! Hidd el használom. Meg is találtam elsőre.
De köszönöm. Csak nem tudtam, hogy írjam be a barátunkba. Köszi. Üdv.
Szia András! Ez is nagyon jó.
Köszönöm Neked is. Szuper. Árban is nagyon jó. Üdv: K.Gy A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Azt szeretném kérdezni, hogy a szokásos házibuli (később lehet hogy komolyabb feladatok) hangosítási cuccomat szeretném fejleszteni, méghozzá hangsugárzó vásárlásával. Nem szeretnék annyira gagyit venni, de a keret max. 70k (1 párra értendő). Amiket kinéztem:
- VoiceKraft/RHsound/MKaudio LK-618-12/LK613 (a három között van különbség?) - VoiceKraft LK688 - Monacor PAB-8XC - RHsound HD-10 - Wharfedale V-10 - Wharfedale SVP-10 - Wharfedale V-12 - Wharfedale SVP-12 Később szeretném őket bővíteni valami subbal. A Wharfedale olcsó subokat kínál az SVP/V szériához.
Hello!Mi a véleményetek erről? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Itt a fórumon van/volt valakinek ilyen. Mindjárt rákeresek.
Szerk.: Link A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Nekem van ilyen. A 15"-t ki kell cserélni egy Reflex/McCauleyre, és használható is. A kérdés az, hogy mire/hova kell.
Közép és magas tartományra
Nem engedte hogy modositsak, meg az lenne a kerdesem, melyik lada kepes nagyobb hangnyomasra?
Én a második típusra szavaznék. Az elsőtöl kb annyit várnék mint egy rutse-tol.Persze ez az én véleményem csak lehet más másképpen gondolja csak titokban tartja. Jó dobozt építs a SAL-t meg majd kidobod máskor.
A második egészen biztos, hogy nagyobb nyomást tudna. Rutse az egyik leggyengébb tölcsér.
Nagyonszépen köszönöm. Végre kaptam értelmezhető választ. Csak kiváncsiságból kérdezek: A cerwin veganak ugye a fél része a hangszoronak zárt részben van, igy az egyik oldala nincs kihasználva, és mégis nagyobb hangnyomásra képes? Természetesen akkor a cerwin vega kerül megépitésre, egy sima tölcsérestől mi várhato, sajnos meg nem hallottam rutse ládát sem. Igen azt már régebben megtudtam, hogy a hogscoop is olyasmi mint a rutse láda csak kisebb a mérete. Akkor nyugodt szivvel megépítem a cerwint. Mégegyszer köszönöm, nagyon nehéz a választás számomra, hisz két elég jó ládárol van szó. Még egy kérdés beltéren is szépen fog tudni szólni(tudom most csak sal-ról van szó) de ugy mégis.Most csak az ár miatt veszek ilyen salt, meg a beszerezhetősége miatt, Romaniaban lakom, ezt a hangszorot tudom megvenni a legjobb ar/arányban, lenne még más melynyomo, de allitolag kiderult rola hogy csak 400w rmst bir, amit a t.amp ta2400assal tönkretennék, esetleg ha tudsz valami itt is beszerezhető hangszorot, privatban megbeszélhetjük, lényeges hogy 18" legyen.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
Nem tenné tönkre a 2400-as t-amp. A helyedbe inkább proline 3000-rest tennék a sal-ra ha azt akarod, hogy szóljon is valamit. proline 3000-ből 1300W jön ki tisztán csatornánként 4ohmra. 18" 400w-al egyik ládába se fog szólni, főleg nem a sal. Bentre viszont a CV láda nem lesz az igazi, az inkább kintre való és nagytermekbe.
Az erősítőm már megvan, elég régóta, nem az erősítőt teszi tönkre, hanem a hangszorót égetné le a t.amp, a masik hangszoro 400w rms, én a sal-t a t.ampal clipig fogom hajtani, ami több mint 400w. Cv láda helyett mit ajálnál számomra? A garry basquez is zárt tölcséres, és azt mondjak nem is olyan rossz beltéren sem.
Nem égetné le a hangszórót ha nem világítana a clip, de ha nem tolsz bele wattot a sal nem nagyon fog szólni mert cipős dobozból ugye nem lehet hangszórót csinálni. Ha tiszta a jel a hangszóró a névleges teljesítményének a többszörösét is képes elviselni hosszabb távon is, ezt tapasztalatból is mondom. Inkább legyen egy pl. 100W-os hangszórón 200W tiszta jel, mint 50W négyszöges. Jó lesz bent is, csak nem bentre való. Kint jobban érzik magukat az ilyen tölcsérek vagy jó nagy termekbe. Annak a CV ládának kell a hely, hogy szóljon, ezzel szemben a rutse láda az csak maga elé leteszi a dolgokat és annyi, ezért nincs hatótávja.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Aha szóval olyan egy rutse, életemben nem hallottam még. Persze hogy úgy gondoltam, hogy épp nem villan be a clip, addig hajtani. Akkor marad a CV láda, fontos hogy legyen ereje, még ha nem is olyan lágy de dübögjön, ez az elvárás. Tudom a salt tömni kell wattokkal hogy szoljon is. Ellentétben az aliennel, elég türhető érzékenysége van, de ha kap egy kicsivel több wattot, már lassan jön ki belőle a lakk szag. Attól még belinkelem a másik mélynyomot is.Ez lenne az, habár lehet jobban lehetne hajtani, mert hogy zárt részben lesz az kicsit visszafogna a membránt. De a tekercs nem tudom hogy bírkozna meg 600-700w-al.
Nem hiszem, hogy sok ereje lesz így. Inkább zúgni fog mit ütni ezekbe a ládákba.
Először tisztázzuk, hogy szerinted mélyik hangszoro jobb, és mélyk láda: Összegzem: Van az alien, sal pa50100, hogscoop vagy CV láda. A CV ládaba olyan hangszoro kell ami üt alapbol, gondolom, mert hogy zart, meg lassaban tud mozogni a membran.
Szerintem ha ez a két hangszóró van akkor add el őket vagy nem tudom, de ezek a hangszórók annyira rosszak, hogy nem fognak szólni.. Inkább akkor valami ilyesmi hangszóró és 15" rutse-t csinálj, az legalább megszólal valahogy. Hallottam hog-ot PA-s sal-al, 15"-os rutse nagyobbat szólt, nem megy olyan mélyre, de több kijött belőle az tuti, még alsó kategóriás hangszóróval is. Fürgébbek.
Értem. Ragaszkodnék a 18" mérethez, de azért átgondolom a dolgokat. Még nézelődök itt fórumon stb, még egy kis"tapasztalat gyűjtés". Még szeretnék beszélni ptesza fórumtársal neki is mi a vélemenye. Köszönöm a segítséget, lesz min agyalnom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |